Spring naar bijdragen

Major_Dundee

Leden
 • Aantal bijdragen

  130
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Alles door Major_Dundee geplaatst

 1. Zijn hier mensen die ook problemen hebben met de GPSMAP 66ST en de Bleutooth verbinding? Het heeft een half uur gewerkt en toen was het voorbij. Is er ook een geocaching app die bleutooth ondersteund? Ik gebruik nu Garmin connect. Het probleem komt uit de GPS want ik heb het met meerdere telefoons geprobeerd. Graag reactie en ervaringen. Groet Major Dundee ( Harry )
 2. Tja iedereen wil zijn paas resultaten loggen :-)))
 3. Vanavond 10 mysteries opgelost. Gemiddeld 3 minuten per puzzel. Het updaten van de coördinaten heeft per coördinaat ongeveer een half uur nodig. Het zal best druk zijn vanavond maar dit is dieptriest. :-(
 4. Nog wel traag maar ik kan er weer in.
 5. Het ziet er netjes en professioneel uit. Alles loopt hier prima. Succes met de nieuwe site!!
 6. Major_Dundee

  Gevonden

  Dit wist ik nog niet. Zeer goede tips !!! Bedankt !!!
 7. Ja de 145.500MHz oproep frequentie zal misschien nog de beste oplossing zijn. Vandaar uit kun je dan eventueel weer uitwijken naar een andere frequentie. Wel hebben we hier in de regio de afspraak om, als het nodig mocht zijn, uitsluitend geprobeerd wordt om elkaar naar de goede plek te helpen / praten. Dat wil wel zeggen dat er beslist geen coördinaten worden door gegeven of uitgewisseld.
 8. Ik denk dat je dan het beste uit kunt gaan van een simplex frequentie in de 2 meter band. Het hangt denk ik ook een beetje van de regio af. In de Niedergrafschaft hier net over de grens zijn we QRV op DBøNGU in Uelsen. Dit ook omdat zeer veel amateurs daar ook met geocaching bezig zijn. DBøNGU zit op 439.2000 MHz met een shift naar beneden van 7.600 MHz. ( 431.6000 MHz ) Over de gebruikte frequenties, in de verschillende regio's, zouden we dan een schema op kunnen zetten. 73es Harry PD ø A
 9. Steeds vaker komen we geocachers tegen die ook zendamateur zijn of andersom natuurlijk. Nu kwam bij mij de vraag op of het een goed idee zou zijn om tijdens het cachen een porto mee te nemen en voor de zendende geocachers een aantal vaste gebruikersfrequenties af te spreken. Ik weet niet of het echt zoden aan de dijk zet maar . . . . . . . . . . . . Wat denken jullie?
 10. Zojuist, na een melding van broedende vogels, mijn cache "Graphics 4" op disabled gezet. Een beetje respect voor de natuur mag er wel zijn.
 11. Heb het net even uitgebreid getest. Ik heb hier met Firefox 20.0.1 geen enkel probleem.
 12. Major_Dundee

  Chirp Ontvangen

  1: Hoofdmenu 2: Stel in 3: Geocaches 4: Chirp Setup 5: Chirp zoeken aan / uit Succes!!
 13. Lijntje mag dicht. GPS is ondanks dat stomme regeltje verkocht. De prijs van een verkoop gaat naar mijn idee niemand anders wat aan behalve de koper en de verkoper.
 14. Biedingen en reacties uitsluitend via mail.
 15. Ik heb hier overcompleet een; GARMIN COLORADO 300. Deze GPS is absoluut in nieuw staat compleet in originele doos met alles er op en er aan en nog geen 25 keer gebruikt. Deze GPS bevat de nieuwste “Firmware”. De GPS is voorzien van meerdere kaarten zoals: Onroute Fietsroute, Onroute Wandelkaart, Topo Benelux en een groot deel van Topo Duitsland wat aan Nederland grenst. Serieuze biedingen en reacties uitsluitend via mail aan: Major-Dundee@home.nl Afhalen na afspraak en met contante betaling of versturen na ontvangst van het afgesproken bedrag.
 16. Deze jongeman is in ieder geval wel tijdens het uitoefenen van zijn hobby overleden. Je moet wel je gezonde verstand gebruiken niet zomaar over hekken klimmen of een snelweg oversteken. Dus wordt geocaching juist door deze jongeman in diskrediet gebracht, hoe triest het ook is. We willen in deze niet de discussie starten over het feit of deze jongen aan het cachen was. Dit is ook na het onderzoek van politie niet aangetoond en zelfs bijzonder onwaarschijnlijk. Dit verhaal is min of meer door de krant in de wereld gezet doordat er iemand de opmerking heeft gemaakt dat daar een cac
 17. Dit naar aanleiding van publicaties in Tubantia met betrekking tot een noodlottig ongeval wat volgens bewuste krant door geocaching veroorzaakt zou zijn. Hobby in diskrediet gebracht !!! En inderdaad en dat niet door de hobbyisten maar door Tubantia. Nu in het zoveelste verhaal in Tubantia over geocaching probeert bewuste verslaggever schijnbaar het eigen straatje weer een beetje schoon te vegen. Dus nog een keer voor de duidelijkheid. Er zijn bij Geocaching geen mensen om het leven gekomen. De betreffende man die bij Hoogeveen, tijdens het uitoefenen van zijn hobby
 18. Eigenlijk wou ik verzoeken om dit draadje maar te sluiten omdat dit bij enkele betrokkenen toch wel het nodige aan emotionele reacties losmaakt.
 19. Een reactie verstuurd aan redactie van Tubantia. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Hallo, Naar aanleiding van Uw artikel over het noodlottige ongeval vorige week bij Wierden onze reactie via de mail omdat we deze reactie niet via Uw homepage geplaatst krijgen. Dit bericht zal ook geplaatst worden op de site van Geocaching Nederland. -------------------------------- Wederom wordt, voor de zoveelste keer, in de krant Tubantia de suggestie gewekt dat de oorzaak van dit ongeval de hobby geocaching is. Dit is absol
 20. Beste mensen; Even voor de duidelijkheid. Het is door geen enkel bewijs aangetoond dat Lars aan het geocachen was. Het zoeken naar zijn telefoon of een eventuele GPS heeft niets opgeleverd. Hiervoor is de rijksweg zelfs enige tijd afgesloten geweest. Het onderzoek is inmiddels afgesloten en de crematie heeft vanmorgen plaats gevonden. Dat Lars moge rusten in vrede. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte bij het verwerken dit grote verlies.
 21. Jammer is wel dat een hobby die juist plezier moet geven zoveel verdriet aan familie en nabestaanden geeft. Het is niet de hobby maar een klein moment van onbedachtzaamheid. Opmerkingen zoals ik vandaag zag op Twitter; "is er weer iemand overleden door geocaching" geven een fout en vertekend beeld van deze hobby. Helaas doet Lars niet meer mee en wensen we allen die hem lief hadden veel sterkte.
 22. Hoe was je nachtdienst Harry.

  Nog lekker geslapen :)??

 23. Misschien heb je in je browser de foto's van geocaching.com geblokkeerd?
 24. Major_Dundee

  Terugplaatsen Caches

  Ja . . . . Het bovenstaande komt ons ook erg bekend voor. Het is werkelijk onbeschrijflijk wat er met de caches gebeurd. De caches die wij tot nu toe gebouwd hebben zouden dan eigenlijk behoorlijk "hufterproof" moeten zijn maar vergeet het maar. Deze week nog is er gewoon een schroefdop van één van onze caches verdwenen. Dan vraag je je echt af "hoezo verdwenen?". Er kan niets fout gaan maar die dop is gewoon weg. En dan gaat het alleen nog maar om een dop. ( Kosten wel €3,== exclusief brandstof voor het er naar toe moeten rijden.) Als goede vrienden zijn we dan ook nog betrokken bi
×
×
 • Nieuwe aanmaken...