Spring naar bijdragen

Twumi

Leden
 • Aantal bijdragen

  109
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Twumi geplaatst

 1. Twumi

  Taal: Nederlands

  Je zit goed hoor. Op de button Language drukken en dan je je kiezen uit de juiste taal.
 2. Twumi

  Komt dit vaker voor?

  In dit draadje wordt daar het een en ander over gezegd.
 3. Op de .com site staat bij de FAQ het volgende. What do I do if I find out that a cache has gone missing? If you visit a cache location and the cache is missing, always make sure to log the cache as "not found" on the web site so the cache owner knows. If you notice that the logs show an unusual number of "not found" logs, please inform this web site so we can check on the cache page. Dit onderschrijft mijn persoonlijke mening dat je een cache pas mag loggen als je hem fysiek in handen hebt gehad en in het logboekje hebt geschreven. Cache geript?? Jammer, gewoon pech. Al een aantal keer meegemaakt. Als iemand 1 van mijn caches zou loggen terwijl hij was verdwenen zou ik de log wel laten staan. Ieder zijn meug.
 4. Jazeker!! Deze optie werkt perfect. Zo krijg ik bijna alle caches op 1 A4tje geperst. Foto's print ik alleen als ze nodig zijn voor de cache, en dan natuurlijk verkleind! En natuurlijk dubbelzijdig printen!! Ons ben zunig hé!! Ik heb eerst ook zo'n goedkoop HP printertje gehad. Dat kost kapitalen aan inkt. Nu heb ik een canon met 5 aparte cardridges, scheelt bakken met geld.
 5. Precies, ik selecteer de hele cachebeschrijving, plak hem in Word en verwijder alle overbodige tekst, plaatjes en achtergrondjes. Bij veel caches werkt dat perfect. Je bespaart een heleboel papier en inkt. Het is wel een hoop werk, maar ach, dat hoort een beetje bij de voorpret wat mij betreft. Het zal vast nog veel handiger en beter kunnen, maar mij bevalt deze manier prima.
 6. Beste Adriaan, Ook vanuit Ede heel veel sterkte toegewenst. Ik heb met plezier een aantal puzzels van Lisette opgelost en de bijbehorende caches gevonden.
 7. Ik ben het fenomeen al vaker tegen gekomen. Het loggen van je eigen cache(s). Er wordt blijkbaar verschillend over gedacht. Wat vinden we er van? Er vind op dit moment wat discussie plaats op verschillende cache-pagina's van een cacher die ik hier niet met naam zal noemen. Het leek me handiger deze discussie op het forum te voeren.
 8. Twumi

  Nummerbordhouder

  Heb even een testje gedaan op die site. Als je er 100 laat maken komen ze op € 3,72 (incl. btw) per stuk Als je er 50 laat maken komen ze op € 5,69 (incl. btw) per stuk Wellicht iets voor de shop, Prof?????
 9. Het is me wel opgevallen. Bij mij is het al een aantal weken zo hoor, misschien zelfs wel langer. En ik neem aan bij iedereen dus. Mij stoort het niet, ook al is de volgorde niet "logisch"
 10. Twumi

  HULP GEVRAAGD !

  Wat een vreselijk nieuws. Hopelijk wordt ze snel gevonden!! Op de site van Tros Vermist zijn wat meer details te vinden.
 11. Het is heel goed om te zien dat Williii alweer uit bed is en met zijn gezin op de foto staat. En alweer een cache gescoord, geweldig. Ik las op zijn thuispagina dat het veroorzaakt is door een te hoog cholesterolgehalte. Ook ik denk erg gezond te leven, maar ik ga het toch eens laten testen. Er is op dit moment een campagne van de hartstichting om dit gratis te laten doen in de supermarkt. Echt Nederlands wel, gratis cholesteroltest in de supermarkt. Zie de site van de hartstichting. Er zijn ook dagelijks spotjes van op de radio. Ik ben nog relatief jong, maar zo'n testje kan nooit kwaad. Gezond leven is dus geen garantie voor het uitblijven van hartproblemen. Williii, hou je taai !!!! Veel sterkte ook voor de rest van zijn familie. Lady C, bedankt voor de moeite die je neemt om "ons" op de hoogte te houden.
 12. Das een ander overzicht....... De optie "actieve berichten van vandaag" is toch echt uit het lijstje verdwenen. Das iets anders dan "nieuwe berichten". De lijst met "actieve berichten van vandaag" bleef ongewijzigd. Hier stonden alle draadjes waar de afgelopen 24 uur een nieuwe post was geplaatst. Ik vond dat handig en die optie is nu uit "mijn assistent" verdwenen. Deze lijst is, zoals Schatzoeker en ZeroCool al aangaven, alleen nog op te vagen vanaf de Forum-startpagina. We hebben het dus over twee verschillende overzichten, bekijk ze maar eens en ontdek de verschillen.
 13. Das precies wat ik bedoel Schatzoeker. Helemaal mee eens. Dus als het kan, gaarne terug bij "Mijn Assistent"
 14. Bij "Mijn assistent" is de optie: "Aktieve berichten van vandaag" niet meer aanwezig. Ik maakte veel gebruik van deze optie. Komt die nog terug of is er iets voor in de plaats gekomen wat ik over het hoofd zie??
 15. En weer een krantenartikel. Deze keer in De Gelderlander van 17-11-2004. Het gaat om team "Blind Ollie" die samen met een reporter mijn cache "Kreelse Plas" hebben gelopen. Kijk hier voor het gescande artikel. Het is redelijk leesbaar.
 16. Ik denk dat het in dit geval niet gaat om toevallige passanten, hoewel ik dat natuurlijk niet uit kan sluiten. De logs beschrijven vaak de route en/of de ervaringen onderweg. Toevallige passanten zouden dit niet doen. Onder andere deze vreemde log: 5 maart 2003 Het is fris, maar droog qua weer. Lekker rustig op zo'n vrijdagmiddag. Helaas de cache niet gevonden. Als troost één paperclip meegenomen en een gebruikte telefoonkaart uit Nieuw Zeeland erin terug gedaan. Groet'n Klaas en Berend... Mmm, niet gevonden, wel in het logboekje geschreven, apart Dit zou idd bij nader inzien ook toevallige passanten kunnen zijn, hoewel de cache goed verstopt ligt.
 17. Ik heb vandaag het logboekje in mijn cache Kreelse Plas vervangen. Thuis kwam ik erachter dat er in het boekje 79 logs staan. Op de site is echter maar 72 keer gelogd. Dat er cachers zijn die nooit op de site loggen wist ik, maar zoveel had ik niet verwacht. Zijn er ervaringen van andere cachebezitters?
 18. Op deze cachepagina trof ik de volgende log aan. November 2 by hahans (1 found) Wat een waardeloze caramba-cache. Ik denk dat jullie 3 maar een een cursus moeten volgen; hoe maak ik een leuke cache. Nogmaals een WAARDELOZE *&^%$#@!-CACHE!!! Wat moeten we hier mee? Meteen deleten?? Kritisch loggen mag natuurlijk, maar dit slaat nergens op. Ik denk zelf dat het een trol is en geen echte cacher.
 19. Twumi

  Lange Afstand Cache Route

  Hoe staat het eigenlijk met de "Lange afstand cache route"? Komt ie er nog, of heb ik wat gemist?
 20. Twumi

  logs bewerken van je cache

  Gedeeltelijk verwijderen kan niet. Aanpassen (dus) ook niet. Geheel verwijderen kan wel, maar is natuurlijk alleen in uiterste gevallen gerechtvaardigd. Gewoon even een berichtje aan deze cacher sturen waarin je vriendelijk verzoekt de log aan te passen en natuurlijk met de reden waarom hij/zij dat zou moeten doen. Als het alleen gaat omdat de cacher in zijn log een belangrijke hint verraadt zal dat daar geen probleem van gemaakt worden verwacht ik.
 21. Net zoiets als dit dus, je mening aan zoveel mensen proberen te ventileren via het forum. Dat kan toch ook wel via een PM of mail aan degenen die het aangaan. Hoeft niet iedereen het te lezen...
 22. Ik kan me volledig aansluiten bij de woorden van Dutch Locutus. Er zijn al caches die met een soort controlegetal werken. Bijvoorbeeld Proximity Zuidloo Zo kun je als cacheplaatser zelf iets verzinnen om te controleren of de cache werkelijk is bezocht. Maar zoals al eerder gezegd, gewoon controleren aan de hand van het logboekje als je dat wilt. Mijn caches zijn nu ongeveer 150 keer gelogd en ik heb nog geen valse logs aangetroffen. Wel logs in de logboekjes die nooit zijn gelogd op internet. Omgekeerde wereld, er zijn dus ook cachers die lekker cachen zonder ooit te loggen op internet. Prachtig toch?
 23. Op deze pagina van geocaching.com staat het volgende.... Is there any Travel Bug etiquette? Use the Golden Rule when you find a Travel Bug. Most owners would rather see their travel bugs do a lot of travelling, so try not to hold on to a travel bug for too long. If you plan on holding onto the bug for more than 2 weeks, make sure to send a courtesy email to the owner letting them know. En daar wordt je ook op gewezen op je eigen cachepagina. Als je een TB langer dan twee weken in handen hebt verschijnt in je invetory-list achter betreffende TB een sterretje die je erop wijst dat je de eigenaar even dient te waarschuwen........... Het is dus zo dat degene die jou TB langer dan twee weken in handen heeft even een mailtje zou kunnen/moeten sturen waarom de TB nog niet is herplaatst. Daar kan best een hele goede reden voor zijn. Zeker als aan een bepaalde opdracht dient te worden voldaan. In de praktijk gebeurt dit bijna nooit. Dus als mijn TB na drie a vier weken niet is herplaatst stuur ik een net mailtje naar degene die mijn TB of Geocoin in handen heeft. Meestal wordt hier positief op gereageerd en volgt er actie. Soms hoor je niks en heel soms krijg je een carambalig mailtje terug. Dus............gewoon even mailen!! Veel TB en cacheplezier...............
 24. Dat klopt, het is mogelijk om het "verdiende" geld op elke willekeurige rekening te laten storten. Het wordt uitbetaald bij een minimum van €5,- dus in dit tempo duurt dat in mijn geval nog een jaar of twee!! Het lijkt me een goed idee om de winst te laten storten op rekening van geocaching.nl. Hebben we er allemaal nog wat aan.
 25. Dit is een fantastische ontwikkeling. Je maakt een aantal caches, zet ze (gratis) op internet, zet er als extra service een SMS dienst bij en je wordt slapende rijk. Echt geweldig!!!!! Ik heb de afgelopen maanden er al € 0,30 mee verdiend!! FF serieus, de SMS dienst moet een EXTRA service zijn. Dus zoals al eerder gezegd, ook zonder de sms moet de cache te vinden zijn. Maar als je er echt niet uitkomt ter plaatse, is dit toch een prachtige manier om 24 uur per dag, 7 dagen in de week die info te krijgen die je op dat moment nodig hebt. Mijn multi-caches zijn zeer eenvoudig te vinden met zeer duidelijke aanwijzingen. Maar als er toch iets mis gaat of er is iets mis met 1 van de tussenpunten, wil ik graag dat de cachers de eindlocatie kunnen vinden, thats all. Ik had eerder ook mijn telefoonnummer onder mijn caches staan, maar ik ben te weinig beschikbaar om ze te beantwoorden, dus is dit een mooi alternatief. En het is vrijwillig, je hoeft niet te sms-en. En alles wat nieuw is (en zo nieuw is het trouwens niet) wordt kritsch bekeken, zeker op dit forum. Dat mag. Maar in dit geval lijkt het me duidelijk dat hier niemand rijk van gaat worden. Dus nogmaals: Een zeer goede ontwikkeling
×
×
 • Nieuwe aanmaken...