Spring naar bijdragen

expir_bofh

Leden
 • Aantal bijdragen

  90
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door expir_bofh geplaatst

 1. expir_bofh

  Navigatie

  Ik heb het maar 1x geprobeerd te vergelijken, maar met mijn smartphone GPS gaf die als afwijking: 10 meter "nauwkeurigheid", terwijl als ik dat met mijn GPS Oregon 450 deed, was de "nauwkeurigheid" max 4 meter. En dit was niet in een bos, maar in een open veld midden in de polder. Helaas kon ik met beide nog steeds niet de goed verstopte, gecamoufleerde cache vinden. Dus wat dat betreft moet ik Twin Peaks wel gelijk geven dat een echte GPS nauwkeuriger is
 2. Ik heb dat probleem soms ook, maar ik heb google maps uitgezet, en meestal krijg ik het weer goed als ik van map wissel, van openstreetmap naar mapquest. Meestal gaat dat goed, soms niet en dan moet ik de 'map' opnieuw laden. Ik heb het idee dat het wel een bug is.
 3. In Nederland zijn ze veel actueler, maar er zijn ook landen waar OSM minder gedetailleerd is dan Google. Bovendien is OSM vanwege een licentiewijziging begonnen met een opschoonactie waardoor in sommige landen (Polen en in Frankrijk bijv. Parijs) hele delen wegvallen. Ikzelf vind (maar ja ben ook een fietsende cacher) OSM inmiddels prettiger dan Google. Maar goed als GS dat terugwil brengen ook goed
 4. Ja, ergens in februari heeft geocaching googlemaps in de ban gedaan omdat ze google dan veel geld moesten betalen. De beta-map is opeens standaard geworden en als je het (nog) niet gewend ben moet je flink wennen. Zelf zet ik hem standaard op Openstreetmap, want hun standaard vind ik ook niks.
 5. Ik vind het logisch dat je een gearchiveerde cache niet gaat loggen, maar een disabelde kan wel, maar wel afhankelijk van de situatie. Als de reviewers hem op disabled gezet hebben, ok, maar je mag er niet lopen vanwege het broedseizoen o.i.d dan natuurlijk niet. Zelf heb/had ik ook problemen met een cache, te weten deze : GCF7CB. Heb dat ding niet kunnen vinden vorig jaar, vorige week ook niet, maar gelukkig heeft nu een andere cacher de TB's gered. Wat ik zelf wel zonde vind van deze is dat ik al het werk voor niks heb gedaan in Haastrecht En als het goed is wordt deze toch na 3 maanden op disabled staan gearchiveerd? Dus zou ik hem nog willen vinden dan voor 25 april dus. En ik ben bang dat deze CO ook niet zijn rommel gaat opruimen, laatste inlog op geocaching.com ergens in april 2011
 6. expir_bofh

  Powertrails

  Ik heb wel een powertrail zien liggen bij Lanaken, dacht dat die Lanaken Canal Powertrail heette. (Zag die vanwege voorbereidingen voor vakantie in zuid-limburg)
 7. In dat geval zou ik de zware taak op me nemen en de cache op ruimen( na archiveren), het betreft hier alleen de eindcache. Toch weer een ammo rijker om een nieuwe leuke cache neer te leggen. Probleem is dan wel a:) dat ik hem nog niet gevonden heb, kan ik natuurlijk wel aan andere cachers eventueel hulp vragen om die te vinden en b:) zoals ook al ergens op het geocaching.com forum vermeld, is het een soort vorm van diefstal.
 8. Ik heb volgens mij al pagina's gezien waar zo'n opmerking stond over prive-omstandigheden en toch door de reviewers de boel gedisabled werd. Heb soms het idee dat de reviewers alleen maar hun werk uitvoeren, zonder wat logjes te lezen. (Heb even geen voorbeelden) Wat blijkbaar een nuttige opmerking volgens de reviewer is dat als ze hem nu alsnog archiveren (er even buiten gelaten of het terecht is) dat ze vragen of de CO zijn rommel wil opruimen. Lijkt me niet dat dat gebeurt als de CO toch al paar jaar niet actief is. Bij mij in de buurt ligt ook zo'n cache (moet ik zelf nog vinden) die nog wel gevonden is, maar waarvan de CO ook al een jaar niet meer op de geocaching site is geweest, die de reviewers ook willen archiveren. Denk niet dat de CO de rommel komt opruimen. In dit laatste geval gaat het over de cache http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCF7CB Maar ja misschien is deze discussie handiger op het geocaching.com forum, daar lezen ze misschien mee? Of mag je daar geen kritiek op het review-proces leveren?
 9. Niks ten nadele van jouw site, maar sommige cacheleggers weten zelf bijna niet het verschil tussen cijfers en een getal. Dit heb ik al bij een gelopen multicache meegemaakt en bij de laatste chirpcache (die ik nog moet afmaken) ook. Trouwens bij die laatste cache werd een cijferwaarde gevraagd, waar blijkbaar de uitkomst een stapeltelling was. En ik zie ook technieken die voor mij nieuw zijn, of die ik niet met mijn Oregon maar thuis met Mapsource uitgevoerd hebt. Dus zoals gezegd de site is niet alleen voor net beginnende geocachers handig. En ook al is het misschien niet helemaal voor beginners bedoelt, ik zelf vind voor een Oregon de Wherigo Geocaching Tools ook heel handig.
 10. expir_bofh

  Mapsource

  Een oregon 450t schijnt beter te werken met het programma Basecamp van Garmin. Even op Garmin zoeken waar je dat kunt vinden en dus downloaden.
 11. Gelukkig kan je ons hier wel helpen DanPan, ik ben ook blij met die link en hij werkt hier ook.
 12. Stemmen kan hier Helaas zeggen ze dat dit niet terugkomt, omdat het de servers teveel belast? Waarom kon het eerst dan wel? En een nieuwe server kopen kost zeker teveel geld?
 13. expir_bofh

  Challenges

  CTRL-F5 is dus hetzelfde als cache leeggooien (tenminste voor de bewuste site dan). Zoals ik al zei hielp dat al veel, maar een optie om die afbeelding uit te schakelen bij logs zou ik ook wel leuk vinden. Alleen ik heb dat niet zo snel in het engels vertaald.
 14. expir_bofh

  Challenges

  Deze van de datums is nog niet afgewezen, die andere is afgewezen van remove challenges, maar dat was nog voordat ik daar kon stemmen. Maar ja er staat niks over die irrante plaatjes in bij de logs, en zijn vast ook niet uitschakelbaar zoals op forums. Lees net een tip: ctrl-f5 kan iets helpen bij de logjes, maar ja ze mogen nog steeds weg van mij de plaatjes.
 15. expir_bofh

  Challenges

  Ja, vind ik ook storend. Mogelijk is het een foutje, de lay-out van de logs ziet er ook wat merkwaardig uit. Echter, mijn stemmen hiervoor gegeven Ik vind die datum ook storend, maar die plaatjes bij de logs nog veel meer storend, neemt veel ruimte in het scherm in. Heb dus ook 3 stemmen gegeven.
 16. Ik probeerde het net, alleen die voorwaarden zijn wat krom. Als de cache geen micro is maar een nano (aangegeven met other of unknown) maakt die de cache ook geschikt voor beginners. Nou mijn allereerste cache die ik wilde zoeken was dus een nano (wist geen eens hoe zo'n ding eruitzag) die ik uiteraard niet kon vinden. Mijn echte 1e gevonden cache had nog de status regular, maar was een plastic zak.
 17. Reactie op de NA-cache: Ook al is de eigenaar op vakantie, volgens mij krijgt die van de reviewers meestal nog een maand de tijd om er iets mee te doen. Reactie op de discussie hier: Ik ben het wel met Twinlife eens dat sommige eigenaars totaal geen moeite doen, of er zijn eigenaars van een cache die hem wel op disabled zetten, en er vervolgens niks mee doen. Is niet precies hetzelfde, maar dan denk ik ook wanneer doe je nou eens onderhoud aan de cache. Op het moment kan ik daar wel inkomen met vakantieperiodes enzo, maar in mijn omgeving Gouda, staan er ook al langere tijd caches op disabled (gelukkig heb ik een aantal daarvan wel al gevonden) maar wel voor een beetje lange tijd, zelfs al de CO schrijft: "volgende week ligt die weer op zijn plek", zie de carpoolcaches bij Woerden.
 18. Ik denk dat het gewoon legaal is, (ik had de 1e keer met mijn GPS en mapsource ook een unlockprobleempje dankzij de site van Garmin zelf, kreeg het wel opgelost) mensen hebben tenslotte ook OSM aangeraden in een ander topic (en ga verder niet op die discussie in), maar misschien is het praktischer als iemand je gewoon op locatie komt helpen. Forum is niks mis mee, maar als ik het zo lees gaat het zo wel lastig worden. Voor een oregon kan je trouwens ook het programma Basecamp gebruiken
 19. Ik beschadig liever niets, daar hou ik niet van, en ik speel een spel liever op een leuke manier maar er zijn voor mij (door een kleine handicap) wel 2 lastige zaken bij een cache loggen. Voor wat betreft nano's, krijg ik niet altijd de logrol goed opgerold door mijn fijn-motorische handicap, waardoor de dop er niet altijd lekker opgaat. Maar... dat zet ik dan wel in mijn log. Micro's lukt me meestal wel na 2 of 3x oprollen, maar soms is het logboek zo groot dat het toch (helaas) een soort proppen wordt. Maar meestal is het logboek dan ook meestal vol. Maar ik maak liever een leuke fietstocht waar de caches de "routemakers" zijn dan dat we puntjes jagen.
 20. Het wordt nu iets ingewikkelder: Voor bijvoorbeeld die openstreetmap op de Oregon te krijgen, heb je een programma op de pc nodig om het er op te zetten, en de kaart zelf. (Als je tenminste vooraf routes wil plannen op de PC). Om kaarten op de Oregon te krijgen kan je het beste bij www.garmin.com het programma Basecamp downloaden. En aan die OSM kaarten kan je komen via www.openstreetmap.org. Ik kan helaas niet zo goed uitleggen hoe je die kaarten dan op je toestel krijgt, ook al doe ik het zelf regelmatig. Je hebt toch wel micro-SD kaartjes he, gewone SD kaartjes krijg je niet in de Oregon.
 21. Ik bedoelde algemeen dat je op een oregon ook een andere kaart kan zetten, de OSM kan zowel op de 450T als de 450 maar zoals Technetium al zegt kan je dan beter de 450 kopen. De 450T topografische kaart kan helemaal niet routeren, d.w.z. je kan er geen route mee plannen. Ik bedoelde met hij trouwens de OSM kaart, niet het apparaat. De OSM kaart (ik gebruik dan wel de variant: openfietsmap voor NL) kan maar tot 20km routes maken. En persoonlijk vind ik dat die soms kromme routes maakt, maar ja dat zal in het buitenland wel meevallen. Een oregon geeft inderdaad als je die aanschaft zonder kaarten een vrijwel blanko beeld. Op de meeste outdoor GPS-en moet je er een extra kaart opzetten (gekocht of dus gratis zoals OSM) Ps. Voor de duidelijkheid ik heb zelf een Oregon 450
 22. Hij schijnt niet zo goed te zijn als in NL en BE, maar je zou op de Oregon 450 ook een extra kaart kunnen plaatsen, de OSM (Openstreetmap) kaart. Hij is zelfs gratis. Nadeel is wel dat hij niet zo goed routeert als commerciële kaarten.
 23. expir_bofh

  Ipv6 Ondersteuning

  Ik ga toch ook even stemmen ondanks dat die native ip6 provider nog geen eens normaal i-net kan leveren, (wordt er telkens uitgegooid) maar ja geocaching moet inderdaad voorbereid zijn. Ik zie dat die nu wel onder review is.
 24. De CO (die de cache gearchiveerd heeft) kan het vast zelf ook wel melden maar aangezien ik het net in mijn mailbox kreeg samen met published caches kan er helaas weer een heel mooie van de lijst af, te weten waterpartij in Alphen. Blijkbaar hebben vandalen daar de constructie gesloopt.
 25. En jij (marcel en micha) heb ook nog alle op de kaart staan? De site is nu inderdaad weer wat sneller maar de lachebekjes zie ik nog steeds niet op de standaard google maps. "Gelukkig" (of ik daar nou echt blij mee ben) heb ik niet gecached vandaag, dus hoef er ook niks aan toe te voegen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...