Spring naar bijdragen

Nahal

Leden
 • Aantal bijdragen

  77
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Nahal

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 01-06-1977

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60CS
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Gelderland
 • Interesse
  Survival, natuur, geocachen, muziek, sport.
 1. Wat een vreselijk bericht! Ik kende Coen niet persoonlijk maar weet hoeveel hij voor de geocache gemeenschap heeft betekend. Zo heb ik genoten van zijn geocache “het Hoogtepunt”. Een geweldige cache waar ik hem erg dankbaar voor ben! Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden en ieder die hem dierbaar was. Veel sterkte met dit verlies! Nahal
 2. Nahal

  Cachen & Rekenen

  Bartjens en Meneer van Dalen zijn geen officiele rekenregels. Gewoon de haakjes gebruiken, die zijn wereldwijd de standaard en daarmee kan het gewoon niet misgaan. Ik ben verder niet zo van het rekenwerk. Geef mij maar een geocache met raadsels of spoilerfoto's die je moet zoeken!
 3. Mee eens! Zelf denk ik trouwens dat de door Googlemaps gebruikte java-code gewoon niet efficient genoeg werkt en dat dat vooral de reden is waarom die zo traag werkt. M.a.w. ik wacht wel op een volgende verbeterde versie en doe het voortaan ook nog gewoon via de oude kaart. P.s. moet wel zeggen dat de googlemap er gelikt uit ziet.
 4. Nahal

  Geo d'Or

  Maar dat is toch een prima manier? Die beginners kunnen maar 1 geo d'or uitdelen en zullen die dus inderdaad de eerste tijd van cache naar cache laten gaan omdat ze steeds weer mooiere caches vinden. Die vele versnipperde caches met 1 geo d'or (toegekend door de vele beginners) blijven dus netjes onderaan de lijst. De "echte" goede caches werken zich dan vanzelf op naar boven. Overall blijft de lijst dan een goede afspiegeling van wat, in theorie, de hele cachegemeenschap vindt. Veel democratischer lijkt me.
 5. Nahal

  Geo d'Or

  De enige conclusie die ik kan trekken is dat slechts 12% van alle geregistreerde cachers 60 of meer founds hebben. Dat daar nog een paar procent bijkomt omdat beginners misschien snel afhaken geloof ik best, maar om op die manier het percentage maar te verhogen naar zo'n 50% vind ik wel erg creatief. Overigens heb ik helemaal niets tegen "oprapers". Zelf heb ik 16 founds waaronder uitdagende caches zoals het mystery van de drie zusjes en het Hoogtepunt en de Bakens van Malpigi. Ik waardeer deze heel erg, maar mag die waardering niet kenbaar maken in de Geo d'or lijst en dat vind ik jammer. Het is toch zo dat mensen met meer founds ook meer geo d'ors kunnen uitdelen dan beginners? Dus als iedereen de mogelijkheid heeft om een geo d'or uit te delen, dan springen de "beste" caches er nog steeds bovenuit. Dus waarom zijn we dan nog zo bang voor de mening van de beginners? Bovendien, de geo d'or is geen prijs maar een aanbeveling. Een prijs kun je alleen toekennen als je alle "kandidaten" hebt gezien, een aanbeveling is heel persoonlijk en heeft niets te maken met hoeveel caches je al gelopen hebt. Die aanbeveling moet je dus gewoon kunnen maken.
 6. Nahal

  Geo d'Or

  Als ook buitenlandse caches een geo d'or kunnen krijgen komt er in de lijst zometeen dus bijna geen nederlandse cache meer voor. Lijkt mij dat je als geocaching nederland juist een beoordeling wilt voor alleen de nederlandse caches. De drempel van 60 is echt belachelijk. Op die manier is het alleen de "elite" die blijkbaar zijn mening en waardering mag uitspreken. Ik ben nu 2 jaar aan het geocachen en heb er pas 16 gevonden omdat ik weinig tijd heb en niet van oprapers hou. Dit betekent dus dat ik waarschijnlijk nooit mijn waardering voor een cache aan de lijst mag toevoegen. Zoals rhr nl al eerder zij: "Dat is dan 58x de mening van 1 persoon. Ik denk dat je meer hebt aan 1x de mening van 58 personen die 30 caches hebben gevonden."
 7. Nahal

  Geo d'Or

  Heel goed zo'n lijstje. Ben er wel blij mee Maar ik denk dat het gevaar van vriendjespolitiek drastisch kan worden teruggebracht wanneer meer mensen in de gelegenheid zijn om een Geo d'Or toe te kennen! Immers, als iedereen zijn stem kan uitbrengen is de lijst dus veel representatiever voor de gehele geocache-gemeenschap. Ik vindt het daarom ook een slechte zaak dat je pas na 60 founds kunt stemmen Iedereen zou in de gelegenheid moeten zijn om te stemmen, of je nu 10 of 1000 founds hebt. Ook beginnende geocachers (van laten we zeggen 10-20 founds) kunnen redelijk goed oordelen over een cache. Welliswaar hebben ze mischien nog niet zoveel om mee te kunnen vergelijken maar daarom is dus de mogelijkheid om je Geo d'Or altijd weer te verwijderen en aan een andere cache kunt toekennen.
 8. Wat een goede tip zeg! Wist niet dat dit bestandje bestond Wordt die ook regelmatig geupdate?
 9. Nahal

  Forum werkt niet onder Opera?

  En dat is nou net het probleem met IE TOUCHE
 10. Nahal

  Forum werkt niet onder Opera?

  Is 't nooit bij je opgekomen dat er mensen zijn die geen IE of zelfs maar Windows willen/kunnen gebruiken? En daar een erg goede reden voor hebben? Er is (gelukkig) meer dan Microsoft op deze wereld. Verder hou ik me maar weer in ... anders gaat deze discussie helemaal off topic. Wat is dan die reden? Ik ben benieuwd, want aan loze argumenten heb ik niet zo veel. Ik denk dat het vooral de (onbewuste) haat is die vele Europeanen hebben tegen Bush, dus Amerika, dus Microsoft Het is een soort links gezwets en interesant doenerij. Alleen al bij het woord "Microsoft" kan je schijnbaar heel wat triggeren bij sommige mensen. Maar goed, ieder zo zijn eigen keuze. Leven de diversiteit (en de incompatibiliteit) zullen we maar zeggen.
 11. Nahal

  Forum werkt niet onder Opera?

  Ahhh... een krom bitje ergens... Dat kromme bitje heet dus Opera. Soms werkt het wel, soms niet, wat een ellende. Hoor het hier trouwens meer. Het zijn altijd de gebruikers van Firefox of Opera o.i.d. die klagen dat het een en ander niet of niet goed wordt weergegeven. (Tenzij het natuurlijk duidelijk is dat het gaat om een fout van de website zelf.) Ik heb nooit problemen met IE. Kan alle sites ermee bekijken
 12. Nahal

  Forum werkt niet onder Opera?

  Incompatibiliteit is het toverwoord. Stap over op de IE van Microsoft en je hebt het probleem niet meer Wanneer iedereen met Microsoft producten werkt kan "incompatibiliteit" eindelijk uit het woordenboek geschrapt worden
 13. Nahal

  Aanvaring met wild zwijn!

  Ja, dat is inderdaad een goeie! Als je alleen bent kunnen die beesten van je schikken omdat ze je niet snel genoeg opmerken en vervolgens minder bang van je zijn omdat je maar alleen bent. Cache je samen, dan maak je meestal wel genoeg geluid om ze optijd te waarschuwen Ik denk dat ik echt een toevalstreffer heb gehad met dat zwijn. Laten we hopen dat het erbij blijft. Ik vind het mooie beesten maar zie ze het liefste op veilige afstand.
 14. Nahal

  Aanvaring met wild zwijn!

  Bedankt voor je reactie Heirbaut Hunters. Het is inderdaad Welna, door jou gemaakt zie ik Eerlijk gezegt gaf ik het na een paar kilometer al op. Toen ik vanuit de hei weer in een stuk bos terecht kwam. Er was geen mens te bekennen en voor mijn gevoel kon er elk moment weer zo'n beest tevoorschijn komen. Als je eenmaal zo'n nare ervaring met een zwijn gehad hebt, weet je wat voor gevoel het is, zeker als je op zo'n moment helemaal alleen bent. Ik wist niet dat zwijnen hier oorsponkelijk niet horen. Tja, voor het koninklijk huis was het beest natuurlijk een leuk speeltje.
 15. Nahal

  Aanvaring met wild zwijn!

  Ben blij dat jullie (miep miep zoefff...) ze op veilige afstand hebben gezien Ik moet wel zeggen dat na die ene aanvaring met dat wilde zwijn ik banger ben geworden om alleen te gaan cachen. Gisteren een cache in epe afgebroken omdat het me te heet werd onder mijn voeten (bijna letterlijk trouwens want het was een route van 15 km). Ik kwam in een erg afgelegen donker bos en kon de gedachte aan mijn eerste aanvaring niet onderdrukken. Opeens hoor je dan overal om je heen geritsel. Bleek het iets wat leek op een jong hertje te zijn, maar toch... Het verbaast me dat niemand anders hier ooit een aanvaring met een wild zwijn heeft gehad, ben ik dan echt de enige? Voortaan toch maar met zijn tweeen op pad vrees ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...