Spring naar bijdragen

RvU

Leden
 • Aantal bijdragen

  185
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  4

Alles door RvU geplaatst

 1. RvU

  Nieuwe Caches

  Voor het eerst sinds denk ik een half jaar weer eens op dit forum gekeken. En ik weet meteen weer waarom ik hier zo weinig meer kom. Er is hier helemaal niks veranderd. Zelfde klagers, zelfde sfeer, zelfde negativiteit! Dit was dus de laatste keer! Het ga jullie goed!
 2. RvU

  Tb Stempels Discoveren

  Probeer het gewoon eens uit! Als het resultaat je niet bevalt, dan kun je de laatste log gewoon weer verwijderen!
 3. Het ziet er niet uit, maar ik stop mijn broekspijpen altijd in mijn sokken. Teken, die via je schoenen naar boven kruipen kunnen zo niet zo makkelijk op de huid terecht komen. Waterdicht is het niet, maar helpen doet het wel ;-)!
 4. RvU

  Goodies

  Barny weet de begrippen denigreren en generaliseren altijd zo mooi in één verhaal te combineren!
 5. Hi DiedB, Wens je heel veel succes morgen (ehh straks)! Ben benieuwd of het gaat lukken. Gr. RvU
 6. Op de valreep (morgen gaan we naar Frankrijk) toch nog even gekeken of er wat gratis kaartmateriaal te verkrijgen is voor op mijn CSx60! Heb de kaart van frankrijk OSM gedownload en de Vendee overgezet naar een nieuw kaartje in mijn GPS! Yes... het werkt! Super!
 7. Richard (RvU) is niet voor niks een van de genomineerden voor cacher van het jaar 2010. Dat zegt genoeg !!!

 8. RvU

  Overleg Met Het Flevolandschap

  Niet meteen een erg origineel antwoord. Maar ook ik heb intresse mits de agenda het toelaat!
 9. RvU

  Ftf Log Volgt!

  Wat een generalisatie weer!
 10. RvU

  Ftf Log Volgt!

  Niet alle geocachers zijn in de gelegenheid om de hele dag achter hun pc te zitten. Neem aan dat de meeste geocachers dan ook na hun werk pas kijken op de site en dan tot de ontdekking komen dat er bijv. s; middags om 12.00 uur nieuwe cache online gekomen is. Ik vind het dan wel zo netjes dat iemand met 'FTF, logt volgt' alvast aangegeven heeft dat je je niet hoeft te haasten om nog een FTF te kunnen scoren. Uiteraard moet die 'FTF, logt volgt' wel een vervolg krijgen met een uitgebreide log. Ik snap niet waar mensen al een probleem van maken. Veel minder netjes vind ik het als geocachers een week na hun log nog niet de moeite hebben genomen om de TB's en coins, die ze hebben meegenomen te retrieven uit de cache. Maar dat is off-topic.
 11. Evert, ook namens mij hartelijk dank voor je al je inspanningen! Gefeliciteerd! Gr. Richard
 12. Wat vinden jullie van deze site? http://www.convertworld.com/nl/
 13. Ik ben over het algemeen ook niet zo'n liefhebber van voortuincaches. Maar dit is wel een hele leuke!
 14. RvU

  Www.cacherstats.com

  Ik gebruik firefox en ik maak geen gebruik van google om op deze site terecht gekomen. Met explorer heb ik geen problemen om de site te benaderen. Ondertussen heb ik echter de laatste versie van firefox (3.5) gedownload en geïnstalleerd en nu is het probleem ook opgelost en is de site weer gewoon te benaderen! Iedereen bedankt voor zijn bijdrage. Wat mij betreft kan dit draadje gesloten worden!
 15. RvU

  Www.cacherstats.com

  Ik kom net terug van twee weken vakantie. Wilde vanmorgen even op http://www.cacherstats.com/Netherlands1_NL.html kijken. Ik krijg daar nu echter de boodschap in het donkerrood, dat dit een 'Gerapporteerde aanvalsite!' zou zijn! Heb ik iets gemist de afgelopen twee weken, is iemand anders dit ook opgevallen, hebben anderen daar ook last van?
 16. RvU

  100 Op Een Dag

  Zelf doen.... niks geen tools gebruiken!! De voorpret, en daar reken ik het uitzoeken van de caches en het bepalen van de meest ideale route ook onder, is deel 1 van de pret, dat ga je toch niet aan een suf programmaatje overlaten? De cache-dag zelf is deel 2. En dan 'the day after' het schrijven van de logjes deel 3 (eerlijk is eerlijk, heb minste leuke gedeelte van het geheel). Zelf schrijf ik altijd een algemeen verhaal voor elke cache, maar elke cache krijgt toch ook zijn eigen stukje log. Dat ben je richting de cache-owners wel verplicht vind ik.
 17. Auuwww..... de wond, waar net een klein korstje op zat, wordt door dit berichtje weer helemaal opengereten. Terecht dat de jury met enige trots deze banner toont... ziet er werkelijk schitterend uit! Complimenten hoor! Zoals al eerder gememoreerd, de toekomstige gebruiker van deze fraaie banner, is iemand die hem ook terecht gebruiken mag/kan/zal.
 18. Een terechte overwinning denk ik! Pyne van harte gefeliciteerd. M.vr.gr. RvU
 19. Nog één dag de mogelijkheid om te stemmen! Nogmaals een herinnering... even zorgen dat deze log weer bovenaan het lijstje staat! Kom op geocachend Nederland, 123 stemmen tot nu toe, dat is wel erg magertjes!
 20. RvU

  Puntjesjagers

  Misschien moet er eindelijk maar eens een speciaal draadje voor worden geopend. Een draadje waar geen discussies gevoerd worden over voors en tegens, zin en onzin. Maar een draadje waar iedereen, die er voor durft uit te komen, gewoon aangeeft net als mij een 'puntjesjager' te zijn. Cijfertjes, getallen, statistieken... ik vind het gewoon altijd al erg leuk en interessant. Wiskunde was niet voor niets mijn favoriete vak op school vroeger en mysteries met veel gereken... prachtig, kom maar op! Terug naar het geocachen. Als ik een half uurtje tijd heb en ik heb de keus uit drie oppikkers of één korte multi; kies ik voor de drie oppikkers. Vind het leuk om te zien hoe ik langzaam maar zeker stijg op de ranking ( http://www.cacherstats.com/Netherlands1_NL.html ). Betekent dit dan dat ik alleen maar oppikkers doe? Nee zeer zeker niet. Carpoolcaches, oppikkers, flutcaches (en hoe ze ook maar verder mogen heten) in mijn omgeving zijn ondertussen allemaal door mij gevonden. Bovendien heb ik geen tijd, geld en gelegenheid om zeer frequent stad en land af te reizen om de nog niet gevonden 'oppikkers' te gaan zoeken. Ik probeer mijn woonomgeving zo 'cache-not-found-vrij' te houden en dat betekent dat ook de langere multi's met veel plezier door mij gedaan worden. Morgen staat er een lekkere fietsmulti van 25 kilometer op het progamma. Ik sluit af maar zou nu wel eens willen weten! Wie geeft eerlijk toe dat het aantal gevonden caches ook een belangrijke rol speelt in het geocache-gebeuren? m.vr.gr. RvU
 21. Log bij GC14FCB (DSOTM), een cache, die gaat over Pink Floyd. In de log zijn de titels van alle nummers van het bekende album 'The Wall' van Pink Floyd verwerkt: December 11, 2007 by RvU (2698 found) Deze cache met het 'Comfortably Numb' GC14FCB stond al een tijdje op mijn to-do-lijstje. Het was vandaag een van 'The Happiest Days of Our Lives'. Verschillende keren had ik al in vertwijfeling 'Mother' uitgeroepen. 'One of my Turns' dat ik probeerde de cache te verschalken was het prachtig weer. Maar al snel moest ik al snel zeggen 'Goodbey Blue Sky' en was het daarna 'Stop' omdat ik DSOTM3 niet kon vinden in de regen. Toen was het nog 'Run Like Hell' om niet helemaal nat bij de cachemobiel terug te keren. Omdat 'The Show Must Go On' heb ik niet 'Vera' maar een ander hulplijntje ingeschakeld. Ik begaf me op 'The Thin Ice' 'The Trial' daarna . Kon de prisma punten wel bepalen had geen idee hoe ik verder moest. De cache zong me als het ware toe 'Don't Leave Me Now', maar ik moest toch thuis de eindpositie te bepalen. Vanmorgen weer op pad. Pfff wat een druk punt hier. Gelukkig hoorde ik geen 'Hey You' toen ik de cacheplek benaderde. Ik riep nog 'Is There Anybody Out There', maar kreeg geen antwoord Bij het openen van de bergplaats zag ik gelukkig ook geen 'Empty Spaces', maar een mooie kist. Altijd spannend wat er 'In the Cash', excuses 'In the Flesh' zit en vol 'Young Lust' opende ik het deksel. Op een veilig plaats gelogged. Een TB en een coin zeiden 'Goodbye Cruel World' voordat ze in de kist verdwenen. Twee TB's verdwenen in het kader van 'Bring the Boys Back Home' in mijn jaszak. Daarna de cache snel weer teruggeplaasts toen er 'Nobody Home' was. Ik hoop dat deze leuke cache niet hoeft te 'Waiting for the Worms' maar dat hij snel weer gevonden wordt. Zelf heb ik weer 'Another brick in the (cache) Wall'. -1023- Originele log: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LU...b4-c714d6d3e0d8 Van RvU door RvU
 22. Het gaat in dit 'draadje' over het rondje Bernheze, waarom moet nou elke keer die 'waardeloze' cache overal bij gesleept worden? Dat het blijkbaar iets bijzonders is weten we nu zo langzamerhand wel PN!
 23. Even een heel andere vraag! Zijn er voorschriften over hoe een log (en/of een logboek) er uit moet zien ? Voor de achtergrond van deze vraag een stukje toelichting. De geregelde geocachers zullen ze ongetwijfeld al wel eens zijn tegengekomen; mijn zgn. RvU-muntjes. In door mij gevonden caches drop ik (uiteraard alleen waar dat mogelijk is qua omvang van de cache) nu ongeveer al een jaar mijn genummerde houten muntjes. Inmiddels zijn er op deze manier al meer dan 600 muntjes 'uitgezet'. Ik loop met de gedachte om ergens een 'spaarpot-cache' te plaatsen, die alleen 'gelogged' kan worden door er één van die muntjes te droppen. In de log op internet kan ik aan de hand van de vermelde nummers zien of de cacheplaats inderdaad bezocht is. De bedoeling is om het 'logboek' in de vorm van een afgesloten 'spaarpot' te gieten waarin alleen met 'hout' gelogged kan worden! Vraag is natuurlijk of deze aanvullende logvoorwaarde met de nieuwe regels nog wel legitiem is!
 24. RvU

  Spoiler

  Ha... een nieuwe spoiler. Ik had er al een beetje op gerekend! Wacht even met lezen totdat de pdf te downloaden is. Zo'n 'blad' moet je gewoon in handen hebben en niet vanaf het scherm lezen! Allemaal een voorspoedig, gezellig, maar vooral gezond 2009 toegewenst. m.vr.gr. RvU
×
×
 • Nieuwe aanmaken...