Spring naar bijdragen

P-Terminator

Leden
 • Aantal bijdragen

  74
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door P-Terminator geplaatst

 1. Linkje d'r bij is wel zo handig: GarTrax!
 2. Gebrek aan tijd heeft er toe geleid dat het wel heel lang duurde voordat deze nieuwe versie van GarTrax verscheen. En nog is-ie eigenlijk niet helemaal af. Waarschijnlijk worden niet alle nieuwste bestandsversies ondersteund, maar in ieder geval wel MapSource 6 (.GDB) en daar was veel vraag naar. Verder: - werkt het downloaden weer! Wel opletten met wat je doet he? Je hebt zo een ban - verwerkt GarTrax nu ook MapSend bestanden - kan GarTrax waypoints van gedownloade caches 'vissen' - etc Het is een beta omdat het loggen nog niet werkt en de geocache-gerelateerde configuratiebestanden niet up-to-date zijn. Wie wil me met dat laatste helpen?
 3. Dat is niet helemaal waar. Geocaching.com blokkeerde GarTrax gewoonweg. Maar daar is inmiddels een oplossing voor gevonden. De nieuwste versie kan weer gewoon downloaden, al blijft het natuurlijk opletten met hoeveel, hoe snel en zo. Dat is de verantwoordelijkheid van de individuele gebruiker. GarTrax wijst bij het starten van een download overigens voortaan wel op die verantwoordelijkheid.
 4. Nog een mogelijke oplossing: Leg de stippen gewoon op de plaats waar ze moeten liggen en open een menuutje als je er met de muisaanwijzer boven gaat hangen. Als er op de plek dan meerdere caches liggen, kun je uit het menu kiezen welke je wilt hebben. Nadeel is dat als de stippen precies op elkaar vallen, je geen idee hebt dat er meerdere liggen. Ik heb deze aanpak gekozen voor de aanmaak van aanklikbare kaarten met GarTrax.
 5. Na een (te) lange ontwikkelfase ben ik blij te kunnen melden: GarTrax versie 2.00 is klaar en beschikbaar op mijn website. Wat is er nieuw: Communicatie met in principe alle Garmin GPS ontvangers Communicatie met in principe alle Magellan GPS ontvangers Maken van aanklikbare kaarten (met een menuutje voor overlappende waypoints) Ondersteuning voor MapSource 5 (inclusief routes) Downloaden van alleen geselecteerde geocaches Serieel downloaden van geocaches Volledig configureerbare symboolconversie en nog veel meer... Hopelijk was het de moeite van het wachten waard!
 6. P-Terminator

  logs downloaden op iPaq

  Met de aanstaande versie van GarTrax. Die kan namelijk GPX bestanden uitpakken en er een zodanige layout aan geven dat ze erg lijken op de pagina's die met GarTrax gedownload worden. Er kan dan dus ook een index van gemaakt worden. Die genoemde versie van GarTrax is nog in ontwikkeling. Als je wilt, stuur ik je een versie toe om te testen.
 7. Wat wellicht velen niet weten, is dat de 'Gar' van GarTrax staat voor Garmin. Eigenlijk werkt de huidige release van GarTrax alleen met de Etrex reeks (en bv. min of meer ook met de GPS76S). Ik ben nu bezig om dit uit te breiden naar de gehele Garmin range en de Magellans. Omdat ik niet beschik over al die apparaten, zoek ik vrijwilligers die GarTrax willen testen met hun GPS. Voor de volgende types heb ik al testers, dus bij voorkeur aanmelden als je een ander apparaat hebt: - Garmin Etrex Vista, Venture, Camo, Legend - Garmin GPSMap 76S - Garmin GPS III - Garmin GPS 12 XL - Garmin GPS V - Magellan Meridian Platinum - Magellan SporTrak Als je wilt testen, stuur dan een mailtje aan: ikwiltesten@p-terminator.nl.
 8. Ik weet niet of ik er de eerste mee ben, maar gisteren tijdens mijn trainingsritje op de racefiets kwam ik in Alverna (bij Wychen) een rode ANWB paddestoel tegen. Niet wetende dat dat de nieuwe uitvoering gaat worden, vroeg ik me af of het een paddestoel speciaal voor wandelaars zou zijn of zo want 100 m verderop stond weer gewoon een witte. Maar het is dus gewoon de nieuwe uitvoering.
 9. Naar GarTrax moet je niet kijken, gewoon gebruiken EasyGPS heb je inderdaad niet meer nodig met GarTrax als je over een Etrex compatible GPS beschikt. Naast de handige conversie heeft GarTrax ook nog een heel handige functie voor het off-line beschikbaar maken van caches. Let wel effe op dat je niet tegen een IP-ban aanloopt
 10. Uit verschillende meldingen is gebleken dat het maken van een indexbestand met de configuratiebestanden van versie 1.11 niet meer werkt voor de nieuwe layout van de cache paginas. Inmiddels heb ik op de GarTrax pagina een download van de verbeterde configuratiebestanden staan. Uiteraard is ook de download van GarTrax zelf aangepast met de nieuwe configuratiebestanden, die heet daarom nu 1.11a.
 11. Inmiddels is er hard gewerkt aan de problemen, of ze nou via het forum of via het support kanaal tot mij komen. GarTrax v1.11 lost het probleem van het crashen bij downloaden op. Ook zijn de configuratiebestanden aangepast. Voor de caches die bij mij gemeld zijn i.v.m. het niet kunnen maken van de index, werkt het nu wel, maar misschien zijn er nu andere caches waarvoor het niet meer werkt. Het had in ieder geval de maken met veranderingen op geocaching.com, waarvan ik hoop dat ze voor alle caches gelden.
 12. Eagles heeft 'm wel gevonden Bij mij crasht GarTrax wel eens, dus niet altijd, als ik een download start. Ik heb het getest met een LAN verbinding, dus het heeft waarschijnlijk niet te maken met maken van de internetverbinding. De bug valt dus best wel heel erg op, maar hopelijk niet te vaak
 13. Het is op zich een leuk idee, maar... Mijn programma GarTrax is standaard zodanig geconfigureerd dat het bij het downloaden van een cache pagina alle scripts verwijdert. Dit om de hoeveelheid data te beperken bij mobiel gebruik. Een cache beschrijving op deze manier zal dus ook spoorloos verdwijnen .
 14. Na lang ploeteren is het dan toch gelukt: GarTrax v 1.10 is vrijgegeven. Naast een boel nieuwe features is natuurlijk het belangrijkste dat downloaden van geocaching.com weer werkt. Vanwege de grote druk heb ik toch maar een release gedaan, hoewel er nog een foutje in zit waar ik nog niet echt de vingers achter krijg. Hopelijk valt het niet te erg op . GarTrax v1.10 is hier te downloaden.
 15. Ja ja, rustig maar, hij is net vrijgegeven!
 16. Die ene die nog net wat beter is dan die je nu hebt en binnenkort, hopelijk dit weekend nog, vrijgegeven wordt. In die versie kun je beter zien dat er cache paginas mislukken.
 17. Inmiddels is uit testen gebleken dat grote downloads niet meer lukken . Geocaching.com begint dan zijn cache zoek pagina terug te sturen, i.p.v. de gewenste pagina. Met beperkte downloads lijkt het nog wel te lukken. Omdat ik hier toch niks aan kan doen , laat ik dat de aanstaande release niet ophouden. Dus, als die nieuwe versie er is: rustig aan met downloaden !
 18. Voor de duidelijkheid: Kruimeldief heeft een beta versie van GarTrax, om te testen. De release gaat binnen een paar dagen plaatsvinden.
 19. Voor GPX is ook een work around: Zorg er voor dat er na de laatste tag (</gpx>) helemaal niks meer staat, geen linefeed, geen carriage return, echt helemaal niks. Blijft nog wel het probleem dat het downloaden van de cache pagina's niet goed zal werken, daar is echt een update van GarTrax voor nodig.
 20. Ik ben hard aan het werk om de problemen op te lossen. Het inlezen van de GPX en loc bestanden is inderdaad makkelijk te repareren. Probleem is alleen dat de opbouw van de geocaching pagina's ook veranderd is. geocaching.com gebruikt nu relatieve paden voor afbeeldingen en links en daar had ik nog niet in voorzien. Om alles weer te laten functioneren is dus een nieuwe release nodig. Die zit eraan te komen, maar moet nog wel goed getest worden. Ik kan momenteel niet op de geocaching.com site komen dus dat helpt niet echt. Nog even geduld dus.
 21. Kijk (ook) eens bij AREA en Standaard attributen. Ik vind www.w3schools.com een erg duidelijke en praktische website voor dit soort dingen. In veel browsers wordt het 'alt' attribuut inderdaad 'misbruikt' voor tooltip text. Browsers die zich strikt aan de specificaties houden zullen het alternatief dus alleen gebruiken als het bijbehorende element niet weergegeven kan worden.
 22. Toch wel, het is het punt 267 pixels naar rechts en 277 pixels omhoog vanaf het punt linksonder in het plaatje. Van de notatie van het coordinaat snap ik echter niks. En of er een conversietool voor is zou ik ook niet weten.
 23. Bovenstaande is waar, het omgekeerde niet helemaal. Met GarTrax of bv. ovtool gemaakte POI bestanden kan GarTrax v1.0 gewoon lezen, POI bestanden die door TomTom Navigator worden gemaakt of aangepast door het toevoegen van POIs aan een bestaand POI bestand echter niet. In de eerstvolgende release van GarTrax is dit hersteld. Goofy wees me op het verschijnsel dat van sommige caches niet alle informatie gedownload wordt. Tussen de hint en de logged visits verdwijnen namelijk de bij de cache beschrijving horende foto's. Hij gaf ook meteen de oplossing hiervoor aan, waarvoor dank. Via de download link op de GarTrax pagina zijn de aangepaste download configuratie bestanden te downloaden.
 24. Ik heb het nou eindelijk zelf uit kunnen proberen en TomTom2 blijkt gewoon de POI bestanden die GarTrax maakt te kunnen lezen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...