Spring naar bijdragen

AMK

Leden
 • Aantal bijdragen

  4
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  TomTom one
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2009
 1. AMK

  Gc Voor Schoolkamp

  Het is mij duidelijk: geen kinderen introduceren in het geocachen en zeker niet bij een bestaande cache. Message received! Ondanks dat ik toch het vertrouwen in (deze groep) kinderen houd, heb ik inmiddels toch maar bedacht dat het geen zin heeft, half geocachend Nederland over mij heen te laten komen... Er is een goed alternatief op Texel te vinden in de zin van een bedrijf dat GPS-tochten regelt. Prima. No hard feelings. Maar ehh: er was geen kwaad bedoeld. Zoals ik al aangaf: brainstorm fase. Niet bedoeld om allerlei negatieve invloed van kinderen op het geocachen te ontlokken... Sorry. Mijn enthousiasme om kinderen kennis te laten maken met een hobby die ons als groot gezin veel vertier geeft, heeft blijkbaar mijn nuchter verstand vertroebeld Ook "onschuldig" was niet verkeerd bedoeld. Ik weet uit ervaring dat het geld en tijd kost om caches te creëren. Het woord "onschuldig" moet gelezen worden als: "niet gewelddadig", "zonder strijdelement", "met hetzelfde doel voor ogen", "gezamenlijk", "buitenshuis", "achter de tv vandaan", "sportief", "in de natuur" en wat dies meer zij... Anyway: bedankt dat er toch gereageerd werd. Geen reactie is ook maar niks. M.vr.gr. ps: ik ben onervaren in het gebruik van een forum, maar hoe sluit men deze "draad"?
 2. AMK

  Gc Voor Schoolkamp

  Bedankt voor het (kritische) meedenken. En de genoemde tread heb ik ook doorgelezen... Jammer vind ik dan toch dat veel van de antwoorden van weinig vertrouwen in onze jonge medemens getuigen. De groepjes bestaan uit 4 kinderen en een begeleider; m.i. zelfs te vergelijken met een gezin dat aan het geocachen is geslagen. Als een cacheplaats het niet aan kan dat er vier keer per dag gelogd/gezocht wordt, is misschien eerder de vraag: is de cacheplaats dan wel geschikt? Het onderricht over het belang van natuur e.d. zal vanzelfsprekend onderdeel van dit schoolkamp zijn. Is het niet zo dat wij als volwassenen juist daarvoor met kinderen op kamp gaan? Begeleiden, opvoeden en onderwijzen! Om nou te zeggen: geocachen is een hobby voor volwassenen, lijkt mij nogal bekrompen. Waarom zouden wij de jeugd (onze toekomstige volwassenen) niet op de hoogte brengen van deze geweldige buiten-hobby? Het is een nogal onschuldige hobby; iets wat de kinderen misschien juist wel nodig hebben tegenwoordig. En de mogelijkheid tot het uiteindelijk zoek raken van een coin te noemen als probleem omdat het dan de psieg van de kinderen raakt, vind ik persoonlijk nogal ver gezocht... Kinderen zijn geen wrakken, en zeker in de leeftijd van deze groep is het eventuele verlies best uit te leggen. Daarnaast verdient het misschien nog even de toevoeging dat het schoolkamp niet in de eigen nabije omgeving zal zijn, en dus minder risico voor "doorvertellen" waar hij ligt en het rippen ervan... Sterker nog het zal op een eiland zijn, dus grote kans dat de kids niet weer op deze bestemming terug keren. Ik zal de coins op mijn naam registreren en na afloop de kinderen de URL geven om de coin te volgen. Ik begrijp nu dat ze daarvoor niet persé een eigen account nodig hebben. Hun enthousiasme zal dan zorgen voor verder verdiepen in GC of niet. M.vr.gr.
 3. AMK

  Gc Voor Schoolkamp

  Oja, bijkomende vraag: als ik 4 nieuwe accounts maak (voor elke groep 1 met een eigen coin), is het dan handig om de 4 kinderen van elke groep, de inloggegevens te geven? Ik zit zelf meteen al te denken aan "wat dan als 1 van hen het leuk vindt om het wachtwoord te wijzigen..."
 4. AMK

  Gc Voor Schoolkamp

  Voor een aanstaand schoolkamp is het idee om de kinderen kennis te laten maken met geocaching. In 4 groepen van 4 kinderen (+ 1 begeleider) zullen de kinderen een multi-cache oplossen. Bijkomend idee is nu om de kinderen nog enthousiaster te maken, dat ze ook een geocoin meekrijgen per groep. Die ze in de toekomst kunnen blijven volgen via geocaching.com. Volgens mij zijn er verschillende manieren denkbaar, maar ik overzie misschien niet alle obstakels... Vandaar graag jullie inbreng! Is het in dit verband handig dat ik alle vier coins registreer op mijn naam. Alle 4 een ander doel meegeef. Dat de kinderen die enthousiast zijn, bij thuiskomst hun eigen account maken en vervolgens "hun" weggelegde coin kunnen blijven volgen? Of doe ik er goed aan 4 nieuwe accounts te maken met bijv. een toepasselijke groepsnaam, en op elk account 1 coin registreer. Waarna de meester bijvoorbeeld op school de account en dus de coins kan blijven volgen? En elk kind dat dat wil ook weer zijn eigen account maakt om de specifieke coins (na schooltijd) te kunnen blijven volgen? Het idee ontstond door de gedachte dat niet alleen de 4 coins straks de wereld overvliegen, maar ook deze groep kinderen allemaal hun eigen weg gaan (laatste klas basisschool). Door de coins zijn ze dan toch nog min of meer met elkaar verbonden! Het is nog enigszins in de brainstorm fase, maar ik hoop het nog dit komende weekend handen en voeten te kunnen geven, dus: HELP - ADVIES - RAAD !!!! Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...