Spring naar bijdragen

Tb & Coin Verzamelpunt Voor Verre Reis?


Ome_Jan

Aanbevolen berichten

Volgend jaar hoop ik zowel naar Zuid-Afrika als naar Canada af te reizen. Nu wil ik daar natuurlijk enkele caches zoeken en het is natuurlijk leuk om TB's & coins vanuit NL mee te nemen en op die manier ver te kunnen laten reizen. Nu las ik ergens dat het dmv een event-cache mogelijk is om verschillende TB's & coins te verzamelen en ze zo mee te nemen naar een van die landen. Moet ik hiervoor speciaal een event-cache maken of kan ik mijn bestaande cache gewoon daarvoor gebruiken? En zo ja, op welke manier? Hoe kunnen de TB's en coins dan in de cache blijven liggen totdat ik ze tzt meeneem? Graag jullie mening/ervaring

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Ik denk dat je een mailtje moet krijgen van de TB owner en dat je dan meteen de TB of coin moet verwijderen uit je cache, Ik vind namelijk niet dat je van de andere cache bezoekers mag verwachten dat ze precies weten welke TB wel en niet mag worden mee genomen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...

Voor dit doeleinde zijn de TB/Coin Hotels oorspronkelijk bedoeld.

Locaties waar reizigers snel een Trackable kunnen ophalen/achterlaten zodat ze aan hun doelen kunnen voldoen.

Locaties dus zeer nabij, luchthavens, stations, havens e.d.

 

Dat is heel wat anders dan een TB hotel in een voortuin ver weg van reishavens of een TB hotel met een wandeling door vies terrein waardoor de reiziger met vuile kleren of schoenene op pad moet.

Deze TB/coin Hotels hebben een heel ander doel wat vaak niets met het doel van de coin of TB te maken heeft maar veelal met het doel van de CO.

Daarbij worden dan nog rare eisen gesteld zoals omruilen e.d.

 

Klinkt wat negatief maar ben al voor ruim €100,00 euro aan trables kwijt geraakt. Zeg niet dat er een directe relatie is met bovenstaande.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De reactie van Team WilP snijdt aardig hout. Inderdaad oorspronkelijk had je de TB hotels vlakbij dit soort drukke knooppunten. Soms hadden ze dan ook twee vakjes voor TB's die het land in kwamen en voor TB's die het land wilden verlaten. De cache is dan een eenvoudige oppikker, waar geen 5 sterren puzzel of een T5 wandeling aan vooraf hoefde te gaan.

 

De gedachte was dat je zelfs tijdens een overstap misschien wel de tijd zou kunnen vinden om even snel een TB achter te laten of op te pikken en je dus ook niet persé in je outdoor kleding op stap zou hoeven. Helaas zijn dit soort caches op steeds meer minder interessante plekken geplaatst, zoals in de voortuin of na een cache waar moeite voor gedaan moet worden. Alleen maar met het nut om de CO zijn statestieken van gevonden TB's en coins eenvoudig kan opkrikken. Vaak worden er dan ook idiote regels opgelegd, waarbij je verzocht wordt er minimaal 1 in te laten zitten, of 1 op 1 te ruilen. De bak moet immers gevuld blijven... Natuurlijk allemaal onzin, want een in echt goed TB Hotel zaten altijd wel gasten.

 

Helaas is het jammer dat het meerendeel van de TB's zonder mission sheet (papier met beschrijving en opdracht) op pad gaan. Maar aan de andere kant met mobiel internet is het tegenwoordig natuurlijk een eitje om te zien, wat de bedoeling van welke TB is. Het zou jammer zijn dat je een TB naar Canada meeneemt die eigenlijk in Nederland had moeten blijven.

 

Zelf zou ik zeggen, ga gewoon lekker cachen en pik TB's op, zonder hier speciale caches of events voor in het leven te roepen. Plaats je er speciaal een cache voor, wees dan niet teleurgesteld als cacher A een TB achterlaat om mee op reis te gaan, deze weer meegenomen wordt door cacher B en hij dus al uit de cache is, voor je hem zelf er uit hebt kunnen halen. Als CO heb je namelijk nooit iets te zeggen over de TB's of coins die door anderen in de cache achtergelaten worden. Hoe groot je het ook op je pagina aankondigt, het zijn andermans eigendommen, waar je niets over te zeggen hebt.

 

Daarop inhakend, mocht je TB's gaan verzamelen om mee op reis te nemen, vermeld dit dan duidelijk in je logje of stuur de eigenaar een mailtje van je plan. Zo zijn ze op de hoogte dat hun trackable misschien een paar weken bij jou in de kast ligt, om daarna ineens een grote sprong te maken, naar de andere kant van de wereld.

 

Houd altijd in je achterhoofd, een TB of coin is van iemand anders, je kan hier niet vrijelijk mee doen wat je goeddunkt. Anders moet je overwegen zelf trackables aan te schaffen en deze tijdens je reis los te laten.

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...