Spring naar bijdragen

oliphientje

Leden
 • Aantal bijdragen

  132
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over oliphientje

 • Verjaardag 17 september

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Oregon
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2006, daarvoor kaart & kompas

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Woonplaats
  Domstad
 1. oliphientje

  Hint Voor Puzzel

  Zoals geschreven is het vragen om hints via het forum not done. Maar het plaatsen van spoilers zoals in je laatste post vind ik haast nog erger! (Een spoiler is details over de oplossingsrichting of eindlocatie verklappen.) Als ik de cache-eigenaar was, zou ik hier niet blij mee zijn. Maar ook als cacher vind ik het niet leuk. Ik wil graag verrast worden door de puzzel, de route onderweg of de eindlocatie.
 2. oliphientje

  Challenges

  Voor een overzicht van Challenge caches in Nederland & Vlaanderen is dit lijstje wellicht handig.
 3. Die reactie is wat kort door de bocht, inderdaad. Ik val meer op de reactie van anderen daar op (niet die van jou). Ga dat ergens anders uitvechten ofzo. Ik ben geen moderator, maar begin (niet weer)
 4. Dat ben ik met je eens en speedcachen doe ik zelf ook wel regelmatig, zie mijn profiel. Ik heb er pas wat op tegen als het aangemoedigd wordt om niet meer zelf te loggen. Daar draagt zo'n lijstje in mijn ogen wel toe bij.
 5. Ik ken de lijst maar ik vind het geen zak voorstellen. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om puntjes te scoren en sommigen laten zelfs anderen voor hen loggen. Allemaal prima. Ik cache voor de lol, niet voor de puntjes. Nouja... de puntjes die men toe kent via favorites, vind ik dan wel leuk. Daar zoek ik mijn caches over het algemeen op uit.
 6. Er zijn niet heel veel boomklimmers in Nederland, naar mijn weten. Deze cache ligt in een boom en menigeen zorgt voor een ladder. De cache ligt er een jaar en er zijn pas 100 bezoekers geweest. In Hoogvliet liggen een aantal caches in bomen waarbij het minder makkelijk is om een ladder mee te nemen. Die krijgen relatief gezien minder bezoekers. Het is aan de CO om een goede boom uit te zoeken en aan de cacher om de cache op een veilige (ongeziene) manier te vinden (eventueel met gebruik van een cambiumsaver). Maar dit geldt voor alle caches. En ook hier geldt: je hoeft niet iedere cache te vinden, je kunt ze ook op de ignore-lijst zetten. Ik ben benieuwd naar de cache! Mijn klimspullen liggen klaar
 7. Ik bewaar mijn waterzak (gevuld) in de vriezer. Geen gedoe met schoonmaken of dat de zak niet voldoende droog is opgeborgen. Als ik een hele dag ga wandelen bij temperaturen boven de 20 graden, heb ik overigens niet genoeg aan 2 liter. Ik zit al snel aan 4-5 liter drinken. Dit neem ik overigens niet in één keer mee, meestal vul ik mijn zak in een café of bel ik onderweg ergens aan.
 8. Ik neem aan dat je bekend bent met de korte multi lijst van BaJo? Voor mezelf heb ik 'm uitgesplitst in een lijstje met korte multi's tot 2 km, omdat die "tussendoor" snel te doen zijn, en vaak een leuk wandelingetje onderweg. Even? Pfff, als je iedere owner zou mailen met een vraag hoe lang een multi is, dan kan ik me voorstellen dat je daar een dagtaak aan zou hebben. daar heb ik nou nooit last van
 9. Als eigenaren beter de attributes gebruiken, kan ik me voorstellen dat je ten eerste geen mensen in je voortuin krijgt die daar eigenlijk niet hadden willen zijn en daarover ook nog klagen in de log. Dat scheelt weer een hoop irritatie. Ten tweede krijg je mensen die juist hier naar op zoek zijn. Bijvoorbeeld mensen die liever in de bebouwde omgeving cachen. Hoewel ik het me amper voor kan stellen, kom ik zulke mensen regelmatig tegen. Prima, ieder z'n hobby. Natuurlijk is het niet handig van de topicstarter om expliciet over voortuincaches te beginnen, het had handiger geweest om het in zijn algemeenheid te stellen. Ik laat me graag verrassen door een cache. Een cache met zo min mogelijk spoilers vind ik het leukst. Niet weten waar je terecht komt. Maar soms ben ik juist naar bepaalde caches op zoek: met name naar caches per boot, nachtcaches of caches waarvoor ik klimmateriaal mee moet nemen. En daarna word ik alsnog graag verrast. Niets zo jammer om te merken dat je bij een cache staat waar je de spullen voor hebt maar niet mee hebt (kunnen) nemen. D/T sterren zeggen niet alles en vaak zoek ik me een ongeluk naar bepaalde caches. Ik hou lijstjes bij waar eigenlijk een handiger systeem voor is uitgevonden: het gebruik van attributes door de cache-eigenaar.
 10. Kweenie hoor, maar je kiest er zelf voor om een topic te lezen. Om dan ook nog iemand af te gaan branden omdat jij er voor gekozen hebt iets te lezen... Ik ben er soms wel blij mee dat het op het forum wordt aangekondigd, want cachepagina's lees ik vaak maar één keer. Aan de andere kant... hoe belangrijk vind ik het dan om die cache te loggen? Wellicht is een apart draadje voor te archiveren caches handig (wellicht bestaat dat al).
 11. oliphientje

  Geocaching Op School

  Ik ben het met de antwoorden van Cernunnos (en anderen) eens. Hier nog een kleine aanvulling. Een grotere uitdaging voor de leerlingen of ze serieus nemen, dat bepaal je vooral zelf met je lesmateriaal. Dat zou ik niet af laten hangen van .com. Hou het klein! Je schrijft zelf hoe meer je je er in verdiept, hoe enthousiaster je wordt. Op dit forum is steeds vaker te lezen dat er mensen zijn die te snel beginnen en zich niet inlezen in de gebruiken en mores van geocaching. Hierover ontstaan veel ergernissen, bij zowel beginners als gevorderden. Als ik nu, na ruim 3,5 jaar cachen en 1900+ aan kokers en doosjes, aan een klas zou moeten vertellen over de werking van coördinaatstelsels en geocachen, zou ik het heel simpel houden. Er valt zo veel te vertellen! Is het een aardrijkskunde les, of een les over geocaching? Te veel aan enthousiasme en informatie kan ze ook afschrikken. Wijs ze op verantwoordelijkheden hoe je met de natuur en spullen van anderen om gaat (klinkt betuttelend, maar lees maar eens verder op het forum). Vertel over de mogelijkheden en je eigen ervaringen bij leuke caches die je hebt gedaan. Als een cache ter review uit geeft, kun je ook niet leuke reacties op de cache verwachten. De meeste nieuwe cachers zijn hier niet "klaar" voor en worden hierdoor afgeschrikt. Ze stoppen vervolgens met cachen en laten kun cache als "troep" achter in het bos. Dan is al je moeite om ze enthousiast te maken voor je nieuwe hobby, voor niets geweest. Hou het dus simpel, en laat ze iets verzinnen voor elkaar. Wellicht kun je hun leuke ideeën gebruiken voor een nieuwe cache, en koppel dit en de reacties uit logs later terug naar de leerlingen die het verzonnen hebben. Dat lijkt me effectiever. Je kunt wellicht voorstellen dat degenen die het ècht heel leuk vonden, een keer met je mee mogen. Mochten dat veel leerlingen zijn, dan willen er vast andere cachers mee (waaronder ik).
 12. oliphientje

  Challenges

  ik kom diverse challenges tegen die je verzoeken om een mail te sturen naar groundspeak om de challenges af te schaffen. vreemd genoeg zijn ze binnen 5 minuten al gearchiveerd...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...