Spring naar bijdragen

Ruud4d

Leden
 • Aantal bijdragen

  1466
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Ruud4d geplaatst

 1. Ik krijg net een stel mails binnen van door Belgische reviewers gepubliceerde caches. "Wat is hier nou aan de hand", denk ik. Eens even kijken op het forum. Blijken twee iconen van het Nederlandse cachen het bijltje erbij neer gegooid te hebben. Ik begrijp dat jullie ermee stoppen ook al ken ik de reden erachter misschien niet. Of wel? Frauwke en Evert, BEDANKT!!!
 2. Zoals de titel al zegt is Geocaching.com sinds iets voor negen uur onverwacht down gegaan voor maintenance. Geen idee hoe lang het gaat duren maar ik hoop dat ze traagheid gaan aanpakken/oplossen.
 3. Over het huidige probleem heb ik het hier onderstaande gevonden. (Ik heb namen en dergelijke weggelaten.) Return the smiley-faces on found caches on the google maps Showing the smiley-faces on found caches is one of the best ways to SEE and PLAN where to go geocaching. Why were these removed? This is a great site but you have taken away one of its most useful features! Very disappointing! Antwoord van Elias: Status: planned The addition of many new major features plus the record traffic levels we're experiencing has caused some serious performance issues for the site. Some features like the personalization of the maps have been disabled temporarily just to allow the site to function. Fixing these and other performance issues is a top priority. Meningen anderen: Hello Elias, thank you very much for this info. I think we all appreciate this work and look forward to the new features. One thing though: Would'nt it be a good idea to keep users informed of what is planned, what is currently going on and whats been fixed ... e.g. make some kind of status subdomain where users can just look up if gc.com has current issues etc. That would surely save you a lot of work and stop frequent questions and wrong assumptions. ------- While viewing the Map all my smileys are gone. They are shown as cache symbols again. ------- this is EXTREMELY frustrating when you are working on a series & the caches found can't be filtered out, so you're left to click & close repeatedly to list & load the ones you have yet to find - AAAAH! =============================== Kortom: gevonden caches worden niet weergegeven op de oude kaart. Wel op de nieuwe, experimentele kaart (als je Premium Member bent). Die is echter niet up-to-date. Nieuwe caches missen daar. En er wordt dus met de hoogste prioriteit aan gewerkt. Ook de snelheid valt onder dit probleem.
 4. Heb je een cache waar je Favorite Points voor wil, dan is hier de oplossing. Of misschien een idee voor degenen die een hele berg over hebben? Favorite Points te koop! Mijn mening? Goeie grap!
 5. Er is een nieuwe feature aan je profiel toegevoegd: het Souvenir. Wat is het? Een digitaal stukje "kunst" dat je krijgt als je een bepaalde cache hebt gelogd, in een bepaald gebied bent geweest of tijdens een bepaalde periode een cache hebt gelogd. Velen van jullie zullen al een souvenir hebben: het 101010-souvenir, verkregen door op 10-10-10 een cache te loggen. Meer informatie is hier te vinden.
 6. Er is een site update geweest voor geocaching.com. De meest in het oog springende verandering is wel de Personal Note die je op een cachepagina kunt zetten. Lijkt me vooral handig bij puzzelcaches maar ook voor multi's zie ik de mogelijkheden. Voor wie alle nieuwe features, verandering en bug-fixes wil bekijken, staan hier de release notes.
 7. Ruud4d

  Forum Vernieuwd

  En uitloggen van het forum en opnieuw inloggen helpt niet. Er is dus geen connectie meer tussen site en forum. Dus alles waar je voor moet zijn ingelogd op de site, werkt niet meer. Zoals ik al zei: bij updates gaat er meestal wel íéts fout.
 8. Ruud4d

  Forum Vernieuwd

  Ik had inderdaad ook een aankondiging verwacht. En misschien een test-run. Bij KPN merk ik dat er altijd wel iets fout gaat bij een software update.
 9. Er is het een en ander veranderd zoals Feedback en de Additional Waypoints. Hier zijn de release notes.
 10. Ruud4d

  Dierenleed Door Speurtochten

  Hier is een link naar een leesbaar stuk. Dat stukje van Geen Stijl is (alles be-)halve informatie. En geocachers hebben inderdaad niets te vrezen. Die houden zich aan de regels. Toch?
 11. Waarom wordt mijn topic hier gekaapt? Je hebt het recht om een eigen topic te starten. Of om het topic waar dit al uitgebreid besproken is, weer eens na te lezen. Maar doe net als ik; schrijf even je frustratie van je af, bedenk dan wat hier ook al in het topic/forum is gezegd: "Leven en laten leven", en "Je hoeft de banner toch niet te gebruiken?". Ik denk dat ik alle bannertjes die ik verdiend heb, maar eens in mijn statistieken zet als "opleuking". Lang leve de lol en ik hoop dit jaar alle gezellige cachers weer eens te ontmoeten. Ohja, nog een frustratie van mij. Laat dit topic lekker open zodat ook anderen nog eens hun mening hier kwijt kunnen...
 12. En jij denkt echt dat het je provider is? Nee joh, dat was ik. Ik ben stiekem alle bannertjes aan he blokkeren... En al weer een post.
 13. Mensen op je dak?? Ik zal je een paar CACHERS op je dak sturen. Nee, ik stuur je ÉÉN BARNEY op je dak! Woehahahahaha!!!
 14. NOGMAALS, HET GAAT NIET OM HET GEBRUIK VAN BANNERS OP HET FORUM. HET GAAT OM DE HET FEIT DAT DE PRESTATIE WAARVOOR DE BANNER GEGEVEN WORDT, NIET ECHT EEN PRESTATIE MEER IS. Ja, ik heb hoofdletters gebruikt omdat maar weinigen echt op de gestelde vraag ingaan en het telkens over bannergebruik op het forum hebben.
 15. Ik ben het eens met het gedeelte wat ik aangehaald heb. Je hebt de keuze om ze wel of niet te gebruiken. En ik wil nogmaals benadrukken dat dit allemaal niet te zwaar genomen moet worden.
 16. Blijkbaar is mijn stelling niet duidelijk genoeg. Het gaat er mij niet om hoeveel banners wel of niet gebruikt mogen worden in een handtekening. Waar ik op doel is wat Thex benoemt met: Met andere woorden: de waarde van de eerste banners is naar beneden gehaald door de latere banners. Vroeger kreeg je er een als je een moeilijke of zware cache ten einde bracht, nu krijg je er een als je aanwezig bent geweest bij een event.
 17. Lang geleden werd de eerste banner gepresenteerd. Volgens mij was dat bij de Bedevaart-cache. Iedereen wilde toen natuurlijk ook die cache vinden om de banner in zijn handtekening te kunnen zetten. Al snel kwamen er meer banners die aangaven dat je iets had gepresteerd (zoals 37 km gelopen bij Stevig Stappen). Al snel waren er mensen die zoveel caches met banners hadden gevonden dat de handtekening aan regels werd gebonden. 20 banners per handtekening nemen namelijk heel veel ruimte in op de server van het forum en daardoor worden de berichten ook onleesbaar. Dat was de inleiding. Vandaag keek ik naar de Bookmark van *BaJo*: Bannercaches in Nederland in mijn GSAK. Daar bleek dat de traditional die ik ooit gevonden had, ook al een banner had. En verschillende events. En heel veel mysteries. Leuk voor de banner-jagers en de ontwerpers. Maar wordt het niet een beetje te veel? Zouden de ontwerpers zichzelf niet eens in de hand moeten houden en niet voor elke simpele cache een banner maken? Dit is een simpele poll die naar je mening vraagt. De antwoorden staan in oplopende letterhoeveelheid en zijn bedoeld met een knipoog. Willen jullie nog een mening hieronder schrijven, doe dat dan ook met een knipoog en niet persoonlijk. Ik kom wel weer eens kijken wat jullie denken.
 18. Ik hoor hier niets meer over. Betekent dat dat ik het niet ben geworden ondanks dat vele verstandige mensen mij hebben voorgedragen als reviewer? Dat zou wel heel jammer zijn.
 19. Ruud4d

  In Je Eentje Cachen

  Ik cache (bijna) altijd alleen. Nouja, Joep is natuurlijk wel altijd mee. En Joep is waarschijnlijk de bekendste hond uit de geocachingwereld. OK, ik moet niet overdrijven. Er zijn nog veel meer bekende cache-honden. Maar feit is dat hij altijd mee is. En ik geef het toe, als een legger heeft aangegeven dat de cache toegankelijk is voor honden, negeer ik nog wel eens de verbodsbordjes voor honden. Meestal respecteer ik ze. Maar ik dwaal af. Alleen cachen is leuk. Voor sommige caches is het echter handig een klankbord of meedenker te hebben. Of een afleider. Zodat dat wat jij doet (cache zoeken/pakken) niet opvalt. En schroom heeft iedereen in meer of mindere mate. Ben je met meerderen, jut je elkaar op om die schroom te overwinnen. Ja, dan durf je meer. Heel veel plezier met cachen. En wil je eens samen cachen, laat maar weten via PB/e-mail.
 20. Na het event wil ik best de tracklog of gewoon een GPX/GDB-bestandje beschikbaar stellen als je de wandeling een keer wilt doen. Zoals Wam al zei, zal de route niet als multi online komen. Dat was in eerste instantie wel het idee. Maar gezien de termijn waarop we de tocht klaar moeten hebben, is het onmogelijk om een langdurige toestemming te regelen bij de verschillende natuurbeheerders. Een eenmalige toestemming is geen probleem voor zo'n relatief kleine groep. But then again, never say never
 21. Yes! We hebben de 100ste inschrijving ontvangen! Daar zijn we blij om maar ook een beetje bedroefd. Blij, omdat er in zo'n korte tijd (1 week (met een beetje steggelen hier op het forum [])) zoveel mensen positief hebben gereageerd op het event. En bedroefd omdat we nu mensen moeten teleurstellen. Uit ervaring weten we dat er altijd mensen zijn die om de één of andere reden toch moeten afzeggen. Daarom willen we een korte reservelijst aanleggen van maximaal 5 deelnemers. Nu we alle inschrijvingen binnen hebben, blijkt dat we nog wat coins over hebben. Als je interesse hebt in 1 of meer coins, stuur ons dan een e-mail: TeamTien@TFTC.nl. De coin kost 8 euro en daar komen natuurlijk de verzendkosten bij (tenzij we iets anders regelen). Hoe hoog die zijn, moet ik nog even uitzoeken.
 22. Ja, dat lijkt mij ook. Op de meeste Symbian toestellen werkt het al heel aardig. Hopelijk gaat het binnenkort ook goed werken op de Windows Mobile, Iphone en andere besturingssystemen. Op Windows Mobile werkt het ook. Niet optimaal, dat geef ik toe. Daarom gebruik ik het ook eigenlijk niet. En vanwege het feit dat ik dan met nóg een apparaat loop. Maar misschien wel leuk om dat tijdens het 10 Years! (Nijmegen, Netherlands) event te gebruiken. En de rest natuurlijk ook. Dan kun je precies zien waar iedereen is in het rondje.
 23. En er is via Twitter gemeld dat de updates op de website sowieso een uur uitlopen. Verwacht gc.com dus pas na 10.00 uur weer in de lucht.
 24. Om het draadje weer even onder de aandacht te brengen voordat er allerlei meldingen komen. Geocaching.com is down voor onderhoud vanaf nu tot 9.00u.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...