Jump to content

Berenboot

Leden
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Berenboot

 1. Als je een hond elke dag een teentje knoflook geeft, heeft hij meestal geen teken meer. Misschien dat voor de geocacher ook een knoflookrijke maaltijd aanbevolen wordt??
 2. Mag niet, nieuwe privacy regels, weet je wel,,,,
 3. Lijkt het niet op een Wherigo of zie ik dat verkeerd?
 4. De beste man heeft geen idee waar hij het over heeft, kuilen graven, bomen klimmen enz. Nee, dan kun je beter de lokale bezoekers hebben met lege bierblikjes, energy drinks, en de onvermijdelijke lachgascapsules. Daar knap je van op.
 5. Teken, processierupsen en al dat soort ongein. Maar ja, vrijwel alle effectieve bestrijdingsmiddelen zijn inmiddels verboden, dus daar kom je nooit meer vanaf.
 6. Sommige multis zijn zo vaag dat je na anderhalf uur lopen toch hopeloos vast loopt. De vragen bij sommige waypoints zijn zodanig voor meerdere uitleg vatbaar dat de oplossing, ofwel het volgende waypoint vrijwel onoplosbaar is. Een duidelijke uitleg is niet voor iedereen weggelegd
 7. Gekke koeienziekte? Die gaat voor straf op de BBQ!
 8. Wolven hebben iets langwerpiger pootafdruk dan bv. mijn Duitse herders. En de afdruk van voor en achterpoot staan doorgaans dichter bij elkaar. Maar dat is moeilijk te herkennen zonder vergelijkingsmateriaal. De keutels zijn idd heel anders, maar sommige hondenbaasjes voeren zgn, BARF, dat wil zeggen "Bones And Raw Food" rauw vlees incl. haren en botten. Dan gaan de keutels ook wel heel erg op die van de wolf lijken
 9. Als je een (Multi) cache plaatst moet je vermelden waar de eindcoörds van je cache liggen, anders zouden reviewers alle Multi en mystery caches eerst zelf moeten uitlopen.
 10. Ik zie het probleem niet. Je laadt het PDFje in je telefoon, of je print het thuis even uit en dan is het prima te doen. En is dat wel een probleem? Sla je deze gewoon over en doe je een andere cache
 11. Zelf loop ik meestal met 2 (afgerichte) Duitse Herders. In een natuurgebied lopen ze, ondanks dat het heel gehoorzame hondjes zijn, altijd aangelijnd. Dat ben ik volledig met je eens. Laat de natuur zelf z'n gang gaan, er wordt al veel te veel "gecorrigeerd".
 12. Koeien reageren soms agressief op honden, vooral als ze niet bekend zijn met honden. Heeft een boer zelf honden, dan gebeurt er doorgaans niets, maar zijn de runderen niet bekend met honden zien ze deze als roofdieren en gaan ze soms in de aanval.
 13. ­De schade die wolf aanricht in Nederland staat overigens in geen verhouding met schade door andere beschermde dieren als gans (26 miljoen euro in 2017), mees (1,5 miljoen), smient (983.000 euro), das (295.000 euro) en zwijn (225.000 euro). Als we dan toch weer gaan schieten moeten we bovenstaande groepen dan ook maar gelijk aanpakken en wegvagen?
 14. Wolven horen oorspronkelijk thuis ook in Nederland, maar zijn destijds uitgeroeid. Wat mij betreft: Welkom terug! Ikzelf heb vroeger in Canada gewoond, ook daar veel wolven, maar ze gaan mensen uit de weg. De sprookjes van de 7 geitjes en roodkapje dwalen nog door onze hoofden. Hier moet door overijverige schietgrage figuren zo nodig alles "beheerd" worden, te veel vossen? Schieten maar! Maar dan volgend jaar weer teveel konijnen? Weer schieten. Laat de natuur met rust, dan hersteld het evenwicht vanzelf. De schadelijkste diersoort is de mens, helaas. (gelukkig niet allemaal)
 15. Er zijn nog maar 4 van deze caches uitgekomen, het zouden er 12 moeten worden. Op zich wel leuk, vooral voor de kids, je kunt een stempelkaart downloaden en in iedere cache zit een stempel (is het dan geen letterbox?) maar zelfs de politie heeft de criminaliteit niet tot staan weten te brengen, stempels worden soms ontvreemd door lokale veelplegers
 16. Mijn smartfone, samsung, heeft een waardeloze GPS, geeft soms 15 meter tot de cache terwijl ik ervoor sta. Gebruik hem alleen om op de kaart (Cgeo) te kijken om te zien welke er in de buurt liggen, de kaart op de samsung is duidelijker en groter, maar de GPS is knudde.
×
×
 • Create New...