Spring naar bijdragen

Hints Downloaden Naar Oregon 600


Gerard en marja

Aanbevolen berichten

Als ik cach data overstuur naar mijn Oregon 600 (als GPX file) worden de cach informatie, de beschrijving en de logs wel overgezonden maar de hint komt niet mee. Ik ben al enige tijd premium lid. Bij mijn accountgegevens heb ik Oregon 550t aangevinkt want de 600 staat nog niet in de keuzelijst. Ik vindt verder nergens iets waar hints ja of nee in te stellen zijn; niet in de menu's van de Oregon en ook niet bij mijn accountgegevens op geocaching.com. Weet iemand een oplossing?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Hoi,

 

Ik heb zelf een Oregon 650t. Ik stuur de caches nooit via een GPX file maar rechtstreeks vanaf de kaart naar mijn GPS en dan komen de hints gewoon mee. Die kun je dan vinden in het logscherm onder het vraagteken, werkt als een zonnetje nooit geen problemen mee.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Jacord67 en Beagle Brothers, Ik denk dat ik het zelfde doe. Ik selecteer een cach op de kaart en kies dan "stuur naar GPS" Als ik dan met de verkenner in de GPS kijk is er een GPX file weggeschreven. Als ik na het laden van enkele caches in de Oregon in het menu "Geocaching" kies krijg ik een overzicht de caches welke gedownload zijn. Boven dit overzicht staat weer een keuzebakje met links een bruin pijl icoon, midden een kistje en rechts een mogelijkheid een filter te kiezen. Je kan dan in het lijstje een cach kiezen en dan verschijnt alle informatie, behalve de hint.

 

Hier liep ik vast maar ondertussen ben ik er achter dat je eers "ga" moet zeggen tegen een geselecteerde cach. Dan kom je in het navigatiescherm met de kaart. Als je daarna via het menu weer terug gaat naar "geocaching" is de rechter pijl bovenin groen en krijg je het menu waar je nog een keer de beschrijving op kan vragen, op het vraagteken kan drukken voor de hint en je bezoek kan loggen. Je kan dus de hint alleen lezen voor een cach welke actief is. In elk geval bedankt voor het antwoorden.

 

Gerard

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Do, het verschil tussen taalfouten (die heb ik zelf al zat) of desinteresse in een simpel spelletje help ik graag de onwetende op het juiste spoor

#ZoBenIk

 

Barny

bewerkt door barny
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

Do, het verschil tussen taalfouten (die heb ik zelf al zat) of desinteresse in een simpel spelletje help ik graag de onwetende op het juiste spoor

 

Sorry hoor,

 

Kunnen we hier op dit forum nou nergens meer iets lezen of leren zonder de zuchten, kreunen en vooral denigrerende commentaren van deze zielige nitwit die zelf nota bene de Nederlandse taal niet eens behoorlijk machtig is en ga nou niet liggen "ouwe-sexhostessen" over dyslexie want dat zou toch echt te gemakkelijk zijn met de huidige spellingscontrole mogelijkheden. Echt waar de boxer-short gaat mij hier op de enkels.

 

Hoe denk je dat het is Mijnheer de Almachtige en vooral Alwetende Barny om constant dat gezeik van jou te moeten lezen voor mij als nieuwkomer en absolute NOOB of rookie in het geocachen? Ik zal je vertellen, en ik las afgelopen ochtend ook al iets dergelijks van Team Tabak in wiens commentaren in deze ik me helemaal kan vinden trouwens, dat werkt niet echt motiverend en zal velen, vooral de nieuwkomers onder ons afschrikken om ook maar één berichtje of vraag hier op het forum te plaatsen. Wel ik kan je beloven aan mij heb je een kwaaie, ik steek mijn kop niet in het zand en ik zal je desnoods verbaal met je reet tussen de workmate stoppen dat je groen en geel ziet van ellende. En nee, dat is geen dreigement maar een belofte.

 

Dit kan in mijn ogen toch niet echt de bedoeling zijn van dit informatieve medium? Als het dan allemaal zo slecht is Mijnheer de Moraalridder gooi het GPS dan in het struweel, ga iets anders doen met je miezerige leven en vergal het plezier niet van anderen die graag iets nieuws willen leren zonder een hoop gekreun en gesteun van een of andere belegen Mafkees in een geel bussie.

 

Als geboren en getogen Brabander durf ik hier keihard te beweren dat jij eerder een "blaauw woagentje" nodig hebt dan een geel bussie want hoewel je zelf, gezien je nietszeggende en vooral denigrerende commentaren over anderen in jouw eigen perceptie wel haast de ultieme geocacher moet zijn durf ik keihard te beweren dat je eerst de coördinaten van die "vijf" in je bovenkamer eens na moet lopen want iets gaat er duidelijk niet goed. Die multi-cache in die bovenkamer bij jou heeft "duidelijk maintenance" nodig.

 

Wat een azijnp*sser ben je toch. Dit heeft geocachend Nederland nodig, de commentaren en vooral afz**kende kritieken van de UberCacher Barny, streng doch rechtvaardig in de leer van het geocachen en zelf nog fijner dan gemalen poppenstront maar ondertussen...

 

Jij zou met de kennis die je op je ribben hebt van het geocachen, en daar heb ik oprecht respect en ontzag voor, een ambassadeur moeten zijn voor het spelletje. Jij kunt hele volksstammen helpen met je ervaring en mensen tot voorbeeld zijn en ze vooral op het goede spoor zetten. Ik weet (nog) niks van geocachen maar zou van mensen als jij heel veel kunnen leren. Maar wat lees ik van Barny, een hoop sneren en ze kunnen je niet denigrerend genoeg zijn, negatieve commentaren en een hoop gezucht, gekreun en gesteun. Voor dat gekreun en gesteun zet ik trouwens liever een leuke pornofilm op dan hoef ik die kop van jou er niet bij te hebben die ik elders op een foto zag...

 

Tjonge jonge wat is dit triest. En dat allemaal naar aanleiding van een trotse moeder die vol vuur vertelt dat haar dochter haar eerste T5 heeft gelogd en dat dan foei, foei, via het account van haar ouders heeft gedaan, hoe durft ze... Ik zal je eerlijk vertellen dat ik kippenvel had afgelopen ochtend toen ik het log van Domi en vooral van Merel las, helemaal geweldig toch? Ma zo trots als een pauw en dochter nog steeds in de zevende hemel, sorry boom. Helemaal niks mis mee. Ik vind het zelfs te prijzen dat Domi het familie account in ere houdt om haar dochter te kunnen begeleiden tot ze zelf groot genoeg is een eigen account te openen. Zo en niet anders is volgens mij dit spelletje bedoeld. Mijn vrouw en ik hebben ook een gezamenlijk account. Waarom? Gewoon omdat we altijd samen op pad gaan en dus ook samen de cache vinden en mocht ik een keer alleen gaan en een cache loggen waar mijn vrouw niet bij is, soit, dan doe ik dat en dan zal het me werkelijk aan de anus oxideren wat zijne Eminentie Barny daar van vindt.

 

Sorry overige forumleden die wel een positieve bijdragen willen leveren aan dit uitstekende forum voor deze uitspatting van ongenoegen, dit zal niet vaak voorkomen maar nu was voor mij de maat ff vol. Ik ben ook echt voornemens positief met deze nieuwe leuke hobby aan de slag te gaan en mensen te helpen op dit forum waar ik kan. Met geocachen zal dat ik het begin nog niet veel zijn maar met ruim 16 jaar gps-ervaring weet ik van de apparaatjes best het een en ander af.

 

Oh en Barny, no hard feelings van mijn kant verder maar krab eens achter de oren en bedenk eens waar je mee bezig bent. Misschien is punniken of vingerhaken een nieuwe uitdaging voor je... Kantklossen misschien? Nee, da's te hoog gegrepen denk ik.

 

Met vriendelijke groet, Cees

Proud member of Team BeagleBrothers.

  • Top! 5
Link naar opmerking
Deel via andere websites

 

 

Hier liep ik vast maar ondertussen ben ik er achter dat je eers "ga" moet zeggen tegen een geselecteerde cach. Dan kom je in het navigatiescherm met de kaart. Als je daarna via het menu weer terug gaat naar "geocaching" is de rechter pijl bovenin groen en krijg je het menu waar je nog een keer de beschrijving op kan vragen, op het vraagteken kan drukken voor de hint en je bezoek kan loggen. Je kan dus de hint alleen lezen voor een cach welke actief is. In elk geval bedankt voor het antwoorden.

Gerard

 

 

Hoi Gerard,

 

Klopt helemaal, hier zat ik een week of wat geleden ook even mee te kl*ten tijdens onze vakantie in Denemarken toen we begonnen met chachen. Ik had zelfs het logschermpje gezien maar kon het niet weer opnieuw tevoorschijn toveren. Na wat gevloek en gemopper vond ik de juiste methode en ik moet zeggen dat het werkt als een zonnetje en eigenlijk heel logisch werkt.

bewerkt door BeagleBrothers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

We hebben er weer een prachtige schrijver bij en bovendien geen meeloper, maar iemand met ballen! Kan even niet slapen, lees dit en geniet! Houd vol Cees, laat Barny af en toe in zijn destructieve rol, want anders gaat hij dood, maar grijp (net als ik) in als de ergernis tot boven het niveau van de boomcache uitgroeit. Ieder forum is behept met een dorpsidioot. Daar zullen we mee moeten leven. Negeren is de beste methode maar af en toe ageren lucht toch ook wel vreselijk op...... Hem wegkrijgen doe je niet, want het zoeken van podia waar hij zijn overtollige gal in ruime mate kwijt kan is nu eenmaal zijn levenselixer. Maar nogmaals, houd vol en buiten Barny om is er nog genoeg plezier te beleven op dit forum! Ik draai me nog een keer om en val vast weer in slaap met een glimlach rond de lippen!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

zow heej Proud member of Team BeagleBrothers jij gaat even helemaal uit je dak

 

man ow man wat maak jij je druk over allemaal onzinnigheden en niet kloppende beweringen

 

mijn schrijfvouten bijvoorbeeld gut ow gut wat erg, ik zie jou trouwens ook een slordige schrijffout maken, dus er zullen wel wat meer inzitten, maar dat geeft niet, als ik de lettertjes en woordjes niet op de juiste volgorde zet en jij begrijpt dan helemaal niet wat ik bedoel kan het ook zo zijn dat jij niet zo slim ben als je heel graag voor de buitenwereld zou willen zijn, maar wees gerust, als je niet begrijpt wat ik bedoel wil ik best wel wat bedenken om het gedeelte wat je niet snapt anders of misschien zelfs beter te omschrijven.

 

 

dank dat je mij onder de almachtige en alwetende scheert, dank je wel, doet me kleuren, maar ik bedank voor de eer, ik zou het wel graag van je willen weten waar ik in mijn post dier op dit forum onwaarheden zit te vertellen of zo als jij dat zegt "dat gezeik"

 

we zijn hier als volwassen mensen onder elkaar, je mag er vanuit gaan dat we hier met volwassen mensen zijn, je mag verwachten dat volwassen mensen ook zelf eerst wat moeite doen voordat ze wat vragen, als dat een vraag is die tot zuchten lijd zucht ik, en geef de oplossing,

 

als je je daardoor laat weerhouden om een vraag te stellen, is de vraag dus of te simpel en zoek je die zelf op, of de vraag is niet belangrijk genoeg, dat is dan ook goed, dus geen probleem zou ik zeggen

 

 

weet je ook wat gek is, ook jij geeft mij het advies om mijn GPS weg te gooien, hoe kom je er bij dat ik dat zou doen, ik cache voor mijn plezier, en die plezier haal ik er nog steeds uit, ik haal het niet in mijn hooft om tegen een hobbygenoot te zeggen dat hij maar moet stoppen omdat wat hij doet mij niet bevalt.

 

 

voor de rest bestaat je post alleen maar ongegronde beledigingen en verdachtmakingen, daar ga ik maar niet op in, behoudens dat ik durf te beweren als ik zo een post geschreven had de motjes overbeladen werd met rapports door de rapport knoppen maffia die dit forum beheert

 

het maakt voor vele hier total niet uit wat er geschreven word maar wie er wat schrijft,

 

 

oke Proud member no hard feelings ook van mijn kant, al moet ik me wel heel erg inhouden om niet te reageren op dat "Proud" maar dat zou te gemakkelijk zijn

 

 

Barny

 

 

ik kijk al uit naar dat "verbaal" in de workmate zitten, ik heb werkelijk geen idee hoe jij dat voor je ziet

 

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...