Spring naar bijdragen

postman

Leden
 • Aantal bijdragen

  186
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door postman geplaatst

 1. postman

  Teken!

  Ho, Ho, een beetje risico.... dan mag je ook in dat hele mooie gebied werken hoor
 2. postman

  Teken!

  Dag Prof. Het was net officieel op de radio(journaal). Veel meer teken dan tot nog toe aangenomen bevat de borrelia B bacterie, die de ziekte van Lyme veroorzaakt. zo blijkt uit het afgeronde alterra onderzoek. Er melden zich ook steeds meer mensen met klachten bij de huisarts...
 3. Wat een verschrikkelijk nieuws. Marit en Familie, gecondoleerd met dit verlies. Ik hoop dat jullie de kracht kunnen vinden om dit verlies te dragen. Ik wens jullie deze kracht toe. Reintje de Vos (Coen) en Geocaching in Nederland, dat is bijna synoniem. Ik ken hem van de prachtige cache kaarten en van zijn inzet. Wij hadden altijd veel plezier van zijn werk en hopen dat in de toekomst ook te mogen hebben. Daarin leeft hij voort.
 4. postman

  topo in ozi

  Ik neem aan dat je gescande bladen hebt en gezien het feit dat je heel veel geld hebt willen betalen van deze bladen, zal je ook wel een geregistreerde versie van Ozi PC hebben. Daarin vind je onder bestand de optie kaart callibrren en kaart calibratie controleren. Met name die laatste optie is erg handig om eens te checken of de calibratie wel klopt. Verder wijst het programma zichzelf. O ja, calibreren met drie punten is echt het minimum. Hoe meer punten hoe beter de calibratie. Ik geruik er zelf altijd tenminste vier (zoveel mogelijk in de hoek punten van de kaart). kikadewado Suc6
 5. Beste Heirbout Hunters, ik vind het systeem wel aardig bedacht en heb een poging gedaan om 7 caches die wij (in Nederland, daar heb ik me maar toe beperkt) heel erg mooi vinden te waarderen. Maar... het systeem werkt niet helemaal goed. Ik krijg bij twee caches de volgende melding: Er is geen foundlog bekend van jou m.b.t. geocache GCMHT4. Geo d'Or wordt niet toegewezen. Er is geen foundlog bekend van jou m.b.t. geocache GCWX1Z. Geo d'Or wordt niet toegewezen. Deze beide caches heb ik vandaag resp. vorige week gelogd (en dus gevonden). Ze hebben beide ruim meer dan 5 founds... Wat doe ik verkeerd? Of heb ik iets niet goed begrepen of...
 6. Ja, ja, ik heb het lesje in nederigheid begrepen Edie Ik zit weer op m'n plek
 7. Ik heb het voor je uitgezocht. Zo geweldig onverklaarbaar is het nu ook weer niet. De "forumcomputer" heeft heel goed gedacht Je emailadres is namelijk al in gebruik bij een ander account van je. Schijnbaar was het "vroeger" mogelijk om meerdere accounts aan te maken op een en dezelfde emailadres. Dit zal bij de vorige upgrade van het IPBsoftware wel gewijzigd zijn. Je eerste account (henkpost) dateert van 10-03-2002 en heeft het originele emailadres. Je 2e account (Postman) dateert van 02-12-2002 en heeft dus hetzelfde emailadres, maar dan gewijzigd door de computer omdat het niet (meer) mogelijk is om je emailadres vaker te gebruiken over meerdere accounts. Het lijkt erop dat iedereen met een of meerdere accounts, aangemaakt met hetzelfde emailadres, op de "nieuwere" accounts een toevoeging krijgt van 286- voor het emailadres. Dit is niet te wijzigen in het originele adres, omdat die al in gebruik is bij je "oudere" account. Conclusie: Niet iemand anders maakt gebruik van jouw emailadres, een ander account van jou gebruikt je emailadres. De enige optie die ik kan bedenken is je account henkpost te deleten en dan kan ik Postman editen en die het originele emailadres teruggeven. Ik schrijf dit ff openbaar op het forum zodat "anderen" het eventueel mee kunnen krijgen. Je bent namelijk niet de eerste en waarschijnlijk niet de laatste, alhoewel ik niet direct de toevoeging 286- bij andere adressen tegenkom. Aanvulling Ik denk ook niet dat het een probleem voor je zal zijn om het account henkpost te (laten) deleten. Je bent daarmee voor het laatst online geweest op 02-12-2002 om 19:39:30 Kruimeldief, je bent weer geweldig! Ik ga henkpost eruit knikkeren. Waarom ik die heb aangemaakt; dat weet ik ook niet meer... Ook ik wordt blijkbaar al een dagje ouder Bedankt voor de service!
 8. Ja eh maare.... ik krijg dus ook geen mail meer van posts die ik volg of van pm's die er zijn. En dat vond ik nu juist zo handig Een hele 'troost' is dat ik blijkbaar niet de enige ben. Wie nog meer? En belangrijker wat kan er aan worden gedaan, of wat moet ik beter doen? Wat je zou kunnen doen is een nieuw emailadres aanmaken met bv. gmail en deze gebruiken voor GC. Hier kan ook pop worden gebruikt dus het eea kan gewoon met je standaard emailprogramma gebruikt worden. Zeg het maar als je een uitnodiging voor een gmail account wil hebben. Dank je wel voor de tip. Dat kan natuurlijk. Het is toch raar als dat op deze wijze moet? Iemand moet toch gewoon in die database iets om kunenn zetten? op mijn mail aan de beheerder krijg ik geen bericht, die zal wel op cache vakantie zijn Overigens is hem/haar dat van harte gegund.
 9. Ja eh maare.... ik krijg dus ook geen mail meer van posts die ik volg of van pm's die er zijn. En dat vond ik nu juist zo handig Een hele 'troost' is dat ik blijkbaar niet de enige ben. Wie nog meer? En belangrijker wat kan er aan worden gedaan, of wat moet ik beter doen?
 10. Wie o wie kan mij helpen, om voor mij onverklaarbare redenen 'denkt' de forum computer dat iemand anders mijn email adres in gebruik heeft (dant kan -hoop ik- gelukkig niet, een emailadres is toch uniek?). En heeft de forumcomputer dit automatisch gewijzigd in een adres wat het mijne niet is. Aanpassen in mijn eigenste echte mailares wordt door de forumcomputer geweigerd. Dit adres is al in gebruik wordt gemeld (nog al wiedes, door mij...). Op een help mail krijg ik (tot nu toe) geen reactie. Hoe krijg ik het nu weer voor elkaar dat de forum computer mijn emailadres weer aan mij koppelt?
 11. Hoi, verSLINGERd aan Schier is zo'n tocht. Wellicht vind je daar wat inspiratie. Veel suc6.
 12. postman

  gridlezer

  Precies... een kaarthoekmeter, googel daar maar even mee en je weet niet wat je ziet. En anders... bij elke goede buitensortzaak te koop. Ook ik kocht er vorig jaar weer eens een bij bever. Bij mij in huis schijnt iemand die dingen te eten...
 13. Dit is Top Reintje! Nu moet ik alleen het internet adres niet vergeten mee te nemen, want anders vinden die hulpdiensten het nog niet... Toich wel raar eigenlijk dat de hulpdiensten in deze tijd van gps en (auto) navigatie niet met hun tijd mee gaan en niet gewon zelf een coördnaat kunnen vinden...
 14. postman

  spoiler foto

  Ach ik zet dan gewon (spoiler) bij de foto... Dan kan de zoeker zelf beslissen of hij/zij deze wil bekijken. Zo krijgt ieder zijn meug.
 15. Driewerf hoera Bruine beren! Ik heb net 112 geinstalleerd. Helemaal geweldig. Bedankt. Een hele dankbare Postman.
 16. Ook ik ben het er mee eens. Het is op zich normaal. GPS signaal heeft al een standaard afwijking van ca. 10m (met waas/egnos ca. 3m). De GPS middeld ook en 'slingerd'dus in. Wat helpt is een stukje terug gaan en dan langzaam oplopen. Dat vanuit verschillende richtingen... Maar meestal is ter plaatse de cache locatie wel logisch.
 17. Als je bijvoorbeeld een overzichts kaart van europa hebt (kan ik eventueel wel toezenden), dan kan je Ozi een index laten maken. Daarmee kan je porecies zien waar welk blad ligt...
 18. Afgelopen week geupgrade naar WM5. Nooit geen gegevens verlies meer door harde reset oid... Best mooi. Maar de software is nogal kritisch merk ik. Weet iemand of er al een wm5 versie is van deze favorite geocaching software?
 19. postman

  hoogtemeting met GPS

  Als je de relatieve hoogte van verschillende punten met elkaar wilt vergelijken en goed rekening houdt met de afwijking EPE * ongeveer 10 dan heb je een redelijke indicatie van de hoogte. Met name in de bergen kan dat handig zijn. Maar de absolute hoogte is afhankelijk van het nul-vlak dat in het betreffende land wordt gehanteerd! In Nederland gebruiken we NAP (Normaal Amsterdams Peil) en zelfs als je in RD werkt is de weergegeven hoogte niet in NAP (kijk maar eens op NAP) als je wilt weten hoe dit werkelijk zit. In Duitsland heben ze NN (Normal Nul) en zo gebruikt elk land zijn eiegen referentie. Vaak zit dat wel ergens in de buurt van de hoogte die wordt berekend met behulp van de mapdatum wgs84. Maar een exacte benadering berust vooral op toeval! Daarbij is het nog handig om te weten dat de positie bepaling in de Z richting (hoogte) ongeveer een factor 10 minder nauwkeurig is als de bepaling in het x.y-vlak. Als je dus de echte hoogte wilt weten kan dat alleen maar door je barometrische hoogtemeter zo vaak als mogelijk te ijken aan de hand van vaste punten, de kaart of heel handig... de gegeven luchtdruk op zee niveau bij een vliegveld in de buurt. En dan maar hopen dat de luchtdruk niet teveel veranderd in de periode dat je onderweg bent.
 20. postman

  Kabouterbond

  Jammergenoeg niet een coördinaatje erbij... anders werd het wel heel eenvoudig. Zouden terroristen wel een gps mogen kopen?
 21. Dit is super Bruine beren! het werkt prima. Maar... is het ook mogelijk om dit progje te draaien vanuit de menu structuur van tomtom, net zo als de door jouw bewerkte versie van onze Duitse vrienden en Checkpoint? Software tegelijkertijd met tomtom laten draaien en dan nog kunnen gebruiken ook vereist nogal wat handelingen... Knap dat je dit soort dingen kunt maken! vg Postman
 22. Dit is perfect Bruine Beren! Precies wat ik miste in tt5.1 Hartelijk bedankt.
 23. Een poosje niet actief geweest, vanwege werkzaamheden, die het uitvoeren van deze hobby verhinderen; fout fout fout, dus niet kunnen meestemmen. Maar dat had de uitslag niet beinvloed... Een nuchtere Drent uit Emmen vertrouw ik de reviews graag toe. Na de vakantie zal ik daar graag gebruik van maken... Kruimel van harte! ik hoop dat je nu zelf nog wel aan geocachen toekomt. Of ga je ze allemaal eerst zelf ontmaagden... :naughty:
 24. Dag Stefanne, hoe heb je deze zip ontsloten? zou je mij dat ook kunnen vertellen?
 25. Beste mensen, ik ben op zoek naar een stukje eenvoudige software of werkschema, die alle waypoints uit mijn gps leest en dan omzet in een file met RD coördinaten. Zelfs als ik het primaire coördinaat stelsel van mijn magellan meridian gold op RD (via user grid en user datum) zet, dan lukt het uitlezen in RD mij niet... (niet met easy gps en niet met oziexplorer). Ik wil deze gegevens echter in RD hebben om er in arcview mee te kunnen werken (is ook voor het werk). Het is de bedoeling dat mijn muskusratten bestrijders hiermee op eenvudige wijze de lokaties van hun vangmiddelen kunnenvastleggen en e.e.a. zelf kunnen bedienen. Eventueel zou de weg terug ook wel handig zijn... Ik heb natuurlijk al naar cc41 gekeken, maar dan wordt het erg omslachtig en kost het omzetten veel stappen en daarmee veel tijd. Bedankt al vast.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...