Spring naar bijdragen

Buzzardseye

Leden
 • Aantal bijdragen

  432
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Buzzardseye geplaatst

 1. Als premium member kan je PQ aanmaken en dat werkt perfect met de app van geocaching.com Ook NeonGeo kan met PQ werken. Verder heb ik ook nog Columbus. Maar die ben ik nog aan het proberen. Mijn HTC heeft een slechte GPS, maar daar gebruik ik mijn Garmin wel voor. Je maakt van te voren een PQ van het gebied waar je wilt cachen en slaat deze op. Alleen het online loggen gaat niet, maar daar staat tegen over dat je een fieldnote kunt maken. Dan log je later als je wel een internet ( WiFi) verbinden hebt. Vaak heb ik ook een netbook met mapsource bij mij, waarin de PQ's zijn geladen. Werkt bij mij tot nu toe goed. Ik krijg Gdak niet goed werkend, maar met genoemde apps gaat het ook. Dus laat ik het daarbij.
 2. Buzzardseye

  Android App

  Gisteren met Columbus gewerkt. En dat ging erg goed. Ga het zeker vaker gebruiken.
 3. Ik werk met een android, netbook en GPS, soms aangevuld met een iphone 3g Op de android de geocache app. Thuis maak ik een PQ van de omgeving waar ik cachen wil en maak via GSAK een HTML en Mapsource file. Op de android laad ik de PQ voor offline gebruik. In het veld maak ik fieldnotes en zodra ik internet heb (thuis of onderweg) stuur ik die door naar geocaching.com. Eenmaal thuis bewerk ik de fieldnotes en log ik de gevonden caches. In NL gebruik ik het netbook niet veel meer, maar in het buitenland regelmatig. Vooral de grotere mapsource kaart heeft hij al goede diensten geboden. Meer overzicht. De iphone gaat soms mee voor de multi's aangezien ik daar GCBuddy op heb staan, hoef ik die niet nog eens aan te schaffen. Als het slecht weer is maak ik de log in mijn android als ik in de auto ben en dus droog zit. Met een tablet zou ik dat ook doen, maar die heb ik (nog) niet. Overigens gaat de android in de auto meteen op de lader.
 4. Net terug van 4 weken Tsjechië. Eerste twee weken geen internet, laatste twee weken een wifi op de camping. Voor de eerste twee weken verschillende PQ's gemaakt van de omgeving waar ik toen zat. Via de app van geocaching.com een offlist gemaakt op mijn android, zodat ik de gegevens offline kon bekijken. Via GSAK de coördinaten naar mijn GPS 60 CSx gestuurd. Na twee weken de offline(pending)logs via de wifi naar geocaching.com gestuurd en daar op mijn account bewerkt en geplaatst. Laatste twee weken, een dag voor we ergens heen wilde een PQ gemaakt van om en nabij 25 a 30 caches en die dezelfde dag via dezelfde weg in mijn android gezet. 's avonds of de volgende dag de pending logs verwerkt. Werkte allemaal prima. Heb geen data verbruikt, want had mijn roaming uitstaan.
 5. Hoezo respectloos ? Als ik weer eens een kokertje vind op een totaal oninteressante plek log ik ook "gevonden". Als het zonder woorden kan, zal ik het niet laten. Respectloos is het een cache te plaatsen op totaal oninteressante plaasten. En als zodanig zal ik deze onrespectloos loggen. Ik kan een kokertje waarderen op een mooie plek, maar als ik in de woonkamer kijk als ik de cache log, zakt mijn broek af.
 6. Buzzardseye

  Basiswaarden?

  Beetje flauwe kul zo'n lijst. Is er nu niemand die zonder zo'n lijst zich ook aan het gezonde verstand en normen wil houden ? Moet nu echt alles vastgelegd worden. Of is het: "Ja maar het staat nergens dat het niet mag oid!"
 7. Open office installeren. Document openen in Open office en dan exporteren als PDF.
 8. Buzzardseye

  Een Boze Mail?

  Ik zou een mailtje in het Hollands terug sturen over wie hij denkt dat hij wel is om te bepalen wat en hoe ik iets doe. Als hij zich aanmeet dat ik maar Duits moet begrijpen,moet hij zich ook maar in Hollands verstaanbaar maken.
 9. Inderdaad, zo denk ik er ook over. Als je vermeld dat het een voortuin cache is, dan kan de loper vooraf bekijken of hij hem wil doen. Dat bespaart de reis en een eventuele teleurstelling. Van mij hoeven ze niet weg, maar ik doe ze niet.
 10. Op het forum van geocaching live wordt vermeld dat het overgaat naar grounspeak. geocaching live Goede ontwikkeling lijkt mij.
 11. Ben eigenlijk wel benieuwd of er nog nieuwe dingen bijkomen. Of uitbreidingen. Of is de wens vader van de gedachte ? Hoe is eigenlijk die chatsessie afgelopen? Zie die topic niet meer terug. Was het n.a.v. het onderhoud ?
 12. Ik kan die dag niet. Kan iemand vragen of geocaching live beta ook voor iPhone komt ? Bij voorbaat dank
 13. Buzzardseye

  Planning Vakantie 2010

  Overigens gaan wij: 1 t/m 8 februari naar de Eiffel (Landall Greenparks) Tweede weekend mei zit ik in Zeeland ( Nederland) Van 13 juni t/m 11 juli Duitsland - Denemarken - Zweden - Denemarken - Duitsland
 14. Eindelijk win ik ook eens wat Een gelukkig nieuwjaar! Zijn deze nog niet in de lijst opgenomen ?
 15. de spijker op zijn kop het zou fijn zijn als gc.nl het platform is, maar in de laatste 18 maanden is dit niet echt zichtbaar geweest. Let wel ik verdedig hier niemand of probeer groepen te benadelen. Het gaat hier om te kijken of er een mogelijkheid is om een platform te starten. Face the facts, gc.nl is niet langer de enige club in Nederland die iets met geocaching doet, dus heeft gc.nl dan nog steeds die rol als platform? Het maakt gc.com niet uit wie de data gebruikt en wat je verder er mee doet. Zolang je de regels van gc.com maar volgt dan vinden hun het geen probleem. Het platform kan een sticchting zijn maar dan 1 met daarin alle partijen die iets met geocaching te maken hebben, dit is geen afsplitsings idee of wat dan ook.. Dus weer een overkoepelend orgaan, welke meent dat wij die nodig hebben. Vervolgens zijn er die dáár niet tevreden zijn en scheiden zich af en beginnen een nieuw overkoepelend orgaan. Die zijn dan weer teleurgesteld dat er zo weinig mensen belangstelling hebben en roepen dan om samenwerking. Dan komt er weer een oproep voor een overkoepelend orgaan. etc. etc. Nee dank je, voor mij komt cachen op plaats één. Als ik een probleem heb, zoek ik wel in een van de fora.
 16. Ik snap er geen hout van. Ik zoek caches bij .com Ik log ze ook via .com Ik lees het forum van .nl en sla berichten over die mij niet interesseren over. Zoek ik een oplossing voor een bepaald (hardware) probleem, raadpleeg ik het forum van .nl Is het soms zo dat rivaliserende groepen toch niet de gewenste aandacht krijgen en dan maar gaan roepen dat er samengewerkt moet worden ?
 17. Dat is wat ik zocht. Wat kunnen sommige dingen toch simpel zijn en er zo overheen kijken. Je moet het even weten. Bedankt
 18. Ok bedankt. Bedoel je dat je hem zo vanuit GSAK naar je nuvi transporteert. Of sla je het eerst elder op je pc en dan met poi manager. Dat heb ik al eens geprobeerd maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Maar ga e morgen nog eens mee stoeien. dank
 19. Ik heb een garmin nuvi 265w navigatie systeem. Ik wil graag, net als vroeger op mijn tomtom, caches langs de route die ik rij zien. Ik heb al een macro in GSAK die een piep geeft als er een langs de route ligt, maar ik wil graag een schatkistje zien. Wie kan me aan een hulpmiddel helpen. bvd Buzzardseye
 20. Kan je hier speciaals dan mee doen in relatie met geocaching? Ik gebruik Thunderbird. Dus misschien dan overstappen naar outlook.
 21. Buzzardseye

  Grease Monkey

  Dat was hem inderdaad. Bedankt allen voor de bijdrage. Heb nu al een stel nuttige scripts. bedankt Buzzardseye
 22. Buzzardseye

  Grease Monkey

  Deze misschien? Adds a link above the main map in Google Maps that takes you to Geocaching.com's listing of the 20 nearest caches to the centre of the original Google Maps view. Na installatie wel even via 'Manage user scripts' de volgende sites toevoegen waarop het script geactiveerd moet worden: http://maps.google.nl/* Bedankt dit is hem. Maar was er ook geen knop dat je de caches in de kaart zag verschijnen? Maar deze is ook al heel bruikbaar. nogmaals dank.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...