Spring naar bijdragen

Wat Voor Melding?


Aanbevolen berichten

Ik heb het volgens mij hier al ergens vertelt: (weet alleen niet meer in welk topic)

maar op 16 januari hebben wij een cache gelopen. Bij het eindpunt waren we aan het zoeken. Nog een team kwam daar aan, dus voor ons was eigenlijk wel duidelijk dat we goed zaten.

 

Wat opvallend was, was dat staatsbosbeheer daar behoorlijk aan het omhakken en zagen is geweest. Het was een beetje een bende.

 

We hebben niets kunnen vinden. Nu wil dat niet direct zeggen dat de schat daar dan niet ligt, mss kijken we met vijfen wel met onze neus.

 

Ik heb dezelfde dag de CO ge-emaild, de coördinaten die wij hadden gevonden doorgegeven, de antwoorden, wat opmerkingen en onze bevindingen over het omhakken en zagen etc. De zorg uitgesproken dat de schat mss wel verloren is gegaan.

 

Tot op vandaag krijgen wij geen reactie. Opvallend is ook dat de schat voor het laatste gelogd is op 21 november 2010.

 

 

Nu wil ik toch een notitie maken op de cachepagina. Mensen die na ons die cache willen gaan lopen worden mss ook wel teleurgesteld.

 

Moeten we dit nu doen met een "not found" of met een "needs owner maintenance"

 

Gelukkig zitten er momenteel geen TB's of Coïns in.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Voor wat het waard is;

 

Als jij de eerste bent die hem niet heeft gevonden; gewoon een not found met daarin je opmerkingen en bezorgdheid.

Als jij de zoveelste bent die hem niet heeft gevonden; needs maintenance

 

Ik weet niet om welke cache het gaat dus kan je niet direct mijn gevoel erbij aangeven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Waarom worden maar steeds meer de CO gemeelt als er een cache niet gevonden word?

 

Als een cache gevonden word en de logrol is bekrabbeld is een verhaaltje over de opgedane ervaringen de cachetocht toch ook simpel gezet in een found. it

 

Net zoals de cache die niet gevonden word dan kan dat zelfde verhaaltje geschreven worden in een Not Found,

 

Als de CO echt begaan is met zijn cache gaat hij zelf wel op controle uit, en of contact de onfortuinlijke” niet vinders”.

 

Als de CO niet meer cachet (te zien op zijn profiel) of het helemaal niet belangrijk vind negeert hij gewoon de not found meel in zijn meelbox, daar zal je dan bij vragen ook nooit geen antwoord van krijgen.

 

 

Eigenlijk is de laatse vinder of de CO de enige die behoren te weten waar de cache ligt, een needs maintenance is eigenlijk een mededeling dat er iets kapot is aan de cache of aan een van de tussenpunten maar dat kan je nu niet weten,,,,, als je van te voren de logs leest en hij is al verschillende keren niet meer gevonden, zou je al genoeg kunnen weten

 

 

Mijn advies is dus gewoon een leuk verghaaltje in je not found log schrijven hoe je de cache tocht heb ervaart en de cache in je watchlist zetten om te kijken of iemand na jullie de cache nog eens vind

 

 

Wat ik ook wel eens lees is dat de CO de niet vinders “toestemming” geeft om de cache alsnog als found it te loggen, ik hoop dat iedereen begrijpt dat dit niet ondersteund word door groundspeak en dat het ultieme belazeren van de grondbeginselen van het geocachen is, en, mischien erger, het vooral belazeren van je zelf is als je daar in de onbedwingbare“puntjes honger” aan mee werkt

 

 

Barny

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@Barny:

Het maakt mij niet uit op welke manier het gedaan wordt: een not found of een need maintenance. Ik stel de vraag omdat ik graag wil weten wat gebruikelijk is.

 

En waarom ik de CO heb gemaild? Omdat ik dat niet meer dan fatsoenlijk vindt. Er was daar volop gezaagd en gedaan dus de kans bestaat dat de cache verdwenen is. Hij heeft moeite gedaan om een cach er neer te leggen, om cachers een plezier te doen, gewoon op vrijwillige basis. Als ik dan ontdek dat er iets niet in orde is, dan kan ik hem, ook weer op vrijwillige basis daar op wijze. Mss heeft hij wel even geen tijd gehad of is ziek geweest of whatever. Vandaar ook dat ik een paar weken heb gewacht om me af te vragen hoe ik dit nu het beste kan loggen.

 

Ik heb even bij zijn profiel gekeken, hij heeft idd al lang zelf geen cache meer gelopen. Hij is nog wel op 5 januari 2011 online geweest. Hij is trouwens ook Member.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

als je hem niet heb gevonden omdat je denkt dat hij weg is zou ik zeggen, altijd een not found.

 

doen wij ook, behalve als we het idee hebben dat de fout aan onze kant lag, verkeerd gerekend of met onze ogen dicht lopen kijken en dergelijke.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wie wil voor mij even kijken bij die cache. Of tenminste, bij zijn profile. Als ik daar kijk bij zijn caches dan staat bij die tocht het teken van "needs maintenance". Maar op de cache zie ik dat niet.

 

Volgens mij zit ik nu helemaal scheel te kijken :blush:

 

Wie mag ik een PM sturen met de naam van de cache?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het maakt denk ik niet zo veel uit of er al een Needs Maintanence was of dat de eigenaar (even) een tijdje niet bereikbaar was of is.

Wanneer je de cache niet gevonden hebt, dan kun je gewoon loggen met een Not Found.

Dat is immers jouw ervaring en daarvoor is er dit logtype.

Het is dan aan de eigenaar om er al dan niet op af te gaan.

 

Net als een Needs Maintenence een waarschuwing is, dat er iets met de cache of een waypoint op de route niet meer in orde is.

In dit geval heb je de cache niet gezien, dus is een Needs Maintenance log niet aan de orde.

 

De eigenaar van de cache krijgt een mail notificatie van de logs en kan daarop actie ondernemen.

Echter, openbare logs maken deel uit van de geschiedenis van de cache en de staat c.q. omstandigheden van de cache.

De lezers van de cachepagina kunnen de eerdere logs lezen, waarop een besluit genomen kan worden om de cache al dan niet te doen.

Men neemt wellicht een ander besluit wanneer de cache bijvoorbeeld vijf maal op rij een Not Found log heeft gekregen, de laatste paar dagen.

Daarnaast is het voor iedereen goed om te weten dat er werkzaamheden zijn of bijvoorbeeld een zwaan aan het broeden is.

Daarom is een mail/PB sturen wat minder handig, omdat dan het signaal dat er mogelijk iets aan de hand is, niet bij de lezers aankomt.

 

Dus maak gebruik van de verschillende logtypes, niet alleen voor de cache eigenaar, maar ook voor de lezers van de cachepagina.:)

bewerkt door Sivota
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat ik in zo''n geval zou doen (en gisteren nog gedaan heb), is op de cache-pagina een not found loggen en dan mailen naar de eigenaar met de gevonden coords en eventueel uitgebreidere omschrijving van je bevindingen op die plaats. Aan de ene kant zorg je dan dat de geschiedenis van de cache klopt, aan de andere kant maak je de CO erop attent dat er mogelijk wat meer aan de hand is dan een 'gewone' not found en kun je meteen een coord-check doen. Mijn ervaring is dat je dan vaak sneller een reactie krijgt dan met alleen een DNF loggen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb 16 januari gemaild, de coord doorgegeven en onze bevindingen. Geen antwoord gekregen helaas.

 

Ik heb net een didn't found gelogd met onze ervaring en ons vermoeden dat de cache weg is.

 

Mss dat we nu wel een reactie krijgen? Ik weet het niet, de tijd zal het leren. :rolleyes:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

als je hem niet heb gevonden omdat je denkt dat hij weg is zou ik zeggen, altijd een not found.

 

doen wij ook, behalve als we het idee hebben dat de fout aan onze kant lag, verkeerd gerekend of met onze ogen dicht lopen kijken en dergelijke.

 

Wat doe je dan? Da's toch ook een Did Not Find? Gewoon loggen hoor, dat hoort bij het verhaal van de dag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom mensen een Not Found niet noteren op de cachepagina.

Is het een schande of zo, wanneer je de cache niet vindt?

 

Ik heb afgelopen zomer bijvoorbeeld een Not Found geschreven bij een Traditional in Apeldoorn.

Erbij verteld dat het ongetwijfeld aan mijn zoeken had gelegen, gezien de vernuftige verstopmethode en het feit dat er meerdere cachers voor waren teruggekomen.

De cache op mijn watchlist gezet en twee dagen later waren er vier Not Found logs bij......

Van cachers die deze cache voor mij hadden gezocht, letterlijk met de tekst: "Ja, dan log ik ook maar met een Not Found...."

De eigenaar ging kijken en inderdaad; Cache weg.

 

Ik moet er aan denken omdat ik bij deze cache afgelopen weekend voor de tweede maal een Not Found heb gelogd.

Dit maal heb ik niet goed gezocht, want de cache lag er wel.:D

 

Ik maak overigens bijna altijd foto's en vind het leuk om voor mijn eigen archief de foto's ook bij de Not Found logs te zetten.

Afgelopen jaar liep ik ook twee maal een route waarvan al op de pagina stond dat de cache weg was.

De caches stonden op Temporarily Unavailable, maar de plekjes en routes waren echt bijzonder, niet dicht bij huis en ik had ze niet gevonden wanneer er geen cache had gelegen.

Ik log in zo'n geval niet, maar schrijf een note, met mijn verhaal, een bedankje en mijn foto's.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als ik denk dat ik op de cache plaats ben geweest log ik een Not Found als ik de cache niet vind. Afhankelijk van de cache met een kort of langer verhaaltje erbij. Als ik denk dat ik daar ooit nog eens in de buurt kom wil ik de CO nog wel eens mailen of ik geen fouten heb gemaakt.

 

Als ik halverwege moet opgeven wegens tijdgebrek of zo, dat schrijf ik dat meestal in een 'Write note', met mijn bevindingen tot dan toe.

 

Een needs maintenance is meer iets als er duidelijk iets kapot is of de cache zodanig nat dat ik hem niet meer droog krijg...

 

Jan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...