Spring naar bijdragen

Kopfdorf-Rangers

Leden
 • Aantal bijdragen

  113
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Kopfdorf-Rangers geplaatst

 1. Super bedankt voor het meedenkwerk! Meteen aangepast en iedereen weer gelukkig.
 2. Wij hebben er ook vier en mijn ouders zijn dus niet de enige met drie. Hoe zou dit verschil komen?
 3. Rechts in je scherm staat zoekopties. Wij zelf hebben daar 4 stipjes waarbij de eerste nieuwste in Nederland is. Mijn ouders hebben slechts drie stipjes. Zij zijn ook premium dus daar kan het niet aan liggen. Handmatig kan ik niet iets wijzigen of kan dat wel?
 4. Hallo medecachers, Mijn ouders zijn sinds kort premium. Sinds deze verandering zijn zij het kopje nieuwste in Nederland op hun profielpagina kwijt. Herkenbaar? Oplossing? Wij zelf hebben deze functie wel en ik dacht ook dat dit automatisch ging.
 5. ik gooi hem nog even omhoog want de voorbereidingstijd wordt steeds korter.
 6. Hallo medecachers, met Pinksteren kamperen wij in Wijk aan Zee. Zijn er nog aanraders in de buurt die wij niet mogen missen? Uiteraard hebben we gekeken op de site en zien daar de nodige caches maar de een is altijd iets leuker dan de ander en dat zie je niet altijd op de kaart. We hebben fietsen en onze benen ter beschikking.
 7. Kopfdorf-Rangers

  Pal West

  Ja de co heeft antwoord gegeven. Noord blijft ongewijzigd maar oost verandert van richting. Hoe dit dan weer op de gps moet is de nieuwe vraag maar dat ligt meer aan onze onervarenheid met peilen.
 8. Kopfdorf-Rangers

  Pal West

  Ik pas mijn woorden aan: via noord etc. is wel een antwoord. Waar ik het ben tegen gekomen was een cache op de heide (Ermelo kriemelberg) en om te voorkomen dat mensen dwars over de hei lopen is dit een logische verklaring. Ik had genoeg aan de ook aanwezige tekst blijf op de paden.
 9. Kopfdorf-Rangers

  Pal West

  Als je naar het westen gaat in een peiling is dat altijd 270 graden dus wat is het effect van de toevoeging pal west ipv naar het westen. Ik vind het helemaal niet erg dat het niet gelukt is. Ik heb de leggers al bedankt vooor de prachtige wandeling in een prachtig gebied. Toch wil ik graag weten wat dit betekent. Er zijn wel vaker toevoegingen waardoor het eigenlijk onduidelijker wordt. Bij het BSE 2012 in hoogvliet gecached. Daar was een hint de reden dat twintig man de cache niet vond. Hielp juist niet terwijl een hint daar voor is. Dit draadje is dus gewoon een vraag naar hoe moet je iets uitleggen of overleg hoe leggen jullie dit uit als je zoiets leest. En nogmaals buiten het woordenboek waardoor je niets wijzer wordt is er geen antwoord op de gestelde vraag gekomen.
 10. Kopfdorf-Rangers

  Pal West

  Die cache hebben wij ook geprobeerd en ook wij komen er niet uit. Internet maakt het ook niet echt duidelijker voor mij. Kortom ook ik ben erg nieuwsgierig wat pal west is en wat het verschil is met naar het westen.
 11. Ik heb via de site van catch me games de drie uitleg filmpjes bekeken. Sommige zaken hadden wij iets anders gedaan maar met de uitleg is het wel duidelijk. Wat handig en efficient spelen is moeten we nog uitvinden maar wij vinden het wel een leuk spel. Onze ervaring met catan en dominion(etc) is dat het de eerste keer ook veel moeilijker lijkt omdat alles nog ontdekt moet worden. Een tweede of meerdere keer spelen gaat al sneller. Bedankt voor het meedenken en veel spelplezier.
 12. Hallo cachers, Met de feestdagen het spel treasure hunt gekregen. Vandaag uitgeprobeerd maar de spelregels laten voor ons nog wel wat vragen onbeantwoord. Zijn er al meer mensen die het spel gespeeld hebben? Wat zijn de ervaringen? Wij liepen bij de start al vast. Start iedereen in het water? We zijn maar begonnen en kwamen toe op een ander probleem. Je gooit 12 op het pad maar bij stap 7 wil je naar zand. Mag je stoppen en de volgende beurt met zand verder gaan? We hebben al wel lol beleeft aan het spel maar zijn er dus nog niet helemaal uit. We hebben het spel onderbroken voor het avondeten maar ook het einde van het spel is voor ons nog niet heel erg duidelijk(zijn we nog niet aan toegekomen) Benieuwd naar de ervaringen.
 13. Puzzels van de wijngemachtigde omgeving heemstede haarlem: echte hersenkrakers in de categorie uren zoeken op internet.
 14. Tja zo met die gemeenterace voor de deur is het handig om uit te zoeken of er bonussen te pakken zijn. In de uitleg van de gemeenterace staat dat foto's met het gemeente wapen en bepaalde gemeente extra punten opleveren. Is er wellicht iemand al actief geweest om een lijstje van caches bij gemeentehuizen e/o provinciehuizen aan te leggen. Die zouden wij wel willen raadplegen
 15. Ik vind van niet maar de andere volwassene hier in huis vind dat inderdaad jammer Er i s veel te veel moois.
 16. Bedankt voor alle adviezen. We hebben alles uitgevoerd en voor alsnog lijkt alles weer bij het oude te zijn. Hoeven we toch geen nieuwe.
 17. Hallo cachers, De laatste weken geeft de garmin vreemde teksten: transfer gereed als we hem aan de pc hangen, de computer herkend hem niet als we hem aansluiten maar de garmin nuvi vindt de pc wel. Ik denk er is iets met de software/ de pc/ de kabel. Mijn man zegt:'" hij zal wel op zijn na al die cache avonturen". We zijn drie jaar bezig maar is dat lang?
 18. On topic: Wat mij opvalt is dat het needs maintenance icoontje nog bij een cache staat (rood vakje wit kruis) terwijl terplaatse de cache helemaal top is. De CO heeft dus wel het nodige onderhoud gepleegd maar als je op de icoontjes afgaat lijkt het nog niet in orde te zijn. Zo zijn op papier caches in orde waar je bij het loggen denkt thuis maar eens een mail voor onderhoud sturen en als je op het ergste bent voorbereidt is juist alles oke. Niet iedere CO schrijft een berichtje om het gepleegde onderhoud te melden.
 19. Hartelijk dank voor alle hulp. We gaan aan de slag. Mochten we nog concrete hulp nodig hebben dan sturen we een mail. Het wordt denken wij pas augustus.
 20. Zo dat zijn snelle reacties! Bedankt alvast. Het wordt een puzzel met enkel horizontale vragen waardoor in het midden een kolom ontstaat met een informatief woord.
 21. Onze dochter wil graag een mysterie maken waarin een kruiswoordpuzzel moet komen. Wij als ouders gaan haar natuurlijk helpen met de cachepagina maar wij weten ook niet hoe we een kruiswoord moeten maken. Op papier is hij al af maar hoe maken we zo'n blokjesveld? En hoe krijgen we die dan op de cachepagina?
 22. Wellicht biedt het stationsdraadje hulp. Niet zo lang geleden wilde iemand cachen nabij stations. Er is toen een lijst gemaakt.Moet te vinden zijn op het forum.
 23. Een bestaande cache is gevoelig maar eenmalig een cache moet lukken. Als hij erg leuk is kun je hem altijd nog aan de reviewer aanbieden:thumbup: Als er een mooi park in de buurt is waar de gemeente een bomen route of een insecteninfo bord heeft kun je de bestaande info borden gebruiken. De coordinaten geef je en vraagt de leerlingen iets van het bord bijv. Hoe hoog wordt deze boomsoort? antwoord bepaalde waarde en met 6 punten in het bos/park kan een eind coordinaat worden berekend. Lekker ergens in een zandbak of boomgat een vrij grote bak verstoppen en iedereen blij. Fotorolletjes met rekensommen of rebussen kunnen natuurlijk ook. Dan hebben ze steeds een nieuwe zoek opdracht. Succes.
 24. Ik zie net dat vandaag een nieuwkappeltje in de route is opgenomen nu dus 200. Wellicht een uitdaging voor een volgende groep die 24 uur gaat cachen? Van logvoorbereiding voor Aphen aan de Rijn weet ik dat er ook een paar belgische cachers zijn die regelmatig een 24 uur cachen weekend plannen. Ik neem aan dat zij ook wel zoveel vinden. En al die mensen die Roosendaal leeg plukken?! Wellicht werkt het via de banner generator. Die beloont tenslotte ook voor zoveel vondsten per dit en dat?
 25. Blij dat wij niet de enige zijn. Bij ons kun je ook de grotere kaart nemen maar dan komt gewoon geacaching maps en zie je niet de additional waypoints via voetstappen. Dat vind ik wel een handige optie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...