Spring naar bijdragen

Waterboys

Leden
 • Aantal bijdragen

  190
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin 12
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  nov. 1998

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  Haarlem
 1. Waterboys

  omrekenen

  Als het niet lukt met PCTrans (Gemaakt door de Dienst der Hydrografie van de Koninklijke Marine) dan lukt het nergens mee. Deze stelling kan ik niet bewijzen maar weet wel dat ik er alle transformaties mee kan maken waar ik behoefte aan heb. Je kunt er ook files mee converteren. Download is 18.3 Mb.
 2. De foto's van de 6de cache-camera uit de OASE-geocache zijn afgedrukt. Wie herkent zichzelf of collega geocachers? Gaarne een PM-tje. 16A - Zuurtje Alvast bedankt.
 3. Erg leuk dat dit initiatief van 2003 een vervolg heeft gekregen in 2004. Wij hebben in 2003 ons steentje bijgedragen en ik kijk nog vaak met genoegen naar de tabel van Hendrik Woelper waarin hij de stand bijhoudt van het IMC 1 project. De Nederlandse primary cache is het meest gevonden van alle IMC's en voor de secondary liggen we op de 2de plaats. Bv. Portugal is niet te vergelijken met het aantal geocachers in Nederland maar het is toch leuk. Wij zijn nu ook in de gelegenheid om eens een IMC te doen en ik ben zeker van plan er gebruik van te maken. Geopatra bedankt en veel succes gewenst met dit IMC 2 project.
 4. Waterboys

  Slangenbeet?!

  Dit was de voorganger van Steve 'croc hunter' Irwin op National Geographic. Misschien wel een aardig lesje voor geocachers. Niet je neus in andermans zaken steken en speciaal uitkijken voor neusadders.
 5. Waterboys

  Magnetisch Noorden

  Voor algemene info en een leuke grafiek kijk bij het aardmagnetisch paviljoen. Voor het berekenen van het aardmagnetisch veld (incl. declinatie) zie op deze site.
 6. De 5de film uit de camera van de OASE geocache is ontwikkeld en afgedrukt. Het betreft de periode 5 aug. 2003 t/m 9 januari 2004. De foto's zijn geplaatst op de OASE pagina. Ik ben er niet van overtuigd of ik de juiste namen bij alle foto's heb staan. Indien je een verkeerde foto-naam combinatie ziet staan, op de OASE pagina, gaarne even bericht zodat ik het kan veranderen.
 7. Ik denk dat je je geen zorgen hoeft te maken. Wij hebben ooit in Duitsland eens geprobeerd om te gaan geocachen in de sneeuw. En dat is veel moeilijker dan je denkt. Je ziet nl. geen menselijke aktiviteit meer zoals een mooi stapeltje hooi, mos of takjes met daaronder de cache. Op elke vierkante dm kan de cache liggen. Er loopt dus niet een duidelijk spoor naar de cache. Maar op zo'n 1000 vierkante meter is de sneeuw plat getrapt op zoek naar de cache. Ik vind geocachen in de sneeuw moeilijker dan zonder sneeuw. En dan heb ik het nog niet gehad over koude voeten en handen. In Duitsland is het ons toen niet gelukt om de geocache onder de sneeuw vandaan te halen.
 8. Waterboys

  Verdwenen Cache

  Kattendel ligt nog hoog en droog op zijn eigen duin. Hier en daar mist er wel 1 tot 5 meter maar dat maakt het weer leuk. Ketting heeft zijn dienst tot nog toe bewezen. groeten aan:
 9. Waterboys

  Verdwenen Cache

  Rovel ik leef met je mee. Het strand is altijd mooi en altijd dynamisch. Maar ik heb wel een tip voor je. Leg de cache aan de ketting, want die paal is wel blijven staan. Ik schrijf uit ervaring. Onze Kattendel is al drie keer weggewaaid (lees het maar eens na op de cache pagina's). Onze geocache ligt niet gevaarlijk voor het water maar wel voor de wind. Na een storm mist er zomaar een heel duin. Hoogtewisselingen van 5 - 10 meter zijn een peuleschil voor de wind. Na 3 caches op deze manier te hebben verloren, hebben we hem aan de ketting gelegd. En tot nu toe gaat dat goed. Ik ben na de laatste week nog niet wezen kijken. Maar als er weer zand is weggewaaid hoop ik de cache hangend aan een stevig voorwerp aan te treffen. Er kan natuurlijk ook een nieuw duin op de cache liggen. Dan wens ik de volgende geocachers veel succes met het uitgraven. Het zou zonde zijn om hem niet te herplaatsen. Het is een mooie wandeling op een mooi afgelegen strand. En behalve de strandpaal staat er op jouw lokatie nog een stevig voorwerp.
 10. Waterboys

  Nummerbordhouder

  Oeps .... Weleenswaar geen postduif maar 64 km/h is ook voor een eend te hard.
 11. Fantastisch Albert. Hier ga ik nog veel lol aan beleven. Bedankt.
 12. Waterboys

  Nieuw!! deel 2

  Hardstikke vet, cool, mooi en handig. We noemen jullie voortaan Albert en René Miller.
 13. N.a.v. een mailtje van Yotian Soldier aan Hawkeyes is er een lijvig stukje leesvoer ontstaan. Ik heb zelf het idee, ook uit een vorige ervaring, dat deze approver bluft. Wat voor kontakten heeft een amerikaan bij SBB en/of Natuurmonumenten? Ik heb het hem gevraagd n.a.v. die discussie van de bekeuring bij de MUSICA cache. Hij heeft mij geen antwoord gegeven terwijl hij op andere vragen altijd keurig antwoord gaf. Dus van het steeksproefgewijs checken geloof ik niet. Bovendien zijn er goede kontakten met SBB gelegd door ZenZ. Ik heb zelf een goede ervaring met toestemming vragen. In mijn geval betrof het beheerders van Natuurmonumenten en PWN. Het kontakt is gelegd door een vriend van mij, beheerder bij NM. En bij PWN kende ik de boswachter. Hierdoor hebben we nu ook een ingang bij SBB. En ik weet bijna zeker dat als je een goed plan hebt in bv. het Gooi deze boswachter je komt helpen om een mooie lokatie te vinden. Ik vind het jammer dat er nu hunters zijn die hun caches in de wilgen hangen vanwege dat ene emailtje. Ook denk ik dat met een beetje takt er ook meer te bereiken is met de boswachters. Ik weet wel dat het niet zo zou moeten zijn maar door het kontakt vast via een andere weg tot stand te brengen wil weleens helpen. Als je toestemming wilt vragen doe het dan persoonlijk. Stap erop af en niet via de telefoon of email. Dit is wel makkelijk gezegd maar zoals blijkt kan de praktijk weleens anders uitpakken. Voor 3 caches hebben wij toestemming en voor 5 anderen niet. Een daarvan ligt op het strand. Geen idee wie ik toestemming moet vragen. Een ligt in Zweden en die wordt zo weinig gevonden dat deze inmiddels in het landschap opgenomen moet zijn en er vermoedelijk een meter mos opgroeit. Twee liggen er in een recratiegebied waarvan de struktuur zo ingewikkeld is dat toestemming vragen een hachelijke zaak is. En dan ligt er nog een in een gebied waarvoor ik tot 2x toe toestemming heb gevraagd maar nooit bericht terug heb gekregen. Ik ga er nu vanuit dat deze geocache wordt getolereerd. We laten ons toch niet afschrikken door een emailtje van iemand die blufpoker speelt. Ik denk dat hij de Nederlandse taal een beetje kan lezen en dat hem weleens dingen in logjes opvallen. Met 14 andere Europese geocachers hebben wij een gezamenlijk project gedaan en dit soort toestemmings problematiek heb ik van geen van de anderen gehoord. Deze approver heeft in een vloek en zucht alle 30 Europese geocaches uit dit projekt in een keer goedgekeurd nadat de Duitse projectleider had gezegd dat de toestemming is geregeld; van Spanje t/m Finland. Laat je niet ontmoedigen!
 14. Waterboys

  Travel Bug

  Jaap, Dat werkte inderdaad. Ik had die pagina ook wel gezien maar nooit gezien dat je aan de rechterkant ook iets in kon typen. Ik probeerde het steeds via "Search for a bug". Het betreft hier "To Boldly Go - Make It So!" van Starhenge uit Indiana, USA. Bedankt.
 15. Ik heb een Unidentified Travel Bug (UTB)in een geocache gevonden. Deze stond niet vermeld als zijnde in de geocache aanwezig. Dat kan natuurlijk in de vakantietijd gebeuren. Soms worden caches dan na een paar weken gelogd. Ik wil graag weten hoe de TB heet en waar hij vandaan komt maar ik kan niet zoeken op het TB nummer. Je kan alleen maar zoeken op de naam van de TB. Wie weet wat de naam is van deze UTB of wie weet hoe ik zo'n UTB kan identificeren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...