Spring naar bijdragen

GPS systeem aan vervanging toe; Geocaching hoe lang nog?


reej

Aanbevolen berichten

ReizenReizen

Mag een korte samenvatting ook :-)

 

Omdat oude satellieten niet, zoals gepland, vervangen worden, waarschuwt de Amerikaanse Rekenkamer voor problemen met het GPS navigatiesysteem. Vanaf 2010 kan dat voor aan deze techniek gewende chauffeurs, problemen gaan veroorzaken doordat ze niet met hun gps naar hun eindbestemming kunnen navigeren.

Zonder gps durven veel chauffeurs zich tegenwoordig niet meer op straat te begeven.

Geen wonder dat wereldwijd ondertussen miljoenen GPS-ontvangers in gebruik zijn. In het begin alleen nog zeilers en jachtbezitters, tegenwoordig worden gps-ontvangers zelfs in camera's en gsm's toegepast.

 

Door deze vooruitzichten kan het, van oorsprong voor USA-militair-gebruik ontwikkelde, navigatiesysteem minder bruikbaar worden. De Amerikaanse Rekenkamer vreest dat tussen 2010 tot 2016 satellieten zullen uitvallen.

Daardoor zullen de benodigde 24 actieve GPS-satellieten niet beschikbaar zijn.

Volgens opgave van het ministerie is het niet zeker of de Luchtmacht de nieuwe satellieten kan kopen die benodigd zijn om de service in stand te houden. Dit wordt veroorzaakt door vertragingen en budgetoverschrijdingen bij de ontwikkeling van nieuwe satellieten. In de komende 5 jaar moet tenminste 5,8 miljard Dollar belastinggeld worden geïnvesteerd :rolleyes: .

 

 

Bij een configuratie van 24 satellieten zijn in 40% van alle gevallen 8 satellieten tegelijk beschikbaar. Vallen 2 satellieten tegelijk uit dan zakt het percentage onder de 30%. In de stad of in de bergen, waar het zicht beperkt is, zijn er dan 4 satellieten beschikbaar, soms nog minder.

 

-----

Kortom een nogal theoretisch verhaal, het lijkt me sterk dat de Amerikaanse regering zijn soldaten laat verdwalen in de woestijn van Afghanistan.

:blink:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat mag zeker, dat was eigenlijk wat ik bedoelde (sorry niet zo geformuleerd).

 

Het ging mij inderdaad om de strekking vh verhaal.

 

Dank voor de moeite die je erin hebt gestoken. :rolleyes:

 

Er zal vast nog iemand meer dan ik dankbaar gebruik van maken.

 

groetjes GeoVlinder

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De nauwkeurigheid van gps staat onder druk. Dat zeggen Canadese wetenschappers.

 

De landmeetkundigen van het meetinstituut Natural Recources Canada stellen volgens techsite TidBits dat de huidige gps-satellieten aan vervanging toe zijn.

 

Vanaf 2010 zal als gevolg van de verouderde satellieten de accuratesse van het gps-systeem achteruit gaan. Sommige kunstmanen cirkelen al bijna twintig jaar rond de aarde.

 

 

 

 

 

GPS III-satellieten

 

De wetenschappers dringen er bij de Amerikaanse regering op aan vaart te maken met de lancering van de zogeheten GPS III-satellieten.

 

In april liet de Amerikaanse overheid al weten problemen te hebben met de modernisering en het onderhoud van de satellieten.

 

Het onderhoudsschema loopt drie jaar achter op schema, liet de overheid weten. De volgende lancering van een satelliet staat gepland voor november dit jaar.

 

 

 

Bron: © NU.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...