Spring naar bijdragen

De kantersbabes

Leden
 • Aantal bijdragen

  103
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door De kantersbabes geplaatst

 1. Helemaal goed. En mocht je in een ander cache een tb zijn vergeten te droppen, dan doe je dat ook met een note.
 2. Ik vermoed toch voorbedachte rade nu Bobby de hoofdrol heeft vandaag....
 3. [quote name=Odlaniger" post="349094" time="1375999670][quote name=De kantersbabes" post="349082" time="1375994035] Bofferd! Dan heb je ook het souveniertje van de dag gekregen! Welke cache was het? GC4H9B2 en GC4F1KW leuk! 2 jonge caches met relatief veel favo's. Het kan dus nog steeds.
 4. Bofferd! Dan heb je ook het souveniertje van de dag gekregen! Welke cache was het?
 5. Je hebt een uitstekend geheugen, Barny. Eigenlijk vind ik het best een goede hint.......
 6. [quote name=barny" post="348075" time="1374424925] blij dat ik gewoon de eindcoords verzamel, hoeft tenminste de CO niet mijn handje vast te houden, meer verschil zit er niet in Barny goh toch jammer dat je met gegeven eindcoords het handje van een hulplijntje moet vasthouden. Ik citeer: Mijn auto geparkeerd alle spullen die we nodig hadden voor deze cache uitgelaten en in een aangename omgeving de eerste voetstappen gezet de mooie beukenlaan in en door op tijd afslaan en op een gegeven moment was de pijl van de GPS aan dat we bijna op het nulpunt stonden, en man ow man wat hebben wij gezocht, zoveel plekken zoveel mogelijkheden en zijn de sporen die je nu zag van de zoekers van gisteren of waren dat sporen van dieren? Zaten we wel goed? Heb ik of iemand anders geen tikvout gemaakt dat we helemaal niet goed zitten te zoeken, best lastig zonder hint, de vertwijfeling sloeg dan ook bijna noodlottig toe. Dan maar per telefoon bevestiging vragen of we wel in de buurt zaten van de cache, dankzij de onmetelijke goeie geheugen van mijn hulplijn (ahum) was het wel zeker dat we in de buurt zaten,
 7. [quote name=Flaker91" post="348049" time="1374397302][quote name=De kantersbabes" post="348019" time="1374348659] Nou word ik nieuwsgierig. Welke cache is dt? http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC2ZF09 Deze cache, Kanterbabes! Weer eentje erbij op het verlanglijstje. Er zitten te weinig cachedagen in een jaar......
 8. Nou word ik nieuwsgierig. Welke cache is dt?
 9. Zie het gewoon als een goede oefening acteren. Iets van, het is normaal wat ik hier doe hoor. Dat doet me denken aan een lost place cache in Charlerois die ik recentelijk heb gedaan. Het begint bij het betreden van het terrein. Dat doe je gewoon met een air alsof het heel normaal is, een verlaten fabrieksterrein op lopen. In ons geval betrof het een korte multi waarbij je aanwijzingen in diverse delen van het gebouw moest zoeken. Halverwege kijken we uit het raam, of althans wat daar van over was, en zien iemand lopen. Ok, wat doen we en wat doet die meneer hier? Hij zag er bepaald niet uit als een geocacher met die grote camera op zijn buik. We besloten ons niets aan te trekken van zijn aanwezigheid en te doen alsof het heel normaal was dat wij daar liepen. Het werd nog pikanter toen bleek dat hij schaars geklede dames aan het fotograferen was. Wij hebben onverstoord doorgezocht naar de aanwijzingen in onze outdoor outfit, compleet met rugzak en wandelstampers, de fotograaf en de dames gingen onverstoord verder met de fotoshoot. We hebben overigens geheel ongezien kunnen loggen.
 10. Nee hoor. De kaart van .nl wordt allang niet meer bijgewerkt.
 11. Oh, nou ja, sorry dat ik dat even was vergeten en wat heerlijk dat je mijn geheugen zo fijn opfrist Barny.
 12. Dat is jammer. Even weer off topic, kan je als co een (spoiler) foto weghalen zonder de gehele log te verwijderen?
 13. Interessant Od. Is een goede cache altijd een leuke cache en is een leuke cache altijd een goede cache? En wat onderscheid de toppertjes dan van de goede middenmoot?
 14. Sliptongetjes? een zeewaardige cache in de buurt van Apeldoorn? Klinkt interessant.
 15. Bedankt voor de tip! Die cache heb ik eens vaker bekeken en trok me al erg aan. Met de aankondiging voor nr 3 heb ik al een balletje opgegooid om nr 1 een keer te gaan lopen. En wie weet hoe snel de rest dan volgt. oh, en er zijn ook hele kleine spiegeltjes te vinden die makkelijk in een filmrolkokertje passen. Je kunt er zelfs een microcoin bij doen.
 16. [quote name=Vlindertje" post="347740" time="1373888285] Het belangrijkste verschil van inzicht is dat een kokertje geen geocache is. Een geocache bevat ruilspullen en biedt gelegenheid tot 'trade' (handel). Er wordt gehandeld volgens de enige regel die het spel kent en wat is verhandeld wordt genoteerd in een logBOEK. /quote] ok laten we het kokertje nog eens nader bestuderen. 1 men neme een filmrolkokertje, je kunt het een doosje, mini emmer of cachebehuizing noemen. Daarmee is de eerste zet naar het maken van een geocache gezet. 2 volgens de dikke van dale is een boek: boek (het; o; meervoud: boeken) 1 een samengebonden of genaaid aantal bedrukte bladen 2 hoofdafdeling van een omvangrijk geschrift: de boeken van de Bijbel 3 een ingebonden aantal bladen papier, bestemd voor aantekeningen je neemt een serie blaadjes van de halve hoogte van het kokertje en niet deze aan elkaar. De echte creatieveling naait ze aan elkaar of bind het echt in. Zet er de naam + code van de cache op. Vouw in de vorm van het kokertje en voila je hebt een logBOEK geplaatst. 3 vul de rest van het kokertje op met kraaltjes. In het verleden is gebleken dat dit als een zeer waardevol ruilmiddel wordt erkend. En daarmee is aan voorwaarde 3 voldaan. 4 plaats het kokertje achter een boom, noteer de coordinaten, publiceer op GC. Com en voila je hebt een echte geocache in micro-formaat geplaatst. Vlindertje, dat jij en ik niet blij worden van dit soort caches is een heel ander verhaal. Maar om weer on topic te komen, welke goede geocache moet ik in jouw ogen toch echt gevonden hebben?
 17. Het leuke van deze hobby is dat je caches mag en kan doen maar niets hoeft. Ook de sterk aanbevolen caches niet. Dat zijn tips van andere cachers, die zoveel plezier hebben beleefd aan die speciale cache dat ze dat jou ook toewensen. Net als Od heb ik niet de behoefte om de hele stad leeg te cachen. Chalenges vind ik onzinnig, statistieken bekijk ik uit interesse, niet om ze te vullen. En een boom krijg je me helemaal niet in (letterlijk dan. ) op een keukentrapje krijg ik al hoogtevrees.
 18. Er is kans op genezing, No-name: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=8ce736d2-76e6-4f56-bcbf-50c55d15523b
 19. Heb je deze al eens geprobeerd? Echt lachen. http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=a878bbf5-a141-4c04-b81f-640f3cfc8f1e
 20. Zet een advertentie hier op het forum, en ga met max 6 man op pad. Ontmoet je nog wat nieuwe mensen en kan je rustig door blijven posten.
 21. Het ligt aan het aantal keer dat je het hulplijntje nodig hebt. Als je om de haverklap hulp in moet roepen vind ik het niet leuk meer. Dan is ie waarschijnlijk te moeilijk en heb ik er geen plezier meer aan. Recentelijk heb ik een vijfsterren puzzel gevonden. In het verleden diverse malen naar dat ding gekeken met grote vraagtekens boven mijn hoofd. Ik vind puzzelen heerlijk, ben er alleen niet zo goed in. Het werd pas leuk en helder toen we ons met 4 man sterk op dat ding stortten en de puzzel langzaam maar zeker werd ontrafeld. Helaas toch aan het eind toch nog een tipje aan de co moeten vragen (met het onnavolgbare, wat zijn wij een stelletje sufferds gevoel tot gevolg). Hier was de juiste teamsamenstelling die het leuk maakte weken lang met 1 puzzel bezig te zijn. Ik heb wel eens een 5 sterrencache gelopen waarvan we de opdrachten direct door hadden, maar de hulpmiddelen die we tot onze beschikking kregen de nauwkeurigheid die gevraagd werd niet kon realiseren. Je kon uiteindelijk door proberen wel tot het juiste punt komen, maar dat vind ik niet leuk. Na wat mailwisseling met de CO kreeg ik het gevoel dat hij graag een 5 sterren cache neer wilde leggen en het hiermee had bereikt. Dat vind ik jammer, want het idee was erg leuk, en met een iets minder grote nauwkeurigheidswens en een moeilijkheidsterretje minder had het een hele goede cache geweest. In het verleden sloeg ik ook de moeilijke caches over met de gedachte, die kan ik toch niet. Nu ik wat vaker met andere, meer ervaren cachers op pad ben geweest weet ik dat het vaak wel mee valt en dat die moeilijke ook vaak die hele interessante leuke en mooie caches zijn. Het feit dat anderen een hulplijntje nodig hebben wil nog niet zeggen dat jij die nodig hebt. En als je een hulplijntje bij een 1 sterren tradi niet erg vindt, waarom dan wel bij een 4 sterren multi. Jumanji is echt een aanrader. Een hele mooie wandeling, super leuke puzzels. Als je denkt dat je hem alleen niet aankan stel dan een team samen. Neem een zoeker, een puzzelaar, een denker, een gpskenner en een smartfoon met QR reader mee en je hebt een geweldige cachedag.
 22. Ik heb geen probleem met hulplijntjes, maar ik merk dat ik wel steeds langer wacht voordat ik ze inschakel. Wij hebben wel eens met een voorwerp bij een boom gestaan waarvan wij dachten de oplossing goed te interpreteren. Heel de omgeving van de boom omgewoeld, maar niets kunnen vinden. Sjacharijnige kids, of het nog lang ging duren? Uiteindelijk een hulplijntje gebeld, die overigens de cache nog niet had gelopen, en ons eventjes outside the box liet denken. Het leverde juist een enorme glimlach op. Dat we daar niet aan gedacht hadden. Kids weer happy en uiteindelijk de rest van de cache op eigen kracht kunnen vinden. Prima toch.
 23. Meen je dat nou???? Moet ik weer 300 m fietsen? Pffffffffff
 24. MacDD, die toiletpot heb ik een tijdje geleden al gevonden. Maar mijn nieuwsgierigheid heeft het gewonnen van mijn luiheid, dus heb ik de fiets gepakt en wel 300 m gefietst om een kokertje achter een verkeersbord vandaan te plukken. Het is inderdaad een leuk souveniertje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...