Spring naar bijdragen

jojonl

Leden
 • Aantal bijdragen

  307
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door jojonl geplaatst

 1. jojonl

  Ipad En Garmin Te Koppelen

  https://buy.garmin.com/en-US/US/prod129410.html Wel zoiets voor op de boot, maar errrug prijzig
 2. jojonl

  Ipad En Garmin Te Koppelen

  Hmmm basecamp werkt dus niet. Uemand al eens via een app en bluetooth iets geprobeerd? Klinkt als zou toch moeten kunnen?
 3. Hier een geocacher vh eerste uur die de laatste drie jaar bijna niet meer gecached heeft... Is t inmiddels al mogelijk om je ipad te gebruiken om je caches naar je garmin gps te uploaden? Of blijf je nog steeds aan je pc vast te zitten?
 4. jojonl

  Meest Gelogde Cache

  Zou je daar niet een logboek-reviewer voor kunnen aanstellen?? lol, enige juiste repliek op de quote
 5. de molen is simpel en heel leuk!
 6. Supermooi logo! mooi maar volgens mij mag je onderdelen van het logo van geocaching.com niet uit elkaar trekken en apart of op een andere wijze gebruiken dan dat ze zelf doen. D'r staat een stuk over op de gc.com site.
 7. zo en nu weer ontopic: wij hebben bij onze cache ook een plaatje staan, en bewust niet tussen / onder de tekst geplaatst. Immers als we dat wel zouden doen, wordt de print extra lang, en het plaatje is op een A4-formaat, en dus beter om op een aparte pagina te zetten. Daarbij, als je het plaatje niet hebt, kun je de cache rustig lopen. Tis wel zo handig om als gebruiker te kunnen kiezen, of je wel of niet plaatjes print, behalve als de foto's strikt noodzakelijk zijn om een vraag te kunnen beantwoorden.
 8. jojonl

  Symbian

  hmmm mooi progje maar daarvoor moet je wel online. in het buitenland gaat dat klauwen vol met geld kosten. k Zoek meer offline tools. Zijn er bv progjes ook met kaarten (offline) ala ozi/gsak/gpstuner etc?
 9. jojonl

  Symbian

  ik heb smart gpx gevonden voor mijn nokia e71, handig om je gpx files mee te lezen )) "Just dragging this up. I've just installed SmartGPX (http://www.smartcaching.de) to use as a "database" for caching and it's great, reduces the need to carry around a ton of paper. " maar in mijn zoektocht naar geschikte software mbt geocachen/gps tracks, ben ik nog niet veel wijzer geworden. Wie helpt? andere draadjes op het forum zijn al van oudere telefoons/symbian
 10. jojonl

  Seizoen-afhankelijk

  m.i. moet je de cachebeschrijving niet aanpassen, maar de cache zelf. Zodanig dat hij in alle seizoenen te lopen is. De natuur is immers de natuur nietwaar.. Als je dus een cache maakt, moet je wel weten hoe de verschillende seizoenen je cache beïnvloeden. Ik hoop dat meer mensen je voorbeeld volgen en hun eigen cache controleren!
 11. Flet, treurig dat dit de reden is waarom jullie hem uit de lucht halen. Persoonlijk heb ik een hekel aan dit soort oprapers, omdat dit volgens mij juist het type cacher aantrekt dat zo snel mogelijk puntjes wil scoren (en je vraagt je af voor wie of wat ze zich willen 'bewijzen'...) en zich niet de moeite neemt om het werk van de maker te waarderen. Hopelijk zien we een mooiere multi van jullie in de toekomst rond Bernheze verschijnen, waar de oppikkers niet eens aan denken om de route te lopen. En weet je wat: laat ze gewoon, dan kunnen ze de routepunten ook niet verpesten
 12. maak het vooral niet te moeilijk: laat peilen bv achterwege, dat is meer wat voor een les met een 'ouderwets' kompas Het invoeren van de coordinaten zonder fouten is al heel wat voor degene die dit nog nooit gedaan hebben. ik zou wel zelf inderdaad een rondje rond de school verzinnen, waarbij je evt ergens op het schoolplein in een hoekje uitkomt (alwaar je hem die avond van te voren hebt verstopt). wil je er echt een lesje van maken, vergeet dan vooral het grid niet uit te leggen, maar houd het simpel. Het verschil tussen Noord/Zuid en Oost en West en hoe ze daaraan gekomen zijn is voldoende achtergrond info. Evt gecombineerd met een aantal opgaven: zou Frankrijk (daar waar 50% op vakantie gaat ) een hoger of een lager getal in de Noord coord. hebben, of zouden ze in Engeland hoger of lager in Noord/Zuid en/of Oost/West hebben >> overigens heb dan wel een wereldkaart/ wereldbol bij de hand om dit alles aanschouwelijk te maken
 13. kijk, das de reden dat ik tegenwoordig niet meer dolenthousiast tegen iedereen vertel wat geocaching inhoudt, maar mijn verhaal beperk tot mensen waarvan ik denk dat ze het spel serieus mee kunnen spelen... Daarbij geef ik dan meteen de boodschap mee, dat het leuker is als het 'stiekem' blijft en dus niet jan en alleman weet wat het inhoudt. verder vergelijk ik het wel eens met mtb-en. Paar jaar geleden was het een hype, nu blijven alleen de echte cracks over..
 14. jojonl

  Op Cachejacht Op Skeelers

  maak een pocketquerie met rolstoeltoegangelijk en/of buggy/fiets icoon. Daarna kun je altijd even met de eigenaar van de cachen mailen of fietsen ook betekent skeeleren, of dat je ook door zand over over kiezels moet.. Eventueel kun je voor alternatieve stukjes vragen bij de eigenaar.. want de meeste wandelaars kiezen toch voor het non-asfalt, als ze kunnen kiezen, als ze de route uitzetten.
 15. jojonl

  Fotowedstrijd

  hmmm voldoet deze dan aan de regels??? >> de overbekende brandstapel òp de cache nou vooruit, als je goed kijkt zie je de cachedoos wel liggen
 16. jojonl

  Fotowedstrijd

  ik heb er ook nog wel ene. bewaker van de cache -piep-: inzoomen!!
 17. jojonl

  Zaklamp met groot vermogen

  k zie veel lampen voorbij komen... met het aankomende event in het donker is het toch wel zaak om een lamp te hebben die lang blijft branden. Het gewicht van een maglite 3d staat me erg tegen, dus k zoek een lamp die licht is, ver kan schijnen (reflectoren op grotere afstand), en zeker een uur of 10 het vol kan houden suggesties?
 18. alle kleine beetjes helpen! ik kies liever ook dood spul om iets op te bevestigen, en als dat niet voorhanden is, dan weet ik nu dat ik beter rvs-schroeven kan gebruiken )
 19. bij mij bleek de oplossing heel simpel. Als ik vanuit FF printvoorbeeld doe kan ik kiezen voor Pagina-instelling. Toevallig keek ik daar nu eens en daar stond een vinkje uit bij "achtergrond afdrukken (kleuren en afbeeldingen) ". Dat vinkje aanzetten, leverde het juiste resultaat op )
 20. jojonl

  Wat is het?

  dat wordt dan toch de reden voor iemand anders om naar corfu te gaan wij durfden niet echt dichterbij te komen op die locatie.
 21. jojonl

  Topics Sluiten

  zelf vind ik het heel irritant als een draadje al zo oud is dat het tig-pagina's inneemt waarbij je om 'bij te lezen' toch maar een berichtje of 10 - 20 terugleest. De oude shit heeft dan weinig waarde meer... enige uitzondering is de zoekfunctie .. daarmee steek je middenin zo'n bericht en dat kan wel eens van jaren terug zijn wat helemaal niet meer terzake doet. Eer je daarachter bent, ben je weer een aantal minuten verder Kortom: sluiten en opruimen na een 'bepaalde' tijd zodat de mensheid kan blijven discussieren
 22. jojonl

  Wat is het?

  ik denk dat de lengte iets van 1 m was of zo. Wel een flinke. Voor een hond/kat leek ie me wat groot. Wat we eigenlijk ook moeilijk konden zien was wat nu de voorkant en wat de achterkant zou moeten zijn. We konden niet echt een kop eruit halen.
 23. lol! ik dacht: die maakt een grapje....
 24. jojonl

  Wat is het?

  das een leuke site, die ik nog niet kende ) maar eh... zoeken op hond levert geen enkel (gewenst) resultaat op... overigens dat is ons vermoeden dat het karkas geweest zou kunnen zijn... maar we zijn er nog steeds niet zeker van...
 25. jojonl

  Wat is het?

  ik denk de oranje bekerzwam (kwamen wij onlangs in de ardennen tegen en vond hem zelf in het paddenstoelenboek) : http://nl.wikipedia.org/wiki/Oranje_bekerzwam
×
×
 • Nieuwe aanmaken...