Spring naar bijdragen

krix2

Leden
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over krix2

 • Verjaardag 14-11-1973

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin eMap
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1-5-2000

Contact Methods

 • MSN
  christiaankuiper@msn.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Member Since:Monday, 04 March 2002 Afgelopen zaterdag onze 1000e cache gevonden. Dat is dus nog net gelukt binnen 10 jaar.
 2. Barnold, ook jij een oude stomp? Ik herinner me nog dat we je geholpen hebben met het vinden van de eerste cache... Is dat alweer zo lang geleden? Ik voel me nu echt oud worden....
 3. Het probleem met het loggen van een not found is dat het toekomstige zoekers afschrikt. Eerlijk gezegd ga ik zelf ook zelden aan een nieuwe cache beginnen als de laatste log een not found was. Ik heb gemerkt dat veel cacheplaatsers niet zo blij zijn met een not found (zie eerder bericht van Geopatra). Om niet onnodig cachers af te schrikken ben ik daarom erg terughoudend met het loggen van een not found. Het komt wel eens voor dat ik weinig tijd heb of dat de omstandigheden niet ideaal zijn ('s nachts). In dat geval log ik meestal niets. Pas wanneer ik denk dat de cache er niet meer is of ik zolang gezocht heb dat de cache m.i. niet redelijk verstopt is, log ik een not found.
 4. krix2

  Teken!

  Uit de Trouw van afgelopemn zaterdag:
 5. krix2

  TomTom 5 Evaluatie

  Volgens mij weet ik wat de functie inhoudt: Hij komt terug op twee plaatsen: 1) <Navigeer naar...><GPS-positie> 2) <Voeg favoriet toe><GPS-positie> Met GPS-positie bedoelt Tomtom de huidige GPS-positie zoals de GPS doorgeeft. Methode 2) biedt de mogelijkheid om de huidige GPS-positie op te slaan als favoriet. Methode 1) is altijd disabled omdat navigeren naar de huidige positie onzinnig is. Een gemiste kans wat mij betreft want die functie zou prima geschikt zijn om een coordinaat in te voeren.
 6. krix2

  Micro(caches?)

  Ja dat snap ik. Ik ben het met je eens dat het olie op het vuur gooien is om slechte caches hier te gaan benoemen. Het is ook niet zo vriendelijk naar de makers toe. Het zou wel van lef getuigen om de beestjes bij de naam te noemen... Zojuist heb ik 'AutHaagsch' gedaan. Een 'echte' micro, waar vele cachers niets aan zouden vinden, gezien de reacties hierboven. Ik vond het leuk! Wat was er zo leuk? Het feit dat je vlak voor een vergadering midden in Den Haag eventjes een cache kunt vinden, op steenworp afstand. Daarbij zie je ineens een gedeelte van de stad waar je anders nooit zou komen. Soms heb je geen tijd om lange routes te doen, maar wel een half uurtje of zo. Dan is een micro zoeken en vinden prima.
 7. krix2

  Micro(caches?)

  Ik ben niet tegen micro's. In tegendeel. Mijn stelling is: iedere cache moet iets toevoegen. Ofwel in lokatie, ofwel in orginaliteit ofwel in de uitvoering van de fysieke cache. Tot nu toe heeft iedere cache die ik gevonden heb dat gedaan. Ik merk dat er nogal eens gescholden wordt op micro's, maar ik heb nog nooit voorbeelden gezien. Welke caches vinden jullie waardeloos, IJskimo en Hagar? Misschien dat dat de discussie wat concreter maakt.
 8. krix2

  Nieuwe no 1

  Kijkend naar de ranglijst zie ik dat Pyne Teco heeft verdrongen van de eerste plaats. Ik heb, sinds ik begonnen ben met geocachen, bijgehouden wie er allemaal deze positie hebben bekleed. Ik kom op de volgende cachers: Hawkeyes, Megaheks, GR, Miep miep, Teco en Pyne. Of vergeet ik nog iemand? Potentiele toekomstige nummer enen gezien hun huidige cachegedrag: Albrt, Achtbaangek, Thex.
 9. schatzoeker, Wat ik doe om een kaart met gevonden (of juist niet-gevonden) caches te genereren, is door op geocaching.nu te stemmen op al mijn gevonden caches. Vervolgens kun je een kaart samenstellen door bijvoorbeeld alleen de caches te laten zien waarop je niet heb gestemd.
 10. Geopatra, Ik begrijp je punt. Ik ben namelijk iemand die het best belangrijk vind om veel caches achter zijn naam te hebben staan. Ook de plaats op de rankinglijst vind ik belangrijk. Zodoende vind ik pick 'n go-caches leuk om te doen. Ik heb geen probleem met mensen die een zaterdag het land door gaan scheuren om zoveel mogelijk te vinden. Ben eigenlijk een beetje jaloers aangezien ik vanwege mijn gezin niet in staat ben hele dagen te gaan cachen. Dit scoren van caches hoort m.i. bij geocachen, alhoewel ik regelmatig lees dat dit niet de bedoeling zou moeten zijn. Dat er geocachen voor mij ook nog is: oplossen van puzzels, nieuwe omgevingen leren kennen, heerlijke wandelingen met een doel, andere mensen ontmoeten met dezelfde passie, high tech-hobby, enz. betekent niet dat die eigenschappen hoger moeten worden gewaardeerd dat de drang om te 'scoren'. Ik ben een keer een half dagje rond Den Bosch geweest om een paar van je caches te vinden en kom zeker nog eens terug. Doorgaan met die micros en bij voorkeur iets meer uitbreiden naar het noorden (Utrecht e.o.).
 11. Een van de redenen dat ik geocache is om er zoveel mogelijk te vinden. Het competitie-element speelt voor mij wel een rol. Ik weet dat andere cachers dat raar vinden en dat het in hun ogen niet zou moeten, maar toch maakt het mij wel uit of ik er 200 of 202 vind. Ik wil wel het aantal founds zuiver houden. Dus geen dubbele logs, geen founds als ik de cache niet fysiek in handen heb gehad (de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik wel eens bij gebrek aan een eigen pen een microcache heb gelogd terwijl ik niets in het boekje heb geschreven). Verder vind ik eigen caches loggen uit den boze. Ook caches plaatsen onder een ander account en ze dan loggen onder je eigen account vind ik niet kunnen. Wanneer cachers wel op deze manier caches loggen om zo een zo hoog mogelijk aantal founds te hebben, vind ik dat vervelend omdat ik het niet zou doen.
 12. krix2

  Garmin eMap ervaringen

  Ook ik ben de gelukkige eigenaar van een eMap. Geen klachten of zaken die ik mis. Het voordeel van de emap is dat je er insteekkaartjes met geheugen in kunt stoppen. Met 32 Mb past heel nederland er in (zoals Barny al adviseerde).
 13. krix2

  Terrein sterren

  Wij hebben hetzelfde probleem. Meestal vraag ik, bij twijfel, de eigenaar van de cache of de cache te doen is met wandelwagen. Vaak is het wat improviseren maar dan zijn echt wel een hoop caches te doen met wandelwagen. Vijfheren, Moddermonster en Ins Blaue Hinein hebben we zo gevonden Overigens hebben wij Blub zonder probleem met wandelwagen gevonden.
 14. krix2

  E-map Goede keus?

  Ik heb een e-map. Wat wil je weten? Het voordeel van de e-map is uiteraard de mogelijkheid om er kaartjes in op te slaan. Ander voordeel is dat je het uit kunt breiden met geheugen kaartjes, waardoor je meer data in je GPS kwijt kan. Nadeel is dat ie niet waterdicht is, ik heb er een geel beschermingshoesje voor, maar die gebruik ik eigenlijk nooit.
 15. krix2

  Jongste geocacher ooit

  Gisteren heeft Team Krix samen met Team Moonshine de cache Listen to the message bezocht. Deel van Team Krix was Daniël. Daniël is geboren op 12 februari 2003, hij was dus slechts 19 dagen oud! Zijn er vergelijkbare gevallen van zeer jonge geocachers bekend? Wie verbetert deze prestatie? Ps. Daniël heeft niet de cache gevonden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...