Spring naar bijdragen

8BG

Leden
 • Aantal bijdragen

  357
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over 8BG

 • Verjaardag 29-12-1976

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Etrex Vista
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  januari 2003

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.8bg.nl
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  Almere
 1. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  Dat heeft te maken met het voorspelde aantal doelpunten. Neem nu pa7fl. Hij heeft voorspeld dat er in totaal 82 keer de bal in het netje zou liggen. In werkelijkheid werden het ietsje meer. Op het moment dat er 82 doelpunten zijn gemaakt haalt hij het maximale aantal punten van 100. Echter op elk moment dat hierna weer een doelpunt valt raakt hij een puntje kwijt. Ofwel in formulevorm: 100 -/- verschil voorspeld en werkelijk gescoord aantal doelpunten. Het verschil is in dit geval 6 (namelijk 88x gescoord -/- 82 voorspeld), dus houdt hij 94 punten over op dit onderdeel.
 2. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  Het voetbal zit erop. Spanje is de nieuwe kampioen. Wat doet dit met de eindstand voor de pool? Werkelijks iets heel verrassends. In post 52 in dit draadje vroeg ik wie de 391 ging evenaren. En laat de winnaar van editie 2008 nou precies 391 punten hebben gehaald. Hartelijk gefeliciteerd De Bosjesmannen Kijk op de officiële site voor de complete uitslag. Bij deze wil ik alle deelnemers bedanken, en in het bijzonder TuuronTuur, Bitte ein Bit, WijDrie, Kladdegat en Belbor.
 3. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  En vandaag zijn er weer een hoop punten vergeven. Die vier laatste landen zijn allemaal tenminste eenmaal (Turkije) en maximaal 101 maal (Duitsland) goed voorspeld. Verder gaan door Spanje (45x) en Rusland (25x). Twee cachers/teams hebben maar liefst 3 landen goed voorspeld. Dit alles betekent natuurlijk dat de tussenstand flink veranderd is. De koploper, pa7fl, staat echter nog steeds bovenaan, en ziet zijn voorsprong vandaag fiks oplopen. Wat brengt de finale nog voor verrassingen te weeg?
 4. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  De eerste kwart-finalist is bekend. (Ik zal geen namen noemen...) Nu zul je denken, dat is weer goed scoren. Fout gedacht. Om de spanning wat te verhogen zal ik pas punten aan het tweede onderdeel toekennen op het moment dat alle halve-finalisten bekend zijn. Ondertussen zal de tussenstand wel elke dag wijzigen door de voorspelling van het aantal doelpunten. Er is in de competitie veel gescoord wat tot gevolg heeft dat sommige deelnemende cachers nu hun totaal aantal punten zien dalen. Het wordt nu echt interessant.
 5. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  Het is maar goed dat de organisatie ergens een grote partij punten heeft ingeslagen, want er is goed gescoord gisteren. We hebben 87 keer een goed antwoord voorbij zien komen. De laatste groepswedstrijd van Nederland maakt dat deel 1 van de pool kan worden afgesloten. Twee personen/teams hebben 150 punten gehaald bij dit onderdeel, het maximaal haalbare. Ze staan dus ook bovenaan de scorelijst. Wie kan hier nog iets tegen in brengen? Overigens is er nog één cacher in de pool die zonder punten zit. Maar ja, die heeft zelf al 5.000 punten gehaald via het geocachen. En die tellen in de pool niet mee.
 6. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  De voorspelling is aangepast. Tevens de twee wedstrijden van deze avond op de website toegevoegd, inclusief de niet zo dramatische gevolgen. Nog even een leuk weetje. Na het invullen van 71 voorspellingen bleek het voorspelde aantal doelpunten op precies 91 te liggen. Dus exact, niet afgerond, tot op dertig decimalen gecontroleerd, precies 91. Vraag aan de statistici onder ons: hoe groot is de kans dat 71 verschillende mensen een min of meer willekeurig getal noemen en die dan gemiddeld op een geheel (natuurlijk) getal uitkomen?
 7. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  Duitsland, Rusland.... Lijkt ook te veel op elkaar. Gelukkig zijn er scherpe ogen op dit forum. Bedankt voor de melding, ik zal het vanavond aanpassen. Dit heeft nog geen invloed op het scoreverloop gehad. Sommige mensen hebben 'Overige' tussen hun landen staan. Op een enkele uitzondering na, dachten al deze personen dat België wel hoog zou eindigen dit jaar.
 8. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  Beste mensen, De eerste wedstrijd van belang is gespeeld. Nederland wint, iets dat slechts door 22 deelnemers is voorspeld. En daar doet de organisatie dan weer niet moeilijk, we geven gewoon 22 keer 50 punten weg. Gratis en voor niets. En dat heeft ook gevolgen voor de tussenstand. Die kan je hier op je gemak eens nazien. De eerste serie van 50 punten is dus bij deze vergeven. Hoe komt het dat er dan toch mensen meer dan 50 punten hebben? Da's een goede vraag. Het heeft namelijk alles te maken met het voorspelde aantal doelpunten. Heb je dat precies goed, ontvang je ook weer van de gulle organisatie 100 punten. Zit je er een doelpunt naast levert dat nog 99 punten op. Twee doelpunten ernaast en je hebt 98 punten. En zo voorts, en zo voorts. Dus mensen die nu veel punten hebben, hebben ingezet op een klein aantal doelpunten. Bij elk gescoord goal zal de tussenstand dus wijzigen. Overigens had Pyne 2 jaar geleden een eindscore van 391, terwijl er in totaal 550 punten zijn te behalen. Wie evenaart dit jaar de 391?
 9. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  Ik moet nog de laatste twee weken van West-Brabant ontvangen, maar inmiddelszitten we al op 109 deelnemers. Volgens mij ook 109 verschillende teams/personen. Op basis van de huidige voorspellingen lijkt met grote zekerheid te zeggen dat de winnaar van het voetbal zich in groep C bevindt. Vanavond de eerste scorelijst.
 10. De oplossing is simpel en letterlijk in drie klikken gebeurd. Lees goed, onthoud, want lezen en proberen gaat niet samen klik 1: klik links bovenin deze pagina op 'uitloggen'. klik 2: klik links nog boveninner op 'geocaching.nl. klik 3: klik op 'cache kaarten' (let hierbij vooral niet op de onterechte spatie). Succes.
 11. 8BG

  Nieuwe podcast

  Zelf ben ik niet bekend met podcasten op welk gebied dan ook, dat blijkt wel. Voor de site van hosten heb ik me ook dankbaar laten inspireren (lees: schaamteloos gekopieerd!) door DMace. Als nu blijkt dat deze site slecht of niet functioneert heb ik een backup gemaakt: de site 8bg.nl. Hier als mp3 te luisteren.
 12. 8BG

  Nieuwe podcast

  Dat denk ikwel. Op de betreffende pagina het afspeelicoontje aanklikken (driehoekje met punt opzij), boxen van pc aanzetten en luisteren maar. Je schijnt ook te kunnen downloaden. Hiervoor klik je op het driehoekje naar beneden. Volgens mij is dit alles wat je met een podcast kan doen. Er zit geen diepere betekenis aan, heeft geen moraal en bevat volgens mij geen geheime boodschappen. Hoewel je dat met IJsbrecht natuurlijk nooit zeker weet.
 13. 8BG

  Nieuwe podcast

  Ge-inspireerd door geocachers heeft IJsbrecht zich van zijn beste kant laten zien: een heuse podcast is van de band gerold. En IJsbrecht is de ridder die in het Kasteel Almere woont. En de eerste aflevering van deze zogeheten IJscast staat in het teken van geocaching. Met niet alleen alle ins en outs van deze hobby, maar ook -en dat is met recht een primeur te noemen!- met een diepgravend interview met een tot op heden onbekende belangenvereniging. Kortom, maak elf minuutjes van je tijd vrij met het luisteren naar IJsbrecht op zijn IJscast.
 14. 8BG

  EK pool cache 2008. Wie doet mee?

  8bg vond in zijn backup alle bestanden, inclusief vernuftige Excel-programmatuur. Dus dat mag geen probleem zijn. Probleem nu is dat ik geen mail kan versturen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...