Spring naar bijdragen

Indy & Jones

Leden
 • Aantal bijdragen

  235
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Indy & Jones geplaatst

 1. Indy & Jones

  Metoray

  Kent iemand Metoray. Deze fijne cacher heeft in augustus onze gemeenteracecoïn opgepikt en in de log geschreven "eerste trackable". Ik weet niet wat die beste cacher daar mee bedoelt maar verder laten reizen doet hij in ieder geval niet. Met glans gaan wij nu in ieder geval de race verliezen maar die zijn er wel meer. Ondanks meerdere e-mailtjes die ik inmiddels naar hem gestuurd heb, reageert hij nergens op. Hij heeft nog een munt in augustus opgepikt en ook die houdt hij in het bezit. Als er iemand is die hem kent, kan die hem dan ff het spelletje uitleggen?
 2. Indy & Jones

  Favorite

  Oke, dan komt de favo over een tijdje. We konden hem gisteren niet afmaken omdat ik het ineens ff druk kreeg. Als je een did not found logt, kun je dan wel een favo geven? Zou toch moeten kunnen want ook al vind je de cache niet, hij kan toch een favo verdienen. Dank je Thex voor je snelle antwoord.
 3. Indy & Jones

  Favorite

  Ik snap er niets van. Ik wil "Oisterwijkse Bossen en Vennen Code Cache" een favorite geven. Ik heb net een note geplaatst. Maar ik kan geen favo geven. Ik begrijp er niets van. Is dat omdat ik een note heb geplaats en geen found? Wie weet het.
 4. Ik heb ook een account maar ik kan er helemaal niets mee. Dus dat zegt niet zoveel denk ik.
 5. Dit is gewoon lachwekkend!!! ALsof ze hun brood moeten verdienen met een puntje!!!
 6. Indy & Jones

  Waar Kocht Jij Je Gps?

  Wij hebben de GPS ook via Coolblue en dat is ons heel goed bevallen. Snelle leveringen, goeie prijs, goeie service (heb ze ook nog even gebeld voor informatie).
 7. Ik ben bang dat ik dan de eerste ben die niet positief over een event is. Ik mag er ook niet negatief over zijn want de organisatoren van de event waar wij geweest zijn hebben erg hun best gedaan. Dat was allemaal leuk en goed georganiseerd. Maar wij dachten daar mensen te ontmoeten, gezellig te kletsen, kennis maken, praten over geocachen, bladibladibla...... We hebben idd gezamelijk een cache gedaan. In het pikkedonker. Leuk, was weer eens wat anders en goed van opzet. Maar na het loggen van de daadwerkelijke cache, bestelde wij nog fanatiek een wijntje. En voordat dat wijntje op tafel stond, was iederen NAAR HUIS!!!! Niemand, maar ook niemand is blijven hangen en binnen een half uur zaten we stom verbaasd alleen in het café. Wij hebben dus nooit meer de moeite gedaan opnieuw in te schrijven voor een event. Het gaf ons geen meerwaarde. Ik hoop dat jullie vandaag een geslaagdere dag hebben.
 8. Hij zat er in ieder geval bij Fotogravinnetje en wij zijn erg blij met onze GPS!
 9. Wij hebben een Garmin 450T waar de wereldkaart op zit. En in Salzburg bijvoorbeeld, hebben wij daar heel goed mee kunnen cachen. Ook in Frankrijk afgelopen week. Maar dan gaan we niet echt de bossen in, daar zal het wel anders zijn. Steden staan er zeer uitgegebreid op en je hebt niet eens in de gaten dat je dan dus met een gratis kaart aan het cachen bent. Is mijn ervaring! Is OSM of OFM zoveel uitgebreider? Weet iemand dat? Heeft het zin om als wij naar Noorwegen gaan komend jaar, om er dan met OSM de kaart van Noorwegen op te zetten?
 10. Indy & Jones

  Gc Voor Schoolkamp

  AMK, Ik denk dat het juist wel leuk is om kinderen kennis te laten maken met deze hobby en ze er over te vertellen. Hoe meer kinderen er naar buiten gaan, hoe beter. Eindelijk!!!! Maar ik denk dat de meeste alleen maar bedoelen dat je ze niet een bestaande schat moet laten zoeken. En de laatste ideeen om een cache zonder tags of zo te laten lopen (met vragen) maar de eindcache op een andere plaats te leggen, een hele goeie is. Ik heb onlangs met mijn neefje zijn spreekbeurt over geocachen gedaan en idd. een doosje met snoep verstopt ergens op het schoolplein. De kinderen waren razend enthousiast. Het liefste had mijn neefje dat we een multi waren gaan lopen maar dat hebben we om de eerder genoemde redenen niet gedaan. Gewoon zelf iets verstopt. Maar ik kan alleen maar toe juichen dat kinderen naar buiten worden gelokt met zo'n leuke hobby als geocachen.
 11. Indy & Jones

  Gc Voor Schoolkamp

  AMK, Ik denk niet dat je dit kunt gaan vergelijken met een gezin dat aan het geocachen is. Wij vertellen iedere keer weer tegen de kinderen dat het een geheime hobby is, dat je nooit moet vertellen tegen andere waar de schatten liggen. De kinderen begrijpen ook het belang want de volgende keer weer willen ze zelf ook weer graag een cache vinden. Een school neemt de kinderen éénmalig mee. Daarna is de kans klein dat deze kinderen de hobby ook in hun eigen vrije tijd gaan doen. Het belang dat de vindplaatsen geheim blijven is niet zo groot. En wat is er stoerder om de volgende keer een vindplaats aan te wijzen aan een vriendje. Wat is er op tegen om zelf een route te maken? Sterker nog, als voorbereiding op het zoeken naar een cache zou je mss kunnen proberen om per groepje een tocht te laten maken voor de ander. Beseffen ze meteen wat het belang is om het allemaal geheim te houden. Mijn man is ook leraar maar hij zal nooit met een klas een bestaande cache bezoeken. Dat wil niet zeggen dat hij er niet over vertelt. Je zegt er bij dat het niet in de eigen omgeving is, dit kamp en dat maakt de kans op rippen en dergelijke misschien inderdaad wel minder groot. Maar zoals jij blijkbaar heel veel vertrouwen hebt in de jeugd, is mijn ervaring toch dat het niet allemaal lieverdjes zijn en graag dingen kapot maken e.d. Kijk alleen maar naar bushokjes. Maar dat is weer een andere discussie. Ook vind ik het jammer dat je het een onschuldige hobby noemt. De vrijwilligers die een cache maken, steken daar vaak heel veel geld en tijd in. Ook het onderhouden daarna kost een legio tijd en zelfs geld. Ik kan me voorstellen dat zij graag zolang mogelijk hun cache in ere willen houden en niet graag het risico willen lopen dat de cache geript wordt. Dus zo onschuldig is het allemaal niet.
 12. Indy & Jones

  Dakota 20 Of Oregon 450 T

  Mijn vriendin heeft de Dakota20, wij hebben de Oregon 450T. Zij is erg tevreden over de Dakota20, ik ben dat over de Oregon 450T. Het grote verschil is het prijsverschil. Verder zit er op de Oregon 450T een hele uitgebreide wereldkaart en daar ben ik heel blij mee. Op de Dakota20 zit niet zo'n uitgebreide kaart. Nu zullen vele zeggen dat je daar allemaal "gratis" aan kan komen maar ik ben daar niet zo'n voorstander van en ik ben ook geen computerdeskundige dus kan dat niet eens. Ook kunnen wij Wherigo's lopen. Dat kan mijn vriendin met de Dakota20 niet. Uiteindelijk ben ik blij dat wij aan de Oregon 450T zijn begonnen maar ik denk dat je aan de Dakota20 ook een hele goeie GPS hebt.
 13. Indy & Jones

  Gezichtboek

  Volgens mij betaal je ook niet voor de caches die gelegd worden maar voor de site bijvoorbeeld die gebruikt wordt. Er werken mensen aan die site die ook moeten eten, er wordt van alles ontwikkeld. En ook de cacheleggers gebruiken die site. Ik vind het ook nogal allemaal negatief over die Amerikanen die maar rijk worden over de rug van al die vrijwillige cachers. Als je er zo negatief over bent, begrijp ik niet dat je er gebruik van maakt. Door er gebruik van te maken, hou je het tenslotte zelf in stand. Ik betaal mijn premium member lidmaatschap gewoon omdat ik het waardeer dat er geocaching.com bestaat en ik daardoor ook mijn hobby kan uitoefenen. Daarmee zeg ik niet dat je lid moet worden, er zullen er genoeg zijn die het niet kunnen/willen betalen. En gelukkig word er dan geboden dat je er gratis gebruik van kan maken. Mooi toch!
 14. Indy & Jones

  Gezichtboek

  Oké Casteel, ik begrijp wel wat je er mee bedoelt. Maar ik zou dan mss gekopieerd hebben en daarna de naam met sterretjes hebben overschreven of zo. Maar je bedoeling snap ik wel.
 15. Indy & Jones

  Gezichtboek

  Ik vind het geen leuk voorbeeld. Je mag best discussiëren en er allemaal een andere mening op na houden. Zo'n log gaan opzoeken en hier plaatsen komt meer over als een aanval op Irisisleuk. En Iris is echt leuk, dat was helemaal niet nodig. Kom gewoon met algemene argumenten ipv zo'n log. Is gewoon een beetje flauw.
 16. Indy & Jones

  Gezichtboek

  Dat zal allemaal wel meevallen. En je ziek melden? En gaan feesten met bewijs als foto? Ook een collega gedaan? Weet je, als je dit soort dingen in de krant zet, dan kun je het verder ook schudden. Vroeger was het een krant, kreeg je reclameblaadjes door je brievenbus waar je niet om vroeg, werd je scheel gebeld met allerlei aanbiedingen. En nu is het internet. Wel of geen FB, die rotzooi krijg je toch. En net zo goed als je vroeger niet alles van de daken moest schreeuwen, moet je nu niet alles op FB zetten.
 17. Indy & Jones

  Gezichtboek

  Ik vind het anders maar heel terecht dat iemand ontslagen wordt die op FB zijn werkgever "Hoerenbedrijf" noemt en zijn leidinggevende "hoerenstumper. Ik vind het ook niet meer dan normaal dat je ontslagen wordt als je je ziek meldt en vervolgens volop aan het feesten slaat. Dat heeft niets te maken met FB, dat heeft te maken met gedrag van deze werknemers.
 18. Hoezo generaliseren? Leuk om te lezen al je zoals ik normaal gewoon antwoord geeft! Kijk, de verwachting is dat als je je aanmeld op een forum dat je ook de forumregels eens doorleest. Een van de punten die daarin staan is een verwijzing naar de zoekfunctie. Een keertje zelfstandig zoeken kan natuurlijk geen kwaad. Als het antwoord dan niet duidelijk is of de vraag niet precies gelijk, is niemand te beroerd om te helpen. Wie de schoen past........ Volgens mij noem ik geen namen en heb ik niet gezegd Team Gelaen heeft niet netjes geantwoord.
 19. Zo vreemd, een antwoord geven op een vraag die vaak gesteld wordt door de beginners is zoveel moeite en brengt zoveel stress naar boven bij de ervaren cachers. Je gaat toch niet steeds hetzelfde antwoord geven. Maar steeds hetzelfde afzeiken kan dan weer wel, dat geeft geen verveling of stress. Ik zou er dan toch voor kiezen om weer het zelfde (vriendelijke) antwoord te geven als weer hetzelfde (gefrustreerde en ervaren) afzeiken.
 20. Van mij heb je een puntje gekregen Robert!
 21. Indy & Jones

  Film Kokertjes Gevraagd

  Man, man, man, iemand vraagt om filmkokertjes en er staan er weer genoeg klaar om ongevraagd te oordelen.......
 22. Indy & Jones

  Wherigo

  Dank je wel Illooijschelder, jij bent vandaag onze held!!!! Het is gelukt. Wat zijn wij ook een stumpers op computergebied. Vandaag gaan we onze eerste Wherigo lopen!
 23. Indy & Jones

  Wherigo

  Wij wilde vandaag voor het eerst een Wherigo gaan lopen en hadden ons oog laten vallen op "Koninklijke liefde" Maar we begrijpen er niets van. Wij hebben een Oregon 450t. In de GPS zien wij een hoofdstuk "Wherigo". We hebben de GPS aan de laptop gehangen en via de cachepagina op "cartridge downloaden" geklikt. Er opent een nieuwe pagina om te downloaden en vervolgens geven we aan dat we een oregon hebben. Klikken op downloaden en vervolgens is het downloaden voltooid. Waar is mijn download? In mijn GPS bij Wherigo staat niets opgeslagen..... Mss denken wij te simpel en we hebben totaal geen verstand van computers. Dus niet lachen nu allemaal. Maar is er iemand die ons stap voor stap kan uitleggen hoe we dit nu voor elkaar kunnen krijgen?
 24. Ik ken jou ook niet, ben je nog nooit tegen gekomen. Je zou zomaar een hartstikke aardige man kunnen zijn waar ik het goed mee zou kunnen vinden. Maar jouw uithalingen hier op het forum hebben voor mij toch een soort van beeld gevormd. Niet meteen negatief bedoelt hoor. Maar ook de mensen die in de organisatie zitten hebben genoeg van jou mee gekregen. Je hebt al aardig wat uitlatingen achter gelaten over deze bijeenkomst. Maar hey, ik zit ook maar wat te gissen. Ik zou niet weten waar het aan ligt. Je hebt het hun gevraagd alleen krijg je geen antwoord.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...