Spring naar bijdragen

indiana

Leden
 • Aantal bijdragen

  118
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  19

Waardering in de gemeenschap

111 Uitstekend

Over indiana

 • Rang
  Normale Poster

Previous Fields

 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1 jaar

Recente profielbezoeken

2,324 profielweergaven
 1. Interessant. Hoe kun je je registreren op deze site? Is dat onlangs veranderd of is het nog steeds zo dat je met een emailadres en inlognaam kan registreren? Indien ja, en dat je dus kunt registreren zonder dat je je legitimatiebewijs overlegt/opstuurt, vraag ik mij af hoe jij met een legitimatiebewijs kunt bepalen of die bij een bepaald account hoort. Misschien is het saai voor jou, maar voor mij zeker niet. Alleen denk ik dat je de privacy statement even zelf moet doorlopen en aanpassen waar dien nodig. Want hier op deze site is de enige persoonlijke gegeven een emailadres. Dus een mailtje vanaf dat adres lijkt mij voldoende en zelfs de enige manier voor jou om te bepalen of de aanvrager de werkelijke eigenaar is van het account (hoewel het email account ook gehackt kan zijn). Je kunt je zelfs afvragen of jij wel een kopie van identiteitsbewijs mag vragen van iemand als hobby site met alleen emailadres als persoonlijke gegeven (nogmaals, tenzij de registratieprocedure is aangepast).
 2. indiana

  Oplossingen Van Caches Op Barny's Website

  Jij gaat dus ook volledig voorbij aan de cache-eigenaar. Die is namelijk niet zo blij. Hij heeft niet voor niets een mysterie cache gemaakt. Als je jouw redernering volgt kunnen we ook lijstjes maken voor de volgende caches: - Eind coords voor wereigo caches: geen zin in een wereigo, maar je wilt toch lekker naar buiten? Hier heb je eindcoords. iedereen blij - Eind coords voor multies met D2 of hoger: je moet niet raketgeleerde te zijn om een cache te kunnen doen. lekker naar buiten voor cache. iedereen blij. - Eind coords voor multi caches in het algemeen. :niet iedereen kan puzzelen onderweg, niet iedereen kan een langere afstand lopen. Gewoon naar cache zelf lopen en iedereen is blij. Cache zoals cachen bedoeld is: coord naar container en loggen maar. Geocaching.com heeft verschillende cachetypen. Vind je bepaalde cachetypen niets, prima, doe die dan niet. Het kan zijn dat je het niet eens bent met geocaching.com die puzzelcaches mogelijk maken en/of sommige cache-eigenaren die puzzelcaches maken. Maar dat geeft je nog niet het recht om het spelletje te verzieken voor diegene die het wel leuk vinden (cache-eigenaren in dit geval) Die lijst waar het hier over gaat is pure internet pesterij. Lekker veilig achter het toetsenbordje mensen lopen zieken. Dat hij dat doet is al ziek genoeg. Maar dat anderen dat goed praten is iets wat ik totaal niet snap.
 3. indiana

  Oplossingen Van Caches Op Barny's Website

  ***Wil je lijstjes raadplegen dan raadpleeg je lijstjes, wil je puzzelen dan puzzel je, wil je mooie wandeling maken dan doe je dat. Achterin een puzzelboekje staan de antwoorden voorbijgaand aan degene die de puzzel gemaakt heeft.*** Dan ga je wel heel gemakkelijk voorbij aan de cache-eigenaren. Puzzelboekjes makers bepalen zelf of ze het antwoord bij de puzzels willen plaatsen. Indien cache-eigenaren dat willen kunnen ze het antwoord ook in de beschrijving zetten. Met andere woorden: cache-eigenaren bepalen het wel en niet 1 of andere malloot, omdat die graag de boel wil verzieken voor aandacht. .***De cirkel van het leven. Overigens dat laatste, het leven, is echt heel veel belangrijker dan al het geleuter.*** Tja, dan kan dit forum opgeheven worden, want natuurlijk is alles belangrijker dan geocachen. Dat noemen ze: "Dingen kapot relativeren". ***Ik ga mijn bak chips er weer bij pakken want ik heb het lezen van deze discussie gemist tijdens mijn vakantie. *** En omdat 'het leven' veel belangrijker is voor je, zou ik maar terughoudend zijn met de chips. Teveel chips verkort je leven. Wat jouw leven van de hersens verlengd is...puzzelen! :-)
 4. indiana

  Oplossingen Van Caches Op Barny's Website

  Nee, ik denk niet dat je het zo mag samenvatten. Dat is namelijk een verregaande interpretatie van de vele postjes hier. Die samenvatting geeft bijna een excuus voor het wangedrag van iemand die niet meer op geocaching.com gewenst is. Als wraak gaat die online mensen en geocaching.com pesten. Het argument dat het hier om hulp gaat en om het redden van geocaching (zoals het bedoeld zou zijn...*braakneiging*) is natuurlijk ridicuul. Ik snap werkelijk niet waarom er nog mensen zijn die die gast verdedigen en zeggen dat hij het goed meent. Als het hem echt om geocaching ging, zou hij de caches van opencaching.nl/de ook kunnen doen, maar hij heeft daar dan geen groot publiek. Hij wil graag de aandacht (wat hij vroeger misschien niet gehad heeft of ter compensatie van iets anders). Je kunt aandacht krijgen door goede dingen te doen of door slechte. Maar je krijgt makkelijker aandacht door slechte dingen te doen. Probleem is dan wel dat je steeds verder moet gaan in je acties en dat zien we nu jaar na jaar gebeuren.
 5. indiana

  Oplossingen Van Caches Op Barny's Website

  Ai, klopt, daar heb ik niet naar gekeken. Ik was nogal verbaasd over zijn opmerking dat het niet gaat over de ego van de cachemaker. Zeker na alles wat hij hierover op dit forum heeft geschreven (en ja, ook op dit forum over het feit dat hij het vervelend vond dat gelijk naar eindpunt gelopen werd). Ik heb nog wel even gekeken of 'X' nog online stond. Een mysterie van antartica. Hij wil graag antwoorden van alle mysteries, zodat hij de multi kan lopen zonder een puzzel eerst op te moeten lossen. Toen dacht ik ook: "W T F?". Maar 'X' is al gearchiveerd, anders hadden we ook voor zijn cache de startcoord hier kunnen publiceren. (gold ook voor die andere nachtcache van hem, maar daar zal hij dan wel zeggen: "Maar dat moest vanwege de hoeveelheid geocachers". En zo zie je maar weer hoe selectief je kunt zijn als het om principes gaat). Laat ik nog 1 keer mijn mening over puzzeloplossingen online zetten geven: Het is super kinderachtig. Dat die aandachtstrekker dat doet is 1 ding, maar dat mensen dit nog goed praten is iets wat ik ook niet snap. Het is 1 grote dikke middelvinger naar de cache-eigenaren van deze mysteries. Wees er trots op jongens! Erg volwassen is het niet.
 6. indiana

  Oplossingen Van Caches Op Barny's Website

  OK, dan plaatsen we de eind coordinaten van jouw multies wel online. Hmm, ik meen mij te herinneren dat je hierover zat te beklagen, dat mensen rechtstreeks naar het eindcoord liepen van jouw cache en dat je dat vervelend vond. Daar was die niet voor gelegd....die puntjesjagers. Verder (niet reagerend op Diederikus): Hier spelen een aantal zaken. Ten eerste, de maker van die lijst, 'aandacht trekken'. Eerst aandacht trekken met zoveel mogelijk spelfouten maken (opgevallen dat die dat nu niet meer doet?), mensen uitschelden en noem maar op. En dan moet je steeds verder gaan om nog aandacht te krijgen en dus komt er een publieke schandpaal op facebook (review bloopers of zoiets). Nu de volgende stap en droevigheid ten top een lijst met zoveel mogelijk oplossingen van mysteries. Ten tweede, de gebruikers van die lijsten, mensen die dwangneuroses hebben. De kaart moet leeg of de teller moet zo hoog mogelijk. Want laten we eerlijk zijn, er liggen genoeg traditionals om de mysteries links te laten liggen. Maar nee, ze vinden mysteries niet leuk, maar die cache moet gelogd worden. Het argument dat de puzzel te moeilijk is of dat geocachen niet om puzzelen gaat is natuurlijk helemaal niet van belang. Als je dat echt vindt, kun je ook veel multies niet doen. Laten we daar dan ook maar de eindcoords van publiceren. Zeg je dat geocachen gaat om buiten te zijn en niet binnen puzzels oplossen, dan vraag ik mij af wat je op dit forum doet. Sommigen spenderen zoveel op facebook en fora, dat ze makkelijk de tijd hebben gehad om een puzzel op te lossen. Hoe dan ook, als je het niets vindt, laat je het links liggen.
 7. indiana

  Kwaliteit

  Ik denk dat de fans van Frans Bauer er anders over denken. En dat is nu juist mijn punt. Dat jij de muziek van Frans Bauer niet leuk vindt (neem ik maar even aan), zegt iets over jouw smaak, maar niet of hij wel of niet goed is in zijn vak (kwaliteit). Niet dat ik zijn muziek luister, maar ik durf wel te beweren dat hij goed is in zijn vak. Puur vanwege het feit dat velen zijn muziek geweldig vinden. Voor die mensen levert hij goede kwaliteit. Je moet jouw eigen smaak niet zo centraal stellen.
 8. indiana

  Kwaliteit

  Het is natuurlijk wel interessant om te weten wat een cache-eigenaar motiveert. Want gaat het om de cache-eigenaar of om de geocacher? Als geocachers bepaalde geocaches een hoog percentage favorites geeft, dan is het wel vreemd om te zeggen dat dit niets zegt over de cache. Misschien zegt deze opmerking meer over de cache-eigenaar dan de cache-bezoekers die de favorites gegeven hebben. Het feit is dat als mensen een bepaalde cache een hoog favorite percentage geven, dat ze die cache hoger waarderen dan een cache met een veel lager favorite percentage. Om welke reden dan ook. Dat sommige andere geocachers een andere voorkeur hebben is wat anders. Een kunstenaar kan wel 2 jaar bezig zijn met een schilderij en het zelf een schilderij van een puike kwaliteit vinden. Maar uiteindelijk gaat het erom wat anderen van zijn schilderij vinden indien hij het tentoonstelt. Als dan niemand voor zijn schilderij gaat staan, maar wel zich verdringen voor een schilderij waar 2 dagen aan gewerkt is, dan kan de kunstenaar wel zuur gaan reageren en zeggen dat het andere schilderij niet zo goed is als die van hem, maar tja... Ik vind dat de kwaliteit van een cache wordt bepaald door de mate van plezier wat je eraan beleeft. Veel plezier betekent goede kwaliteit en een favo.
 9. indiana

  Geotours - Weet Iemand Meer Hierover?

  Hoe kan dat nou? Dan zijn het -of- geen echte geocaches en vraag ik me af hoe geocachers die dingen dan op het spoor komen en daadwerkelijk gaan lopen, -of- de reviewer van die horeca-cache heeft heeeeel erg niet opgelet. Wat is volgens jou een 'echte' geocache? (oh jee, hopelijk komen bepaalde figuren niet met hun mantra over cache grootte, Ik vraag het in dit geval dus alleen aan Mendax2014) Bedoel je dat het alleen een geocache is indien de publicatie op geocaching.com staat? Want het mag duidelijk zijn dat een geocache bij een spel hoort en niet een website. Dus een geocache hoeft niet bij geocaching.com gepubliceerd te zijn. Een VVV kan dus wel degelijk geocaches op hun eigen site zetten. Die hoeven dan niet te voldoen aan de regels van een andere website natuurlijk.
 10. indiana

  Geotours - Weet Iemand Meer Hierover?

  Hoezo is dat vreemd? Groundspeak is een commercieel bedrijf en daar is niets mis mee. Dat vinden jullie allemaal die daar geocaches hebben gepubliceerd en via deze site geocaches zoeken. Ikzelf vind het in ieder geval prima, niets mis mee. Dat zij de regel hebben dat mensen niet een geocache commercieel mogen inzetten is hun keuze. Maar dat wil niet zeggen dat ze zelf niet geocaches commercieel zouden mogen inzetten. Denk bv aan de APE caches. Ik vind het GeoTour concept prima. Slim van Groundspeak en nuttig voor bepaalde instanties/organisaties. Willen mensen geocaches commercieel inzetten en dus gebruik willen maken van Groundspeak om reclame te maken of meer klandizie te krijgen, dan moet je daar Groundspeak voor betalen.
 11. indiana

  Nieuwe Caches

  Dat betwijfel ik ten zeerste. Anders krijg je geen ban. Je hebt mijn uitleg in mijn vorige postje dus niet begrepen. Vrijheid van meningsuiting gaat over overheden en niet over bedrijven/clubs/websites etc. Mensen kunnen hun mening prima uiten over Groundspeak. Dat mag en is is hun goed recht. Net zo goed dat Groundspeak het recht heeft om mensen te weren van hun site. Nogmaals: Als ik mijn ongezouten mening over jou geef in jouw huis, zet je mij misschien ook jouw huis uit. Dan ga je ook niet roepen dat er geen vrijheid van meningsuiting is in Nederland, toch? En nogmaals, wat mij betreft is de ban te laat en te kort. https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting
 12. indiana

  Nieuwe Caches

  Dit hoor ik vaak icm websites of clubs indien ze vinden dat niet alles gezegd mag worden. Mensen die vrijheid van meningsuiting erbij halen weten absoluut niet wat met vrijheid van meningsuiting bedoeld wordt en dat vind ik tenenkrommend. Vrijheid van meningsuiting gaat over het recht om jouw mening te uiten zonder bang te zijn dat een overheid jouw daarvoor straft. Op deze vrijheid zit natuurlijk wel een beperking zoals het niet mogen haatzaaien. Het is dus nooit een absolute vrijheid om maar te zeggen wat je wilt. Maar goed, daar gaat het hier helemaal niet over. Groundspeak is geen overheid. Je kunt gerust zeggen wat je van Groundspeak vindt en je mening geven over reviewers. Groundspeak kan je daarvoor niet aanklagen en geen enkele rechter zou je daarvoor veroordelen. Dus, ja, er is vrijheid van meningsuiting. Maar niemand hoeft alles te accepteren, alle meningsuitingen te accepteren. Als ik mijn baas bv continue bestempel als simpele ziel, prutser, eenhersencellige, dan wordt ik, terecht, ontslagen. Als ik bij jullie op visite ben en ik noem je een loser, laagvoorhoofdige etc, dan zet je mij de deur uit. Dit alles heeft niets, maar dan ook totaal niets, met vrijheid van meningsuiting te maken, maar een goed recht van een vereniging, club, bedrijf, individu om te bepalen of die nog omgang wenst met bepaalde personen. Elk bedrijf en persoon heeft zo zijn acceptatieniveau en ik moet zeggen dat die van Groundspeak nog erg hoog ligt. Wat mij betreft is het zelfs te laat en te kort.
 13. indiana

  Nieuwe Caches

  Amen. RAmen zoals ik dat dan zou zeggen (de R is bewust en bekend bij de pastafarianen zoals ik). Maar dat zou ik op dat bewuste bericht niet zeggen, omdat er nogal wat dubieuze beweringen in staan.
 14. indiana

  Forum Moderatie Of Zelf Een Bijdrage Leveren?

  Ik stond er een keer voor open, maar ik ben wel wijzer geworden. Je kunt met mij nog berichten van velen herinneren dat je in een persoonlijke ontmoeting heel anders bent dan online. Dat je in een persoonlijke ontmoeting best wel aardig bent (niet scheldt bv). Wel nu, ik heb je ook drie keer in levende lijve ontmoet. (eigenlijk 4 keer, maar toen had ik totaal geen trek in je en wilde ik je geen hand geven) Het punt is dit; Je bent online totaal anders dan in een persoonlijke ontmoeting. In een persoonlijke ontmoeting ben je zelfs timide en zegt eigenlijk niet zoveel. Je zal niet schelden en blijft op de vlakte. Tenminste dat was je de drie keer dat ik je ontmoet heb. Online ben je een bullebak, zo mag ik het toch wel noemen. Je scheldt mensen graag uit voor alles en nog wat en brandt ze tot de grond af aan af. Dan zijn er naar mijn mening twee opties: 1. je laat jouw ware ik online zien en in een persoonlijke ontmoeting ben je nep, een fake. 2. in persoonlijke ontmoeting laat je jouw werkelijk ik zien en online speel je een spelletje (geen idee waarom, maar misschien om aandacht te krijgen). In beide gevallen heb ik totaal geen behoefte om je persoonlijk te ontmoeten en te spreken. Beide situaties vind ik gewoon te walgelijk voor woorden. Dat jij telkens nog aankomt met "We moeten eens persoonlijk ontmoeten en dan zie je hoe aardig ik ben" en dat enkelen daar ook nu nog op ingaan na al die tijd en online bagger is mij een raadsel.
 15. indiana

  Galileo

  Nee hoor, als jij het zoeken een leuk aspect vindt van het geocachen, dan doe je jouw GPSr in jouw jaszak zodra je op 20 meter van het doel bent. Dan heb je voor jezelf nog genoeg ruimte om echt te zoeken. Een ander alternatief is een nano plaatsen en goed verstoppen indien je als cache-eigenaar liever hebt dat mensen echt moeten zoeken. Genoeg mogelijkheden voor zowel cachezoeker als cacheplaatser lijkt me.
×