Spring naar bijdragen

searchjaunt

Leden
 • Aantal bijdragen

  118
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Alles door searchjaunt geplaatst

 1. Een smartphone kan problematisch zijn in gebieden waar slechte of geen ontvangst is. Geloof dat bestaat en we hebben dat zelfs expliciet gebruik van gemaakt om op een evenement verschillende groepen te laten communiceren zonder moderne middelen. Als organisator van evenementen hebben we in het verleden steeds Kenwood (semi)professionele toestellen gehuurd (kopen = 175€ / stuk x zoveel personen van de organisatie) van Kenwood. Deze werken goed, maar batterijduur (zeker voor gehele dag) en bereik (zeker in zeer bebost, bebouwd of heuvelachtig gebied) kunnen als een beperking gezien worden.
 2. Daar heb ik al een aantal maal geprobeerd om daar verandering in te brengen (gecombineerd met een lange, mooie wandeling en een interessantere eindcache). Veel volk komt daar niet op af wegens de eerder aangehaalde redenen. Ik klaag echter niet omdat degene die komen echt geïnteresseerd zijn en waarderen het feit dat er veel tijd, geld en moeite in gestoken is.
 3. Dat bevestigt alleen mijn stelling. Trouwens, je denk toch niet dat iedereen die onnozele puzzels van een geoart zelf oplost.
 4. Panem et circenses 'We' doen het onszelf in feite aan. Maak een multi van 10 km met een paar eenvoudige WPs en een deftige cache als eindpunt en er zal veel minder volk komen dan t.o.v. van op dezelfde route en afstand met > 50 wegwerp potjes, liefst dan nog in een geo'art'.
 5. searchjaunt

  Geocaching.be

  Een forum is geen enkele garantie om kwalitatieve inhoud. Het gc.com forum is daar het beste voorbeeld van. En dat geldt voor alle soorten forums. Trollen, betweters, clubjes, etc. zitten er trouwens overal. Langs de andere kant vraag ik me af waarom jullie niet meer in de .be forum hebben gepost als dit forum jullie zo dierbaar was.
 6. searchjaunt

  Geocaching.be

  Moderatie was mi niet echt nodig, want er is gewoon geen belangstelling voor. De VZW zelf is daar ook een mooi voorbeeld van. Goede bedoelingen, maar geen enkel commitment. Er was ooit een poging om het Franstalig forum via een alternatief nieuw leven in te blazen, maar dat had zeer weinig succes. Op een bepaald moment was die gehackt en alles is weg.
 7. Er wordt veel aandacht besteed aan Lyme, maar teken encefalitis is ook niet te onderschatten. Dat komt voor in bijna volledig Europa (op BeNeLux en UK na), Rusland en de Baltische staten. Gelukkig kan je je daar wel voor laten inenten.
 8. Lambert coördinaten? http://www.ngi.be/NL/NL4-4.shtm
 9. Interessant leesvoer betreffende het onderwerp
 10. searchjaunt

  Eerste Garmin Kopen

  En de Etrex touch dan?
 11. Dat bevestigt alleen maar mijn initiële stelling,
 12. Ik denk dat ik het al genoeg bewezen heb met mijn caches en events dat het ook anders kan. Ik snap daarom niet wat je me verwijt noch waarom je denkt dat ik je beschuldig van een getallen fetish. Dit gezegd zijnde, sluit ik me aan bij je laatste opmerking.
 13. Dat was/is m.i. ook de bedoeling van het geocachen. Maar als ik zie wat er in de praktijk allemaal gebeurt, dan denk ik dat mensen daar (soms) anders over denken.
 14. De macht van het getal regeert al jaren in het geocaching wereldje. Je ziet dat aan de reeksjes waar perfect een multi kon gelegd worden, de events waar een opbod aan caches worden gelanceerd. Na een jaar worden ze dan weer gearchiveerd (als ze zo lang al meegaan) om op dezelfde plaats nieuwe te leggen voor een identiek event. En je ziet dat aan de challenges. Panem et circenses. Maar dat mag je niet te hardop zeggen in je logs want dan ben je de oude zeurpiet die 'respectloos' t.o.v. de 'eigenaar die daar tijd en geld in heeft gestoken.
 15. Waar ging het lange betoog in feite over? Op wat Barry bashing na, niet veel concreets. - Het aantal caches verminderen? Dat is net wat Groundspeak niet wil, wegens de bron van hun inkomen - Geen doos meer maar virtueel? Een tussenvorm bestaat met de reeds aangehaalde munzee en we weten allemaal dat dit niet bevorderlijk is voor de kwaliteit en natuur. - Alles virtueel dan maar? Dat bestaat ook in allerlei vormen en een beetje handig iemand kan dat (gemakkelijk) omzeilen en het felbegeerde puntje pakken zonder ook maar een stap in de buitenlucht te zetten. Dan komen we misschien de essentie van de zaak: de puntjes. Misschien moet dat gedoe met die punten, competities (à la Munzee) en statistieken maar afgeschaft worden. Iedereen beweert hier toch dat ze het niet voor de puntjes doen en verfoeit anderen die dat wel doen. Wat blijft er dan nog over? De wandeling, al is dat voor sommigen dat er al te veel aan. De anderen kunnen, zoals in de oude tijd, gewoon een GR- en/of wandelkaart/boek kopen (of digitaal met GPS voor de modernere mensen onder ons) en op pad trekken en op ontdekking gaan. Hebben we daar geocaching voor nodig? Waarschijnlijk niet.
 16. Er maakt een probleem van iets dat er geen is. Je logt (ten velde en de op site) pas een challenge als je aan de voorwaarden voldoet.
 17. Of dit de juiste manier is om nieuw leven in een forum te blazen is dan de vraag. Misschien kan je misschien iets beginnen te schrijven omdat het interessant is en niet alleen om veel reacties te krijgen. Zoniet heeft dit - zoals je zelf zegt - geen enkele zin. Als er in een forum niets gebeurt, wil dat m.i. zeggen dat er niets te vertellen valt wat al niet X maal verteld/herkauwd is. Ik heb al een aantal pogingen gedaan om deze boodschap te brengen, maar blijkbaar wordt dit niet geapprecieerd en blijft men duchtig - om voor wat reden dan ook - aan inhoudsloze veelschrijverij doen. Aangezien ik zelf niet graag in herhaling val, hou ik het er dan ook bij.
 18. Werkt dat ook met Paypal? Wordt het land dan niet automatisch doorgestuurd en werkt die method dus niet?
 19. searchjaunt

  Ideale Cachepen?

  Mensen toch, waarom moet nu ieder draadje ontsporen in oeverloos gezwets? Ik vond het op zich wel een interessant onderwerp. Het zal waarschijnlijk niet echt de bedoeling geweest zijn van de vraagsteller, maar ik ga er van uit dat ieder persoon wel eens iets kan schrijven zonder de draak te steken met andere personen.
 20. searchjaunt

  Ideale Cachepen?

  Geloof het of niet, maar ik vind dit op zich wel een interessante vraag. Ik gebruik zelf een NASA pen, wat goed werkt zolang het mechanisme blijft functioneren (= weliswaar gratis vervangen). Maar er zijn er die zweren op Russische ruimtetechnologie, met de enige voorwaarde dat de log zelf droog is.
 21. Laps, ook dit draadje ontaardt weer in retorische cafépraat.
 22. Hoe lang wordt zoiets vol gehouden? Ik heb de indruk dat goed gevulde caches binnen de kortste keren geplunderd wordt, ook al gaat het over prullaria.
 23. De idee is idd niet nieuw. Ik heb al meerdere caches gezien waar wat moeite voor moet gedaan worden (multi of moeilijkere mystery) en er iets extra in de cache zit voor de FTF of het podium. Het garandeert ook sowieso een grotere doos, want in een fotorolletje kan niet meteen een fles wijn. Aangezien ik nooit het FTF gedoe (degene die ik heb, waren bij toeval omdat na X dagen er nog geen kat was gepasseerd) gesnapt heb, heb ik persoonlijk nog geen van deze items tegen gekomen. Het moet m.i. wel een verassing blijven, want anders gaat er een race ontstaan (met alle kwalijke gevolgen van dien) om altijd de prijs in ontvangst te nemen of er verwachtingen worden geschept die in feite weinig of niets met geocaching op zich te maken heeft.
 24. Tiens, ik wist niet dat je lid was van de NCB
 25. Maakt het allemaal veel uit? Het geeft enkel een indicatie van wat de cacher mag verwachten. Dingen/tijden kunnen veranderen zoals men hierboven aangeeft. Je kan een 5* mystery publiceren, maar als de oplossing op een forum verschijnt is dat amper nog goed voor 2*. Je hebt dan de keuze om koppig die 5* te houden en de cache te archiveren of hem te 'devalueren'. Is dat dan 'not done'? Ik denk het niet. Hier wordt trouwens enkel over devalueren gesproken. Het kan ook in de omgekeerde richting als de terrein en moeilijkheidsgraad door de legger lager werd ingeschat dan het publiek het ervaart.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...