Spring naar bijdragen

Een Gps Komen Voor Geocaching


geozoek

Aanbevolen berichten

Tot nu toe liften ik altijd met andere gps-en mee, maar wil nu ook eens zelf een eigen gps kopen. Dus op naar de winkel.

 

Eerst moest ik uitleggen wat geocaching is, en vervolgens kreeg ik nog steeds geen goed advies welke gsp ik het beste kon kopen (kreeg te horen dat ze allemaal goed zijn, jaja)...

 

Daarom stel ik de vraag aan jullie: Aan welke eisen moet een gps voldoen voor geocaching?

bewerkt door geozoek
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Eigenlijk is elke outdoor-GPS wel geschikt voor geocachen. Alle GPS'en hebben hun voor- en nadelen. De beste keuze hangt af van je budget en van een paar persoonlijke voorkeuren. Zo moet je kiezen tussen touchscreen en bediening met knoppen. Een gespecialiseerde GPS-winkel zal je daarover alles kunnen vertellen en het beste advies dat ik kan geven is een goede zaak op te zoeken (bv. in Moordrecht). Maar voor je het weet kom je met een duurder apparaat thuis dan je in eerste instantie in gedachte had.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als je in een winkel waar ze GPS-en verkopen nog moet uitleggen wat geocachen is dan is mijn eerste advies: zoek onmiddelijk een andere winkel!

Bij outdoor-zaken zoals Het Knaagdier*) en gespecialiseerde zaken voor navigatie-apparatuur zoals Het Wegpunt*) krijg je niet alleen goed en deskundig advies, maar heb je ook de mogelijkheid om een toestel te huren (en dat hoeft helemaal niet zo veel te kosten ... soms - als je brutaal bent - zelfs helemaal niets als je daarna tot aanschaf overgaat).

Bovendien bieden dergelijke zaken vaak ook dagen aan waarop je groepsgewijs wegwijs wordt gemaakt met het apparaat. Deze informatiedagen, die overigens voor zover ik weet door slechts één fabrikant - te weten Het Blauwe Driehoekje*) - worden verzorgd, zijn niet helemaal gratis maar zijn hun geld meer dan waard.

 

Echter, op één punt moet ik de winkelbediende gelijk geven ... echt slechte apparaten zijn er niet. Zoals Topzoekertje ook al aanhaalt is het maar net welke bediening jij prettig vindt (knoppen of touchscreen), de grote van het scherm en natuurlijk de dikte van jouw portemonnee om een paar overdenkingen te noemen. Vergeet ook niet te informeren naar het beschikbare kaartmateriaal ... tenzij je gebruik wilt maken van gratis kaartmateriaal kan dit kan ook een aardige rib uit jouw lijf zijn. Als laatste tip wil ik meegeven dat je voor jezelf duidelijk moet hebben waarvoor het apparaat en kaartmateriaal gebruikt gaat worden ... heb je bijvoorbeeld al navigatie-apparatuur om met de auto van A naar B te komen, of moet het aan te schaffen speeltje ook daarin kunnen voorzien?

 

Kortom ... je gaat een leuke tijd tegemoet waarin veel keuzes gemaakt moeten worden! Veel plezier!

 

*) Deze namen zijn ontsproten aan het brein van de auteur. Enige overeenkomst met bestaande bedrijven, ketens en/of merken berust uiteraard op louter toeval.

bewerkt door Triskelle
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inderdaad, welke eisen stel je, wat wil je, hoeveel geld wil/kun je besteden.

Ik heb een goedkope GPS gekocht, heb niet zoveel met technische snufjes. Coördinaten invoeren en het kompas gebruiken om me in de juiste richting te loodsen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zelf ben ik heel tevreden over Waypoint, goed advies (ze luisteren wat je wilt) en ook hulp wanneer er iets niet duidelijk is (bijvoorbeeld bij kaarten, ook gratis kaart geadviseerd!).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hallo,

 

de vraag is inderdaad wat je verwacht van een GPS. Gewoon een coordinaat inkloppen en ernaartoe gaan dat kan met elk type wel en ook de wat specifieker zaken als peilen en projecteren lukt nog. Daar zijn de apparaten op gemaakt. De meeste verschillen zitten in gebruikersvriendelijkheid en geheugen.

 

Wij zijn ooit begonnen met een ouwe Garmin Etrex en hebben daar iets van 700 caches mee gevonden. Toen ik 'm per ongeluk eens op het dak van de auto had laten liggen en het apparaat minder goed bestand bleek tegen met 100 km/u tegen het asfalt te slaan, hebben we een GPSmap 60 cx gekocht. Destijds (paar jaartjes terug) was dat de beste koop betreffende prijs/kwaliteit. Die doet het nog steeds en we hebben er veel plezier aan. Volgens mij wordt dat model niet meer verkocht maar er is wel een opvolger. Wat ons betreft uitstekend spul en redelijk betaalbaar.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...