Spring naar bijdragen

Klaproos

Leden
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Klaproos

  • Verjaardag 30-09-1960

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    gpsmap60 Garmin
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    september 2003

Contact Methods

  • Website URL
    http://vrieweer.nl
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Woonplaats
    Haarlem
  • Interesse
    geocaching (wandelen), trimmen, vrijwilliger pampus, genieten van het leven. vakantie
  1. Met alle tips vandaag met zeer goede moed op weg om de cache zeker te gaan vinden. Echter aangekomen bij de Floriade werd Roy, wegens belangrijkere zaken weggeroepen. Nu weten we dus nog niet of we het begrepen hebben. Deze week gaat we zeker weer op pad want die cache moet gevonden worden hoe dan ook !!! We houden jullie op de hoogte.
  2. DJ Bel, bedankt. Wij gaan het straks uitproberen en met de info die ik gekregen heb gaat het me lukken. Team klaproos, Roy en Jolanda.
  3. Ja, DJ BEL. Goed uitgelegd. Alleen mijn vorige vraag is hoe zet ik de N, NW, NE, E, SE, SW ect om in graden? Dus op de kaart rechts boven de afstand. Ik heb op de gps wel de draai kunnen instellen. Perfect. Maar als ik de graden ook ingesteld kan krijgen dan is dat duidelijker. Ik ben wel blij met de informatie. Thanks.
  4. Kijk, zo kom ik steeds een stukje verder en ga meer mijn gps kennen. Mooi. Bedankt DJ BEL. Ik heb een waypoint gemaakt en zie met het verschuiven van de kaart de afstanden rechts boven. Maar de graden niet. Wel N,W, E en Z maar geen echte graden. Die kan je natuurlijk wel instellen. Maar hoe? En de navigatiewerkwijzer heb ik direct opgezocht.
  5. Bedankt voor jullie reacties. Ik of beter gezegd wij hebben niet zulke wiskundige knobbels in onze hersens. Op onze gps Garmin Etrex Legend staat geen optie projectie. Jammer genoeg want ik dacht dat deze gps wel volledig was. Verder geen klachten trouwens over deze gps. Het is ons al iets duidelijker geworden. Gelukkig hebben we thuis een huis, tuin en keuken kompas liggen waar de graden duidelijker op vermeld staan. Dus gaan we vanmiddag deze theorie in praktijk brengen. Gisteren hebben we namelijk zitten te klooien op zoek naar de cache. Op de kompas van de gps staan de graden vermeld tot 36. In mijn eenvoudigheid heb ik de 52 graden door geteld. Toen kwam ik op 16 graden. Die hebben we ook aangehouden tot 516 meter. Maar geen cache. Verkeerde berekening???!!!!
  6. Tijdens een cache wordt er gevraagd maak een kompaspeling 52 graden magnetisch 516 meter. Ga naar dit punt. Nu heeft het magnetisch waarschijnlijk met het noorden te maken en is 516 meter dus de afstand die we moeten lopen. Maar hoe maak je een kompaspeling van 52 graden?
  7. Een beetje late reactie ivm vakantie in Marokko. Waar je trouwens fantastische caches kan lopen. Maar dat even terzijde. Nou nou, dat een klaproos zo veel tips kan opleveren. Ik heb moeten lachen om jullie ervaringsverhalen. Bang voor de pijn ben ik absoluut niet maar ja, het welles nietes vrouwtje in mijn hoofd heeft ook nog wat te vertellen. Het adres van die goede zetter wil ik zo wie zo over de mail wel hebben. Ik hou jullie op de hoogte. Jolanda ( het vrouwelijke deel van Team Klaproos).
  8. Een late reactie. Hoe zijn wij begonnen met geocaching. In september 2003 kreeg ik van Jolanda een GPS garmin Legend. Deze hadden wij gekocht omdat we veel op vakantie zijn en eind 2004 2 maanden in Zuid Afrika willen rondtrekken. Dus een gps leek ons niet overbodig. Na wat surfen op internet kwam ik toevallig bij geocaching. Vervolgens een cache gelopen en ontzettend verslaafd geraakt. Een gezonde sport. Lekker buiten lopen en komen op plekken waar je nooit geweest bent. Dat is toch een gemis in je korte leven. En beter dan voor de tv met een zak chips zitten (soms kan dat ook wel lekker zijn). Nu vind ik het ook ontzettend leuk om zelf een cache te verstoppen. Reeds 2 aktief, 1 onderweg vanuit Gambia en weer met 1 bezig. Leuk tijd verdrijf. Ondertussen wat familieleden en vrienden enthousiast gekregen. Team Klaproos.
  9. Al een paar jaren wil ik (Jolanda) een tatoeage maar ik durf gewoon weg niet om er eentje te laten zetten. Ik gebruik altijd de smoes dat ik nog geen goede zetter heb gevonden. Mijn lievelingsbloem is een klaproos. Als je deze bloem plukt gaat ie dood. Gewoon lekker laten staan dus en genieten als je (toevallig) langskomt. Roy kwam met het idee om Team Klaproos als onze nickname te gebruiken. Het ontwerp is er zoals je in onze profile ziet. Nu nog maar een goede zetter vinden. Roy & Jolanda. Team Klaproos.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...