Jump to content

Geoman

Administrators
 • Content Count

  2,595
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Geoman

 • Rank
  Maniakale Poster
 • Birthday 05/15/1961

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Geko 201 / GPS60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1996
 • Lengtegraad
  4.500309
 • Breedtegraad
  51.528567
 • Skype
  PH3V
 • Twitter
  renetuijtel

Contact Methods

 • MSN
  ph3v@hotmail.com
 • Website URL
  http://flavors.me/renetuijtel

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Roosendaal
 • Interesse
  Fotograaf met de hobby's: Hamradio, Fotografie, Paragliding, Elektronica, Gadgets ... alles met een stekker.

Recent Profile Visitors

6,108 profile views
 1. Hallo,

  Ik heb de volgende vraag.

  Is het mogelijk van 2 accounts samen te voegen.

  Vrienden zijn weer begonnen met geocachen en hebben een nieuw account aangemaakt. Dus hebben ze nu caches gelogd op allebei de accounts?

  Groet 
  WALRAM08

  1. Linkalovers

   Linkalovers

   Je kan hier op Geocaching.NL wel je account laten aanpassen ( Hierzo ), maar volgens mij moet je de accounts op Geocaching.COM laten aanpassen, want daar staat de database met cache-data én daar log je de caches.

   Geocaching.NL heeft niets met Geocaching.COM te maken, behalve dat het over dezelfde hobby gaat. Bij Geocaching.COM staat de grote centrale 'wereld' database waar alle accounts, caches, logjes, foto's en .... geplaatst worden. Als je daar je accounts laat aanpassen, zal dat dus ook geen invloed hebben op jullie accounts hier.

  2. Linkalovers

   Linkalovers

   Bij Geocaching.Com zou je dit via het HelpCenter kunnen vragen. Ga via deze link en klik dan op het pijltje naast "Can’t find what you need? Contact us. " en vul het formulier in.

   Succes.

    

 2. Bedankt voor je input. Als blijkt dat het weinig toevoegd dan gaat net zo makkelijk de stekker er weer uit. De maker van het forum, IPB, was echter lyrisch dus ik dacht .. waarom niet? Voorlopig kijken we het even aan en kijk ik rond bij andere sites hoe zij gebruik maken van Clubs. Mogelijk zitten er nog ergens verborgen diamanten in het systeem. Het café staat net als de andere club - Geocoiners - open voor iedereen.
 3. Bedankt voor de tip! Mmmm lekker zo’n ?na een koele duik ... ? (Bad Boekelo anno 1950, zoutwater golfslagbad)
 4. Vorige week wat caches opgepikt en overnacht in Boekelo. Prachtige omgeving met een verrassend mooi stoomlijntje naar Haaksbergen. We hadden geluk dat ook het historisch station open was. Aanrader!
 5. Gezellig Regenboog! Ik schuif aan ? Wel in het nieuwe café. Zo te zien heb je de voordeur al gevonden! (Dit oude café gaat even op slot. De deur van ons nieuwe café staat hier open )
 6. Momenteel zijn we wat nieuwe functies aan het testen binnen de site. Vandaag is toegevoegd het onderdeel 'Clubs' Het tabje om de clubs binnen te komen zit bovenin deze pagina naast 'Forums' De komende tijd onderzoeken we of 'Clubs' voor ons als community een meerwaarde heeft. Voorlopig zijn er twee clubs opgetuigd .. 'GeoCoiners' een club voor Coin liefhebbers en 'GeoCafé', een slow chat. Geen idee of er interesse is maar af en toe moet je nieuws proberen .. toch? ? Vragen of opmerkingen - verbeteringen, suggesties ... - betreffende dit nieuw onderdeel ... let me know
 7. Eens zien of er meer aan de bel kunnen trekken. De drank staat koud in de kelder ?
 8. Recent hebben we weer enkele nieuwe donateurs mogen begroeten. Ook oudgedienden lieten zich niet onbetuigd en verlengden het donateurschap. Zeer bedankt voor jullie donaties! Door deze inkomsten is het voortbestaan van deze website gegarandeerd en kunnen we hem voor het 17e jaar reclamevrij presenteren ?? (Donateurs zijn te herkennen aan de groene nickname)
 9. De Goodiesshop is inderdaad (vooralsnog?) verdwenen. Onder water staat een moderne shop met iDeal betaling klaar maar of deze ooit online komt...? We zijn momenteel een kosten/baten analyse aan het maken en hakken binnenkort de knoop definitief door. Oplopende koerierskosten vanuit de States, zeer, zeer smalle marges en het intensieve proces van handling (elke werkdag naar het postkantoor) doen ons sterk twijfelen of de shop, ook in een moderne jas, levensvatbaar is. Vermoedelijk gaat de Stichting zich volledig richten op inkomsten uit donateursschap. Helaas zijn ook deze inkomsten momenteel te gering om alle kosten rond de site te dekken.
 10. Ooit van Clickbait gehoord? Een prikkelende kop werkt altijd om iets heeeel saais onder de aandacht te brengen. Ook nu weer, dat is weer bewezen.
 11. Bedankt voor het meedenken. Het privacy statement is tot stand gekomen na druk vanuit de overheid om privacy zaken goed te regelen en transparant te zijn naar de bezoekers van je website. De oude wet bescherming persoongegevens uit 2012 is verder aangescherpt en zal mei 2018 actief worden. Omdat er ook een sanctiebeleid is, hobby site of niet, leek het ons verstandig bij de lancering van deze nieuwe site de boel direct goed neer te zetten. Het privacyverhaal is een hot topic in de forum wereld. Links en rechts zie ik fora overwegen te sluiten omdat de eigenaar de verantwoording van de nieuwe wet niet wil dragen i.v.m. het zeer forse sanctiebeleid. Omdat wij geen commerciële binding hebben en advertentievrij zijn hebben wij het iets makkelijker. Neemt niet weg dat er veel op je afkomt. Ik ben het met je eens dat sommige zaken als overkill overkomen, maar de wetgever eist deze werkwijze, die niet alleen voor bedrijven, maar ook voor stichtingen -wat wij zijn- geldt. De privacy disclaimer zoals hier opgesteld is gedestilleerd uit o.a. door de DDMA aangereikte handvatten, waarvan dit de belangrijkste leden zijn > https://ddma.nl/leden/ Dat legitimatie verhaal is inderdaad niet geheel onomstreden. Ik heb er nog eens goed over nagedacht en ondanks dat het niet 100% conform de nieuwe wet is lijkt mij een opheffing van je account via een PM voldoende. Ik zal dit aanpassen. Mail is immers niet waterdicht want wie heeft na 10 jaar nog hetzelfde adres en wie verzekerd mij dat er geen grappenmaker in het spel is? De registratie methode is inderdaad aangepast. Het is mogelijk met je Twitter of Facebook account in te loggen. Gezien je interesse in dit onderwerp kan ik je deze artikelen aanbevelen. https://www.frankwatching.com/archive/2017/05/30/privacywet-2018-voorkom-een-boete-start-nu-met-deze-7-veranderingen/ https://avg.ddma.nl/ https://privacywaarborg.nl/ https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg https://www.computable.nl/artikel/zakelijke-telefonie/security/6180735/6038827/gdpr-nieuwe-privacy-wetgeving-in-2018.html
 12. Anno 2018 ontkom je er als website niet meer aan, .. een privacy statement. https://forum.geocaching.nl/privacy/ Saai verhaal, maar om kort te gaan... we doen er alles aan om je privacy te beschermen. We verkopen je gegevens niet door en slaan niet meer op dan strikt nodig .. Alleen King Google stuurt af en toe een bot langs om de site te indexeren en analytics te voeden met bezoekersdata. Enfin, toch maar even lezen ;-)
 13. Je online privacy wordt steeds belangrijker. We regelen steeds meer via het internet en laten veel van onze persoonlijke gegevens achter. Maar jouw gegevens kunnen ook gestolen worden en door kwaadwillenden misbruikt worden. Om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen maakt deze site vanaf vandaag gebruik van HTTPS. De S in HTTPS is afkomstig van security en zorgt ervoor dat de verbinding moeilijk af te luisteren. HTTPS heeft vele voordelen. Ik noem er vijf .. Reden 1. Een veilige omgeving voelt prettiger. Als je in een overzichtelijke, goed verlichte winkelstraat loopt, zul je je redelijk veilig voelen. In een donker, smal achterafstraatje zul je wellicht wat vaker over je schouder kijken of iets sneller doorlopen. Online werkt dit exact hetzelfde. Als je website duidelijk laat zien dat hij veilig is, wekt dat vertrouwen. Een melding dat de website niet veilig is, zal een bezoeker ook sneller wegjagen. Uit een onderzoek blijkt dat 84 procent van de bezoekers een aankoop zou afbreken, als de gegevens niet via een veilige verbinding worden verstuurd. Reden 2. Persoonlijke gegevens veilig online versturen. Op het moment dat je jouw persoonlijke gegevens invoert op een website, worden deze gegevens naar de webserver van de website verstuurd. Vervolgens stuurt de webserver een pagina terug. Dat kan iets onschuldigs zijn als deze forum post, maar ook je mailbox of je bankoverzicht. Als dat via een normale HTTP-verbinding gebeurt, kunnen deze gegevens door kwaadwillenden (laten we ze even hackers noemen) bekeken of aangepast worden. Hackers kunnen je inloggegevens dan stelen of zien waar je je precies bevindt. Maar ook je werkgever zou kunnen zien wat je op een website voor psychische hulpverlening schrijft. Privacy is een breed begrip dat iedere persoon anders invult. Door gebruik te maken van een HTTPS-verbinding is dit niet meer mogelijk. Reden 3. Google Chrome gaat gebruikers vaker waarschuwen dat de website onveilig is. Sinds januari 2017 geven de browsers Chrome en Firefox een melding als je gebruik gaat maken van een onveilige verbinding bij het invullen van wachtwoorden op een website. De komende tijd worden die waarschuwingen steeds opvallender en breder doorgevoerd. Uiteindelijk zal alle niet-versleutelde content een waarschuwing krijgen. Vanaf oktober 2017 heeft Google duidelijker aangeven als een website geen gebruik maakt van een HTTPS-verbinding. Vanaf versie 62 waarschuwt Chrome dat de gebruiker zich op een onveilige website bevindt als er gegevens in die onveilige website worden ingevuld (denk hierbij aan het invullen van je e-mailadres). Op deze manier wil Google ervoor zorgen dat alle websites waar persoonlijke gegevens worden achtergelaten, gebruikmaken van een veilige verbinding. Bezoekers van een website die deze indringende melding zien, zullen zich eerst drie keer achter de oren krabben of ze wel verder willen kijken. Reden 4. Functies die jouw privacy in gevaar kunnen brengen zijn alleen nog maar mogelijk via HTTPS. Als we kijken naar de toepassingen die we gebruiken bij toeristische websites, zien we dat het gebruik van GPS (en enkele andere privacy-gevoelige functies) alleen maar wordt toegestaan via HTTPS. Aangezien jouw exacte locatie via GPS bepaald kan worden (en dus ook door kwaadwillenden onderschept zou kunnen worden), heeft Google bepaald dat jouw locatie ook alleen maar via een HTTPS-verbinding opgevraagd zou mogen worden. Reden 5. Websites met HTTPS ranken beter in Google. Google heeft al in 2014 aangegeven dat websites die gebruik maken van een HTTPS-verbinding, hoger gewaardeerd gaan worden. Op dit moment zal het geen supergrote impact hebben op de zoekresultaten (content is vele malen belangrijker!), maar in de toekomst zal dit wellicht gaan veranderen. Het nieuwe HTTP/2 protocol belooft een snellere en slimmere overdracht van data via het internet, zodat websites sneller laden (3% tot 15% sneller). De browser-makers hebben besloten HTTP/2 alleen te ondersteunen als de site via een veilige HTTPS-verbinding geladen wordt. Dat is vooral fijn voor jullie als bezoekers, maar ook weer (een klein beetje) beter voor je zoekmachinewaardering, want Google zegt snellere sites iets beter te laten ranken.
 14. Het lijkt sterk op een probleem met je DNS DNS zorgt voor de vertaling van de website-naam ( b.v. Geocaching.nl ) naar het bijbehorende IP-adres ( hier dus 141.138.168.154 ). Het internet werkt met IP-adressen en niet met website-namen, maar die nummers zijn voor mensen niet handig om te onthouden. Zodra je een website-naam intypt, wordt deze vertaalt naar een IP-adres, waarna er m.b.v. van dat adres verbinding met de website wordt gemaakt. Deze vertaal informatie wordt opgeslagen ( mocht je dezelfde website nogmaals willen openen ) en kan zonder gevaar worden verwijderd. Oplossing: Het commando: ipconfig /flushdns intypen in je dosbox en dan op [Enter] duwen. Dit kan altijd zonder enig gevaar. Open de dosbox m.b.v. de toetsen combinatie "Windows-Flag" + R Typ achter de : in het venster het genoemde commando. Dit commando leegt de DNS cache, waarna deze automatisch weer gevuld wordt zodra er weer een website wordt geopend. Succes! Liefst twee waren me voor
×
×
 • Create New...