Spring naar bijdragen

Beperkte log mogelijkheid door tijdslot


ducje

Aanbevolen berichten

Om mijn verschillende hobby's te combineren ben ik bezig met een nieuw cache. Dit wordt een traditional, een munitiekist, echter met een catch (kleine woordspeling :P).

De cache wil alleen open om 0.00u, om middernacht. Precies 1 minuut lang kan de container worden geopend om te kunnen loggen. Sluiten lukt altijd wel, dus er is geen haast bij het loggen. Het werkt op batterijen die het ongeveer een jaar vol zouden moeten houden, tijdens checks kan ik zien of ze moeten worden vervangen. Er zit een nauwkeurige klok in die zorgt dan de container elke dag om 0.00u het slot opent en om 0.01u het slot weer sluit. De locatie die ik op het oog heb is op z'n minst gezegd spannend om rond deze tijd rond te lopen. 

2 vragen:

1. Zouden cacher (jullie) dit een leuke cache vinden?

2. Is de cache toegestaan, aangezien er in de cache regels staat dat een cache het grootste gedeelte van de tijd beschikbaar zou moeten zijn. De cache is wel te vinden, maar niet te loggen:D

Grtz

Jelle

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Ik vind het best een leuk idee, maar eerlijk gezegd zou ik hem waarschijnlijk niet gaan zoeken.

De term beschikbaar is natuurlijk het rekbare woord hier. Dat je aanvoert dat de cache wel te vinden is, lijkt me niet voldoende. Één minuut per etmaal is zeer minimaal, toch?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het idee is zeker leuk.
Het tijdstip echter voor veel mensen niet interessant. 
En 1 minuut per 24 uur is idd wel heel weinig.Als het elk uur 1 minuut zou zijn zou het wellicht kunnen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

lees eerst even de richtlijnen voordat je hier met idiote ideeen op de proppen komt
hoewel die rare gasten in Seattle het spelletje geocaching al totaal hebben uitgehold, verkwanseld en nog steeds bezig met het commercieel uit te buiten, hebben ze toch nog ergens minieme richtlijnen waar een cache aan moet voldoen

ik pieker me ook nog eens suf waarom je zoiets zou willen plaatsen

Barny

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1) Ik zou deze niet gaan bezoeken; té beperkt

2) reeds beantwoord.

En als verdere aanvulling, mensen (geocachers ook) lezen slecht, zien alleen een doosje staan op de kaart en gaan erop af, frustratie zal oplopen, mogelijk schade als gevolg, en dat wil je niet.

Tip 1: gewone cache van maken, zeker omdat de locatie blijkbaar het bezoek waard is (waar het spel toch ook wel voor dient) en uiteraard in de listing vermelden dat deze het beste bezocht kan worden rond middernacht.

Tip 2: áls je het dan toch écht creatief wil maken, voer tip 1 uit, en jouw idee als "dubbele bodem ofzo, krijg je een te discoveren tb te zien.... is dat wat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoewel het idee van een tijdslot op zich wel leuk kan zijn, denk ik dat 1 minuut per 24 uur inderdaad veel te weinig is. Alleen al daarom verwacht ik dat de cache niet door de reviewers goedgekeurd gaat worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor de info. In het kader van cache waar klimmateriaal voor aangeschaft moet worden of waar zelfs voor gedoken moet worden lijkt mij een cache die een beperkt wordt door de tijd weer eens wat anders. En het tijdstip doet de locatie ook goed, overdag is een andere belevenis dan 's nachts. Let wel, cachen gaat mij op de plek die ik wil laten zien en dit geval dan op een speciaal tijdstip. Ik zal eens kijken of ik het iets anders in kan richten, de dubbele bodem vond ik ook wel goed gevonden (thanks Flo van Co), of vaker (@Team Rasc).

@barny: Bedankt voor het benoemen van mijn "idiote" ideeën. Geen idee waarom je de mensen in Seattle er bij haalt, die zijn voor mijn vraag helemaal niet relevant. En pieker maar niet teveel over mijn cache, dat doe ik zelf wel.

Grzt

Jelle

  • Leuk 3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik heb wel eens een nachtcache gelopen met een WP dat gedurende twee korte tijdsloten informatie weergaf om verder te kunnen.. Dat was om te zorgen dat er alleen maar in het donker werd gelopen en het tweede tijdslot was een herkansing voor het geval je bij eerdere WP's teveel tijd nodig had.

Wellicht kun je ook zoiets doen: Bijvoorbeeld tussen 23:00 en 02:00 uur ieder kwartier één minuut open.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

11 uur geleden zei ducje:

@barny: Bedankt voor het benoemen van mijn "idiote" ideeën. Geen idee waarom je de mensen in Seattle er bij haalt, die zijn voor mijn vraag helemaal niet relevant. En pieker maar niet teveel over mijn cache, dat doe ik zelf we

die mensen in Seattle hebben Nederlandse slaafjes die voor spiegeltjes en kraaltjes jou creatie online moeten gaan brengen,  daar die gasten het geocachen al hebben uitgehold zijn de grenzen van wat een geocache is al tot het pijnlijke uiteindige uitgerekt, nu wil jij weer eens een stap verder
wat jij wil heeft trouwens niets met geocachen te maken, meer met mensen treiteren,

maar als je het slim speelt kan je kinderlijk eenvoudig de Nederlandse revieuwers om de tuin leiden, en zolang er geen oprechte geocacher langs komt (die kans is dus miniem)  blijft jou bedenksel ook nog online

de kans is echter groter dat het tijdsslot gesloopt word, want het puntje moet bij de huidige generatie binnen gehengeld worden koste wat het kost,

plaats gewoon een echte geocache en vermeld er bij dat het in het donker een extra kick geeft 

Barny

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...