Spring naar bijdragen

leeuwenkuil

Leden
 • Aantal bijdragen

  72
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door leeuwenkuil geplaatst

 1. Ik vind de stelling vrij onzinnig. Wat is de toegevoegde waarde van het gevonden hebben van 100 caches? Als iemand 100 carpool-oppikkers gevonden heeft zal hem dat hooguit inspireren tot het leggen van nog zo'n oppikker. Iemand die daarentegen 50 goed opgezette multi's en mysteries heeft gevonden kan veel meer geinspireerd zijn voor het leggen van boeiende caches. Bovendien denk ik dat er altijd onverbeterlijke "flutleggers" zullen zijn die ook na 1000 founds nog geen fatsoenlijke cache kunnen leggen.
 2. leeuwenkuil

  inlognaam

  zie dit topic of deze Dank voor het antwoord..... nee, het wordt geen witte rijst. Dan wordt het zeker wittelijst...
 3. Vogens mij doet het ook niet zoveel meer. Als je het schatkistje gebruikt als icoontje voor de cache, dan verandert het in een geopend schatkistje. En volgens mij wordt er ook een notitie van de vondst in de agenda geplaatst. Inderdaad. Het gemak er van is wmb dat je niet tussen al je waypoints naar je geochaches hoeft te zoeken.
 4. In het algemeen hou ik me ver van dit soort discussies, maar ik wil wel even kwijt dat ik het hier geheel mee eens ben. Ik ken TP verder niet, maar ik vraag me wel af wat nou eigenlijk z'n hobby was: geocachen of praten over geocachen?
 5. leeuwenkuil

  Diskwalifikatie?

  Categorie knuppel-hoenderhok: Bedoelde valsspelers zijn blijkbaar puntjesjagers; ze willen zo hoog mogelijk in de ranking staan. Degenen die zich daar aan ergeren zien blijkbaar hun eigen positie op de lijst in gevaar komen. En zijn dus ook van die verfoeilijke puntjesjagers. (Dus ook categorie pot-ketel). Nu even serieus: Ik vind alleen mijn eigen ranking interessant, het lijkt me wel leuk af en toe een mijlpaaltje te halen (hoewel het in mijn tempo nog behoorlijk lang zal duren voordat ik ook maar bij de 100 kom). Als je er een kick van krijgt om het spelletje "vals" te spelen, moet je daar vooral mee doorgaan. Wordt je lekker gelukkig van.
 6. Ik heb eigenlijk een GPS gekocht voor wandeltochten. Vrij kort daarna ontmoette ik de Greek-Dutch Alliance die een cache bij de Doesburgermolen hadden gelegd (ik ben leerling-molenaar op die molen). Die hebben me wat wijzer gemaakt (had al welk eens van geocaching gehoord) en tot nu toe is het apparaat meer voor cachen dan voor puur wandelen gebruikt....
 7. leeuwenkuil

  Merkenrecht ed.

  Dat is natuurlijk baarlijke nonsens. Het feit dat een foto op internet staat maakt hem nog niet vrij van rechten. Dat gebeurt pas als de foto uitdrukkelijk met de juiste licentie is vrijgegeven. Kijk maar eens hoe er op Wikipedia met foto's wordt omgegaan. Michiel
 8. leeuwenkuil

  Wiki?

  A.u.b. geen onvriendelijk woord over de modjes van Wikipedia. Veel mensen die daar bijdragen schrijven zijn zich er niet van bewust dat het de bedoeling is dat onderwerpen in hoofdlijnen en op een neutrale toon beschreven moeten worden. Het is niet de bedoeling dat alle details uitgebreid behandeld worden, of dat artikelen veranderen in een 'Startpagina' vol met links. Modjes (en andere gebruikers) die aanpassingen doen, zetten doorgaans wel een kleine verklaring bij hun edit-actie. Het is ergens wel begrijpelijk dat sommigen er slecht tegen kunnen dat wat ze als 'hun werk' beschouwen door anderen flink gewijzigd danwel ongedaan gemaakt worden. Maar dat is nu eenmaal de aard van Wikipedia, iedereen mag eraan bijdragen en correcties doen. De modjes controleren daarbovenop of de artikelen encyclopedisch van aard zijn en blijven. Een eigen wiki is zeker een meer geschikt platform om uitgebreider in te kunnen gaan op geocaching. Bovenstaande opmerking was ironisch bedoeld, en zeker niet als "zuurpruimerij" Wat ik er eigenlijk mee bedoelde is dat we dan niet beperkt worden tot hoofdlijnen en encyclopedische onderwerpen.
 9. leeuwenkuil

  Wiki?

  Nu heb ik daar geen problemen mee maar lang niet iedereen is heel erg blij met het ronddolen op het internet en in een non-native language op zoek te gaan naar de uitleg van de obscure functie van een stukje software niet zo uitgebreid als de engelse versie, maar er is al een nederlandse vertaling: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geocaching Dat is niet wat ds-polleke bedoelt, volgens mij. Hij (zij?) bedoelt (denk ik) een eigen wiki voor geocaching.nl, die je als geochachers onder elkaar kunt vullen en waar je geen last hebt van betweterige moderators die nog nooit van geocaching gehoord hebben. Michiel
 10. leeuwenkuil

  Quoten

  Dus als ik het goed begrijp is het hier niet Ketelbinkje maar iemand anders met een quote-frustratie?
 11. leeuwenkuil

  Quoten

  Dan eerst maar eens een andere nickname zoeken, zou ik zeggen
 12. Ik heet geen Daniel, dat niet, maar gezien mijn achternaam (van der Leeuw) moest het wel iets met een leeuw worden. En is een leeuwenkuil geen prachtplek om een cache te verstoppen? Michiel
 13. Ik heb net vandaag m'n eerste not found gelogd, wel pas na de tweede poging.
 14. En ziedaar, het is al voor de bakker (met speciale dank aan ranger Fox die inderdaad erg snel is!).
 15. It was an inspired guess..... Maar misschien helpt het dat ik een geboren 'Attemer ben (herkende die achtergrond ook meteen)
 16. Laat me raden: De Roode Lantaarn? Dat laatste moet ik inderdaad nog naar kijken, het blijft een experiment
 17. Sorry, je hebt helemaal gelijk. Ik was aan het experimenteren en heb daarvoor even een mooie "geleend". Ik ben van plan dit weekend een geheel eigen banner te maken, dus als ik hem tot dan nog even mag gebruiken, heel graag.
 18. Ik heb in mijn newbie-eenvoud 't Neske twee keer gelogd. Mijn nickname beviel me niet, dus heb ik een andere gemaakt en opnieuw gelogd. Inmiddels heb ik de log met de achterhaalde nickname verwijderd. Is het probleem daarmee opgelost?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...