Spring naar bijdragen

TinkerTeam

Leden
 • Aantal bijdragen

  194
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door TinkerTeam geplaatst

 1. Dank Evert . Sterkte Frouwke 

 2. We reageren zelden op dit forum. Alleen als het landsbelang dit eist. ...thx,,,frouwk evert
 3. ik heb geen motor :)

 4. Ik geloof direkt dat jij je keurig gedraagt tijdens het cachen en blijkbaar weet jij ook de je de cache keurig achter laat/herstelt, de natuur respecteert,beschrijving goed interpreteert enz. Hulde hoor,maar geloof me dat weet niet iedereen direkt. Onze caches rond Borger hebben we daarom een half jaar geleden pmo gemaakt omdat we door onervarenheid en onwetendheid van beginnende cachers veel problemen ondervonden.(zie eerdere voorbeelden Tinkerteam) wij eindigen zoals jij eindigt: even goede vrienden.......
 5. Jullie zijn toch geen beginners met ruim 500 founds! En jullie hebben genoeg ervaring om alle soorten caches aan te kunnen . Maar ik ken persoonlijk niemand hier die met zoveel ervaring nog steeds enkel member is. Jullie zijn er veel mee bezig, het is een echte hobby Dan wil je er toch ook alles ?
 6. Ja ,onze hele moordserie en nea-serie rond borger is PMO en ik moet zeggen: een verademing! Ze worden minder gelopen,(vinden we geen probleem)maar wel door cachers die al wat meer ervaring hebben . En dus weten hoe het werkt...met beleid zoeken, keurig terugplaatsen. Enkele voorbeelden wat we tegenkwamen: -een compleet afgerukte klimop (camouflage kokertjes zat hier ergens)-dit was onze druppel- -enorme gaten rond een bankje (uitdrukkelijk in de beschrijving: NIET GRAVEN) -verplaatsen van cache en dadersporen (duidelijk in beschrijving : plaats zorgvuldig terug) Wij hebben het idee dat er toch veel "beginners" niet de juiste regels in acht nemen. Door weinig ervaring, te ruig in de natuur te werk gaan. Verder neemt men nog wat campinggasten mee ,die allemaal helpen meezoeken! En ook met 1 found gelijk een drie sterren cache doen. Ons idee is dat als je het cachen na een tijd gaat waarderen (mooie plekjes,wandelingen)je zeker pm wordt .(ook door alle extra's) Toen wij begonnen deden we eerst hele gemakkelijke (staat ook in logs) en we zijn verschillende keren met ervaren cachers meegelopen.
 7. TinkerTeam

  Teken!

  Even voor alle duidelijkheid; de ring duidt er inderdaad op dat je hoogstwaarschijnlijk Lyme hebt. Echter, ook is het mogelijk dat de vlek a-typisch is, bijv. gelijkmatig effen roze. 40% van de geïnfecteerden krijgt helemaal geen vlek of ring. Ruim 2 jaar geleden ben ik gebeten; de teek niet goed verwijderd met een pruts-tekentang (ik heb nu een lepeltje). Ik heb een lichtroze vlek van ca 5 cm doorsnede gehad maar hem helaas verkeerd ingeschat. Na ruim een half jaar had ik Lyme in stadium 2 (ernstige vermoeidheid en gewrichtsklachten). Gelukkig ben ik er na 8 (!) weken antibiotica slikken goed vanaf gekomen.
 8. Klein vaudju in het thuis-coördinaat.

 9. TinkerTeam

  Cachen Te Paard

  Kom eens naar Exloo!Wij hebben hier diverse ritten te paard gedaan.Ook caches. En de eigenaar van hotel Bussemaker vindt het geweldig als je er een paard aan de boom zet. Het past goed in het sfeerbeeld van het pand vindt hij.(jaren -30) En de aandacht voor een paard ?? Daar kan de mooiste auto nog niet tegen op volgens hem. Groet:T I N K E R team.
 10. TinkerTeam

  Emsauenweg

  Wij hebben een Duits Fietsboekje genaamd: Emsauenweg Radweg. Gekocht bij Duitse boekhandel. Compllet met stafkaarten en uitgebreide beschrijving van de omgeving en de plaatsen. Helaas staan de 100 caches langs de route er niet op,maar sommigen heb ik er zelf ingezet.
 11. Je zet de computer aan en : Hé nieuwe spoiler! Ziet er weer prof. uit en ..een magazine over geocaching was er nog uit. ps zou mooi zijn als hij ooit gedrukt naast het boek van KK komt te liggen. henri
 12. i'm down i'm really down ...... (van wie was dat ook alweer?) zondag 3 feb 20.27.34
 13. TinkerTeam

  Ge'Odeur

  Wat overigens weer meer zegt over hondenbezitters dan over cacheleggers. Ik heb ook eens een cache gedaan op een plekje met een schitterend uitzicht. Ik stond dan ook meer van het uitzicht te genieten dan naar het gras en toen ik weer wegliep de stenen op, schaatste ik meer dan lopen. En ja hoor de uitwerpselen zaten geheel onder mijn schoenen. Die kleefmijnen daar heb ik een hekel aan, maar meestal is het niet de hond to blame maar zijn 'baasje'. Het kan nog erger hoor, wij hebben onze cache al een keer verplaatst wegens hoge droldichtheid maar er ligt nog wel een waypoint in de buurt. Ging Henri deze week even op cachecontrole, had hij ineens een flinke hond in zn bovenbeen hangen "Dat doet hij anders noooooit hoor"
 14. jullie hebben gelijk, we zijn te ongeduldig. De cache is gisteren een paar keer gelogd en vanavond zijn deze logs alsnog verwerkt. YES we staan op plek 10 in de ranking!! *toekenners van de Geo d'Ors: bedankt!
 15. onze nieuwe cache is nu 6 x gelopen en tot onze vreugde al 3 x beloond met een Geo d'Or. Toch staan we niet in de ranglijst van de waarderingen, hoewel die 50% is. Hoe komen we hierin te staan?
 16. TinkerTeam

  Ge'Odeur

  De link werkt niet...
 17. Als je nou bij Cache kaarten en dan bij Mijn kaart kijkt, en op Extra klikt, kan je gewoon de criteria invoeren die je wilt; Traditional + formaat.
 18. je kunt je cache laten adopteren door je nieuwe account.
 19. In het blad Computer Totaal van augustus is een leuk artikel geschreven over geocaching! Heb het net gelezen. Het enige wat mij verbaasde, was dat met de kreet NINU bedoeld werd dat er niets geruild wordt omdat de cache eigenlijk niet de moeite waard is... (sorry, wij gebruiken hem ook omdat we stomweg niet altijd ruilspulletjes bij ons hebben, dus het is voor ons GEEN diskwalificatie van de cache in kwestie!) Verder was het een leuk artikel.
 20. het is al een poosje geleden dat die foute log verwijderd was...
 21. Op dit moment hebben wij 154 founds (volgens .com). Achter onze naam in de logjes staat echter 155. Dit komt waarschijnlijk omdat we een keer een 'found' log hebben verwijderd en opnieuw hebben gelogd. Is dit recht te trekken? In de database van .nl staat het overigens ook correct (154 dus).
 22. ... Hoe zijn de caches van beide cachers (zie titel) ook alweer verdwenen? Q OK, ik bedoelde meer de rips in het algemeen. In dit geval lijkt het verdacht op een (boze) cacher. Maar hoe weet je dan dat het hier geen premium member betreft? (Wij zijn premium member dus wij hebben bij deze een alibi )
 23. Nou lekker, daarmee zeg je in feite dat de rippers cachers zijn (en geen premium members). Daar geloof ik niet zoveel van. Nu er steeds meer caches komen, is de kans op een toevallige vondst (en rip) ook steeds groter.
 24. Tja, er bestaat inderdaad grote verscheidenheid in caches, maar is dat nu niet juist een aantrekkelijke kant van het geocachen? Dat het 'voor elck wat wils' heeft? Natuurlijk zijn er veel meer micro-traditionals, en natuurlijk worden die meer gelogd. Maar heeft dat niet alles te maken met het feit, dat je er daarvan -tig op een dag kan doen en van de multi's maar een paar? Statistisch gezien krijg je dus meer logjes bij traditionals. Als wij cachen, combineren we vaak 1 multi met een reeks(je) traditionals. Puntjesjagen is ook een vorm van geocachen en hoewel het niet onze tak van sport is, vinden we het niet een minderwaardige manier van cachen ofzo. Bij ons in de omgeving is iemand heel enthousiast aan het leggen. Sommigen liggen op plekken waarvan je misschien je wenkbrauwen op kunt trekken. De motivatie van deze legger is "Als hier nu een heleboel komen, wordt het voor cachers ver weg interessant om deze kant van het land op te komen" en dat vind ik dus een heel steekhoudend argument. Zo haal je de puntjesjagers toch nog een mooi gebied binnen. Trouwens, er zijn ook genoeg trads die je op heel onverwachte plekjes brengen. Al vind ik wel dat elke cache 'iets' moet hebben: mooie/interessante plek, mooie wandeling, leuke puzzel, goed verhaal, creatieve verstopmethode. Je kunt niet alles hebben maar een cache moet wel tenminste 1 van deze elementen hebben. Persoonlijk probeer ik een cache waar maar enigszins moeite op gedaan is te waarderen met een leuke log. Bij een micro onder een lantaarnpaal op de parkeerplaats van een winkel doe ik geen moeite.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...