Spring naar bijdragen

steensnoeper

Leden
 • Aantal bijdragen

  149
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door steensnoeper geplaatst

 1. steensnoeper

  Aluminium Plaatjes

  Kant en klaar verkrijgbaar in een Geocacheshop. PM = onderweg.
 2. Ik zal ze je wel even toesturen, meteen met een uitleg waar ik ze heb staan. groeten, bob
 3. steensnoeper

  Spoiler

  spoiler 22 is uit. Met dit maal met een review van een nieuwe GPS. Als bijzondere cache gingen we een paar uurtjes fietsen. Er is aandacht voor Geocaching PODCASTS en we volgen het glibberspoor van de slak. Er wordt even terug gekeken naar de kreet 'STORMI' en we helpen je weer een stukje op weg bij het maken van een HTML geocaching pagina. Verder blikken we naar een website waar je veel scheepvaart manoeuvres in de gaten kunt houden, en een pagina waar je de hersens op kunt kraken. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 4. steensnoeper

  Spoiler

  Hij is er weer, de nieuwe editie van spoiler. Het eerste dat jullie op zal vallen, is dat we een 'MAKEOVER' gehad hebben. Strakker, jonger, frisser.... opmerkingen die horen we graag van jullie. In deze editie een oproep om versterking, zie jij jezelf al als redacteur, dit is je kans. Wij beschrijven een fraaie wandeling met veel wild tijdens het Terracachen.Bij de 'Natuur' staat de eend centraal, (niet het model uit Peking of de 2cv uit Frankrijk), maar wel andere veel voorkomende modellen en hun kenmerken. Verder hebben wij als 'Tips&Trucs' hoe jij je voordeel kunt halen uit de lichamelijke oefeningen die, tijdens het sjouwen van die zware rugtas, spierpijn verlichtend helpen. Wij werpen een blik naar een webadres dat ook vol gebruiksgemakken voor de geocacher zit. En wij presenteren een overzicht van de, tot nu toe ontvangen, ontwerpen voor de 'spoiler'-patches. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 5. steensnoeper

  Pdf Van Spoiler 18

  De .pdf versie van nummer 18 is inmiddels geplaatst en via downloads voor de liefhebbers van de site af te halen. Veel leesplezier!
 6. steensnoeper

  Spoiler

  Spoiler editie 18 is online. Het is december en de geocaching-gemeenschap houdt zijn winterslaap. Behalve de Spoilerredactie. Die was wakker, scherp en heeft zich laten inspireren door rechercheur de Cock (met Cee Ooo Cee Kaa). De redacteuren pakten hun vergrootglas op, stopten de pijp in hun mond en trokken erop uit. Zo belandden twee Vlaamse reviewers in de verhoorkamer van GeocacherQ die ze het hemd van hun lijf vroeg. Tyto Alba ging vogels spotten en Team Aragorn trok de natuur in op zoek naar sporen. Ze kwamen echter bedrogen uit want de sporen die ze volgden, leidde naar de “fox” Steensnoeper. En geloof ons, dit is geen Broodje Aap verhaal. Vinnie1 pakte het daarom anders aan. In plaats van sporen volgde hij een route die was uitgezet met GPS-technieken. Maar toen zijn GPS-ontvanger vastliep dreigde ook zijn speurtocht voortijdig te moeten eindigen. Gelukkig wist Steensnoeper dit probleem snel op te lossen. In deze drukte zouden we bijna onze patchwedstrijd vergeten. Spoiler gaat namelijk patches (lapjes stof met logo) maken en die mag jij ontwerpen. Dus waar wacht je nog op? GO 4 IT en verwerf eeuwige roem! Als laatste willen we Achtbaangek bedanken voor zijn inspiratie en inzet. Hij zal de redactie niet verlaten, maar hij heeft het hoofdredacteurschap wel overgedragen. Zijn taken zijn over de gehele redactie verdeeld en het labeltje ‘hoofdredacteur’ is bij mij terechtgekomen. En zo komt het dat vanaf nu Vinnie1 het redactioneel schrijft. Rest mij alleen nog namens de redactie iedereen een goed en geocacherijk 2010 te wensen. Gelukkig Nieuwjaar! Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 7. steensnoeper

  Spoiler

  De nieuwe editie, (nummer 17), van spoiler is uit. Bij Cacher uitgelicht zoeken we de grenzen op, en kijken naar een geocacheteam uit Noord en Zuid Nederland. Een bijzondere cache vonden we de 'Hieraigo' van FLET. Van tijd tot tijd is er gedonder in de Natuur, alle feiten en weetjes worden in de rubriek Natuur besproken. Tips & Trucs hebben we natuurlijk ook weer, een woord, drie letters...WOW!. Bij techniek hebben we tot nu toe regelmatig aandacht besteed aan GSAK, we zijn benieuwd hoeveel jullie er van hebben opgestoken, vandaar ditmaal een overhoring. Voor de Newbies bespreken we het maken van een cachebeschrijving. Bij Onsite belichten we een handige informatiebron voor veel modellen GPS-en. Steentje bijdrage(n) belicht de eerste stappen van geocachen met een nieuwe telefoon, als je dat hebt uitgepuzzeld, kun je altijd nog een mooi cacherondje maken in de Puzzel rubriek. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 8. steensnoeper

  Spoiler

  Beste geocachers, Het is weer de 1e van de oneven maand, en de nieuwe spoiler is weer uit. In editie 16 bij de rubriek 'Cacher uitgelicht' via de 7 w's aandacht voor Het SGN-eventteam. Een 'Bijzondere Cache' werd gevonden in 'GTB', een wandelcache over ruim 35 km, waarvan het grootste deel over zandpaden, en onderweg maar liefst 100 WP’s. Verder hebben we een mooie reportage over de "Carolo Geocaching Challenge". In de rubriek 'Natuur' duiken we heerlijk tussen de veren. De 'Tips & Trucs' gaan over de cachecontainer(s). Bij 'Techniek' speelt het paperless cachen een hoofdrol en bij 'Steentje bijdrage(n)' wat tips om nooit meer te verdwalen. Verder voor de puzzelaars een paar raadsels om, na de vakantie, weer een beetje op gang te komen. (Het heeft even geduurd, maar de .pdf versies van nummers 14 & 15 zijn ook te downloaden) Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 9. steensnoeper

  Spoiler

  De nieuwe editie, (nummer 14), van spoiler is uit. Deze keer kun je lezen hoe Kapitein Haak een, voor hem bekend, roer in handen heeft bij Cacher uitgelicht. Voor de rubriek Caches brachten we een bezoek aan een event, in dit geval de zesde editie van het Woudlopers event. Ben je na het lezen zo enthousiast geworden dat je zelf ook een event zou willen organiseren, lees dan ook de rubriek Tips en Trucs. Bij de rubriek natuur aandacht voor dieren van ongeveer 1 meter lang (van kop tot staart). De naam ‘Gier’ en de vleugelspanwijdte van circa 2,30-2,65 meter boezemen sommige mensen angst in. Gegrond of niet? ze behoren in ieder geval tot de groep van de grootste vogels ter wereld. Bij On Site blikken we op België vanuit de ruimte. Bij de Reviews ligt de Garmin Oregon op de testbank. Dit model is in drie smaakjes op de markt gebracht. Karel Kraak durfde de uitdaging wel aan om die nieuwste Garmin telg mee te nemen op z’n dwaaltochten en noteerde zijn bevindingen. Bij Steentje bijdrage(n) vind je nuttige informatie voor de cachers die een cache vakantie overwegen. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 10. steensnoeper

  Spoiler

  Geocachers, De PDF versie van spoiler 13 is inmiddels ook weer te laden. Dit maal naast het vetrouwde PDF formaat ook in een booklet formaat. Veel leesplezier!
 11. steensnoeper

  Spoiler

  De nieuwe editie van 'spoiler' is uit. Ditmaal beleven we bij On Site de geboorte van een "Must have" website. Besteden we bij STEENTJE bijdrage(n)aandacht aan een bijzondere tocht van 100 kilometer met een tijdslimiet van 30 uur. We begeven ons op het literaire pad bij de rubriek Reviews. Bij Newbies helpen we je met het opleuken van je aanwezigheid op een GC forum. Bij de Puzzel is dit maal de tekst helemaal door elkaar geschud. We GSAK(-ken) nog even verder bij Techniek. Bij Tips en Trucs aandacht voor het audio visuele werk. We dobberen wat in de rondte bij Bijzondere Caches, terwijl de jeugd de macht over neemt bij Cacher uitgelicht. Bij de rubriek Natuur aandacht voor insecten in een gestreept tenue. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 12. steensnoeper

  Spoiler

  Na een feestmaand die bol stond van gepeperde noten, letters va-han ban-ke-het, kerstkalkoenen en andere maaltijden die het haasje bleken, is het misschien hoog tijd om de decembercalorieën te gaan verbranden. In de januari editie van Spoiler hopen we alvast wat inspiratie te geven. In Cacher Uitgelicht aandacht voor Sax, de voorzitter van de VZW Geocaching.be. Dat het ’s avonds vroeger donker is wil niet zeggen dat er niet gecached kan worden, wij hebben een paar bruikbare tips voor je. Als je de rubriek Natuur gelezen hebt weet je alles over wilgen en hun bewoners. Dat een STORMI cache niets met het weer te maken heeft wordt uitgelegd bij Tips & Trucs. Verder geven we je de gelegenheid om de basiskennis macro’s op te krikken en kijken naar andere spelen die met de GPS gedaan kunnen worden. Tevens bekijken we nog wat kledingzaken, hebben we een oplossing voor een energieprobleem en tonen we dat Garmin ze allemaal op een rijtje heeft. Wij wensen onze lezers een heel geweldig jaar toe en hopen dat na het lezen van Spoiler er weer met veel plezier van de hobby genoten zal worden. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 13. steensnoeper

  Spoiler

  Het is zover, de nieuwe editie van 'spoiler' is uit. Met dit maal onder andere aandacht voor een MEESTERVERSTOPPER. We bespreken nogmaals de 'Wherigo'. Overwinteren in zonnige oorden, wie wil dat niet. Maar waarom doen de dieren dit eigenlijk? We nodigen je graag uit om een REKENLES te volgen en vertellen je nog meer over GSAK. Pagina make-up, zo zou je de uitleg kunnen noemen die je TB-pagina een betere uitstraling geven. We bespreken een paar bijzondere events die niet langer dan 15 minuten duren. Als je inmiddels honger hebt gekregen van al dat leesvoer, lees dan ook het artikel van onze autotopkok die van een standaard cache-rit letterlijk een culinaire rondreis maakt. Als laatste puzzelen we een beetje met een rekenkundige tapijt specialist. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 14. steensnoeper

  Spoiler

  NA de CITO, nee niet de schooltoets, neem je de kinderen mee naar een cache in de dierentuin. Thuisgekomen volg je, na een cursus verleiden, de rust van de natuur op. Na je tegoed te hebben gedaan aan bramen, hazelnoten en kastanjes, controleer je of je alle 'vreemde' trackables, en gadgets bij je hebt. via de routeplanner van google kom je aan op een bankje in het park en lost daar een puzzeltje op in een .... geocaching magazine. Herken jij jezelf in boventaand verhaal? dan ben jij de lezer van 'spoiler'. Vanaf vandaag is de nieuwe editie online. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl
 15. steensnoeper

  Spoiler

  Beste Geocachers, Vandaag is de juli editie van spoiler online gekomen. Hierin beschrijven het geocachen per trein. In techniek kijken we naar bestandstypes en PocketQuery's. We presenteren met trots de eerste eigen spoiler cache. Bij de trackables bekijken we de 'signature items' en we vragen ons af .........of jij al eens hebt gehoord van "geoblindheid"? Dit en nog meer kun je terugvinden in de 9e editie van Spoiler. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier
 16. steensnoeper

  Spoiler

  Beste Geocachers, Vandaag, 01 Mei 2008, is de nieuwe Spoiler weer verschenen. In deze editie reviewen we een internationale reviewer, en verklaren we waarom bij sommige caches je het hemd van je lijf gevraagd gaat worden. Gelukkig krijg je hier wel iets voor terug, ‘de geocache op maat’. Bij de natuurvriendelijke manier van verstoppen denken we niet aan de etensresten in een gootsteen, maar hebben we echt oog voor de natuur, en bij ‘tips en trucs’ kun je van alles te weten komen over het verkrijgen van toestemming. In het technische hoekje is weer plaats voor een praatje GSAK en bij de ‘trackables’ wordt het wel en wee van de GeoLutin besproken. In ‘on site’ kijken we naar reizende boeken en bij ‘newbies’ kun je het gevoel beleven van een proefloper of ... een FTF. Als je klaar bent met lezen ... dan kun je altijd nog even puzzelen. Kortom er valt in deze 8e editie van Spoiler voor iedereen weer wat op te steken. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 17. Beste geocachers, De nieuwe spoiler is weer verschenen. De avonturen van 'Team MVS Pooh' zijn deze editie te belezen in Cacher Uitgelicht. Als Cache bespreking is er dit maal aandacht voor een cache die je zowel 'Met als zonder hint?' kunt vinden. De natuur gaat naar de knoppen, dat is ook de redactie van spoiler deze keer niet ontgaan. Technisch gezien gaan we een stapje verder met GSAK en bij Newbies hebben we aandacht voor Goodies, Baddies en Uglies'. We laten ons licht schijnen op het Quality Cachen en geeft een van de redactieleden zijn visie op het 'paperless cachen'. Tenslotte is er een muntje aan de race...en hebben we een mysterieus voorwerp op een foto. Kortom er valt in deze 7e editie van Spoiler voor iedereen weer wat op te steken. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 18. Hallo Team Guppie, GSAK komt zeker weer aan de orde in een andere uitgave. Een link naar eerdere uitgaves, misschien heb je hier iets aan? -> E-zine archief of downloads Veel leesplezier, st1snpr
 19. Hallo A'Tuin, Nieuwe uitgaven van spoiler worden op verschillende plaatsen aangekondigd, ook op dit forum. Een andere mogelijkheid is de RSS feed. Als je de feed aan de RSS reader toevoegd dan ben je automatisch op de hoogte van iets nieuws, (gisteren getest en werkend bevonden). De feed kun je laden vanaf deze link: spoiler feed of via de de feed mogelijkheid op de spoiler pagina (linker kolom, onderaan). Meer uitleg over RSS kun je hier RSS Startpagina vinden. Veel leesplezier, st1snpr
 20. Ik begrijp dat de maat XXL (2XL), er niet bijzit? Helaas komt dan mijn interesse te vervallen
 21. Leuk idee, ben eigenlijk wel benieuwd hoe het geregeld is. Ik denk dat het nog even zoeken kan worden....ik lees": " Het lijkt ons heel leuk als je, als je de schat gevonden hebt, de schat weer op een andere plek verbergt". Hoe ga ik daar achterkomen, ter plekke inloggen? De doorloop tijd tussen het vinden, verstoppen en opnieuw melden op de website kan een bottleneck zijn. Een stadsgenoot van mij (Rob/Badnews) heeft ooit zo'n cache gehad. Het idee erachter was precies hetzelfde. Hide Me Echter kon hier pas gezocht worden nadat je jezelf aangemeld had en de eigenaar de nieuwe locatie wist, deze werd dan naar je toe gemaild. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig hoe ze dat "tijdsgat" opgelost hebben.
 22. steensnoeper

  Idee voor event

  Datum is 20 Augustus geworden, eerder was niet realiseerbaar. De voorbereidingen zijn in volle gang. Meer informatie vind je hier: Keep Watching (GCXCDM)
 23. Deze schiet mij met het warme weer regelmatig te binnen. Gisteren even uitgetest met een beginneling (8BG) met wie ik op stap was, hij begreep meteen waaraan ik refereerde. "Geodorant" Het aroma, (vooral uit de schoentjes) dat ik verspreid bij thuiskomst (vaak ook al in de auto) na een dagje geocachen.
 24. steensnoeper

  Idee voor event

  Ik ben al op zoek naar een geschikt stukje amo . waterpistool de combinatie van dit waterspuitertje en een teletubbiesymbool op mijn hoofd lijkt me wel iets.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...