Jump to content

steensnoeper

Leden
 • Content Count

  149
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About steensnoeper

 • Rank
  Normale Poster

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin eTrex Vista
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  sinds 15-11-2002
 • Twitter
  @steensnoeper

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Almere
 1. Kant en klaar verkrijgbaar in een Geocacheshop. PM = onderweg.
 2. Ik zal ze je wel even toesturen, meteen met een uitleg waar ik ze heb staan. groeten, bob
 3. spoiler 22 is uit. Met dit maal met een review van een nieuwe GPS. Als bijzondere cache gingen we een paar uurtjes fietsen. Er is aandacht voor Geocaching PODCASTS en we volgen het glibberspoor van de slak. Er wordt even terug gekeken naar de kreet 'STORMI' en we helpen je weer een stukje op weg bij het maken van een HTML geocaching pagina. Verder blikken we naar een website waar je veel scheepvaart manoeuvres in de gaten kunt houden, en een pagina waar je de hersens op kunt kraken. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 4. Hij is er weer, de nieuwe editie van spoiler. Het eerste dat jullie op zal vallen, is dat we een 'MAKEOVER' gehad hebben. Strakker, jonger, frisser.... opmerkingen die horen we graag van jullie. In deze editie een oproep om versterking, zie jij jezelf al als redacteur, dit is je kans. Wij beschrijven een fraaie wandeling met veel wild tijdens het Terracachen.Bij de 'Natuur' staat de eend centraal, (niet het model uit Peking of de 2cv uit Frankrijk), maar wel andere veel voorkomende modellen en hun kenmerken. Verder hebben wij als 'Tips&Trucs' hoe jij je voordeel kunt halen uit de lichamelijke oefeningen die, tijdens het sjouwen van die zware rugtas, spierpijn verlichtend helpen. Wij werpen een blik naar een webadres dat ook vol gebruiksgemakken voor de geocacher zit. En wij presenteren een overzicht van de, tot nu toe ontvangen, ontwerpen voor de 'spoiler'-patches. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 5. De .pdf versie van nummer 18 is inmiddels geplaatst en via downloads voor de liefhebbers van de site af te halen. Veel leesplezier!
 6. Spoiler editie 18 is online. Het is december en de geocaching-gemeenschap houdt zijn winterslaap. Behalve de Spoilerredactie. Die was wakker, scherp en heeft zich laten inspireren door rechercheur de Cock (met Cee Ooo Cee Kaa). De redacteuren pakten hun vergrootglas op, stopten de pijp in hun mond en trokken erop uit. Zo belandden twee Vlaamse reviewers in de verhoorkamer van GeocacherQ die ze het hemd van hun lijf vroeg. Tyto Alba ging vogels spotten en Team Aragorn trok de natuur in op zoek naar sporen. Ze kwamen echter bedrogen uit want de sporen die ze volgden, leidde naar de “fox” Steensnoeper. En geloof ons, dit is geen Broodje Aap verhaal. Vinnie1 pakte het daarom anders aan. In plaats van sporen volgde hij een route die was uitgezet met GPS-technieken. Maar toen zijn GPS-ontvanger vastliep dreigde ook zijn speurtocht voortijdig te moeten eindigen. Gelukkig wist Steensnoeper dit probleem snel op te lossen. In deze drukte zouden we bijna onze patchwedstrijd vergeten. Spoiler gaat namelijk patches (lapjes stof met logo) maken en die mag jij ontwerpen. Dus waar wacht je nog op? GO 4 IT en verwerf eeuwige roem! Als laatste willen we Achtbaangek bedanken voor zijn inspiratie en inzet. Hij zal de redactie niet verlaten, maar hij heeft het hoofdredacteurschap wel overgedragen. Zijn taken zijn over de gehele redactie verdeeld en het labeltje ‘hoofdredacteur’ is bij mij terechtgekomen. En zo komt het dat vanaf nu Vinnie1 het redactioneel schrijft. Rest mij alleen nog namens de redactie iedereen een goed en geocacherijk 2010 te wensen. Gelukkig Nieuwjaar! Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 7. De nieuwe editie, (nummer 17), van spoiler is uit. Bij Cacher uitgelicht zoeken we de grenzen op, en kijken naar een geocacheteam uit Noord en Zuid Nederland. Een bijzondere cache vonden we de 'Hieraigo' van FLET. Van tijd tot tijd is er gedonder in de Natuur, alle feiten en weetjes worden in de rubriek Natuur besproken. Tips & Trucs hebben we natuurlijk ook weer, een woord, drie letters...WOW!. Bij techniek hebben we tot nu toe regelmatig aandacht besteed aan GSAK, we zijn benieuwd hoeveel jullie er van hebben opgestoken, vandaar ditmaal een overhoring. Voor de Newbies bespreken we het maken van een cachebeschrijving. Bij Onsite belichten we een handige informatiebron voor veel modellen GPS-en. Steentje bijdrage(n) belicht de eerste stappen van geocachen met een nieuwe telefoon, als je dat hebt uitgepuzzeld, kun je altijd nog een mooi cacherondje maken in de Puzzel rubriek. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 8. Beste geocachers, Het is weer de 1e van de oneven maand, en de nieuwe spoiler is weer uit. In editie 16 bij de rubriek 'Cacher uitgelicht' via de 7 w's aandacht voor Het SGN-eventteam. Een 'Bijzondere Cache' werd gevonden in 'GTB', een wandelcache over ruim 35 km, waarvan het grootste deel over zandpaden, en onderweg maar liefst 100 WP’s. Verder hebben we een mooie reportage over de "Carolo Geocaching Challenge". In de rubriek 'Natuur' duiken we heerlijk tussen de veren. De 'Tips & Trucs' gaan over de cachecontainer(s). Bij 'Techniek' speelt het paperless cachen een hoofdrol en bij 'Steentje bijdrage(n)' wat tips om nooit meer te verdwalen. Verder voor de puzzelaars een paar raadsels om, na de vakantie, weer een beetje op gang te komen. (Het heeft even geduurd, maar de .pdf versies van nummers 14 & 15 zijn ook te downloaden) Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 9. De nieuwe editie, (nummer 14), van spoiler is uit. Deze keer kun je lezen hoe Kapitein Haak een, voor hem bekend, roer in handen heeft bij Cacher uitgelicht. Voor de rubriek Caches brachten we een bezoek aan een event, in dit geval de zesde editie van het Woudlopers event. Ben je na het lezen zo enthousiast geworden dat je zelf ook een event zou willen organiseren, lees dan ook de rubriek Tips en Trucs. Bij de rubriek natuur aandacht voor dieren van ongeveer 1 meter lang (van kop tot staart). De naam ‘Gier’ en de vleugelspanwijdte van circa 2,30-2,65 meter boezemen sommige mensen angst in. Gegrond of niet? ze behoren in ieder geval tot de groep van de grootste vogels ter wereld. Bij On Site blikken we op België vanuit de ruimte. Bij de Reviews ligt de Garmin Oregon op de testbank. Dit model is in drie smaakjes op de markt gebracht. Karel Kraak durfde de uitdaging wel aan om die nieuwste Garmin telg mee te nemen op z’n dwaaltochten en noteerde zijn bevindingen. Bij Steentje bijdrage(n) vind je nuttige informatie voor de cachers die een cache vakantie overwegen. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 10. Geocachers, De PDF versie van spoiler 13 is inmiddels ook weer te laden. Dit maal naast het vetrouwde PDF formaat ook in een booklet formaat. Veel leesplezier!
 11. De nieuwe editie van 'spoiler' is uit. Ditmaal beleven we bij On Site de geboorte van een "Must have" website. Besteden we bij STEENTJE bijdrage(n)aandacht aan een bijzondere tocht van 100 kilometer met een tijdslimiet van 30 uur. We begeven ons op het literaire pad bij de rubriek Reviews. Bij Newbies helpen we je met het opleuken van je aanwezigheid op een GC forum. Bij de Puzzel is dit maal de tekst helemaal door elkaar geschud. We GSAK(-ken) nog even verder bij Techniek. Bij Tips en Trucs aandacht voor het audio visuele werk. We dobberen wat in de rondte bij Bijzondere Caches, terwijl de jeugd de macht over neemt bij Cacher uitgelicht. Bij de rubriek Natuur aandacht voor insecten in een gestreept tenue. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 12. Na een feestmaand die bol stond van gepeperde noten, letters va-han ban-ke-het, kerstkalkoenen en andere maaltijden die het haasje bleken, is het misschien hoog tijd om de decembercalorieën te gaan verbranden. In de januari editie van Spoiler hopen we alvast wat inspiratie te geven. In Cacher Uitgelicht aandacht voor Sax, de voorzitter van de VZW Geocaching.be. Dat het ’s avonds vroeger donker is wil niet zeggen dat er niet gecached kan worden, wij hebben een paar bruikbare tips voor je. Als je de rubriek Natuur gelezen hebt weet je alles over wilgen en hun bewoners. Dat een STORMI cache niets met het weer te maken heeft wordt uitgelegd bij Tips & Trucs. Verder geven we je de gelegenheid om de basiskennis macro’s op te krikken en kijken naar andere spelen die met de GPS gedaan kunnen worden. Tevens bekijken we nog wat kledingzaken, hebben we een oplossing voor een energieprobleem en tonen we dat Garmin ze allemaal op een rijtje heeft. Wij wensen onze lezers een heel geweldig jaar toe en hopen dat na het lezen van Spoiler er weer met veel plezier van de hobby genoten zal worden. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 13. Het is zover, de nieuwe editie van 'spoiler' is uit. Met dit maal onder andere aandacht voor een MEESTERVERSTOPPER. We bespreken nogmaals de 'Wherigo'. Overwinteren in zonnige oorden, wie wil dat niet. Maar waarom doen de dieren dit eigenlijk? We nodigen je graag uit om een REKENLES te volgen en vertellen je nog meer over GSAK. Pagina make-up, zo zou je de uitleg kunnen noemen die je TB-pagina een betere uitstraling geven. We bespreken een paar bijzondere events die niet langer dan 15 minuten duren. Als je inmiddels honger hebt gekregen van al dat leesvoer, lees dan ook het artikel van onze autotopkok die van een standaard cache-rit letterlijk een culinaire rondreis maakt. Als laatste puzzelen we een beetje met een rekenkundige tapijt specialist. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier!
 14. NA de CITO, nee niet de schooltoets, neem je de kinderen mee naar een cache in de dierentuin. Thuisgekomen volg je, na een cursus verleiden, de rust van de natuur op. Na je tegoed te hebben gedaan aan bramen, hazelnoten en kastanjes, controleer je of je alle 'vreemde' trackables, en gadgets bij je hebt. via de routeplanner van google kom je aan op een bankje in het park en lost daar een puzzeltje op in een .... geocaching magazine. Herken jij jezelf in boventaand verhaal? dan ben jij de lezer van 'spoiler'. Vanaf vandaag is de nieuwe editie online. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl
 15. Beste Geocachers, Vandaag is de juli editie van spoiler online gekomen. Hierin beschrijven het geocachen per trein. In techniek kijken we naar bestandstypes en PocketQuery's. We presenteren met trots de eerste eigen spoiler cache. Bij de trackables bekijken we de 'signature items' en we vragen ons af .........of jij al eens hebt gehoord van "geoblindheid"? Dit en nog meer kun je terugvinden in de 9e editie van Spoiler. Spoiler is gratis, niet commercieel en te vinden op: www.geozine.nl Veel leesplezier
×
×
 • Create New...