Jump to content

Gerard en marja

Leden
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Gerard en marja

 • Rank
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Dakota 20
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2009
 • Lengtegraad
  5.32900
 • Breedtegraad
  51.73327

Profile Information

 • Woonplaats
  Den Bosch

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hoi Jacord67 en Beagle Brothers, Ik denk dat ik het zelfde doe. Ik selecteer een cach op de kaart en kies dan "stuur naar GPS" Als ik dan met de verkenner in de GPS kijk is er een GPX file weggeschreven. Als ik na het laden van enkele caches in de Oregon in het menu "Geocaching" kies krijg ik een overzicht de caches welke gedownload zijn. Boven dit overzicht staat weer een keuzebakje met links een bruin pijl icoon, midden een kistje en rechts een mogelijkheid een filter te kiezen. Je kan dan in het lijstje een cach kiezen en dan verschijnt alle informatie, behalve de hint. Hier liep ik vast maar ondertussen ben ik er achter dat je eers "ga" moet zeggen tegen een geselecteerde cach. Dan kom je in het navigatiescherm met de kaart. Als je daarna via het menu weer terug gaat naar "geocaching" is de rechter pijl bovenin groen en krijg je het menu waar je nog een keer de beschrijving op kan vragen, op het vraagteken kan drukken voor de hint en je bezoek kan loggen. Je kan dus de hint alleen lezen voor een cach welke actief is. In elk geval bedankt voor het antwoorden. Gerard
 2. Als ik cach data overstuur naar mijn Oregon 600 (als GPX file) worden de cach informatie, de beschrijving en de logs wel overgezonden maar de hint komt niet mee. Ik ben al enige tijd premium lid. Bij mijn accountgegevens heb ik Oregon 550t aangevinkt want de 600 staat nog niet in de keuzelijst. Ik vindt verder nergens iets waar hints ja of nee in te stellen zijn; niet in de menu's van de Oregon en ook niet bij mijn accountgegevens op geocaching.com. Weet iemand een oplossing?
 3. Hoi Triskelle, Ik heb de uitgebreide handleiding van de Garmin wel doorgelezen maar onder met hoofdmenu Geocaches vindt ik alleen een korte beschrijving van het kiezen en starten van een geocatch. De andere submenufuncties worden niet beschreven. Zo is er na starten van een catch de functie "naar volgen stadium" Ik veronderstel dat dit een functie is om na aankomst bij een waypoint het volgende te kiezen in het geval dat een multi gedownload is. Om dat te proberen heb ik multi "Gootspoken" in Zaltbommel gedownload. Als ik "ga" kies volgt een route naar het eerste waypoint (vlak bij de ook aangegeven parkeerplaats) Als ik vervolgens de functie "naar volgend stadium" kies krijg ik een schermpje waarin ik de coördinaten van een waypoint in kan typen terwijl ik zou verwachten dat het volgende waypoint geslecteerd zou worden. In de waypoint manager kan ik wel terug vinden dat alle waypoints van deze multi zijn opgeslagen. Ook in de kaart (ingezoomd op Zaltbommel) worden de waypoint weergegeven. Ik zou dus wel via de kaart of het waypoint menu een volgend punt kunnen selecteren maar wat is dan de functie van "naar volgend stadium"? Zo heb ik ook "de heksen van Empel" gedownload. Je wordt dan naar het startpunt op de parkeerplaats geleid. Ik kan echter niet in de waypoint manager terug vinden of ook het eerste waypoint van deze multi is meegekomen. Aan de tekst op internet bij deze Geocach kan ik niet zien of het gedownloaden waypoint nu het startpunt op de parkeerplaats is of dat dit het eerste waypoint van de multi is.
 4. Op de eerste plaats: welkom in ons midden! Op jouw eerste vraag over het parkeercoördinaat kunnen we kort zijn: als het waypoint vermeld staat onder het kopje Additional Waypoints dan zou het zo moeten zijn dat de parkeerplaats bij het downloaden van de cache als waypoint in jouw apparaat wordt geschreven en dat je hem dus niet handmatig hoeft in te voeren. Maar de cache-eigenaar kan er ook voor gekozen hebben om het parkeercoördinaat alleen in de tekst te vermelden (dus zonder er een Additional Waypoints van te maken) en in dat geval zit er niets anders op dan een handmatige invoer. Overigens geldt dit niet alleen voor parkeercoördinaten, maar ook voor eventuele andere waypoints ... het is dus slim om de cache-beschrijving goed door te lezen voordat je op pad gaat! De tweede vraag betreft een basishandeling bij het bedienen van het apparaat en daarvoor verwijs ik naar de handleiding (klikkerdeklik en even doorscrollen naar pagina 5). Voor plezier met het doorgronden van de materie!
 5. Ik ben een startende Geocacher en gebruik de Garmin "Dakota 20" Het downloaden van een Geocach gaat goed. Maar dan heb ik een paar vragen. Ik merk dat als start waypoint de parkeerplaats wordt aangegeven. Mijn vraag is; Moet er in de download dan ook altijd het eerste waypont staan of moet ik dat dan weer handmatig invoeren, en vervolgens; heeft de Garmin een functie om te melden dat je bij de parkeerplaats aangekomen bent en dus door wil gaan naar het volgende waypoint. Onder het menu "Geocaches" van de Garmin vindt ik geen functie welke daar op lijkt. Ook in de Garmin handleiding staat daar niets over.
×
×
 • Create New...