Spring naar bijdragen

knijn2

Leden
 • Aantal bijdragen

  172
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin 60CSx, Etrex Vista CSx, Colorado, Nüvi 750
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  sinds ca 2000 (60CSx is mijn 5e GPS)

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Oegstgeest
 • Interesse
  Te veel om op te noemen. O.a. ook geocoaching....
 1. knijn2

  true

  Het verschil is nu niet groot, maar het verandert continu. Ik kan me nog herinneren dat het verschil ruim 3 graden was. Tijdje terug dus.
 2. Grote klasse. Petje af! Leuk dat meten van die hoogte...
 3. knijn2

  Colorado 300

  Mijn Colorado 300 is te koop omdat ik in de praktijk toch alleen cache met de 60CSx. Hij is maar 1 keer gebruikt en daarna de kast ingegaan en dus in staat van nieuw. Hij is een paar maanden geleden in Nederland gekocht. Prijs: € 350.
 4. Waar vind ik dat vinkje? Want ik heb ook geen nieuwsbrief ontvangen.
 5. leuke link Heb je de stippenkaart gezien? Grappig Leuke site. Toen voornamelijk kwaliteitsmulti's in de natuur, zoals den Haag, net zoals de oude stompen altijd beweren. En toen had je ook nog ranglijsten! Dus puntjesjagers. Ene Hawkeyes stond bovenaan met 17 punten. Vroegah was alles beter.
 6. Ik gebruik altijd een lanyard tegen het vergeten of het (in het water, wat me eens is gebeurd) laten vallen. Verder heb ik een ruim tasje met draagriem waar hij snel en makkelijk in- en uitgehaald kan worden tijdens lopen of zoeken. Ook handig om reservebatterijen in op te bergen. Op de fiets gebruik ik de fietsclip.
 7. Ben vandaag jarig, maar nog lang niet oud genoeg.
 8. knijn2

  Teken !!!!!

  Hier hetzelfde. Al een maand een almaar groter wordende rode plek op mijn been, uiteindelijk toch maar naar de dokter en ook duidelijk Lyme. Dus nu ook 2 weken aan de antibiotica.
 9. Stelling 1: Als ik kijk naar alle caches die ik heb gedaan vind ik het over het algemeen nog wel meevallen met de kwaliteit. Natuurlijk kom ik ook wel eens op plekken waar ik niet zo nodig naar toe had gehoeven. Maar dat ligt voor iedereen weer anders. Overigens zijn er nogal wat prachtige traditionals op mooie plekken. Ik vind het dan ook te generaliserend om traditionals per definitie oppikkers of zelfs flutcaches te noemen. Onder de caches die ik persoonlijk (want het blijft subjectief) flutcaches vind zitten ook de nodige multi's en puzzels (die eenmaal opgelost verder nogal eens oppikkers blijken te zijn). In ieder geval heb ik niets tegen een goede traditional. Voor mij bestaat de basis voor een dagje cachen meestal uit een of meer multi's (waarvan ik dan hoop dat ik die ook vind) met als aanvulling een puzzel of traditional onderweg of in de buurt. Dus is iets minder dan de helft van alle door mij gevonden caches traditional. Geen wonder dat die meer worden gelogd en daar is naar mijn mening niets mis mee. Als je een beetje selectief bent valt er nog genoeg te genieten! Stelling 2: Tja, ik heb de indruk dat een betrekkelijk klein aantal posters zich weinig aantrekt van de forumregels en de sfeer in sommige discussies bepaalt. En wee de mod die een volledig uit de hand gelopen discussie durft te sluiten. Modereren lijkt me dan geen pretje en het is betreurenswaardig, maar begrijpelijk, dat sommigen de handdoek in de ring gooien. Dat zegt m.i. genoeg. Laten we toch gewoon een beetje fatsoenlijk met elkaar omgaan en niet iedereen die er een andere mening op nahoudt genadeloos affikken. Sommige draadjes zijn werkelijk tenenkrommend. En o ja, ik ben 65-plusser, maar geen ouwe knar
 10. Hm, ik weet niet of het alleen om vertraging in het inlezen van nieuwe caches gaat? Eerst was ik 19 caches kwijt en dat waren geen nieuwe, maar juist grotendeels oudere caches, die ik al jaren geleden had gedaan. Dus dat is haast niet uit te zoeken. Vanmorgen waren het er nog 5, een uur geleden 11 en nu weer 14, dus het is nog steeds in beweging in ieder geval... Voorlopig wacht ik maar rustig af.
 11. Ik heb een keer meegemaakt dat een "cacher" trots in zijn log meldde dat hij zijn 4x4 mooi had kunnen uitproberen op het grind bij een oorlogsmonument waar vele doden waren begraven. Ik was samen met de beheerders getuige van de enorme ravage de volgende dag. Ik kan me goed voorstellen dat beheerders/eigenaars tabak krijgen van dergelijk gedrag. Toch zie ik dit soort uitwassen maar zeer zelden. Als er ergens natuur vernield wordt, gaat het meestal om "zoeksporen"”. De vraag is waar dat aan ligt. Aan die legger die 20 meter van het dichtstbijzijnde pad een cache begraaft met 25 meter afwijking en zonder hint? Aan een cacheteam met kinderen en evt. vriendjes die de cache enigszins overenthousiast toch willen vinden? Aan een heel enkele aso als in het voorbeeld hierboven? Wat je ook van flutcaches vindt (en ik vind het ook niks!) : dergelijke caches op parkeerplaatsen e.d. die hier steeds worden aangehaald zijn in ieder geval niet de oorzaak, dus laten we de zaken niet door elkaar halen en de Zwarte Piet in het wilde weg ergens aan toekennen. Er zijn ook cachers die een zeker wedstrijdelement zien in cachen. Maar ik zou de gemiddelde kilocacher toch niet als natuurvernieler willen aanmerken. Dus of stats nu zo veel kwaad doen? Ok, medaillejagers lappen de regels nog wel eens aan hun laars en banjeren 's nachts door natuurgebieden waar dat uitdrukkelijk verboden is. Maar verder? Dus laten we de discussie wel zuiver houden. De kwaliteit van caches is één onderwerp. Vernielingen in de natuur een ander onderwerp. En de twee hebben m.i. niets met elkaar te maken. Helaas lopen er mensen rond met een aso-mentaliteit. Die heb je nu eenmaal overal en die weer je helaas niet met het uitbannen van flutcaches.
 12. Ik schrijf soms ook flutlogjes, nl bij flutcaches. Als je die eerlijk verdiende flutlogs verwijdert lijkt het inderdaad toch nog heel wat De discussie nam even een andere wending, maar op deze opmerking wilde ik toch even reageren.
 13. Ziet er erg leuk uit. Nog even wachten tot de bugjes eruit zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...