Spring naar bijdragen

searchjaunt

Leden
 • Aantal bijdragen

  108
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  11

Waardering in de gemeenschap

37 Uitstekend

Over searchjaunt

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2008

Recente profielbezoeken

1,483 profielweergaven
 1. searchjaunt

  Teken ... Opletten Geblazen!

  Er wordt veel aandacht besteed aan Lyme, maar teken encefalitis is ook niet te onderschatten. Dat komt voor in bijna volledig Europa (op BeNeLux en UK na), Rusland en de Baltische staten. Gelukkig kan je je daar wel voor laten inenten.
 2. searchjaunt

  Vreemde coordinaten x 12345678 y 12345678

  Lambert coördinaten? http://www.ngi.be/NL/NL4-4.shtm
 3. searchjaunt

  Teken ... Opletten Geblazen!

  Interessant leesvoer betreffende het onderwerp
 4. searchjaunt

  Eerste Garmin Kopen

  En de Etrex touch dan?
 5. searchjaunt

  (Voorlopig) Einde Aan Challenge Caches

  Dat bevestigt alleen maar mijn initiële stelling,
 6. searchjaunt

  (Voorlopig) Einde Aan Challenge Caches

  Ik denk dat ik het al genoeg bewezen heb met mijn caches en events dat het ook anders kan. Ik snap daarom niet wat je me verwijt noch waarom je denkt dat ik je beschuldig van een getallen fetish. Dit gezegd zijnde, sluit ik me aan bij je laatste opmerking.
 7. searchjaunt

  (Voorlopig) Einde Aan Challenge Caches

  Dat was/is m.i. ook de bedoeling van het geocachen. Maar als ik zie wat er in de praktijk allemaal gebeurt, dan denk ik dat mensen daar (soms) anders over denken.
 8. searchjaunt

  (Voorlopig) Einde Aan Challenge Caches

  De macht van het getal regeert al jaren in het geocaching wereldje. Je ziet dat aan de reeksjes waar perfect een multi kon gelegd worden, de events waar een opbod aan caches worden gelanceerd. Na een jaar worden ze dan weer gearchiveerd (als ze zo lang al meegaan) om op dezelfde plaats nieuwe te leggen voor een identiek event. En je ziet dat aan de challenges. Panem et circenses. Maar dat mag je niet te hardop zeggen in je logs want dan ben je de oude zeurpiet die 'respectloos' t.o.v. de 'eigenaar die daar tijd en geld in heeft gestoken.
 9. searchjaunt

  Waar Gaat Het Heen Met Onze Hobby?

  Waar ging het lange betoog in feite over? Op wat Barry bashing na, niet veel concreets. - Het aantal caches verminderen? Dat is net wat Groundspeak niet wil, wegens de bron van hun inkomen - Geen doos meer maar virtueel? Een tussenvorm bestaat met de reeds aangehaalde munzee en we weten allemaal dat dit niet bevorderlijk is voor de kwaliteit en natuur. - Alles virtueel dan maar? Dat bestaat ook in allerlei vormen en een beetje handig iemand kan dat (gemakkelijk) omzeilen en het felbegeerde puntje pakken zonder ook maar een stap in de buitenlucht te zetten. Dan komen we misschien de essentie van de zaak: de puntjes. Misschien moet dat gedoe met die punten, competities (à la Munzee) en statistieken maar afgeschaft worden. Iedereen beweert hier toch dat ze het niet voor de puntjes doen en verfoeit anderen die dat wel doen. Wat blijft er dan nog over? De wandeling, al is dat voor sommigen dat er al te veel aan. De anderen kunnen, zoals in de oude tijd, gewoon een GR- en/of wandelkaart/boek kopen (of digitaal met GPS voor de modernere mensen onder ons) en op pad trekken en op ontdekking gaan. Hebben we daar geocaching voor nodig? Waarschijnlijk niet.
 10. searchjaunt

  Loggen Van Een Challenge: Welke Datum Gebruik Je?

  Er maakt een probleem van iets dat er geen is. Je logt (ten velde en de op site) pas een challenge als je aan de voorwaarden voldoet.
 11. searchjaunt

  De Sulligste Zin In Logjes

  Of dit de juiste manier is om nieuw leven in een forum te blazen is dan de vraag. Misschien kan je misschien iets beginnen te schrijven omdat het interessant is en niet alleen om veel reacties te krijgen. Zoniet heeft dit - zoals je zelf zegt - geen enkele zin. Als er in een forum niets gebeurt, wil dat m.i. zeggen dat er niets te vertellen valt wat al niet X maal verteld/herkauwd is. Ik heb al een aantal pogingen gedaan om deze boodschap te brengen, maar blijkbaar wordt dit niet geapprecieerd en blijft men duchtig - om voor wat reden dan ook - aan inhoudsloze veelschrijverij doen. Aangezien ik zelf niet graag in herhaling val, hou ik het er dan ook bij.
 12. searchjaunt

  Cache-Notes Uitlezen

  In de handleiding staat nergens dat je met een PC kan verbinden. De bluetooth functionaliteit dient blijkbaar alleen voor telefoon notificatie, live track en Garmin connect.
 13. searchjaunt

  Premium Membership. 30$ Of 30€

  Werkt dat ook met Paypal? Wordt het land dan niet automatisch doorgestuurd en werkt die method dus niet?
 14. searchjaunt

  Ideale Cachepen?

  Mensen toch, waarom moet nu ieder draadje ontsporen in oeverloos gezwets? Ik vond het op zich wel een interessant onderwerp. Het zal waarschijnlijk niet echt de bedoeling geweest zijn van de vraagsteller, maar ik ga er van uit dat ieder persoon wel eens iets kan schrijven zonder de draak te steken met andere personen.
 15. searchjaunt

  Ideale Cachepen?

  Geloof het of niet, maar ik vind dit op zich wel een interessante vraag. Ik gebruik zelf een NASA pen, wat goed werkt zolang het mechanisme blijft functioneren (= weliswaar gratis vervangen). Maar er zijn er die zweren op Russische ruimtetechnologie, met de enige voorwaarde dat de log zelf droog is.
×