Spring naar bijdragen

Ellino

Leden
 • Aantal bijdragen

  335
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

23 Uitstekend
 1. Ellino

  Kijkers En Kopers ......

  Ik lees hier enkel nog om mijn mening over dit forum te bevestigen. De website is voor mij de Nokia onder de geocaching-sites. Te druk zijn met roepen dat je marktleider bent en daardoor niet zien dat er op het toneel ontwikkelingen gaande zijn. De meerwaarde die de site ooit had is nu vergane glorie. Het forum is gekaapt door cache-fundamentalisten die een ander wel even dicteren hoe en wat het echte cachen is. Vaak hebben ze in essentie naar mijn mening vaak gelijk maar het blijft de toon die de muziek maakt. Mensen die nieuw zijn in het cachelandschap en zich van geen kwaad bewust conformeren aan de hedendaagse cache-normen krijgen direct de wind van voren. Die slaan op de vlucht terwijl het vaste bestand dicterende forumfundamentalisten "al zeemeeuwende" tekeer gaat en haar vast(geroestt)e mening over de resterende aanwezige knikezels uitstort. Die vorm van zelfbevrediging leidt waarschijnlijk tot een groter genot dan het spelletje waar het allemaal om begon want zelf cachen is er vaak amper bij. Degene die daar een opmerking over maakt krijgt het hele verhaal over een webshop en commerciele uitbuiting (enzovoort) over zich heen. Dat geheel garneren we dan af met het betoog dat 30 Euro per jaar vragen voor een geboden dienst meer dan schandalig is. Het bijten in de hand die je voedt lijkt hier gemeengoed te zijn. Ik heb inmiddels mijn weg gevonden naar het groundspeak-forum en onze eigen website waar de doelstelling is om mensen te enthousiasmeren in plaats van af te branden. Erg vermakelijk om te lezen allemaal maar een gezonde discussie ga ik wel op een gezond forum aan.
 2. Bij onze voortuincache is dit attribute direct geplaatst. Ook in de tekst in de listing staat dat het om een voortuincache gaat. Voortuinfoben zijn gewaarschuwd!
 3. Heb ik hier toch net een kaart staan met het adres van het ziekenhuis erop!
 4. Leuke reportage. Grappig dat het woord "cache(n)" vertaald is naar "kas(t)je".
 5. Ellino

  Challenges

  Ik heb er ook niets mee zoals ik al in een eerdere post heb geschreven. Vandaag heb ik 2 "uitdagingen" volbracht in Nijmegen. Ik moest er een foto maken. Van een lelijke plek en van een mooie plek. Ik ben wel zo maf geweest om er fysiek ook naartoe te gaan en mezelf met GPS te laten vastleggen op de gevoelige plaat. De reden dat ik toch die challenges gedaan heb is puur omdat ik verwacht dat dit concept geen lang leven beschoren is. Nu heb ik er toch deel van uitgemaakt. Binnenkort maar weer lekker cachen.
 6. Ellino

  Challenges

  Ik heb eens op de site gekeken naar die "challenges". Het heeft niets van doen met het spelletje Geocachen waarbij "geo" volgens mij staat voor ruimtelijke indeling van de aarde. Iets met coordinaten dus. En waarbij "cache" iets te maken had met een verberg- of opbergplaats. Bij ons in de buurt kan je een foto maken van een zelf gekozen plek in een bepaalde plaats. Buiten dat er niets verborgen is hoef je dus ook niet, zoals bij een earth-, webcam- of vitualcache wel het geval was, naar een specifieke locatie. Maargoed. Het heeft niets te maken met een Geocache. Dan verwacht je toch op z'n minst dat het gaat om een challenge ofwel uitdaging. Een foto van een willekeurige locatie in een stad. Google here we come! Wat een uitdaging!
 7. Even je GPSr zichtbaar dragen als "signaal".
 8. Dat gemekker over begrip en/of respect hangt me de keel uit. We moeten maar overal respect voor hebben. Ook voor lapzwansen die te beroerd zijn om een cache te onderhouden. Hallo zeg! Men is zelf die verantwoordelijkheid aangegaan. Het probleem is dat er ENERGIE in gestoken moet worden. Ik had eens een TB van iemand in bezit toen ik in het ziekenhuis terecht kwam (toen nog zonder internet op de kamer). Hoe ik het gedaan heb weet ik niet meer maar ik het MIJN BEST gedaan om de TB-eigenaar te laten informeren dat het verplaatsen van zijn TB nog even liet wachten. Maargoed, dan moet je er iets voor doen. Het begrip en respect tonen resulteert er maar al te vaak in dat mensen wegkomen met hufterig gedrag. LUIHEID, dat is het. Een uitzondering daargelaten.
 9. Hoe gaan we met caches om? Tijdens onze vakantie in Belgie kwamen we de afgelopen week het onderstaande tegen: Hier troffen we een deksel van een Tupperware met logboekje in een plastic zak. In het logboekje stond de log zoals te zien op de foto. (Vrije vertaling: "Dank voor de Tupperware. We zullen er goed gebruik van maken.") Enige dagen later troffen we dit: Ik ga er vanuit dat dit geen vertaling behoeft.
 10. Ellino

  Log Of Geen Log?

  Ik denk dat je dit heel goed weergeeft. Het probleem is alleen dat een of beide groepen niet accepteert dat de andere groep een andere belevenis wil Als jue mijn post van gisteravond leest zie je dat die puntjescacher een "echte" cacher kan benadelen met zijn gedrag. Daar ligt denk ik voor velen de grens van het toelaatbare.
 11. Ellino

  Log Of Geen Log?

  Vandaag hebben wij een gedeelte van de powertrail "Circuit des chapelles...." in Belgie gedaan. Ook hier bleek weer een fake-cacher "actief" te zijn geweest. In geen van de 21 door ons bezochte caches kwam zijn/haar naam voor in de logrol. Op de cachelistings heeft hij/zij gelogd op 23 juli j.l. Natuurlijk kan je zeggen dat ieder dat voor zichzelf moet weten. Na vandaag denk ik daar anders over. Helaas hadden wij vandaag ook 2 DNF's. Kan gebeuren. Bij het terugkijken op de cachepagina's bleken deze 2 caches al eerder verdwenen. De digitale cacher heeft ze echter gewoon als found gelogd. Reden dus voor een cache owner om niet te gaan kijken. Hiermee heeft de nep-cacher ons dus benadeeld!
 12. Ellino

  Andere Hulpmiddelen

  Leuk toch om op zo'n manier een cache te vinden? Je bent inventief geweest en hebt daarmee de cache weten te vinden. Dat het cachen om de wandeling gaat is een voorkeur van de cacher zelf. Het gaat om het vinden van de verstopplek, normaliter met behulp van het GPS-systeem. Daarom heet het spelletje "Geocaching" en geen "Geowalking". Ik heb zelf ook wel eens een cache gevonden zonder de route gelopen te hebben. Als je af en toe een cache kan loggen op deze manier is het in een aantal gevallen ook wel voer voor leuke anekdotes.
 13. Je hebt gelijk Barny. Lees voor 'zonder reden' 'desinteresse'.
 14. Iemand met dyslexie is iets anders dan iemand die, zonder enige reden, zijn of haar taal niet beheerst.
 15. Ik ben de enigste! Je kan inderdaad stellen dat het om het spelletje gaat. Bij de meesten zal het ook nooit om taal draaien. Dat is volgens mij nooit een excuus om de ene na de andere tenenkrommende taalfouten te maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...