Spring naar bijdragen

Berenboot

Leden
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Berenboot geplaatst

 1. Berenboot

  Geocachen in de media

  Sommige multis zijn zo vaag dat je na anderhalf uur lopen toch hopeloos vast loopt. De vragen bij sommige waypoints zijn zodanig voor meerdere uitleg vatbaar dat de oplossing, ofwel het volgende waypoint vrijwel onoplosbaar is. Een duidelijke uitleg is niet voor iedereen weggelegd
 2. Berenboot

  Het blijft uitkijken met vee in natuurgebieden ...

  Gekke koeienziekte? Die gaat voor straf op de BBQ!
 3. Berenboot

  Wolven Terug In Nederland?

  Wolven hebben iets langwerpiger pootafdruk dan bv. mijn Duitse herders. En de afdruk van voor en achterpoot staan doorgaans dichter bij elkaar. Maar dat is moeilijk te herkennen zonder vergelijkingsmateriaal. De keutels zijn idd heel anders, maar sommige hondenbaasjes voeren zgn, BARF, dat wil zeggen "Bones And Raw Food" rauw vlees incl. haren en botten. Dan gaan de keutels ook wel heel erg op die van de wolf lijken
 4. Berenboot

  Geocachen in de media

  Als je een (Multi) cache plaatst moet je vermelden waar de eindcoörds van je cache liggen, anders zouden reviewers alle Multi en mystery caches eerst zelf moeten uitlopen.
 5. Berenboot

  Geocachen in de media

  Ik zie het probleem niet. Je laadt het PDFje in je telefoon, of je print het thuis even uit en dan is het prima te doen. En is dat wel een probleem? Sla je deze gewoon over en doe je een andere cache
 6. Berenboot

  Wolven Terug In Nederland?

  Zelf loop ik meestal met 2 (afgerichte) Duitse Herders. In een natuurgebied lopen ze, ondanks dat het heel gehoorzame hondjes zijn, altijd aangelijnd. Dat ben ik volledig met je eens. Laat de natuur zelf z'n gang gaan, er wordt al veel te veel "gecorrigeerd".
 7. Berenboot

  Het blijft uitkijken met vee in natuurgebieden ...

  Koeien reageren soms agressief op honden, vooral als ze niet bekend zijn met honden. Heeft een boer zelf honden, dan gebeurt er doorgaans niets, maar zijn de runderen niet bekend met honden zien ze deze als roofdieren en gaan ze soms in de aanval.
 8. Berenboot

  Wolven Terug In Nederland?

  ­De schade die wolf aanricht in Nederland staat overigens in geen verhouding met schade door andere beschermde dieren als gans (26 miljoen euro in 2017), mees (1,5 miljoen), smient (983.000 euro), das (295.000 euro) en zwijn (225.000 euro). Als we dan toch weer gaan schieten moeten we bovenstaande groepen dan ook maar gelijk aanpakken en wegvagen?
 9. Berenboot

  Wolven Terug In Nederland?

  Wolven horen oorspronkelijk thuis ook in Nederland, maar zijn destijds uitgeroeid. Wat mij betreft: Welkom terug! Ikzelf heb vroeger in Canada gewoond, ook daar veel wolven, maar ze gaan mensen uit de weg. De sprookjes van de 7 geitjes en roodkapje dwalen nog door onze hoofden. Hier moet door overijverige schietgrage figuren zo nodig alles "beheerd" worden, te veel vossen? Schieten maar! Maar dan volgend jaar weer teveel konijnen? Weer schieten. Laat de natuur met rust, dan hersteld het evenwicht vanzelf. De schadelijkste diersoort is de mens, helaas. (gelukkig niet allemaal)
 10. Er zijn nog maar 4 van deze caches uitgekomen, het zouden er 12 moeten worden. Op zich wel leuk, vooral voor de kids, je kunt een stempelkaart downloaden en in iedere cache zit een stempel (is het dan geen letterbox?) maar zelfs de politie heeft de criminaliteit niet tot staan weten te brengen, stempels worden soms ontvreemd door lokale veelplegers
 11. Berenboot

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Mijn smartfone, samsung, heeft een waardeloze GPS, geeft soms 15 meter tot de cache terwijl ik ervoor sta. Gebruik hem alleen om op de kaart (Cgeo) te kijken om te zien welke er in de buurt liggen, de kaart op de samsung is duidelijker en groter, maar de GPS is knudde.
×