Jump to content

Itserik

Leden
 • Content Count

  90
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Itserik

 1. Toen ik afgelopen Maart naar Curaçao ging heb ik eerst vrijwel alle wegen/wijken overgetrokken uit de bing maps en in Openstreetmap gezet. Een paar dagen later kon ik de nieuwe kaart downloaden op http://garmin.openstreetmap.nl/ Een aantal spoilerpaadjes naar caches heb ik na terugkomst nog ingetekend.
 2. De versie op deze pagina lijkt redelijk te werken. Kunnen we weer fijn powertrails plannen....
 3. Er zijn ook gratis alternatieven. Op deze http://garmin.na1400.info/routable.php site kun je van de hele wereld routeerbare kaarten downloaden. Oke, ze zijn verre van compleet maar coveren wel de hele wereld en je kunt van te voren zien wat je krijgt. Voor Nederland is de dekking behoorlijk goed en als je de kaart wilt verbeteren dan ben je van harte welkom om mee te werken.
 4. Itserik

  Topictitels

  Jammer dat de topictitel van dit topic maar uit een woord bestaat. Anders wisten we wellicht je of het tweede woord opzettelijk met een hoofdletter geschreven had.... (Als het in de forum software zit vind ik het een belachelijke feature, maar wel minstens net zo belachelijk als dat iedereen de topictitel Met Een Hoofdletter Schrijft)
 5. Zoals ook al gezegd in het andere topic. Bestaat er ook 'gc tour' hiermee kun je met additional waypoint informaties meerder geocaches in een printopdracht stoppen.
 6. Ik denk dat GS hiermee een gaatje in de markt ontdekt heeft. Nu kunnen ze eventorganisatoren of cacheleggers laten betalen om automagisch een banner/souvenir aan de deelnemers te verstrekken. Volgens mij hebben ze het nu een beetje voor elkaar bij hun eigen feestje op het HQ en zal over een paar website updates de aanmaak kant van de souvenirs ook wel werken.
 7. Zolang die tradi's zo groot zijn dat er trackables inpassen zullen ze dat graag hebben ja.
 8. Met de mooie dagen voor de deur moest gc.com toch weer even plat gaan....
 9. De printvriendelijke afdruk van GC.com is helaas niet papiervriendelijk. Met dit http://gctour.madd.in/ script kun je meerdere caches in een printopdracht printen. En de notes bij de additional waypoints krijg je er ook bij. (Dit script heeft zelfs de recente GC.com 'upgrade' overleeft)
 10. grappig... Krijgen die Premium Members er eens een feature bij, moet ie weer verborgen worden. Wordt dan geen ...
 11. De naam van de kaart wordt tijdens het samenstellen van de kaarten in de diverse bestanden gezet. Wellicht dat er externe tooltjes zijn die dit nog kunnen aanpassen. Je kunt maximaal 50 kaartdelen tegelijk selecteren op de eerder genoemde site. Dit zou voor niet-wereldreizigers voldoende moeten zijn De eerder genoemde site werkt inderdaad niet op internet explorer. Ik dacht dat dit gemeld werd, maar helaas laadt de pagina niet. Of lijkt internet explorer een beetje vast te lopen. Nja, goede reden om eens een andere browser te proberen....
 12. Ergens vind ik het wel ff mooi zo'n lege lijst met newest caches. Ipv van bijna 1,5 pagina door te moeten scrollen...
 13. Dit is op de chat van de buren met die dude van GS voorbij gekomen. Blijkbaar moet je nu op iedere cache die je aanmaakt/edit de provincie instellen. Voor alle recent geviewde caches is dat dus niet gebeurd. En dan staan ze dus niet in je land/provincie lijstje. Eigenlijk zou GS een soort van -alle provincies- optie moeten hebben.
 14. Volgens mij kan de 62(s(t)) dit niet. Ik weet ook niet of je de keuze voor de 62 wel af moet laten hangen van dat buggy whereigo. Waarschijnlijk is het een bewuste keuze van Garmin om dat niet er op te zetten. Aangezien groundspeak hier en daar wat steekjes heeft laten vallen (lees: gewoon gestopt is) met de ontwikkeling van de player/builder.
 15. Ho ho... bij OSM weet je tenminste wat je krijgt als je daar een kaart download. Dat moet je bij commerciële kaart fabrikanten maar afwachten. Kijk op de OSM kaart eens rond in Twente dat is volgens mij niet veel slechter dan een echte TOPO kaart. Het aspect van de snelheid speelt op de eerder genoemde website vooral clientside omdat er allemaal vakjes over de kaart getekend moeten worden. Op www.openstreetmap.org gaat het allemaal wat sneller. De garmin kaarten kunnen op een etrex of gpsmap60 ook traag overkomen. De on-route kaarten hebben deze problemen ook. Dit heeft vooral te maken met de trage grafische chip in die apparaten.
 16. Overweeg ook of je wilt betalen voor de kaarten op je GPS vooral als je gedetaileerde kaarten wilt hebben in het buitenland dan kan dat een dure hobby worden. De eerste hit op google naar 'garmin maps' levert deze link op waar je gratis, wereldwijd routeerbare kaarten kunt downloaden.
 17. Als ik google op 'garmin maps' dan komt deze http://garmin.na1400.info/ bovenaan. Waarbij je een mapsource installer + img file kunt downloaden.
 18. OpenStreetMap heeft in Amerika soms behoorlijk goede imports gekregen. Op deze site http://garmin.na1400.info/routable.php kun je even kijken of het detailnivo van deze kaart naar je wens is en kun je gelijk de tiles selecteren die je op je Garmin wilt hebben.
 19. Natuurlijk kan GS beslissen wat ze willen. Maar geef nou zelf toe dat de informatie voorzieningen van GS toch wel beetje middeleeuws aan het worden is... Email om nieuwe caches te notifien..... Toen dat via twitter nog werkte had ik in mijn firefox een livebladwijzer naar de rss feed van GCNotifyNL. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere webpagina zo'n oranje rss feed icoontje in de adresbalk (bij firefox dan) dat betekent dat je daar een rss feed kunt krijgen. GS doet dit natuurlijk niet (behalve dan een rss feed op de gallery in een cachelisting. Wat moet je daar nu mee??) En over de pq's (via email ook nog eens) er bestaan handigere manieren om twee db's synchroon te houden... Al met al genoeg redenen voor mij om GS uit principe niet financieel te ondersteunen (ik kijk al naar de reclame op hun site). Ik rust mijn koffer...
 20. Kan me voorstellen dat die oude GPS chips nu eindelijk niet meer gemaakt worden. De etrex H* serie blijft iig wel bestaan.
 21. Op gc.nl kun je via de cache kaarten wel een experimentele beschrijving bekijken. Nadat je op deze http://www.geocaching.nl/diy/BrowserPrefs.php pagina het een na onderste vinkje aangezet hebt.
 22. Als je de OSM kaarten van deze: http://garmin.na1400.info/routable.php site hebt. Dan kan ik je zeggen dat het niet mogelijk is om twee kaarten sets naast elkaar te draaien. Bij iedere reinstall wordt het windows registery zo aangepast dat enkel de laatst geïnstalleerde kaart zichtbaar zal zijn. Het beste kun je nu de uninstall van de Garmin OSM kaart draaien en de directory waar je deze kaart in geïnstalleerd had met de hand leeg maken. Vervolgens maak je een nieuwe kaart set op de eerder genoemde site en installeer je die. Op je GPSr vind ik het makkelijker om met de .img files werken voor de oregon, Colorado en dakota schijn je verschillende .img files op de sd kaart te kunnen hebben en kun je selecteren welke map weergegeven moet worden
 23. Je kunt de OpenStreetMap kaart ook gebruiken op de GC.com site. Als je firefox gebruikt en greasemonkey geïnstalleerd hebt dan kun je met een van deze (waarschijnlijk wil je deze) scripts regelen dat je kunt kiezen tussen google maps en diverse OSM kaarten. De OSM kaarten hebben de potentie om meer detail te hebben dan Google maps. En als er een geocachende OpenSteetMapper de cache in kwestie eerder bezocht heeft dan is de kans groot dat de omgeving mooi in kaart gebracht is...
 24. Goede handleiding! OpenStreetMap kent in het begin inderdaad een leercurve. Als gebruiker zou het allemaal redelijk intuïtief moeten zijn. Maar als je zelf wilt bijdragen dan moet je toch eerst bekend worden met de concepten die gehanteerd worden (kartografie is namelijk ook een beroep...). Zelf gebruik ik enkel OSM kaarten op mijn GPSr en probeer zoveel mogelijk bij te dragen. Hiervoor gebruik ik onder andere de volgende tools: JOSM om de kaart te bewerken, hiermee kun je ook je GPX en foto's inladen. Onderweg gemaakte foto's worden dmv het timestamp van de foto op de juiste plek op de kaart weergegeven. Verder gebruik ik de laatste tijd Walking papers hiermee kun je een printje maken van de kaart om alle aantekeningen op te noteren. Weer thuis kun je deze print inscannen en als achtergrond gebruiken in JOSM (potlatch kan ook).
 25. Geheel belangeloos maakt een geocacher een cachelisting, cache, regelt toestemming en weet ik soms wat allemaal meer. Vervolgens vind hij/zij het prima dat behoorlijk wat andere geocachers er voor moeten betalen om jou gratis aangeleverde content te kunnen bekijken. Eigenlijk zou GC.com community driven moeten zijn....
×
×
 • Create New...