Spring naar bijdragen

zeebanket

Leden
 • Aantal bijdragen

  117
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPSmap 60CS, Nuvi 550
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  vanaf december 2005

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  Putten
 • Interesse
  HaFaBra<br />Doe het zelf<br />Ligfietsen<br />Koken (en eten)<br />Lezen en schrijven<br />Broodbakken<br />Kamperen<br />Fotograveren<br />Filmen
 1. Ik denk dat ik ook maar eens een voortuincache ga maken. Lijkt me hardstikke leuk.
 2. Diep triest. Medeleven en sterkte gewenst voor alle direct betrokkenen bij dit drama. Schuldvraag is hier, mijns inziens, niet aan de orde. Onwel worden heb je niet of nauwelijks in de hand. Dat overkomt je. Begrijpelijk dat de CO de cache heeft gearchiveerd. Respectvol, vind ik.
 3. zeebanket

  Aanschaf Gps

  Als ik jou was zou ik gewoon naar de winkel gaan in Heerhugowaard. Daar kunnen ze jou prima van advies voorzien
 4. Dit is nu eens een site waar je gerust iemand op kunt attenderen die nieuwsgierig is naar het geocachen. Bij mijn favouriten geplaatst. Dank meelhopper, hier hebben we wat aan.
 5. Met de boswachter op stap gaan om een cachelokatie te bepalen is super. Heb ik ook mogen ervaren. De boswachter verteld je wat mag en wat kan, en kent zijn terrein als geen ander. Hij kan je vertellen waarom een plek die in jouw ogen geschikt is om een cache te verstoppen niet zo goed is. Hij weet ook waar de meeste wandelaars lopen, waar het druk is. Ga genieten van een zoektocht met de boswachters. Dat is een fantastische ervaring. Succes met je cache. O, die andere? Laat gaan, is geen eer aan te behalen. Onbekend is onbemind en gewone ambtenaren zijn overwegend onbekend!
 6. Met een afstand van 10 km moet de wandeling (fietstocht) prioriteit hebben. Mooie natuur, mooie omgeving, genieten van het wandelen/fietsen. Niets is zo frustrerend als na 10 km ontdekken dat je een foute berekening gemaakt hebt. Houd het simpel en doeltreffend. Eenvoud is het kenmerk van het ware.
 7. De vraag was of gsak en mapsource draaien op een netbook met windows 7. Inmiddels zal het voor de meesten wel duidelijk zijn dat het antwoord daarop bevestigend is. Het lijkt mij ondertussen ook ondubbelzinnig duidelijk dat zowel gsak als mapsource niet op een ipad draaien. Dus komt een ipad voor deze programma's totaal niet in beeld. Ergo: een netbook met windows is geschikt voor mapsource en gsak, een ipad niet.
 8. Al een paar jaar heb ik enorm veel plezier van mijn acer aspire one netbook met 10 inch scherm. Windows XP. Ik gebruik voornamelijk excel, word, gsak, mapsource, calibre en gebruik hem ook voor email en internet. Trager dan mijn desktop pc, maar dat kan ook niet anders. Die is bedoeld voor film- en foto- en muziekbewerking. Netbookje is een fantastich handig ding om mee te nemen. Daarom staan gsak en mapsource er ook op en het werkt prima. Hij gaat altijd mee op vakantie en voldoet prima m.b.t. de geocachebehoefte en ereader programma. Ik zou niet meer zonder willen!
 9. zeebanket

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Ik ken die mogelijkheid om epubs vanuit GSAK te maken nog niet. Ik zie in mijn GSAK geen epub-optie bij export staan. Hoe doe je dat? Voor het maken van een epub vanuit gsak gebruik ik de macro "ExportEreaderV2.gsk" Er zijn meer macro's die iets doen met export naar eraeder maar deze vind ik tot nu toe de meest geschikte.
 10. zeebanket

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Tegenwoordig maak ik gebruik van een netbook met gsak, een smartphone (windows 6.5) en een ereader. De caches verzamel ik m.b.v. pocket query's. Via gsak een export naar html en een export naar epub. De html zet ik op de smartphone, de epubs op de ereader en practisch alles is papierloos te doen. Een netbook is erg handig om op vakantie mee te nemen. In het veld zijn de smartphone en de ereader handiger. Waarom allebei; op de ereader kan ik aantekeningen maken in het document. De html export die op de smartphone staat geeft in sommige gevaleen meer informatie. (de epub export is bruikbaar maar laat wat te wensen over)De ereader en de smartphone vullen elkaar mooi aan en aangezien ik ze beide heb, de een om te bellen, internet en email en de ander om boeken te lezen, kunnen ze net zo goed voor het geocachen gebruikt worden. Makkelijk meenemen en papier is bijna niet meer nodig.
 11. Het is wel duidelijk waar de overheid direct, zonder schadelijke bijwerkingen, op kan bezuinigen; dit soort adviseurs.
 12. Ideaal, dat GSAK. Pocket Query laden en je kunt alles op je gemak bekijken. Selectie maken en in 1 keer afdrukken. Of een HTML export voor de smartphone. Of een export voor de ereader. Op vakantie als je geen internet hebt vast het logje in GSAK voorbereiden. Ik gebruik slechts een klein deel van de mogelijkheden van GSAK maar zou niet meer zonder willen.
 13. je vindt iets als je het hebt moeten zoeken. Als je al weet waar het ligt dan kun je het pakken want je zoekt niet. Ben je nu je eigen cache kwijt, en moet je zoeken waar die ligt, dan kan ik mij voorstellen dat je je eigen cache als gevonden logt. Uiteraard met uitleg in het logje. Overigens gaat dit niet altijd op. Ik heb mijn cache eens een tijdje uit de running gehaald vanwege werkzaamheden in het bos. Toen dat klaar was en ik de cache weer terug kon leggen wist ik niet meer waar in huis ik de cache had neergelegd. Die "found it" heb ik toch maar niet gelogd.
 14. zeebanket

  Type Garmin.

  Je vraagt wie je kan adviseren. ik denk dat iedereen die een gps heeft dat kan. Maar dat bedoel je vast niet. Waarschijnlijk wil je weten welk Garmin gps een goede keuze is. En dat hangt weer af van wat jij er mee wilt gaan doen. Welke eisen,wensen heb je. Wil je kaarten in je scherm zien of is een kompaspijl voldoende? Wil je een drie-assig kompas? Wil je een combinatie van fietsen/wandelen/geocachen? Wil je een nieuwe of een gebruikte? Mag hij duur zijn of moet hij goedkoop zijn? Wil je cachebeschrijvingen in je gps kunnen laden? Wil je kunnen projecteren? Kortom, laat weten wat je van je toekomstige gps'r verwacht.
 15. Net zonder probleem twee gevonden caches gelogd. Net zo snel als anders. En inderdaad een souvenir gekregen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...