Jump to content

P-Terminator

Leden
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About P-Terminator

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 01/20/1970

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.p-terminator.nl/geocaching
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Interesse
  Wielrennen, geocachen en software ontwikkelen (GarTrax)
 1. Gebrek aan tijd heeft er toe geleid dat het wel heel lang duurde voordat deze nieuwe versie van GarTrax verscheen. En nog is-ie eigenlijk niet helemaal af. Waarschijnlijk worden niet alle nieuwste bestandsversies ondersteund, maar in ieder geval wel MapSource 6 (.GDB) en daar was veel vraag naar. Verder: - werkt het downloaden weer! Wel opletten met wat je doet he? Je hebt zo een ban - verwerkt GarTrax nu ook MapSend bestanden - kan GarTrax waypoints van gedownloade caches 'vissen' - etc Het is een beta omdat het loggen nog niet werkt en de geocache-gerelateerde configuratiebestanden niet up-to-date zijn. Wie wil me met dat laatste helpen?
 2. Dat is niet helemaal waar. Geocaching.com blokkeerde GarTrax gewoonweg. Maar daar is inmiddels een oplossing voor gevonden. De nieuwste versie kan weer gewoon downloaden, al blijft het natuurlijk opletten met hoeveel, hoe snel en zo. Dat is de verantwoordelijkheid van de individuele gebruiker. GarTrax wijst bij het starten van een download overigens voortaan wel op die verantwoordelijkheid.
 3. Nog een mogelijke oplossing: Leg de stippen gewoon op de plaats waar ze moeten liggen en open een menuutje als je er met de muisaanwijzer boven gaat hangen. Als er op de plek dan meerdere caches liggen, kun je uit het menu kiezen welke je wilt hebben. Nadeel is dat als de stippen precies op elkaar vallen, je geen idee hebt dat er meerdere liggen. Ik heb deze aanpak gekozen voor de aanmaak van aanklikbare kaarten met GarTrax.
 4. Na een (te) lange ontwikkelfase ben ik blij te kunnen melden: GarTrax versie 2.00 is klaar en beschikbaar op mijn website. Wat is er nieuw: Communicatie met in principe alle Garmin GPS ontvangers Communicatie met in principe alle Magellan GPS ontvangers Maken van aanklikbare kaarten (met een menuutje voor overlappende waypoints) Ondersteuning voor MapSource 5 (inclusief routes) Downloaden van alleen geselecteerde geocaches Serieel downloaden van geocaches Volledig configureerbare symboolconversie en nog veel meer... Hopelijk was het de moeite van het wachten waard!
 5. Met de aanstaande versie van GarTrax. Die kan namelijk GPX bestanden uitpakken en er een zodanige layout aan geven dat ze erg lijken op de pagina's die met GarTrax gedownload worden. Er kan dan dus ook een index van gemaakt worden. Die genoemde versie van GarTrax is nog in ontwikkeling. Als je wilt, stuur ik je een versie toe om te testen.
 6. Wat wellicht velen niet weten, is dat de 'Gar' van GarTrax staat voor Garmin. Eigenlijk werkt de huidige release van GarTrax alleen met de Etrex reeks (en bv. min of meer ook met de GPS76S). Ik ben nu bezig om dit uit te breiden naar de gehele Garmin range en de Magellans. Omdat ik niet beschik over al die apparaten, zoek ik vrijwilligers die GarTrax willen testen met hun GPS. Voor de volgende types heb ik al testers, dus bij voorkeur aanmelden als je een ander apparaat hebt: - Garmin Etrex Vista, Venture, Camo, Legend - Garmin GPSMap 76S - Garmin GPS III - Garmin GPS 12 XL - Garmin GPS V - Magellan Meridian Platinum - Magellan SporTrak Als je wilt testen, stuur dan een mailtje aan: ikwiltesten@p-terminator.nl.
 7. Ik weet niet of ik er de eerste mee ben, maar gisteren tijdens mijn trainingsritje op de racefiets kwam ik in Alverna (bij Wychen) een rode ANWB paddestoel tegen. Niet wetende dat dat de nieuwe uitvoering gaat worden, vroeg ik me af of het een paddestoel speciaal voor wandelaars zou zijn of zo want 100 m verderop stond weer gewoon een witte. Maar het is dus gewoon de nieuwe uitvoering.
 8. Naar GarTrax moet je niet kijken, gewoon gebruiken EasyGPS heb je inderdaad niet meer nodig met GarTrax als je over een Etrex compatible GPS beschikt. Naast de handige conversie heeft GarTrax ook nog een heel handige functie voor het off-line beschikbaar maken van caches. Let wel effe op dat je niet tegen een IP-ban aanloopt
 9. Uit verschillende meldingen is gebleken dat het maken van een indexbestand met de configuratiebestanden van versie 1.11 niet meer werkt voor de nieuwe layout van de cache paginas. Inmiddels heb ik op de GarTrax pagina een download van de verbeterde configuratiebestanden staan. Uiteraard is ook de download van GarTrax zelf aangepast met de nieuwe configuratiebestanden, die heet daarom nu 1.11a.
 10. Inmiddels is er hard gewerkt aan de problemen, of ze nou via het forum of via het support kanaal tot mij komen. GarTrax v1.11 lost het probleem van het crashen bij downloaden op. Ook zijn de configuratiebestanden aangepast. Voor de caches die bij mij gemeld zijn i.v.m. het niet kunnen maken van de index, werkt het nu wel, maar misschien zijn er nu andere caches waarvoor het niet meer werkt. Het had in ieder geval de maken met veranderingen op geocaching.com, waarvan ik hoop dat ze voor alle caches gelden.
 11. Eagles heeft 'm wel gevonden Bij mij crasht GarTrax wel eens, dus niet altijd, als ik een download start. Ik heb het getest met een LAN verbinding, dus het heeft waarschijnlijk niet te maken met maken van de internetverbinding. De bug valt dus best wel heel erg op, maar hopelijk niet te vaak
 12. Het is op zich een leuk idee, maar... Mijn programma GarTrax is standaard zodanig geconfigureerd dat het bij het downloaden van een cache pagina alle scripts verwijdert. Dit om de hoeveelheid data te beperken bij mobiel gebruik. Een cache beschrijving op deze manier zal dus ook spoorloos verdwijnen .
 13. Na lang ploeteren is het dan toch gelukt: GarTrax v 1.10 is vrijgegeven. Naast een boel nieuwe features is natuurlijk het belangrijkste dat downloaden van geocaching.com weer werkt. Vanwege de grote druk heb ik toch maar een release gedaan, hoewel er nog een foutje in zit waar ik nog niet echt de vingers achter krijg. Hopelijk valt het niet te erg op . GarTrax v1.10 is hier te downloaden.
×
×
 • Create New...