Spring naar bijdragen

papillonphoto

Leden
 • Aantal bijdragen

  121
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door papillonphoto geplaatst

 1. papillonphoto

  Welke GPS?

  Op zichzelf is projectie met de nuvi 550 natuurlijk wel mogelijk, zij het dat het een soort van doe-het-zelf functie is. Want de cache-opdracht 'Maak vanuit WP3 een waypoint WP4 aan op 275 meter in de richting 187º' kun je natuurlijk ook oplossen door gewoon in zuidelijke richting te wandelen en de plek op te zoeken vanwaaruit je WP3 ziet op een afstand van 275 meter in de richting 7º. Nee dat kan niet: je kan namelijk de richting van een waypoint niet zien. Wellicht wel de afstand, maar daar ben ik nog niet zo zeker van omdat de nuvi er vanuitgaat dat hij je over de weg gaat brengen. Nee ik denk dat een Nuvi niet de ideale gps voor geocachen is, of zal worden. Deze is gemaakt voor het volgen van de aanwijzingen die het app je geeft. Of dat nu wandelen fietsen of met de auto is.
 2. papillonphoto

  Welke GPS?

  Kan projectie mogelijk op dezelfde manier als in dit bericht? Helaas niet. De enige optie, die ik tot nu heb gevonden, is een apart programmaatje op de pda laden waarmee je projecties kunt uitrekenen (b.v. Geotools4 of GCtools). Ik heb net een kwartiertje lopen knoeien met de 550. Maar helaas geen projecties op wat voor manier dan ook. Alle positieformaten zitten er wel in. dus via utm grid en het betere wiskunde kan ik het wel. (stelling piet hazegras) Maar dat is veel werk. Ik denk dat je moet kiezen: spraak of projectie. Sorry
 3. papillonphoto

  Welke GPS?

  Laat ik je dan vast uit de droom halen: De Colorado praat ook niet tegen je. Als je een pratende buitensport GPS wil wordt het dus een Nuvi550
 4. papillonphoto

  Nuvi 550

  Ik heb hem inmiddels ook mogen vasthouden en alles ziet er mooi uit. Maar als ik de wherigo opstart loopt hij meteen vast, en gaat hij uit. Misschien is dat omdat ik hem geen positie mag laten vinden (omdat dan de gratis update termijn van de klant ingaat). Maar dat vind ik wel vreemd. Is me drie keer overkomen dus ik probeer het niet meer. Heb wel schermpjes voor jullie gemaakt: hier te zien Zijn er andere ervaringen inmiddels?
 5. papillonphoto

  Welke GPS?

  Dat is dus duidelijk: de Oregon of Colorado. Maar er is dan ook nog de NUvi 550. Kan alls wat die andere twee ook kunnen . Heeft aanraak scherm en praattegen je. erg handig in de auto. En in combinatie met de fietskaart gaat hij ook tegen je praten! Dus...? Helpt het?
 6. Er is vandaag een update geweest!! hij haalt alvast je finds en eigen caches er voor je uit. Loggen lukt nog niet zo te zien. Maar daar heb je safarie nog voor. gaat de goede kant op!!!
 7. Probeer eens met een andere brouwser? Hier werkt alles gewoon, op de pc en de mac. maar ik weiger om IE te gebruiken.
 8. Net als anderhalf jaar geleden: Herdruk van de bestaande versie meer niet. Sailtron verzekerd me dat er nog geen plannen zijn om een nieuwe te maken.
 9. Formatteer eerst de sd kaart eens en probeer het dan opnieuw
 10. Topo Nederland mag maar op 1 PC worden geinstalleerd, maar kan vanaf die PC op meerdere GPS'en worden gezet. De beveiliging op mijn versie van Topo-NL blokkeerde het installeren op meerdere PC's overigens niet. Ik kon het dus op mijn PC en ook op mijn laptop zetten. Daarvoor moest ik wel de code intikken en verbinding met internet hebben, maar het ging gewoon. Andere kaarten schijn je maar op een GPS te kunnen gebruiken. Nu wel onthouden op welke apparaat je hem als laatste geinstalleerd hebt, want je hebt het nu reeds tweemaal geinstalleerd en zodoende de eenmalige overzetting naar een andere computer reeds verbruikt. Dat had ik trouwens ook gedaan, eerst pc, daarna laptop. Nu kan ik hem alleen nog maar op de laptop installeren op de pc krijg ik steeds fout boodschappen en wil hij niet verder installeren. Dus nu maar hopen dat de laptop het lang volhoud. Als je een nieuwe PC/laptop koopt was het in het verleden mogelijk om via de uitgevers van topo Nederland een nieuwe installatiesleutel te krijgen, maar of dat nog geld weet ik niet. http://www.garmin.nl/page/?id=40 hier staat dat ze de code wel vrij willen geven als de pc is vastgelopen en je heb een nieuwe gekocht
 11. papillonphoto

  Nuvi 550

  Nog niet te krijgen in Nederland. Voor zover ik kan zien is het een vervolg op de Nuvi 200 serie. Het formaat is hetzelfde, en verder is de software van de Oregon er aan toegevoegd. Dus ook profielen, en wherigo. Maar de leveringsdatum is al verstreken en hij is er nog niet...... Vol verwachting klopt..
 12. papillonphoto

  Tekstvertaler

  je moet goede schoenen en een deo mee nemen zegt hij, verde is de cache niet met de auto te doen. Maar je moet ook alle andere uit de öude postweg"serie gedaan hebben want er daar zijn aanwijzingen te vinden die je hier nodig zult hebben. Dus...
 13. Vogens mij doet het ook niet zoveel meer. Als je het schatkistje gebruikt als icoontje voor de cache, dan verandert het in een geopend schatkistje. En volgens mij wordt er ook een notitie van de vondst in de agenda geplaatst. Inderdaad. Het gemak er van is wmb dat je niet tussen al je waypoints naar je geochaches hoeft te zoeken. en dat je onderweg kommentaar kan toevoegen, en die dan na je vakantie weer ziet en zo weet wat je heb uitgespookt. B.V. de TB die je heb verplaatst.
 14. papillonphoto

  colorado

  Kaarten installeren, help menu lezen en dan naar colorado sturen. Makkelijk zat. Maar heb je de code's van de kaarten?
 15. papillonphoto

  Welk GPS apparaat?

  Nee het merk maakt niet uit, de goedkope werken zelf beter. De dure nieuwe van sandisk zijn te snel en dat snapt de software niet. Open source kaarten? je haalt je zelf een hoop werk op de hals, de originele zijn stukken beter, en ook goed te verkrijgen.
 16. papillonphoto

  Welk GPS apparaat?

  Ja de hele beschrijving zoals op de site te lezen in je gps, incl de hind (vertaald) en de laatste 5 log's. How cool is that?
 17. papillonphoto

  Gevonden cache

  er komt een smilie te staan
 18. papillonphoto

  Welk GPS apparaat?

  Maar eigenlijk wil je gewoon de colorado, want al die beschrijvingen in je gps zijn wel heeeeel erg handig
 19. papillonphoto

  Welk GPS apparaat?

  staat voor extended memory, dwz dat je er een geheugenkaartje in kan steken, tot maximaal 2GB!! Ik heb zelf nu een eTrex Vista HCx. Het enige verschil met de Legend HCx, volgens de Garmin website, zijn de ingebouwde barometer en het ingebouwde kompas. Ik kan veel langere namen aan waypoints geven (zelfs met hoofd- en kleine letters en andere tekens). Bovendien kan ik bij ieder waypoint ook nog een notitie kwijt. Ik denk dat dit voor de Legend HCx ook geldt. Kijk eens op de Garmin website in de daar te downloaden handleiding van de Legend HCx. Je ziet vanzelf aan de plaatjes hoeveel ruimte er voor een naam is. Het geeft ook een aardige indruk van wat je verder met zo'n ding kunt doen. Zelf vind ik het kompas erg handig, maar niet noodzakelijk. Mijn apparaat heeft wel net iets meer dan €200,- gekost. Het voordeel van het magnetisch kompas in b.v. de Vista is dat de kaart omdraait als jij omdraait, dat scheelt wel erg met zoeken hoor. En de Vista kost bij het knaagdier € 250,-
 20. Ja het kan, wel ff het .typ file andere naam geven maar dan lukt het ( bij mij wel )
 21. het is en questi van een paar komma's en // plaatsen meer niet. Jammer dat de originele software zoveel last geeft. Maar als je weet hoe is het 1 seconde werk. Alleen via mail of deze site is het te lastig uit teleggen.
 22. Alleen in register knoeien als je weet wat je doet, anders loopt mapsource weer vast.
 23. Staat je GPS interface op: Garmin/ gastheer?
 24. je kan maar 2025 kaartgedeelten versturen onafhankelijk van het aantal mb's
×
×
 • Nieuwe aanmaken...