Spring naar bijdragen

knijn2

Leden
 • Aantal bijdragen

  172
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door knijn2 geplaatst

 1. knijn2

  true

  Het verschil is nu niet groot, maar het verandert continu. Ik kan me nog herinneren dat het verschil ruim 3 graden was. Tijdje terug dus.
 2. Grote klasse. Petje af! Leuk dat meten van die hoogte...
 3. knijn2

  Colorado 300

  Mijn Colorado 300 is te koop omdat ik in de praktijk toch alleen cache met de 60CSx. Hij is maar 1 keer gebruikt en daarna de kast ingegaan en dus in staat van nieuw. Hij is een paar maanden geleden in Nederland gekocht. Prijs: € 350.
 4. Waar vind ik dat vinkje? Want ik heb ook geen nieuwsbrief ontvangen.
 5. leuke link Heb je de stippenkaart gezien? Grappig Leuke site. Toen voornamelijk kwaliteitsmulti's in de natuur, zoals den Haag, net zoals de oude stompen altijd beweren. En toen had je ook nog ranglijsten! Dus puntjesjagers. Ene Hawkeyes stond bovenaan met 17 punten. Vroegah was alles beter.
 6. Ik gebruik altijd een lanyard tegen het vergeten of het (in het water, wat me eens is gebeurd) laten vallen. Verder heb ik een ruim tasje met draagriem waar hij snel en makkelijk in- en uitgehaald kan worden tijdens lopen of zoeken. Ook handig om reservebatterijen in op te bergen. Op de fiets gebruik ik de fietsclip.
 7. Ben vandaag jarig, maar nog lang niet oud genoeg.
 8. knijn2

  Teken !!!!!

  Hier hetzelfde. Al een maand een almaar groter wordende rode plek op mijn been, uiteindelijk toch maar naar de dokter en ook duidelijk Lyme. Dus nu ook 2 weken aan de antibiotica.
 9. Stelling 1: Als ik kijk naar alle caches die ik heb gedaan vind ik het over het algemeen nog wel meevallen met de kwaliteit. Natuurlijk kom ik ook wel eens op plekken waar ik niet zo nodig naar toe had gehoeven. Maar dat ligt voor iedereen weer anders. Overigens zijn er nogal wat prachtige traditionals op mooie plekken. Ik vind het dan ook te generaliserend om traditionals per definitie oppikkers of zelfs flutcaches te noemen. Onder de caches die ik persoonlijk (want het blijft subjectief) flutcaches vind zitten ook de nodige multi's en puzzels (die eenmaal opgelost verder nogal eens oppikkers blijken te zijn). In ieder geval heb ik niets tegen een goede traditional. Voor mij bestaat de basis voor een dagje cachen meestal uit een of meer multi's (waarvan ik dan hoop dat ik die ook vind) met als aanvulling een puzzel of traditional onderweg of in de buurt. Dus is iets minder dan de helft van alle door mij gevonden caches traditional. Geen wonder dat die meer worden gelogd en daar is naar mijn mening niets mis mee. Als je een beetje selectief bent valt er nog genoeg te genieten! Stelling 2: Tja, ik heb de indruk dat een betrekkelijk klein aantal posters zich weinig aantrekt van de forumregels en de sfeer in sommige discussies bepaalt. En wee de mod die een volledig uit de hand gelopen discussie durft te sluiten. Modereren lijkt me dan geen pretje en het is betreurenswaardig, maar begrijpelijk, dat sommigen de handdoek in de ring gooien. Dat zegt m.i. genoeg. Laten we toch gewoon een beetje fatsoenlijk met elkaar omgaan en niet iedereen die er een andere mening op nahoudt genadeloos affikken. Sommige draadjes zijn werkelijk tenenkrommend. En o ja, ik ben 65-plusser, maar geen ouwe knar
 10. Hm, ik weet niet of het alleen om vertraging in het inlezen van nieuwe caches gaat? Eerst was ik 19 caches kwijt en dat waren geen nieuwe, maar juist grotendeels oudere caches, die ik al jaren geleden had gedaan. Dus dat is haast niet uit te zoeken. Vanmorgen waren het er nog 5, een uur geleden 11 en nu weer 14, dus het is nog steeds in beweging in ieder geval... Voorlopig wacht ik maar rustig af.
 11. Ik heb een keer meegemaakt dat een "cacher" trots in zijn log meldde dat hij zijn 4x4 mooi had kunnen uitproberen op het grind bij een oorlogsmonument waar vele doden waren begraven. Ik was samen met de beheerders getuige van de enorme ravage de volgende dag. Ik kan me goed voorstellen dat beheerders/eigenaars tabak krijgen van dergelijk gedrag. Toch zie ik dit soort uitwassen maar zeer zelden. Als er ergens natuur vernield wordt, gaat het meestal om "zoeksporen"”. De vraag is waar dat aan ligt. Aan die legger die 20 meter van het dichtstbijzijnde pad een cache begraaft met 25 meter afwijking en zonder hint? Aan een cacheteam met kinderen en evt. vriendjes die de cache enigszins overenthousiast toch willen vinden? Aan een heel enkele aso als in het voorbeeld hierboven? Wat je ook van flutcaches vindt (en ik vind het ook niks!) : dergelijke caches op parkeerplaatsen e.d. die hier steeds worden aangehaald zijn in ieder geval niet de oorzaak, dus laten we de zaken niet door elkaar halen en de Zwarte Piet in het wilde weg ergens aan toekennen. Er zijn ook cachers die een zeker wedstrijdelement zien in cachen. Maar ik zou de gemiddelde kilocacher toch niet als natuurvernieler willen aanmerken. Dus of stats nu zo veel kwaad doen? Ok, medaillejagers lappen de regels nog wel eens aan hun laars en banjeren 's nachts door natuurgebieden waar dat uitdrukkelijk verboden is. Maar verder? Dus laten we de discussie wel zuiver houden. De kwaliteit van caches is één onderwerp. Vernielingen in de natuur een ander onderwerp. En de twee hebben m.i. niets met elkaar te maken. Helaas lopen er mensen rond met een aso-mentaliteit. Die heb je nu eenmaal overal en die weer je helaas niet met het uitbannen van flutcaches.
 12. Ik schrijf soms ook flutlogjes, nl bij flutcaches. Als je die eerlijk verdiende flutlogs verwijdert lijkt het inderdaad toch nog heel wat De discussie nam even een andere wending, maar op deze opmerking wilde ik toch even reageren.
 13. Ziet er erg leuk uit. Nog even wachten tot de bugjes eruit zijn.
 14. knijn2

  Kosten per cache

  Ik wil het (ook) niet weten (ik moet steeds verder weg), maar ik denk dat ik anders andere dingen zou doen om mijn (pensioen)tijd leuk in te vullen, die waarschijnlijk net zo veel of meer zouden kosten. En het plezier dat ik aan de vele mooie tochten heb beleefd is onbetaalbaar. Wat mij betreft een non-issue!
 15. Howel ik 65+ ben, ben ik geen oude stomp in dit wereldje en heb dus geen recht van spreken. Maar ik ben gek op multi-wandelingen, heb ze allemaal in mijn eentje gedaan (dus 3 caches op een dag is voor mij al veel) en neem er dus aanstoot aan als ik (en met mij vele ander fatsoenlijke nieuwkomers)wordt uitgemaakt voor puntenscoorder, minkukel, flutcacher en natuurvernieler, alleen omdat ik niet tot de cachers van het eerste uur behoor. Dat is wel een beetje kort door de bocht. En nu weer on-topic: ik wil graag aannemen dat de "oude" cachers allemaal door-en-door fatsoenlijk waren, maar als je met elkaar gaat zitten klagen over de jeugd van tegenwoordig en gaat zitten mijmeren over de goede oude tijd waarin alles beter was, dan wordt je inderdaad echt oud, lijkt me. Maar van mij mag het, natuurlijk! Ik kom sowieso nooit op events.
 16. knijn2

  Logvraag bij een not-found

  Aardig voorbeeld. Die heb ik dus wel gevonden en mijn krabbel gezet, maar niet gelogd. Want ik kan geen foto's naar de site uploaden en kon dus aan een voorwaarde om te mogen loggen niet voldoen. En terecht, vind ik, hoewel dat puur overmacht is. Maar ik heb de cache gevonden en daar ging het mij om, niet om dat puntje.
 17. Ik mis nog een fotofunctie
 18. Wacht maar af 2e Wet van Murphy: alles wat niet fout kan gaan, gaat óók fout
 19. knijn2

  Commercie in geocaching

  Niet verwijderen. Dit is geen reclame. Hier wordt andere cachers hulp geboden. Men wijst op een goedkope plek om je spullen aan te schaffen. Het is makkelijker om dan de bedrijfsnaam te noemen dan om een omslachtige omschrijving te geven waarmee iedereen zou kunnen weten welk bedrijf bedoeld wordt. Het noemen van de bedijfsnaam dient hier geen eigen belang. Er is inderdaad een groot verschil tussen het geven van nuttige tips aan medecachers en het exploiteren van Geocaching ten eigen bate. Ook het verkennen van de grenzen van de commerciële mogelijkheden (kijken hoe ver het elastiek rekt) op een uitdagende manier, maakt bepaald geen sympathieke indruk. Als dit een trend wordt en commercie en (bijna) gedwongen winkelnering de dienst gaan uitmaken, dan is het snel afgelopen met deze leuke hobby. Wat mij betreft jammer dat er niet is ingegrepen. Regels zijn toch kennelijk steeds nodig.
 20. Voor het navigeren in de auto gebruik ik een Nüvi. Handig omdat je coörds kunt invoeren: er is niet altijd een straatnaam voorhanden bij de parkeerplaats. En het rijdt ook ontspannener en veiliger dan wanneer je op je GPS probeert je weg te vinden.
 21. Ik deed ook altijd zaken in Notter en later Moordrecht. Maar dat was ook vanwege de inruilmogelijkheid. Was ik net van plan mijn 60Cx weer eens te gaan inruilen voor een 60CSx en dan lees ik dit. Edit: ik krijg net een mailtje uit Notter dat Notter inderdaad tijdelijk is gestopt met inruil, maar dat het in hun vestiging in Moordrecht wel mogelijk is.
 22. Dat bleek de goede tip. Bedankt! Bij opnieuw inloggen bleek ik namelijk opeens mijn account weer te moeten valideren. Kennelijk waren ze me kwijt of zo. Enfin, alles loopt nu weer en het draadje kan dicht.
 23. Weet ik. Maar ik ben wel degelijk ingelogd!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...