Jump to content

Berenboot

Leden
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Berenboot

 1. Snap het niet helemaal, als er ergens een paar herten teveel lopen worden ze massaal gefusilleerd. Maar de flitsspuit hanteren tegen teken en rupsen mag niet??
 2. Naar je profielpagina gaan, klik op Geocaches (van jou) en dan rechts, onder het kalendertje, dien een nieuwe geocache in. Succes!
 3. Begint een beetje op de Eiken Obsessierups te lijken.....
 4. Misschien dat onze zuiderburen iets makkelijker naar een adequaat bestrijdingsmiddel grijpen??
 5. Hoe het met de rupsen zit weet ik niet, maar teken hebben net als muggen een sterke voorkeur voor bepaalde mensen/dieren. Ik heb 2 honden, allebei Duitse herders, de ene heeft ze vrijwel nooit, de ander vinden ze om te smullen.
 6. Als er iemand sportman van het jaar zou worden is deze man het wel! Wat een prestatie!
 7. Deze man levert echt een wereldprestatie, ook al zou hij de eindstreep niet halen. Hier heb ik echt respect voor!!
 8. Vergeet toch eindelijk eens Roodkapje, de 7 geitjes, en de troika van Drs.P. Wolven gaan mensen uit de weg. Laat ze met rust mocht je er ooit een zien en houd je hond(en) aan de lijn in natuurgebieden, dat is ook als er geen wolven in de buurt zijn het beste. Nogmaals: Ganzen, honden, dassen,aalscholvers en vele andere wel geaccepteerde diersoorten veroorzaken veel meer schade. *( ik heb ook honden, maar in kwetsbare natuurgebieden blijven ze, ondanks dat het afgerichte en heel gehoorzame honden zijn, toch aan de lijn.)
 9. Die bril maar het beste halen bij ███████ , dan krijg je de 2e gratis.
 10. Deze kan ook: http://geo.javawa.nl/coordcalc/. Kan ook met RD
 11. Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan? Ofwel, we hebben voor iedere oplossing een probleem Met de geocaching toolbox kun je tot op de meter nauwkeurig de afstand tussen 2 coörds uitrekenen en daarna, als je dat wilt, terugzetten naar RD
 12. Als je een hond elke dag een teentje knoflook geeft, heeft hij meestal geen teken meer. Misschien dat voor de geocacher ook een knoflookrijke maaltijd aanbevolen wordt??
 13. Mag niet, nieuwe privacy regels, weet je wel,,,,
 14. Lijkt het niet op een Wherigo of zie ik dat verkeerd?
 15. De beste man heeft geen idee waar hij het over heeft, kuilen graven, bomen klimmen enz. Nee, dan kun je beter de lokale bezoekers hebben met lege bierblikjes, energy drinks, en de onvermijdelijke lachgascapsules. Daar knap je van op.
 16. Teken, processierupsen en al dat soort ongein. Maar ja, vrijwel alle effectieve bestrijdingsmiddelen zijn inmiddels verboden, dus daar kom je nooit meer vanaf.
 17. Sommige multis zijn zo vaag dat je na anderhalf uur lopen toch hopeloos vast loopt. De vragen bij sommige waypoints zijn zodanig voor meerdere uitleg vatbaar dat de oplossing, ofwel het volgende waypoint vrijwel onoplosbaar is. Een duidelijke uitleg is niet voor iedereen weggelegd
 18. Gekke koeienziekte? Die gaat voor straf op de BBQ!
 19. Wolven hebben iets langwerpiger pootafdruk dan bv. mijn Duitse herders. En de afdruk van voor en achterpoot staan doorgaans dichter bij elkaar. Maar dat is moeilijk te herkennen zonder vergelijkingsmateriaal. De keutels zijn idd heel anders, maar sommige hondenbaasjes voeren zgn, BARF, dat wil zeggen "Bones And Raw Food" rauw vlees incl. haren en botten. Dan gaan de keutels ook wel heel erg op die van de wolf lijken
 20. Als je een (Multi) cache plaatst moet je vermelden waar de eindcoörds van je cache liggen, anders zouden reviewers alle Multi en mystery caches eerst zelf moeten uitlopen.
 21. Ik zie het probleem niet. Je laadt het PDFje in je telefoon, of je print het thuis even uit en dan is het prima te doen. En is dat wel een probleem? Sla je deze gewoon over en doe je een andere cache
 22. Zelf loop ik meestal met 2 (afgerichte) Duitse Herders. In een natuurgebied lopen ze, ondanks dat het heel gehoorzame hondjes zijn, altijd aangelijnd. Dat ben ik volledig met je eens. Laat de natuur zelf z'n gang gaan, er wordt al veel te veel "gecorrigeerd".
 23. Koeien reageren soms agressief op honden, vooral als ze niet bekend zijn met honden. Heeft een boer zelf honden, dan gebeurt er doorgaans niets, maar zijn de runderen niet bekend met honden zien ze deze als roofdieren en gaan ze soms in de aanval.
 24. ­De schade die wolf aanricht in Nederland staat overigens in geen verhouding met schade door andere beschermde dieren als gans (26 miljoen euro in 2017), mees (1,5 miljoen), smient (983.000 euro), das (295.000 euro) en zwijn (225.000 euro). Als we dan toch weer gaan schieten moeten we bovenstaande groepen dan ook maar gelijk aanpakken en wegvagen?
×
×
 • Create New...