Spring naar bijdragen

platjes

Leden
  • Aantal bijdragen

    78
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over platjes

  • Verjaardag 30-04-1976

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin Etrex H, Oregon 300
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    19-8-2008

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Woonplaats
    Oldehove
  • Interesse
    Het team bestaat uit: Pappa Platjes, Mamma Platjes en Tweeling 'de Geotwins' platjes .
  1. 2 weken terug in Grolloo gekampeerd. Ook stikte het hier van de rupsen. Op zich niet zo vervelend, echter die beesten schijten je tent onder en zie dat maar weer eens schoon te krijgen. We zijn UUUREEN aan het poetsen geweest. Vandaag nogmaals in grolloo geweest en nu weinig rupsen gespot.
  2. zijn ze ook routeerbaar (voor navigatie) en zijn er ook gratis wandelkaarten beschikbaar?
  3. Mijn intensie om op die manier te loggen was niet valsspelen, maar ik baalde ter plekke ENORM sta je met de cache in handen (450km van huis op vakantie) en dan geen pen bij je! Erg stom. Maar wel een leuke wandeling, grappig iedere keer aan de kant moeten voor railbikes. Wel wat onhandig met de kinderen maar die vonden het allemaal wel intressant (ze waren alleen erg moe van al het lopen....). Ik kan me voorstellen dat de cacheeigenaar het niet accepteerd. Dan is het jammer en dan verwijderd hij me maar. We doen het ook niet om zoveel mogelijk caches te scoren, maar voor de orginele plekjes en mooie wandelingen.
  4. Afgelopen vakantie gelopen met het gezin naar een cache, de kinderen waren er een beetje zat van. Aldaar eindelijk aangekomen zouden we loggen,......#$%#$% waar is onze pen, schat heb jij de pen uit de auto megenomen. Nee die zit nog in de andere rugtas....oeps....o wacht er bij deze serie wel een potlood bij elke cache.....niet dus....we hebben nog geprobeerd te loggen door met rode steen op de logrol te schrijven, niet gelukt. Vervolgens maar een foto genomen van cache plaats en logrol en muntstuk ter bewijs in de cache achtergelaten. Thuis wel gelogd er vanuit gaan dat de eigenaar bij controle het muntstuk vindt of mij de fotoś vraagd. Deze heb ik niet bij de log geupload om spoilers te verkomen. Misschien niet 100% correcte manier van afhandelen, maar volgens mij op dat moment de best die ik kon verzinnen.
  5. Enige jaren terug iets over gelezen in computertotaal als ik het goed heb. Leek ons toen al erg leuk. Echter door drukte (verbouwing etc) niet van gekomen. Vorig jaar las mijn vrouw op het kindjeopkomst forum (is ze na de geboorte van onze tweeling blijven hangen) over een aantal dames die aan geocaching deden en toen hebben we ook een gps gekocht (etrex H). Vervolgens een cache in de buurt gedaan en toen waren we verkocht. ......
  6. Ik kwam tijdens het surfen het volgende bericht tegen: Geocaching is verslavend De Brug Utrecht * 20 jul 2009 * print dit artikel DE MEERN/HAARZUILENS - De familie Bransen uit De Meern is een grote fan van de modernste vorm van spoorzoeken; het 'geocaching'. De 'schatten' (caches) zijn door vermelding van coördinaten op internet te vinden met een gps. Emiel Bransen zet ook geocaches uit; zijn laatste cache heeft hij verstopt in het park van Kasteel de Haar. Deze locatie is voor Emiel Bransen (19) bekend terrein omdat hij als gids rondleidingen geeft in het kasteel. De liefde voor het geocachen is ontstaan toen hij met zijn vader, moeder en broer een jaar geleden voor het eerst een cache ging zoeken met de gps. “Het zoeken is leuk, maar het uitzetten en bedenken van een eigen route is misschien nog leuker.” Wellicht speelt ook zijn achtergrond daarbij een rol; Emiel doet de opleiding game design aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Sinds de familie Bransen het geocachen een jaar geleden ontdekte, heeft ze al ruim honderd schatten gevonden in Nederland, Frankrijk en Londen. Vader Theo en moeder Arline: “Het is echt verslavend. De spanning van het vinden van de schat maar ook de route. Vaak kom je op heel bijzondere plekken waar je normaal niet gauw komt.” Het uitzetten van een goede cache is niet eenvoudig en de route moet bijgehouden worden want er kunnen dingen veranderen. Ook komt het wel voor dat de cache, meestal een waterdichte box met daarin een logboek en soms ook wat goodies (kleine hebbedingetjes) om te ruilen, verdwijnt. “Je moet dat blijven controleren maar natuurlijk krijg je ook meteen reacties van geocachers als de cache verdwenen is. Soms hebben kinderen de schat gevonden.” De geocache die Emiel heeft uitgezet in het kasteelpark vormt een uitzondering; omdat het gaat om een park waarvoor entreegeld moet worden betaald (drie euro) moest hij toestemming hebben om de cache op de site aan te melden. De route is een echte puzzelroute; door het goed beantwoorden van vragen en het vinden van de locaties die horen bij fotos, kunnen de juiste gps-coördinaten worden berekend. Een rekenmachine is dan geen overbodige luxe.
  7. platjes

    Geocaching.com ligt plat

    idd doet niets......
  8. platjes

    Geocache Logo Stickers

    ik heb laatst bij een handelaar in duitsland 3 stickers transparant in kleur gekocht voor 1,20 (+1,50 verzendkosten) en kreeg vervolgens een 4e sticker gratis! link:stickers
  9. platjes

    Need Maintance Loggen

    Van mij mag het slotje erop. de vraag is idd al beantwoord.
  10. platjes

    Need Maintance Loggen

    Iemand was me al voor, de cache is het archief in......bedankt voor alle info!
  11. platjes

    Need Maintance Loggen

    We liepen laatst een cache route waarbij een waypoint vernietigd was door lokale jeugd. Hoe kunnen je need maintance loggen (die met dat kruisje)? Ik zie namelijk alleen maar found/not found staan....
  12. Erg grappig stukje! Toch nog wel lastig dat grunnings (en dat terwijl ik al 23 joar in 't noorden woon).
  13. er zijn zoveel overheden en bedrijven die een goed gps ontvangst nodig hebben, er wordt vast wel genoeg geld in gepompt om het op pijl te houden!
  14. Ok duidelijk. Bedankt voor de antwoorden!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...