Spring naar bijdragen

Wilxlii Carrotte

Leden
 • Aantal bijdragen

  1189
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door Wilxlii Carrotte geplaatst

 1. Update verstopt GPS-apparaat. Gevonden! http://www.wilxlii.nl/carrottelogs/index.php/gps
 2. Update verstopt GPS-apparaat. Vandaag zou de vondst moeten plaatsvinden. Daarom vind je op de site een extra heldere verduidelijking van de gegeven cijfers. Succes! http://www.wilxlii.nl/carrottelogs/index.php/gps
 3. http://www.wilxlii.nl/carrottelogs/index.php/gps Update verstopt GPS-apparaat. Nu ongeveer 400 mogelijke 'hokken' van 2x2 km. En in elk hok 4 gebieden van 200x200 meter. Zondagochtend nieuwe update. Mijn verwachting is, dat je met de gegevens van morgen, het GPS-apparaat redelijk makkelijk moet kunnen vinden. Maar misschien vandaag ook al.
 4. http://www.wilxlii.nl/carrottelogs/index.php/gps Update verstopt GPS-apparaat. Nu ongeveer 1600 mogelijke 'hokken' van 2x2 km. En in elk hok 4 gebieden van 200x200 meter. Zaterdagochtend nieuwe update.
 5. Trekt men dezelfde conclusie als ik doe uit de huidig gegeven cijfers? Ik zie ongeveer 1600 mogelijke 'hokken' van 2x2 km. En binnen elk hok 4 gebieden van 400x400 meter. Nog altijd erg ruim. Morgen verdwijnen weer cijfers waardoor de zoekgebieden kleiner worden...
 6. Wie het door mij verstopte GPS-apparaat vindt, mag het houden! Alle informatie hier: http://www.wilxlii.nl/carrottelogs/index.php/gps
 7. Dag Willem,

  Wat vond je van het idee?

  Als je het een goed idee vind zou je dan op de gelinkte homepage een engels stukje over het NL Delft Geocaching paradise kunnen opnemen of verwijzen? Je proza kennende moet dat toch een mooi stukje op kunnen leveren?

  Grtz

  Pieter

 8. Wat Xaa eigenlijk bedoelt is, dat ie al heel lang zijn best doet om iedere log via een plusje snel leesbaar te maken. Een paar jaar geleden bestond deze optie nog niet. Ik vind het een hele verbetering en maak er veel gebruik van. Regelmatig lees ik zo logjes van mij bekende geocachers. Als ik het wel heb, zijn intussen een paar miljoen (!) logjes toegevoegd. Helaas lukt het dus niet in elk geval. Maar Xaa houdt vol.
 9. Helaas lukt het mij niet om de bedragen aan te passen. Gewoon een nieuwe poll. Nieuwe poll, nieuwe kansen. Ik wil best weer op het duurste knopje drukken...
 10. Eén maal raden wie er op 1 april 2003 lid werd...
 11. Hmmm... Hoe weet je, dat het nachtcache is zonder de beschrijving te lezen...?
 12. Het onderwerp FTF, STF en TTF wordt pas geneuzel als mensen die niks hebben met dit item, menen ook een "bijdrage" te moeten geven. Meestal een zure. Daarmee ontaardt het draadje. Vriendelijk verzoek dus om die zure reacties voor je te houden en de mensen die wel serieus willen meepraten over dit onderwerp, in hun waarde te laten.
 13. Voordat het draadje dichtgaat, nog wat tips. Het betreft hier het zogenaamde stapeltellen. Steeds de cijfers optellen totdat je 1 cijfer overhoudt. De tip. Als er een 9 in het getal voorkomt, hoef je die niet mee te tellen. Het eindcijfer blijft namelijk hetzelfde, of je die 9 wel of niet meetelt. Dat houdt meteen in, dat als er bij voorbeeld een 7 en een 2 in voorkomen, dat je die ook niet hoeft mee te tellen, want samen zijn ze 9. Als je dus het volgende getal moet stapeltellen, ben je heel snel klaar. 6345972813 Antwoord: 3
 14. Dat is fraai! Krijg ik eindelijk flink wat puntjes na de hele tijd op 0 te hebben gestaan, en dan komt het niet in de openbaarheid... Maar mijn tijd komt blijkbaar nog! Hup Spanje!! Hup Italië!! Hup Zwitserland!!
 15. Die kans is 1:71. (1,4084507042253521126760563380282%) Het gaat namelijk om de kans of een willekeurig getal (want dat is de som van die 71 voorspellingen) deelbaar is door 71. Als je alle getallen netjes op een rij zet van klein naar groot, is eerst 71 deelbaar door 71, daarna 142, daarna 213, etc. Precies 1 op de 71 dus.
 16. Wilxlii Carrotte

  naam in zwart

  Ik ben via het profile van BBosman naar een willekeurige log van BBosman gegaan, maar de naam blijft blauw. Hoe verklaar je dat dan?
 17. Prima idee! Ga ik voortaan in de praktijk brengen.
 18. Wilxlii Carrotte

  naam in zwart

  Volgens mij moet er een andere oorzaak zijn. Kijk maar eens bij zijn logs voor willekeurige caches. Zijn naam verschijnt daar steeds in het zwart, terwijl van iedereen anders de naam in blauw verschijnt. Raadselen...
 19. Je bedoelt waarschijnlijk een Carrotte-pot? Met de Carrotte-methode moet je toch wel heel driftig heen en weer lopen om een hoge temperatuur te krijgen. Overigens zou ik de Myth-busters willen inschakelen om de mythe te ontzenuwen, dat een glazen pindakaaspotje met daarin een canister, keurig verstopt onder wat natuurlijk materiaal, een heel bos in de hens kan zetten.
 20. Wie die banner wil gebruiken. Ik vind het prima. Als jij vindt dat je je best doet om mooie logs te schrijven, dan is dat zo. Ik doe vrijwel altijd mijn best. Alleen met buitenlandse logs (niet-Nederlandse taal bedoel ik) maak ik me er wel eens makkelijk vanaf. Dat is me net te veel werk en kost me te veel tijd, die ik liever aan andere zaken besteed. Om tot de selecte groep geocachersdiehunbestdoenmooielogsteschrijven te behoren, ga je eerst door de ballotagecommissie...
 21. Naar aanleiding van de opmerkingen in dit draadje sinds 11-11-2007 zijn de volgende begrippen toegevoegd (of aangepast) aan de lijst: Leenkind (aangepast) File-cachen (aangepast) Takkentrol actie Nicomethode Geo-routinier Maandagmiddag-cache Wherigo Schip horen luiden Geodrol Boomknuffelen Alle aanbrengers natuurlijk weer bedankt! Begrippen met betrekking tot geocoins die m.i. niet direct met het geocachen verband houden, heb ik niet in de lijst opgenomen. Gezien de enorme vlucht die het fenomeen geocoin heeft genomen, zal daar wel een aparte begrippenlijst voor gemaakt moeten worden. (Of al zijn?)
 22. JA! Hoeveel van die 800 nieuwe dit jaar liggen in bushokjes? Volgens mij wil jij coûte que coûte caches afkraken. Ik stel voor dat je daar nu mee ophoudt.
 23. Statistieken graag! Nogmaals: op hoeveel van de 800 geplaatste caches dit jaar, slaat je opmerking? Volgens mij heb je zelf geen idee... Wilxlii, je voelt je wellicht niet geroepen, maar als er 1 in Nederland is, die voor die statistieken zou kunnen zorgen, ben jij het volgens mij wel. Je hebt zo ongeveer al die caches gedaan, en wat ik ervan weet, hou je er ook een meer dan behoorlijke boekhouding over bij. ... Van die 800 nieuwe dit jaar heb ik heel weinig gedaan. Maar het gaat mij niet om de statistieken, maar om het feit dat iemand maar wat roept. In dit geval iemand die roept, dat er gestrooid wordt met canisters op nietszeggende plaatsen. Dat duidt op gigantische hoeveelheden waardeloze caches. En dan vraag ik mij af, of dat wel klopt. De uitspraak zou volgens mij moeten zijn (en dan uit zijn eigen ervaring): "Ik heb wel eens een canister gevonden op een nietszeggende plaats. En dat vond ik niet leuk." Dat is heel wat anders. Als men algemene uitspraken doet over het kwaliteitsgehalte van caches in Nederland, moet men dat onderbouwen met statistieken. Kan men dat niet, dan moet men niet van die aanmatigende uitspraken doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...