Spring naar bijdragen

tammerat

Leden
 • Aantal bijdragen

  34
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door tammerat geplaatst

 1. Waarom heb je de Topo NL eigenlijk aangeschaft, Kruimel? Gebruik je hem op de pc wel dan? Issie daar een beetje leuk? Mijn vista heeft kuren met de clickstick dus misschien heb ik de Topo binnenkort al helemaal niet meer nodig. :-(
 2. Is dit de info van de software? Of is dit de algemene definitie van de hardware hash? XP gebruikt ook een hardware hash voor het aktivatieproces, maar een CDROM drive heeft daar bv geen invloed op de aktivatie. Als het om de CPU en moederbord gaat, dan heb je het over vrijwel onvervangbare onderdelen, maar de rest is allemaal gemakkelijk vervangbaar. Bedankt voor je reaktie. Het neemt echter maar een klein gedeelte van de pijn weg. De pijn zit hem in de pc. Die zijn niet meer zo stabiel dat ze jaren mee gaan. En dat verwacht ik wel van de software die ik gebruik. Ik heb vandaag bericht gehad dat ik hem kan afhalen, maar ik twijfel nog steeds erg. Als ik hem al haal zit ik hier nog steeds met twee pc's waarvan er uiteindelijk eentje mijn vaste (goed werkende) moet worden. Totdat ik dat voor elkaar heb zou ik het boeltje niet eens kunnen installeren. Maar goed, daar kan iedereen hier ook niets aan veranderen. Het is gewoon jammer, want we wachtten allemaal al zo lang op Topo NL.
 3. Dat is zeker jammer. Software leeft bij mij vaak aanzienlijk langer dan mijn hardware. En mijn Etrex Vista is eerdaags ook wel aan vervanging toe. En een éénmalige heractivatie is dan snel verbruikt, mocht er eens wat met de gps zijn. Nee, hoe graag ik de Topo ook wil hebben, met die voorwaarden kan ik helaas niet leven.
 4. De stand van de satellieten op dat moment is toch ook nog van invloed? Als ze recht boven je staan gaat het beter dan als er meer richting horizon staan. En soms lijkt het alsof als je beweegt het geheel wat onnauwkeuriger wordt, maar dat zeg ik op basis van gevoel. Ik heb dat nooit echt structureel gemeten.
 5. tammerat

  Weblogs

  Ik heb voor mijn travelbug een weblog gestart. Als experimentje en om wat meer achtergrondinfo te geven. Niet echt een spectaculaire log, maar leuk om eens te kijken hoe het werkt. Geloof wel dat er aardig wat tijd in gaat zitten als je een weblog echt goed wilt bijhouden.
 6. tammerat

  Cachen in Tjechie

  Hmm, denk dat dat moeilijk wordt. Maar waarom geen mailtje in je beste Duits evt. Engels naar de Tsjechische owner van de cache? Misschien willen ze hem vertalen voor geinteresseerde toeristen? En anders een Tsjech zien te vinden op het net, die wat wil vertalen. Misschien op www.tsjechie.net?
 7. tammerat

  Kaarten Spanje

  En in Amsterdam bij Pied-a-Terre. Zo zijn er nog meer van die winkeltjes. En hoogstwaarschijnlijk in Spanje zelf een stuk goedkoper, maar ja, dan heb je ze pas als je daar bent.
 8. Hmm, ik begrijp dat ze dus eigenlijk in het archief horen? Maar wat dan met die travelbugs die er in zitten? Die zijn toch niet zomaar verloren? Ik vind het persoonlijk nogal verwarrend. Ik heb nu toevallig in de buurt diverse caches die eigenlijk niet meer van toepassing zijn. Sommige worden echter ook aangeduid met GME 2005 en die zijn wel gewoon te loggen.
 9. Hmm, zojuist een pocket query gedaan op caches bij mij in de buurt die ik nog niet heb gevonden. Daar komen dus als eerste twee een event cache en een moving cache uit (gme2005). Als ik het goed begrijp is zo'n event cache dus eigenlijk alleen maar een plek waar men op 2 april heeft afgesproken? En die wordt gearchiveerd NA het event (volgens de uitleg bij het pictogram)? Wat ik dan niet begrijp is dat hij nog steeds aktief is, hij vol zit met TB's en er nog logs zijn van na de datum. De moving cache die ook bij dat event hoort, heeft sinds het event al geen coordinaten meer doorgestuurd. Ook daar zit nog een TB in. Eh, snap ik iets niet of begrijp ik het soms niet goed?
 10. tammerat

  In het nieuws

  Hmm, let me see: Cache ??? Stash??? Goodies??? Het loggen van een find? Multicache? Microcache? Stop-and-go? Ok, het is eigenlijk jargon, maar ik kan me wel voorstellen dat dat eigen taalgebruik genoemd wordt.
 11. Linkje gestuurd naar GPS_NL op yahoogroups. Levert misschien meer geinteresseerden op. Ik ben wel geinteresseerd, maar heb de demo nog niet bekeken, dus ik weet nog niet of ik voor 99 euro's of enig ander bedrag mee wil doen. (lijkt me stug dat we op 30% van de prijs uit kunnen komen) Groeten Marcel
 12. tammerat

  Allround Wandelschoenen

  Dit is inderdaad heel persoonlijk. Mij worden altijd Meindl's afgeraden omdat ik smalle voeten heb, maar ik kom altijd met een paar Meindl's thuis omdat ze nu eenmaal het lekkerst zitten. Paar tips: Ze moeten in de winkel al lekker zitten. Geen gezeur met dat rekt wel op of je moet ze "inlopen". De hiel moet stevig zijn. Niet kunnen induwen met je handen. De zool moet stevig zijn. Probeer de neus omhoog te doen. Dubbelvouwen is uit den boze. Probeer de neus te draaien (als een wokkel). Dit moet niet kunnen. Dit geldt overigens ook voor "gewone" schoenen. Verder vooraf bedenken wat je er mee wilt doen. Als je er vaak mee in Nederland wilt lopen zou ik persoonlijk niet voor hoger dan B/C gaan (wordt nogal zwaar). Succes, Marcel / Tammerat
×
×
 • Nieuwe aanmaken...