Spring naar bijdragen

Lekker saai ... privacy disclaimer... toch maar even lezen ;-)


Geoman

Aanbevolen berichten

Anno 2018 ontkom je er als website niet meer aan, .. een privacy statement.
https://forum.geocaching.nl/privacy/
Saai verhaal, maar om kort te gaan... we doen er alles aan om je privacy te beschermen.
We verkopen je gegevens niet door en slaan niet meer op dan strikt nodig .. Alleen King Google stuurt af en toe een bot langs om de site te indexeren en analytics te voeden met bezoekersdata.
Enfin, toch maar even lezen ;-)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Geoman unlocked en pinned this discussie
ReizenReizen

Citaat

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. (Binnenlandse zaken heeft hiervoor een speciale App voor in het leven geroepen) Dit ter bescherming van je privacy.

Interessant.

Hoe kun je je registreren op deze site? Is dat onlangs veranderd of is het nog steeds zo dat je met een emailadres en inlognaam kan registreren?
Indien ja, en dat je dus kunt registreren zonder dat je je legitimatiebewijs overlegt/opstuurt, vraag ik mij af hoe jij met een legitimatiebewijs kunt bepalen of die bij een bepaald account hoort.

Misschien is het saai voor jou, maar voor mij zeker niet. Alleen denk ik dat je de privacy statement even zelf moet doorlopen en aanpassen waar dien nodig. Want hier op deze site is de enige persoonlijke gegeven een emailadres. Dus een mailtje vanaf dat adres lijkt mij voldoende en zelfs de enige manier voor jou om te bepalen of de aanvrager de werkelijke eigenaar is van het account (hoewel het email account ook gehackt kan zijn).

Je kunt je zelfs afvragen of jij wel een kopie van identiteitsbewijs mag vragen van iemand als hobby site met alleen emailadres als persoonlijke gegeven (nogmaals, tenzij de registratieprocedure is aangepast).

bewerkt door indiana
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Bedankt voor het meedenken.


Het privacy statement is tot stand gekomen na druk vanuit de overheid om privacy zaken goed te regelen en transparant te zijn naar de bezoekers van je website.
De oude wet bescherming persoongegevens uit 2012 is verder aangescherpt en zal mei 2018 actief  worden.
Omdat er ook een sanctiebeleid is, hobby site of niet, leek het ons verstandig bij de lancering van deze nieuwe site de boel direct goed neer te zetten.

Het privacyverhaal is een hot topic in de forum wereld.  Links en rechts zie ik fora overwegen te sluiten omdat de eigenaar de verantwoording van de nieuwe wet niet wil dragen i.v.m. het zeer forse sanctiebeleid. Omdat wij geen commerciële binding hebben en advertentievrij zijn hebben wij het iets makkelijker. Neemt niet weg dat er veel op je afkomt.

Ik ben het met je eens dat sommige zaken als overkill overkomen, maar de wetgever eist deze werkwijze, die niet alleen voor bedrijven, maar ook voor stichtingen -wat wij zijn- geldt.
De privacy disclaimer zoals hier opgesteld is gedestilleerd uit o.a. door de DDMA aangereikte handvatten, waarvan dit de belangrijkste leden zijn >  https://ddma.nl/leden/

Dat legitimatie verhaal is inderdaad niet geheel onomstreden. Ik heb er nog eens goed over nagedacht en ondanks dat het niet 100% conform de nieuwe wet is lijkt mij een opheffing van je account via een PM voldoende. Ik zal dit aanpassen. Mail is immers niet waterdicht want wie heeft na 10 jaar nog hetzelfde adres en wie verzekerd mij dat er geen grappenmaker in het spel is?

De registratie methode is inderdaad aangepast. Het is mogelijk met je Twitter of Facebook account in te loggen.

Gezien je interesse in dit onderwerp kan ik je deze artikelen aanbevelen.

https://www.frankwatching.com/archive/2017/05/30/privacywet-2018-voorkom-een-boete-start-nu-met-deze-7-veranderingen/
https://avg.ddma.nl/
https://privacywaarborg.nl/
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg
https://www.computable.nl/artikel/zakelijke-telefonie/security/6180735/6038827/gdpr-nieuwe-privacy-wetgeving-in-2018.html

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Op 5-2-2018 om 10:42 PM zei Geoman:

Anno 2018 ontkom je er als website niet meer aan, .. een privacy statement....

Misschien is het spijkers op laag water zoeken, maar zou een 'vastgezet' ( pinned ) item m.b.t. privacy regels voor deze website , niet een duidelijkere naam moeten hebben dan 'Lekker saai'?

bewerkt door Linkalovers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

13 uur geleden zei Linkalovers:

Misschien is het spijkers op laag water zoeken.....

 

10 uur geleden zei Sivota:

Dit is gewoon een topic dat het privacy statement onder de aandacht brengt. Er staat toch gewoon een kopje privacybeleid onderaan de forumpagina's...

Nee, dit is geen "...gewoon een topic....". Het staat in het eerste item in de Forum lijst en in het 'MededelingenBoard" ( 'Mededelingen GeoCaching.nl' ). Hier staan alle officiële mededelingen van GeoCaching.nl. Het is een vastgepind item ( = dus belangrijk ) en blijft daarom dus altijd bovenaan staan, zolang er geen nieuwe vastgepinde mededelingen bij komen.

Een officiële mededelingen over privacy op deze website met de naam "Lekker Saai"? Gewoon hernoemen naar b.v. "Mededeling m.b.t. Privacy". Dat is wel zo netjes en zo is het direct zichtbaar waar deze officiële melding over gaat.

bewerkt door Linkalovers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...