Spring naar bijdragen

searchjaunt

Leden
 • Aantal bijdragen

  116
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

Waardering in de gemeenschap

37 Uitstekend

Previous Fields

 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Recente profielbezoeken

2083 profielweergaven
 1. Daar heb ik al een aantal maal geprobeerd om daar verandering in te brengen (gecombineerd met een lange, mooie wandeling en een interessantere eindcache). Veel volk komt daar niet op af wegens de eerder aangehaalde redenen. Ik klaag echter niet omdat degene die komen echt geïnteresseerd zijn en waarderen het feit dat er veel tijd, geld en moeite in gestoken is.
 2. Dat bevestigt alleen mijn stelling. Trouwens, je denk toch niet dat iedereen die onnozele puzzels van een geoart zelf oplost.
 3. Panem et circenses 'We' doen het onszelf in feite aan. Maak een multi van 10 km met een paar eenvoudige WPs en een deftige cache als eindpunt en er zal veel minder volk komen dan t.o.v. van op dezelfde route en afstand met > 50 wegwerp potjes, liefst dan nog in een geo'art'.
 4. searchjaunt

  Geocaching.be

  Een forum is geen enkele garantie om kwalitatieve inhoud. Het gc.com forum is daar het beste voorbeeld van. En dat geldt voor alle soorten forums. Trollen, betweters, clubjes, etc. zitten er trouwens overal. Langs de andere kant vraag ik me af waarom jullie niet meer in de .be forum hebben gepost als dit forum jullie zo dierbaar was.
 5. searchjaunt

  Geocaching.be

  Moderatie was mi niet echt nodig, want er is gewoon geen belangstelling voor. De VZW zelf is daar ook een mooi voorbeeld van. Goede bedoelingen, maar geen enkel commitment. Er was ooit een poging om het Franstalig forum via een alternatief nieuw leven in te blazen, maar dat had zeer weinig succes. Op een bepaald moment was die gehackt en alles is weg.
 6. Er wordt veel aandacht besteed aan Lyme, maar teken encefalitis is ook niet te onderschatten. Dat komt voor in bijna volledig Europa (op BeNeLux en UK na), Rusland en de Baltische staten. Gelukkig kan je je daar wel voor laten inenten.
 7. Lambert coördinaten? http://www.ngi.be/NL/NL4-4.shtm
 8. Interessant leesvoer betreffende het onderwerp
 9. searchjaunt

  Eerste Garmin Kopen

  En de Etrex touch dan?
 10. Dat bevestigt alleen maar mijn initiële stelling,
 11. Ik denk dat ik het al genoeg bewezen heb met mijn caches en events dat het ook anders kan. Ik snap daarom niet wat je me verwijt noch waarom je denkt dat ik je beschuldig van een getallen fetish. Dit gezegd zijnde, sluit ik me aan bij je laatste opmerking.
 12. Dat was/is m.i. ook de bedoeling van het geocachen. Maar als ik zie wat er in de praktijk allemaal gebeurt, dan denk ik dat mensen daar (soms) anders over denken.
 13. De macht van het getal regeert al jaren in het geocaching wereldje. Je ziet dat aan de reeksjes waar perfect een multi kon gelegd worden, de events waar een opbod aan caches worden gelanceerd. Na een jaar worden ze dan weer gearchiveerd (als ze zo lang al meegaan) om op dezelfde plaats nieuwe te leggen voor een identiek event. En je ziet dat aan de challenges. Panem et circenses. Maar dat mag je niet te hardop zeggen in je logs want dan ben je de oude zeurpiet die 'respectloos' t.o.v. de 'eigenaar die daar tijd en geld in heeft gestoken.
 14. Waar ging het lange betoog in feite over? Op wat Barry bashing na, niet veel concreets. - Het aantal caches verminderen? Dat is net wat Groundspeak niet wil, wegens de bron van hun inkomen - Geen doos meer maar virtueel? Een tussenvorm bestaat met de reeds aangehaalde munzee en we weten allemaal dat dit niet bevorderlijk is voor de kwaliteit en natuur. - Alles virtueel dan maar? Dat bestaat ook in allerlei vormen en een beetje handig iemand kan dat (gemakkelijk) omzeilen en het felbegeerde puntje pakken zonder ook maar een stap in de buitenlucht te zetten. Dan komen we misschien de essentie van de zaak: de puntjes. Misschien moet dat gedoe met die punten, competities (à la Munzee) en statistieken maar afgeschaft worden. Iedereen beweert hier toch dat ze het niet voor de puntjes doen en verfoeit anderen die dat wel doen. Wat blijft er dan nog over? De wandeling, al is dat voor sommigen dat er al te veel aan. De anderen kunnen, zoals in de oude tijd, gewoon een GR- en/of wandelkaart/boek kopen (of digitaal met GPS voor de modernere mensen onder ons) en op pad trekken en op ontdekking gaan. Hebben we daar geocaching voor nodig? Waarschijnlijk niet.
 15. Er maakt een probleem van iets dat er geen is. Je logt (ten velde en de op site) pas een challenge als je aan de voorwaarden voldoet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...