Spring naar bijdragen

zeebanket

Leden
 • Aantal bijdragen

  117
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door zeebanket geplaatst

 1. Ik denk dat ik ook maar eens een voortuincache ga maken. Lijkt me hardstikke leuk.
 2. Diep triest. Medeleven en sterkte gewenst voor alle direct betrokkenen bij dit drama. Schuldvraag is hier, mijns inziens, niet aan de orde. Onwel worden heb je niet of nauwelijks in de hand. Dat overkomt je. Begrijpelijk dat de CO de cache heeft gearchiveerd. Respectvol, vind ik.
 3. zeebanket

  Aanschaf Gps

  Als ik jou was zou ik gewoon naar de winkel gaan in Heerhugowaard. Daar kunnen ze jou prima van advies voorzien
 4. Dit is nu eens een site waar je gerust iemand op kunt attenderen die nieuwsgierig is naar het geocachen. Bij mijn favouriten geplaatst. Dank meelhopper, hier hebben we wat aan.
 5. Met de boswachter op stap gaan om een cachelokatie te bepalen is super. Heb ik ook mogen ervaren. De boswachter verteld je wat mag en wat kan, en kent zijn terrein als geen ander. Hij kan je vertellen waarom een plek die in jouw ogen geschikt is om een cache te verstoppen niet zo goed is. Hij weet ook waar de meeste wandelaars lopen, waar het druk is. Ga genieten van een zoektocht met de boswachters. Dat is een fantastische ervaring. Succes met je cache. O, die andere? Laat gaan, is geen eer aan te behalen. Onbekend is onbemind en gewone ambtenaren zijn overwegend onbekend!
 6. Met een afstand van 10 km moet de wandeling (fietstocht) prioriteit hebben. Mooie natuur, mooie omgeving, genieten van het wandelen/fietsen. Niets is zo frustrerend als na 10 km ontdekken dat je een foute berekening gemaakt hebt. Houd het simpel en doeltreffend. Eenvoud is het kenmerk van het ware.
 7. De vraag was of gsak en mapsource draaien op een netbook met windows 7. Inmiddels zal het voor de meesten wel duidelijk zijn dat het antwoord daarop bevestigend is. Het lijkt mij ondertussen ook ondubbelzinnig duidelijk dat zowel gsak als mapsource niet op een ipad draaien. Dus komt een ipad voor deze programma's totaal niet in beeld. Ergo: een netbook met windows is geschikt voor mapsource en gsak, een ipad niet.
 8. Al een paar jaar heb ik enorm veel plezier van mijn acer aspire one netbook met 10 inch scherm. Windows XP. Ik gebruik voornamelijk excel, word, gsak, mapsource, calibre en gebruik hem ook voor email en internet. Trager dan mijn desktop pc, maar dat kan ook niet anders. Die is bedoeld voor film- en foto- en muziekbewerking. Netbookje is een fantastich handig ding om mee te nemen. Daarom staan gsak en mapsource er ook op en het werkt prima. Hij gaat altijd mee op vakantie en voldoet prima m.b.t. de geocachebehoefte en ereader programma. Ik zou niet meer zonder willen!
 9. zeebanket

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Ik ken die mogelijkheid om epubs vanuit GSAK te maken nog niet. Ik zie in mijn GSAK geen epub-optie bij export staan. Hoe doe je dat? Voor het maken van een epub vanuit gsak gebruik ik de macro "ExportEreaderV2.gsk" Er zijn meer macro's die iets doen met export naar eraeder maar deze vind ik tot nu toe de meest geschikte.
 10. zeebanket

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Tegenwoordig maak ik gebruik van een netbook met gsak, een smartphone (windows 6.5) en een ereader. De caches verzamel ik m.b.v. pocket query's. Via gsak een export naar html en een export naar epub. De html zet ik op de smartphone, de epubs op de ereader en practisch alles is papierloos te doen. Een netbook is erg handig om op vakantie mee te nemen. In het veld zijn de smartphone en de ereader handiger. Waarom allebei; op de ereader kan ik aantekeningen maken in het document. De html export die op de smartphone staat geeft in sommige gevaleen meer informatie. (de epub export is bruikbaar maar laat wat te wensen over)De ereader en de smartphone vullen elkaar mooi aan en aangezien ik ze beide heb, de een om te bellen, internet en email en de ander om boeken te lezen, kunnen ze net zo goed voor het geocachen gebruikt worden. Makkelijk meenemen en papier is bijna niet meer nodig.
 11. Het is wel duidelijk waar de overheid direct, zonder schadelijke bijwerkingen, op kan bezuinigen; dit soort adviseurs.
 12. Ideaal, dat GSAK. Pocket Query laden en je kunt alles op je gemak bekijken. Selectie maken en in 1 keer afdrukken. Of een HTML export voor de smartphone. Of een export voor de ereader. Op vakantie als je geen internet hebt vast het logje in GSAK voorbereiden. Ik gebruik slechts een klein deel van de mogelijkheden van GSAK maar zou niet meer zonder willen.
 13. je vindt iets als je het hebt moeten zoeken. Als je al weet waar het ligt dan kun je het pakken want je zoekt niet. Ben je nu je eigen cache kwijt, en moet je zoeken waar die ligt, dan kan ik mij voorstellen dat je je eigen cache als gevonden logt. Uiteraard met uitleg in het logje. Overigens gaat dit niet altijd op. Ik heb mijn cache eens een tijdje uit de running gehaald vanwege werkzaamheden in het bos. Toen dat klaar was en ik de cache weer terug kon leggen wist ik niet meer waar in huis ik de cache had neergelegd. Die "found it" heb ik toch maar niet gelogd.
 14. zeebanket

  Type Garmin.

  Je vraagt wie je kan adviseren. ik denk dat iedereen die een gps heeft dat kan. Maar dat bedoel je vast niet. Waarschijnlijk wil je weten welk Garmin gps een goede keuze is. En dat hangt weer af van wat jij er mee wilt gaan doen. Welke eisen,wensen heb je. Wil je kaarten in je scherm zien of is een kompaspijl voldoende? Wil je een drie-assig kompas? Wil je een combinatie van fietsen/wandelen/geocachen? Wil je een nieuwe of een gebruikte? Mag hij duur zijn of moet hij goedkoop zijn? Wil je cachebeschrijvingen in je gps kunnen laden? Wil je kunnen projecteren? Kortom, laat weten wat je van je toekomstige gps'r verwacht.
 15. Net zonder probleem twee gevonden caches gelogd. Net zo snel als anders. En inderdaad een souvenir gekregen.
 16. Wat een ongelooflijk arrogante en stemmingmakende mening. Ik ben er zeker van dat een voortuincache perfect kan zijn. Vol fantasie, gedragen door de regels van geocaching.com. Laat de cachelegger in zijn waarde, het is niet aan de geocacher om de motieven van de cachelegger voor het cachetype en de uitvoering daarvan ter discussie te stellen. Wannere de cache is gepubliceert, en dus aan de regels voldoet, dan is de cache volgens die regels geaccepteerd. Punt uit, geen discussie. Het is aan de vinders om de cache te waarderen, doe dat in je log. Lijkt je op voorhand al dat de cache niks voorstelt, zoek de cache dan niet. Zoek je de cache wel, zeur dan niet. Het is volstrekte onzin om een regel van een minimaal aantal gevonden caches te hanteren. De enige regel die telt is of de cache voldoet aan de criteria die de reviewer hanteert. Punt uit. Ben je het daar niet mee eens, prima. ga je gang. Zeur bij geocaching.com.
 17. zeebanket

  Welke Gps Gebruik Je?

  De GPSmap 60CS staat er niet bij evenals de NUVI 550. Daarnaast gebruiken we incidenteel de samsung querty als GPSr.
 18. zeebanket

  Dierenleed Door Speurtochten

  Waarom zo negatief reageren? Kijk er toch eens positief tegenaan. Bijvoorbeeld: Kijk! Geocachers worden niet genoemd. Logisch want die houden zich aan de regels, die weten dat niet alles 24 uur per dag toegankelijk is. Wat mij betreft mogen de boswachter de geocachers best als voorbeeld stellen. Want zo slecht zijn de geocachers nog niet. Het is zo makkelijk om een negatieve reactie te geven. Laten we toch met zijn allen eens proberen het positieve van de gebeurtenissen te benoemen.
 19. Er wordt zoveel en zovaak over voortuincaches gesproken dat ik onderhand ernstig overweeg om ook een voortuincache te leggen. Er is wel heel veel belangstelling voor lijkt mij dus het voorziet beslist in een behoefte. is het niet om de cache te loggen dan is het wel om er over te zeuren. Iedereen gelukkig dus. Nu alleen nog bedenken hoe ik de cache vorm zal geven. O, voor het geval men denkt dat dit cynisch bedoelt is, nee dus. Voortuin caches kunnen prima mits er geen verwarring over de juiste voortuin bestaat.
 20. Cachen als therapie vanwege burnout. Super. Als ervaringsdeskundige kan ik deze remedie eveneens van harte aanbevelen. Dat je vervolgens als moderator aan de slag gaat geeft aan dat de geocache therapie uitermate succesvol is geweest. Kijk je wel uit? Modereren kan aardig wat stress opleveren. O, stom van me, je gaat dan toch lekker een cache zoeken. Succes met modereren. ik vind het dapper om dat te gaan doen na een burnout ervaring.
 21. Geweldig! Wat een leuk interview. Heel goed zoals het geocaching in de praktijk is gepresenteerd. Ik heb ervan genoten. Dit geeft goed weer wat geocaching is. Compliment!
 22. Net als de ei, oe, ui en ie is de ij een samenstelling van twee letters. Niet anders.
 23. zeebanket

  Zwerver Bij Cache

  Veilig voelen in je eigen huis. Onlangs ben ik in mijn eigen huis overvallen. Dan blijft er van dat veilig voelen echt niets meer over. Misschien is die tent voor de zwerver wel veiliger dan mijn huis momenteel voor mij is. Overigens denk ik dat de bewuste zwerver best het voordeel van de twijfel mag hebben. Per slot van rekening zijn er nog steed veel goede en eerlijke mensen in de wereld.
 24. Geattendeerd door vrienden op het geocachen (jullie houden toch van wandelen?) dacht de vrouwelijke helft van zeebanket een motivatie gevonden te hebben om de mannelijke helft tot enige beweging te activeren. Techniek (GPS'r) en wandelen zou best een actief resultaat kunnen hebben, dacht ze. En dus werd internet afgeplozen naar GPS apparaten en geocache gerelateerde sites met als resultaat een bezoek aan een firma waar je zonder GPS'r heen kunt maar liefst met GPS'r vandaan gaat. Gewapend met een prachtig Garmin exemplaar vervolgens enige weken later de eerste cache gezocht, gevonden, en daarbij toevallig kennis gemaakt met ervaren cachers de hun enthousiasme spontaan met ons deelden. Sindsdien is geocaching een deel van onze vrijetijdsbesteding, sterker nog, het geocachen is vaak een reden voor het bepalen van een vakantiebestemming of weekendje weg. En dat zal het ongetwijfeld, ondanks het gekrakeel op diverse geocache sites, nog geruime tijd zijn.
 25. Het zal mij een biet zijn of iemand zich zelf voor de gek houd door op internet te loggen terwijl hij/zij mijn cache niet bezocht heeft. Als het logboekje vol is leg ik een nieuw neer, bekijk het gevulde logboekje, tel het aantal logjes en dat is voor mij het aantal keren dat mijn cache gevonden is. Ik ga niet checken of de logjes kloppen met de internet logjes. Heb ik domweg geen tijd voor. (lees, wil ik geen tijd aan besteden). Zelf log ik wat ik/wij gevonden hebben. Ik ga ervan ujit dat iedereen dat doet. Je houdt toch voor jezelf bij hoeveel van welk soort je gevonden hebt, dat doe je toch niet voor een ander?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...