Prof. Y. Lupardi Geplaatst 3 februari 2003 Geplaatst 3 februari 2003 Gelukkig blijft sneeuw bij ons nooit lang liggen. Caches in Lapland zijn van nature voor ruim de helft van het jaar begraven (onder sneeuw). Maar er is iets anders met sneeuw: sporen worden zichtbaar. Een cache kan makkelijk gevonden worden door buitenstaanders. Zijn hier al verhalen over? Verandert men van gedrag? Wist men bewust sporen uit?
Waterboys Geplaatst 4 februari 2003 Geplaatst 4 februari 2003 Hier zijn de grafiekjes van het KNMI aangevuld met wat geocaching maand-getallen. Regen Zon In geel de hoeveelheid zon en in blauw de maximaal mogelijke duur van de zon. Temperatuur rode lijn: max. temperatuur blauwe lijn: min. temperatuur groene lijn: gem. temperatuur zwarte lijn: normale temperatuur Er valt me vooralsnog weinig op. Behalve dat de temperatuur op de maandag na het geocaching weekend altijd iets oploopt in januari (?).
Mumzle Geplaatst 6 februari 2003 Geplaatst 6 februari 2003 Maar er is iets anders met sneeuw: sporen worden zichtbaar. Een cache kan makkelijk gevonden worden door buitenstaanders. Zijn hier al verhalen over?Verandert men van gedrag? Wist men bewust sporen uit? Prof., je pakt precies datgene bij de neus waarom wij afgelopen zaterdag niet zijn gaan cachen. Het had verder niets met het weer te maken, want we zal toch wel gaan lopen, maar dan zonder te cachen. Ik vrees inderdaad dat de cache héél gemakkelijk is te vinden door buitenstaanders en dat wil ik (als het even kan) niet op mijn geweten hebben. We hebben een tijdje geleden Blub gedaan en zijn toen een half uur bezig geweest om de sporen van de omgewoelde bevroren grond weer weg te krijgen. Dus inderdaad met sneeuw zijn wij wat terughoudender, maar niet om het weer, alswel om de gevolgen voor de cache. Tis niet anders.
Prof. Y. Lupardi Geplaatst 5 maart 2003 Geplaatst 5 maart 2003 Deze week kwam ik een ander aspect van het weer tegen dat mijn geocaching gedrag beïnvloed namelijk 'spaceweather". Als de zon ons bestookt met geladen deeeltjes en het Noorderlicht in zijn volle pracht te zien is dan is de GPS ontvangst beroerd. Aanleiding was een bericht van http://spaceweather.com/ dat zegt: "G1-class geomagnetic storm" op 3 maart gevolgd door "More solar wind gusts are possible during the next 24 hours, ..". Je kan je aldaar op Space Weather News abonneren. Dan krijg je een emailtje als er iets bijzonders is.
Prof. Y. Lupardi Geplaatst 18 maart 2003 Geplaatst 18 maart 2003 Het belooft voor zaterdag, tijdens het event, mooi weer te zijn. Voor mensen althans. Want het ruimteweer is aardig van slag de komende tijd en dat vinden de GPS-en niet leuk. Heet van de naald: Ref: http://spaceweather.com/ AURORA WARNING: Geomagnetic activity has increased to G2-levels today. Sky watchers in places like New Zealand, southern Australia, Alaska, Canada and northern US states such as Michigan and Minnesota should remain alert for auroras. The source of this activity is a high-speed solar wind stream flowing from a large coronal hole on the Sun. Solar wind gusts should continue to buffet our planet's magnetic field for days. See: http://spaceweather.com/ http://edu-observatory.org/eo/aurora.html
erica_peter Geplaatst 20 maart 2003 Geplaatst 20 maart 2003 Das nou precies waar ze WAAS voor uitgevonden hebben...
Prof. Y. Lupardi Geplaatst 26 mei 2003 Geplaatst 26 mei 2003 Om terug te komen op het weer voor geocachers (mensen): ik zag een cachepage met erin een plaatje met de weersvoorspelling voor vandaag voor ons land. Er zijn firma's die dit gratis aanbieden voor promo- doeleinden. Er zijn ook verschrikkelijk mooie buien-radar beeldjes. Maar zijn die ergens gratis? Dan zou het leuk zijn om die ook op de gc.nl mainpage te zetten, en als we toch bezig zijn: time-loop beeld zodat je de snelheid van de buien kan inschatten! Zo iets was mij de afgelopen week heel welkom geweest.
Peetee Geplaatst 26 mei 2003 Geplaatst 26 mei 2003 Dit plaatje is gratis te bekijken. Maar of je het zo op de gc.nl pagina mag zetten betwijfel ik.
Prof. Y. Lupardi Geplaatst 26 mei 2003 Geplaatst 26 mei 2003 Ja, dat is wat ik bedoel. Een bewegend beeld, vandaag zonder buien. De diep-link zoals bovenstaand zal wel niet mogen. Een gewone link naar de hele page van Weerkamer wel, lijkt mij. Maar voegt het dan nog iets meerwaarde toe?
Peetee Geplaatst 26 mei 2003 Geplaatst 26 mei 2003 De diep-link zoals bovenstaand zal wel niet mogen. Je kunt natuurlijk altijd vragen! En je kunt beloven de bron te vermelden ...
Prof. Y. Lupardi Geplaatst 2 juni 2003 Geplaatst 2 juni 2003 Zelfs actieve geocachers kunnen hun GPS zien als een stukje VOODOO-technologie. Ondanks alles wat er over waterdamp. wolken, sneeuw, regen, mist etc. in verband met GPS radiogolven wordt beweerd, ze hebben hun eigen geloof dat ze in de wereld bevestigd zien. De meeste geloven lijken self-fullfilling prophecies in deze maar dat ter zijde. Zo las ik in een krantenartikel hetvolgende: " "When it's cloudy, the GPS gets screwed up," said Stevens, who once found a geocache under a condiment stand at the Metrodome. " Hij slikt dus veel voor zoete koek.
Aanbevolen berichten
Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen
Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten
Account aanmaken
Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!
Registreer een nieuw accountAanmelden
Ben je al lid? Meld je hier aan.
Nu aanmelden