Jump to content

indiana

Leden
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

indiana last won the day on August 1 2017

indiana had the most liked content!

Community Reputation

111 Uitstekend

About indiana

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1 jaar

Recent Profile Visitors

2,762 profile views
 1. Peetee, bedankt voor de reactie. Ik ben echter nog wel steeds van mening dat jullie de geregistreerde leden individueel moeten berichten dmv een email. Nb. Wat is volgens jullie provider de reden geweest van de hack dan?
 2. zie hier: https://tweakers.net/nieuws/146353/criminelen-kregen-toegang-tot-32000-rtl-accounts.html waar het om 32.000 accounts gaat en om mailadressen. Wachtwoorden zal RTL ook wel hashen en daar gaat het ook niet (alleen) om. Indien je zoveel gehashte wachtwoorden hebt, ben je alsnog kwetsbaar. Hoe dan ook, RTL doet het wel netjes. Ze nemen actief contact op met de mensen en... ja ja... melden het aan de Autoriteit Persoonsgegevens zoals WETTELIJK VERPLICHT is. Je komt er niet mee met alleen knip en plakwerk in jouw privacybeleid (https://forum.geocaching.nl/privacy/) Je moet er ook naar handelen.
 3. Peetee, graag zou ik van jullie zsm duidelijke antwoorden ontvangen (zie mijn vorige berichten) op al mijn gestelde vragen. Ik herhaal dit niet voor niks. Inmiddels zijn we donderdag, terwijl de hack op zondag was.
 4. Peetee, jullie hebben absoluut geen FG nodig! Let wel, hoe jullie het nu vermeld hebben op de privacyverklaring mag dus niet eens. Daarom verwijs ik er juist naar. Het staat in jullie eigen privacyverklaring dat Rene de FG is van geocaching.nl namelijk. Echter, een kleine site qua persoonsgegevens kun je deze site ook weer niet noemen. Jullie hebben een kleine 39.000 geregistreerde leden. Leden die allemaal hun e-mailadres hier hebben moeten achterlaten (los van andere informatie en alle persoonlijke berichten). Er is dus sprake van het vastleggen van persoonsgegevens. In artikel 33 van de AVG wordt verwezen naar wat je moet doen als er een inbreuk in verband met persoonsgegevens heeft plaatsgevonden en binnen welk tijdsbestek. In artikel 34 staat vermeld wat je moet doen richting betrokkenen. Ik had een paar postjes hierboven een aantal vragen gesteld, jullie (lees: geocaching.nl en niet de provider, want de provider is enkel jullie verwerker) moeten onderzoeken (lees: hadden al moeten onderzoeken) wat deze hack voor consequenties heeft voor jullie geregistreerde leden en deze leden moeten doeltreffend worden geïnformeerd hierover (bovendien moeten jullie bepalen of het een breach is die ook aan de AP gemeld moet worden. Let wel, deze melding kan ook door iemand anders worden gedaan als jullie dit zelf niet doen). Dat is de wet en dat is ter geruststelling van jullie geregistreerde leden. Zoiets is bovendien fatsoenlijk.
 5. Ik lees in jullie privacyverklaring dat geocaching.nl een FG (Functionaris Gegevensbescherming) heeft voor dit soort zaken. Dit blijkt Rene Tuijtel zelf te zijn. Dit lijkt mij onmogelijk, de eigenaar van deze site kan niet ook de FG zijn (belangenverstrengeling). Maar goed, in ieder geval zal Rene hier (op zeer korte termijn) actie op moeten ondernemen richting de AP en richting de betrokkenen.
 6. dit is een kwalijke zaak natuurlijk. Ik heb wel een aantal vragen. 1. Hebben jullie zondag al geconstateerd dat er sprake was van een hack? Hebben jullie een analyse gedaan of er sprake is van een datalek? 2. Ik heb de afgelopen dagen diverse malen geprobeerd jullie site te benaderen en kreeg een inlogscherm te zien waar ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord moest invullen, dit heb ik diverse malen geprobeerd, het lijkt erop dat deze gegevens naar de hackers zijn gegaan? Waarom hebben jullie niet gelijk de site offline gehaald om risico’s te voorkomen en de schade te beperken? 3. Als er sprake is van (en dat lijkt er wel op) van een datalek (emailadressen, wachtwoorden, andere gegevens.), hebben jullie dit inmiddels al gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens? Je hebt 72 uur na constatering datalek om dit te melden. 4. Gaan jullie alle betrokkenen(geregistreerde leden) niet individueel benaderen dmv bijv een mail? Alleen een postje op jullie forum is niet voldoende om die duizenden geregistreerde leden te informeren hierover. Het is van belang alle betrokkenen uitgebreid te informeren over wat er is gebeurd en ze te melden dat o.a. hun wachtwoorden “op straat” liggen met eventuele bijbehorende gegevens.
 7. Interessant. Hoe kun je je registreren op deze site? Is dat onlangs veranderd of is het nog steeds zo dat je met een emailadres en inlognaam kan registreren? Indien ja, en dat je dus kunt registreren zonder dat je je legitimatiebewijs overlegt/opstuurt, vraag ik mij af hoe jij met een legitimatiebewijs kunt bepalen of die bij een bepaald account hoort. Misschien is het saai voor jou, maar voor mij zeker niet. Alleen denk ik dat je de privacy statement even zelf moet doorlopen en aanpassen waar dien nodig. Want hier op deze site is de enige persoonlijke gegeven een emailadres. Dus een mailtje vanaf dat adres lijkt mij voldoende en zelfs de enige manier voor jou om te bepalen of de aanvrager de werkelijke eigenaar is van het account (hoewel het email account ook gehackt kan zijn). Je kunt je zelfs afvragen of jij wel een kopie van identiteitsbewijs mag vragen van iemand als hobby site met alleen emailadres als persoonlijke gegeven (nogmaals, tenzij de registratieprocedure is aangepast).
 8. Jij gaat dus ook volledig voorbij aan de cache-eigenaar. Die is namelijk niet zo blij. Hij heeft niet voor niets een mysterie cache gemaakt. Als je jouw redernering volgt kunnen we ook lijstjes maken voor de volgende caches: - Eind coords voor wereigo caches: geen zin in een wereigo, maar je wilt toch lekker naar buiten? Hier heb je eindcoords. iedereen blij - Eind coords voor multies met D2 of hoger: je moet niet raketgeleerde te zijn om een cache te kunnen doen. lekker naar buiten voor cache. iedereen blij. - Eind coords voor multi caches in het algemeen. :niet iedereen kan puzzelen onderweg, niet iedereen kan een langere afstand lopen. Gewoon naar cache zelf lopen en iedereen is blij. Cache zoals cachen bedoeld is: coord naar container en loggen maar. Geocaching.com heeft verschillende cachetypen. Vind je bepaalde cachetypen niets, prima, doe die dan niet. Het kan zijn dat je het niet eens bent met geocaching.com die puzzelcaches mogelijk maken en/of sommige cache-eigenaren die puzzelcaches maken. Maar dat geeft je nog niet het recht om het spelletje te verzieken voor diegene die het wel leuk vinden (cache-eigenaren in dit geval) Die lijst waar het hier over gaat is pure internet pesterij. Lekker veilig achter het toetsenbordje mensen lopen zieken. Dat hij dat doet is al ziek genoeg. Maar dat anderen dat goed praten is iets wat ik totaal niet snap.
 9. ***Wil je lijstjes raadplegen dan raadpleeg je lijstjes, wil je puzzelen dan puzzel je, wil je mooie wandeling maken dan doe je dat. Achterin een puzzelboekje staan de antwoorden voorbijgaand aan degene die de puzzel gemaakt heeft.*** Dan ga je wel heel gemakkelijk voorbij aan de cache-eigenaren. Puzzelboekjes makers bepalen zelf of ze het antwoord bij de puzzels willen plaatsen. Indien cache-eigenaren dat willen kunnen ze het antwoord ook in de beschrijving zetten. Met andere woorden: cache-eigenaren bepalen het wel en niet 1 of andere malloot, omdat die graag de boel wil verzieken voor aandacht. .***De cirkel van het leven. Overigens dat laatste, het leven, is echt heel veel belangrijker dan al het geleuter.*** Tja, dan kan dit forum opgeheven worden, want natuurlijk is alles belangrijker dan geocachen. Dat noemen ze: "Dingen kapot relativeren". ***Ik ga mijn bak chips er weer bij pakken want ik heb het lezen van deze discussie gemist tijdens mijn vakantie. *** En omdat 'het leven' veel belangrijker is voor je, zou ik maar terughoudend zijn met de chips. Teveel chips verkort je leven. Wat jouw leven van de hersens verlengd is...puzzelen! :-)
 10. Nee, ik denk niet dat je het zo mag samenvatten. Dat is namelijk een verregaande interpretatie van de vele postjes hier. Die samenvatting geeft bijna een excuus voor het wangedrag van iemand die niet meer op geocaching.com gewenst is. Als wraak gaat die online mensen en geocaching.com pesten. Het argument dat het hier om hulp gaat en om het redden van geocaching (zoals het bedoeld zou zijn...*braakneiging*) is natuurlijk ridicuul. Ik snap werkelijk niet waarom er nog mensen zijn die die gast verdedigen en zeggen dat hij het goed meent. Als het hem echt om geocaching ging, zou hij de caches van opencaching.nl/de ook kunnen doen, maar hij heeft daar dan geen groot publiek. Hij wil graag de aandacht (wat hij vroeger misschien niet gehad heeft of ter compensatie van iets anders). Je kunt aandacht krijgen door goede dingen te doen of door slechte. Maar je krijgt makkelijker aandacht door slechte dingen te doen. Probleem is dan wel dat je steeds verder moet gaan in je acties en dat zien we nu jaar na jaar gebeuren.
 11. Ai, klopt, daar heb ik niet naar gekeken. Ik was nogal verbaasd over zijn opmerking dat het niet gaat over de ego van de cachemaker. Zeker na alles wat hij hierover op dit forum heeft geschreven (en ja, ook op dit forum over het feit dat hij het vervelend vond dat gelijk naar eindpunt gelopen werd). Ik heb nog wel even gekeken of 'X' nog online stond. Een mysterie van antartica. Hij wil graag antwoorden van alle mysteries, zodat hij de multi kan lopen zonder een puzzel eerst op te moeten lossen. Toen dacht ik ook: "W T F?". Maar 'X' is al gearchiveerd, anders hadden we ook voor zijn cache de startcoord hier kunnen publiceren. (gold ook voor die andere nachtcache van hem, maar daar zal hij dan wel zeggen: "Maar dat moest vanwege de hoeveelheid geocachers". En zo zie je maar weer hoe selectief je kunt zijn als het om principes gaat). Laat ik nog 1 keer mijn mening over puzzeloplossingen online zetten geven: Het is super kinderachtig. Dat die aandachtstrekker dat doet is 1 ding, maar dat mensen dit nog goed praten is iets wat ik ook niet snap. Het is 1 grote dikke middelvinger naar de cache-eigenaren van deze mysteries. Wees er trots op jongens! Erg volwassen is het niet.
 12. OK, dan plaatsen we de eind coordinaten van jouw multies wel online. Hmm, ik meen mij te herinneren dat je hierover zat te beklagen, dat mensen rechtstreeks naar het eindcoord liepen van jouw cache en dat je dat vervelend vond. Daar was die niet voor gelegd....die puntjesjagers. Verder (niet reagerend op Diederikus): Hier spelen een aantal zaken. Ten eerste, de maker van die lijst, 'aandacht trekken'. Eerst aandacht trekken met zoveel mogelijk spelfouten maken (opgevallen dat die dat nu niet meer doet?), mensen uitschelden en noem maar op. En dan moet je steeds verder gaan om nog aandacht te krijgen en dus komt er een publieke schandpaal op facebook (review bloopers of zoiets). Nu de volgende stap en droevigheid ten top een lijst met zoveel mogelijk oplossingen van mysteries. Ten tweede, de gebruikers van die lijsten, mensen die dwangneuroses hebben. De kaart moet leeg of de teller moet zo hoog mogelijk. Want laten we eerlijk zijn, er liggen genoeg traditionals om de mysteries links te laten liggen. Maar nee, ze vinden mysteries niet leuk, maar die cache moet gelogd worden. Het argument dat de puzzel te moeilijk is of dat geocachen niet om puzzelen gaat is natuurlijk helemaal niet van belang. Als je dat echt vindt, kun je ook veel multies niet doen. Laten we daar dan ook maar de eindcoords van publiceren. Zeg je dat geocachen gaat om buiten te zijn en niet binnen puzzels oplossen, dan vraag ik mij af wat je op dit forum doet. Sommigen spenderen zoveel op facebook en fora, dat ze makkelijk de tijd hebben gehad om een puzzel op te lossen. Hoe dan ook, als je het niets vindt, laat je het links liggen.
 13. Ik denk dat de fans van Frans Bauer er anders over denken. En dat is nu juist mijn punt. Dat jij de muziek van Frans Bauer niet leuk vindt (neem ik maar even aan), zegt iets over jouw smaak, maar niet of hij wel of niet goed is in zijn vak (kwaliteit). Niet dat ik zijn muziek luister, maar ik durf wel te beweren dat hij goed is in zijn vak. Puur vanwege het feit dat velen zijn muziek geweldig vinden. Voor die mensen levert hij goede kwaliteit. Je moet jouw eigen smaak niet zo centraal stellen.
 14. Het is natuurlijk wel interessant om te weten wat een cache-eigenaar motiveert. Want gaat het om de cache-eigenaar of om de geocacher? Als geocachers bepaalde geocaches een hoog percentage favorites geeft, dan is het wel vreemd om te zeggen dat dit niets zegt over de cache. Misschien zegt deze opmerking meer over de cache-eigenaar dan de cache-bezoekers die de favorites gegeven hebben. Het feit is dat als mensen een bepaalde cache een hoog favorite percentage geven, dat ze die cache hoger waarderen dan een cache met een veel lager favorite percentage. Om welke reden dan ook. Dat sommige andere geocachers een andere voorkeur hebben is wat anders. Een kunstenaar kan wel 2 jaar bezig zijn met een schilderij en het zelf een schilderij van een puike kwaliteit vinden. Maar uiteindelijk gaat het erom wat anderen van zijn schilderij vinden indien hij het tentoonstelt. Als dan niemand voor zijn schilderij gaat staan, maar wel zich verdringen voor een schilderij waar 2 dagen aan gewerkt is, dan kan de kunstenaar wel zuur gaan reageren en zeggen dat het andere schilderij niet zo goed is als die van hem, maar tja... Ik vind dat de kwaliteit van een cache wordt bepaald door de mate van plezier wat je eraan beleeft. Veel plezier betekent goede kwaliteit en een favo.
 15. Hoe kan dat nou? Dan zijn het -of- geen echte geocaches en vraag ik me af hoe geocachers die dingen dan op het spoor komen en daadwerkelijk gaan lopen, -of- de reviewer van die horeca-cache heeft heeeeel erg niet opgelet. Wat is volgens jou een 'echte' geocache? (oh jee, hopelijk komen bepaalde figuren niet met hun mantra over cache grootte, Ik vraag het in dit geval dus alleen aan Mendax2014) Bedoel je dat het alleen een geocache is indien de publicatie op geocaching.com staat? Want het mag duidelijk zijn dat een geocache bij een spel hoort en niet een website. Dus een geocache hoeft niet bij geocaching.com gepubliceerd te zijn. Een VVV kan dus wel degelijk geocaches op hun eigen site zetten. Die hoeven dan niet te voldoen aan de regels van een andere website natuurlijk.
×
×
 • Create New...