Spring naar bijdragen

expir_bofh

Leden
 • Aantal bijdragen

  90
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  oregon 450
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2010

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Gouda
 • Interesse
  fietsen, adventure-computer-spellen en uiteraard nu ook geocachen.
 1. expir_bofh

  Navigatie

  Ik heb het maar 1x geprobeerd te vergelijken, maar met mijn smartphone GPS gaf die als afwijking: 10 meter "nauwkeurigheid", terwijl als ik dat met mijn GPS Oregon 450 deed, was de "nauwkeurigheid" max 4 meter. En dit was niet in een bos, maar in een open veld midden in de polder. Helaas kon ik met beide nog steeds niet de goed verstopte, gecamoufleerde cache vinden. Dus wat dat betreft moet ik Twin Peaks wel gelijk geven dat een echte GPS nauwkeuriger is
 2. Ik heb dat probleem soms ook, maar ik heb google maps uitgezet, en meestal krijg ik het weer goed als ik van map wissel, van openstreetmap naar mapquest. Meestal gaat dat goed, soms niet en dan moet ik de 'map' opnieuw laden. Ik heb het idee dat het wel een bug is.
 3. In Nederland zijn ze veel actueler, maar er zijn ook landen waar OSM minder gedetailleerd is dan Google. Bovendien is OSM vanwege een licentiewijziging begonnen met een opschoonactie waardoor in sommige landen (Polen en in Frankrijk bijv. Parijs) hele delen wegvallen. Ikzelf vind (maar ja ben ook een fietsende cacher) OSM inmiddels prettiger dan Google. Maar goed als GS dat terugwil brengen ook goed
 4. Ja, ergens in februari heeft geocaching googlemaps in de ban gedaan omdat ze google dan veel geld moesten betalen. De beta-map is opeens standaard geworden en als je het (nog) niet gewend ben moet je flink wennen. Zelf zet ik hem standaard op Openstreetmap, want hun standaard vind ik ook niks.
 5. Ik vind het logisch dat je een gearchiveerde cache niet gaat loggen, maar een disabelde kan wel, maar wel afhankelijk van de situatie. Als de reviewers hem op disabled gezet hebben, ok, maar je mag er niet lopen vanwege het broedseizoen o.i.d dan natuurlijk niet. Zelf heb/had ik ook problemen met een cache, te weten deze : GCF7CB. Heb dat ding niet kunnen vinden vorig jaar, vorige week ook niet, maar gelukkig heeft nu een andere cacher de TB's gered. Wat ik zelf wel zonde vind van deze is dat ik al het werk voor niks heb gedaan in Haastrecht En als het goed is wordt deze toch na 3 maanden op disabled staan gearchiveerd? Dus zou ik hem nog willen vinden dan voor 25 april dus. En ik ben bang dat deze CO ook niet zijn rommel gaat opruimen, laatste inlog op geocaching.com ergens in april 2011
 6. expir_bofh

  Powertrails

  Ik heb wel een powertrail zien liggen bij Lanaken, dacht dat die Lanaken Canal Powertrail heette. (Zag die vanwege voorbereidingen voor vakantie in zuid-limburg)
 7. In dat geval zou ik de zware taak op me nemen en de cache op ruimen( na archiveren), het betreft hier alleen de eindcache. Toch weer een ammo rijker om een nieuwe leuke cache neer te leggen. Probleem is dan wel a:) dat ik hem nog niet gevonden heb, kan ik natuurlijk wel aan andere cachers eventueel hulp vragen om die te vinden en b:) zoals ook al ergens op het geocaching.com forum vermeld, is het een soort vorm van diefstal.
 8. Ik heb volgens mij al pagina's gezien waar zo'n opmerking stond over prive-omstandigheden en toch door de reviewers de boel gedisabled werd. Heb soms het idee dat de reviewers alleen maar hun werk uitvoeren, zonder wat logjes te lezen. (Heb even geen voorbeelden) Wat blijkbaar een nuttige opmerking volgens de reviewer is dat als ze hem nu alsnog archiveren (er even buiten gelaten of het terecht is) dat ze vragen of de CO zijn rommel wil opruimen. Lijkt me niet dat dat gebeurt als de CO toch al paar jaar niet actief is. Bij mij in de buurt ligt ook zo'n cache (moet ik zelf nog vinden) die nog wel gevonden is, maar waarvan de CO ook al een jaar niet meer op de geocaching site is geweest, die de reviewers ook willen archiveren. Denk niet dat de CO de rommel komt opruimen. In dit laatste geval gaat het over de cache http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCF7CB Maar ja misschien is deze discussie handiger op het geocaching.com forum, daar lezen ze misschien mee? Of mag je daar geen kritiek op het review-proces leveren?
 9. Niks ten nadele van jouw site, maar sommige cacheleggers weten zelf bijna niet het verschil tussen cijfers en een getal. Dit heb ik al bij een gelopen multicache meegemaakt en bij de laatste chirpcache (die ik nog moet afmaken) ook. Trouwens bij die laatste cache werd een cijferwaarde gevraagd, waar blijkbaar de uitkomst een stapeltelling was. En ik zie ook technieken die voor mij nieuw zijn, of die ik niet met mijn Oregon maar thuis met Mapsource uitgevoerd hebt. Dus zoals gezegd de site is niet alleen voor net beginnende geocachers handig. En ook al is het misschien niet helemaal voor beginners bedoelt, ik zelf vind voor een Oregon de Wherigo Geocaching Tools ook heel handig.
 10. expir_bofh

  Mapsource

  Een oregon 450t schijnt beter te werken met het programma Basecamp van Garmin. Even op Garmin zoeken waar je dat kunt vinden en dus downloaden.
 11. Gelukkig kan je ons hier wel helpen DanPan, ik ben ook blij met die link en hij werkt hier ook.
 12. Stemmen kan hier Helaas zeggen ze dat dit niet terugkomt, omdat het de servers teveel belast? Waarom kon het eerst dan wel? En een nieuwe server kopen kost zeker teveel geld?
 13. expir_bofh

  Challenges

  CTRL-F5 is dus hetzelfde als cache leeggooien (tenminste voor de bewuste site dan). Zoals ik al zei hielp dat al veel, maar een optie om die afbeelding uit te schakelen bij logs zou ik ook wel leuk vinden. Alleen ik heb dat niet zo snel in het engels vertaald.
 14. expir_bofh

  Challenges

  Deze van de datums is nog niet afgewezen, die andere is afgewezen van remove challenges, maar dat was nog voordat ik daar kon stemmen. Maar ja er staat niks over die irrante plaatjes in bij de logs, en zijn vast ook niet uitschakelbaar zoals op forums. Lees net een tip: ctrl-f5 kan iets helpen bij de logjes, maar ja ze mogen nog steeds weg van mij de plaatjes.
 15. expir_bofh

  Challenges

  Ja, vind ik ook storend. Mogelijk is het een foutje, de lay-out van de logs ziet er ook wat merkwaardig uit. Echter, mijn stemmen hiervoor gegeven Ik vind die datum ook storend, maar die plaatjes bij de logs nog veel meer storend, neemt veel ruimte in het scherm in. Heb dus ook 3 stemmen gegeven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...