Spring naar bijdragen

madman

Leden
 • Aantal bijdragen

  161
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door madman geplaatst

 1. Een redacteur van Eindhovens Dagblad heeft afgelopen zaterdag het hoofdevent van het Grenslandevent bezocht: https://www.ed.nl/cranendonck/geocaching-in-budel-we-laten-alleen-onze-voetsporen-achter~a62d9d8b/ De aankondigingen stonden ook in lokale media: http://grenskoerier.nl/algemeen/geocoaching
 2. Grenslandcachers in de media http://www.grenskoerier.nl/algemeen/geocachen-tijdens-het-grenslandevent
 3. Het was een welkome aanvulling toen er nog geen favorieten waren.
 4. Zowieso multi van maken. Ik heb een hekel aan mysteries. Zou jammer zijn als daardoor minder mensen je leuke wandel-rondje zouden lopen, toch?
 5. Hallo Madman, ik las zojuist op het .nl forum dat je beweerde dat twee geocaches voor een event al verdwenen waren voordat het event begon.

  Mag ik vragen om welk type cache (traditional, multi of mystery) het ging?

  Groeten uit een normaal zonnig, maar nu winderig zuiden ;-) Bloodwoosj/Leo

 6. Ik denk dat zowieso met het bekender worden van geocachen er ook steeds meer mensen effe gaan geocachen. Men doet maar effe snel wat. En met grote hoeveelheden is de kans ook groter. Dus als in een uitgestrekt gebied een emmer verstopt zit die eenmaal per jaar gevonden wordt, dan is er niks aan de hand. Diegene die hem gaat zoeken is een die-hard, houdt van uitdagingen en houdt van geocachen. Een micro met een magneet aan een bruggetje die door veel snelle geocachers opgepikt wordt, en waar ook nog eens veel jongeren 's avonds hangen, dan gaat er vanalles mis. Verder weet ik zowieso niet wat er aan de hand is. Deze week zijn er maar liefst 2 geocaches helemal verdwenen (dus niet eens vernield) die nog niet aktief waren. Ze lagen al een tijdje klaar voor het event van zondag a.s.. Niemand anders dan de maker en de proefloper zijn er geweest en hebben hem zeker goed verstopt. Blijkbaar zijn er toch ook veel meer mensen die op vreemde plekken rondneuzen tegenwoordig? Je zult het toch nooit weten. Jezelf druk maken erover doe je alleen jezelf aan. Op een gegeven moment is het niet meer leuk en haak je misschien af. Ach ja ... dan moeten we een nieuwe "stiekeme" hobbie zoeken.
 7. Dan moet je onderin op "website" klikken.
 8. Inmiddels aangepast. #TB Noord Brabant is nu dus #TBNB, maar dat werd vooral ook gebruikt voor "Team Beauty And Brains" dus misschien nog even iets uitgebreider? #AutoTBNB (dus met AutoTB) of #TBNoordBrabant (zonder streepje)? Bij #TBLB is het helaas nog erger, daar zijn veel mensen aktief met een ander onderwerp over #TBLB. Blijkbaar is het lastig om een goede #-tag te kiezen.
 9. Ik heb mijn auto meteen even opgegeven voor de rest van vandaag, maar ik mis iets wat ik wel had verwacht: De mogelijkheid om een standaard "planning" te registeren voor mijn AutoTB (net zoals bij de centrale verwarming thuis). Dus dat je als de auto meestal doordeweeks overdag op plaats X is en 's avonds en 's nachts op plaats Y. Vervolgens laat de website dan zien waar de AutoTB op dit moment te bekijken zou zijn. Als je hier een oranje icoontje gebruikt, en een groen icoontje als de gebruiker het net ingesteld heeft, dan maak je ook daar onderscheid tussen "planning" en daadwerkelijke lokatie. Ik heb namelijk heel weinig zin om dagelijks de lokatie handmatig in te stellen, maar wel als mijn "planning" veranderd. Verder kan ik melden dat de site ook prima werkt in Google Chrome. Helaas wordt op de computer de GPS lokatie ook verkeerd ingeschat, maar dat is logisch als je geen GPS ontvanger op je desktop-computer hebt. Handmatig instellen werkt wel. Dan nog een melding over de Twitter pagina. Ik kan hier niet altijd goed op de #-tags klikken omdat deze een '-' teken bevatten (denk ik). Verder heb ik ook niet heel veel behoefte om op de #-tag van een provincie te klikken. Een klikbare link naar de TB zou daar handiger zijn (denk ik). Dat is inderdaad wel een goed idee. Ik moet alleen even een manier vinden om te voorkomen dat iemand andermans marker kan verwijderen. Maar ik zal er zeker naar kijken. Misschien dat je met accounts kunt gaan werken en de functionaliteit alleen voor geregistreerde mensen kunt aanbieden. Maakt de implementatie van de website een stuk lastiger, maar dan kun je ook mijn gewenste "planning" implementeren. Succes met de website en ik ga er zeker gebruik van maken!
 10. Of, en welke gevolgen deze verandering gaat hebben? Kortere lijnen? Ik denk dat Garmin zelf zowieso meer actief is geworden in Nederland. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar hun Smart Traffic systeem dat moet concurreren met TomTom LIVE. En als je dan toch al directe contacten met Nederlandse instanties hebt, dan kun je toch ook zelf de distributie voorzien? Je bent er dan toch ...
 11. Toch is het een beetje vreemd dat een stichting "geocaching" zich met vanalles bezig houdt behalve het enige echte "geocachen"?!?! Hebben jullie al eens aan een naamswijziging gedacht? Verder vind ik het een heel goed plan om eens een flinke bezem door verouderde websites, ideeen en groeperingen te halen. Zoals ik het verhaal hierboven lees denk ik dat alles goed overdacht is en alles netjes op een rijtje gezet is. Veel plezier en succes met het organiseren ervan!
 12. Gezien de afwijking van sommige apparaten, is het al vaak een grote uitdaging om een cache te vinden. In een dennebos heb ik jaren gezocht met minstens 30 meter afwijking. Een opzettelijke afwijking van nog eens enkele tientallen meter zou het alleen maar erger maken. Als ik dan meerdere malen ben gaan zoeken en telkens teleurgesteld naar huis moet, wordt ik ook minder zorgvuldig. Sorry maar ik kan er niks aan doen. Heb van complete frustratie wel eens een 100 vierkante meter "omgeploegd" omdat ik telkens een andere kant op gestuurd werd door het pijltje . Kortom, het is belangrijk dat de coordinaten gewoon kloppen dan zit je zeker niet op de verkeerde plek te zoeken. En zo blijft het bos ook nog wat minder gesloopt achter ... P.S. Wil je er echt een zoek-traditional van maken, zet dat dan heel duidelijk in je beschrijving! Dan weten mensen dat er meer nodig is dan gewoon naartoe lopen. Ook kun je een spoiler-foto of duidelijk hint ter plekke toevoegen. Dan is ook het vinden geen onmogelijke taak voor sommigen. Ikzelf heb een tradi verstopt waar je niet meteen kan loggen, maar door op dezelfde plek door te zoeken kom je toch in een andere wending en kun je de tradi gewoon vinden .
 13. Reputatiesysteem? Voor caches, cachers of voor forumgebruikers? Voor caches is er al Geo d'Or. Ik zou niet weten waarom we cachers zouden willen beoordelen. En forumbezoekers boeit al helemaal niemand!
 14. Ik vind deze twee van de High Tech Campus Crew wel mooi gemaakt met HTML. GCRRN8 High Tech Campus Cache GCX8P7 't Landschapspark
 15. Wel toevallig dat ik het leesde want ik lees de nieuwsbrief normaal gesproken nooit. Volgens mij bereikt dit aardig wat mensen dus misschien iets teveel publiciteit van het goede? Ik heb het gisteren ook gelezen, en meteen gereageerd dat de link niet klopt. Verder ook meteen nog wat extra websites omtrend geocaching doorgemaild, dus er zal in een volgende nieuwsbrief wel meer info over verschijnen . Die kerel van Moerstaal is zo relaxt daarin.
 16. madman

  Pseudo Vogelkastjes

  Ik heb met wat "vrienden" een hele serie verstopt in vogelhuisjes. Je kunt ze makkelijk herkennen: geocaching logo en vogelgat is afgesloten zodat er geen vogels in kunnen. Ook heb ik met iemand van buurtbeheer een hele metalen kist in de grond verankerd. Met houten deksel en cijferslot. Volgens mij is het juist de uitdaging van geocaching om eens iets anders dan een filmkoker of curver box te nemen. Er is dus zeker geen limiet op wat je wel/niet mag. Oh, heb trouwens een keer een cache proefgelopen en daar hing een cache-kastje op een paar meter van een echt vogelkastje. Ik liep naar de verkeerde en toen riep de legger me al terug dat hij een hint zou bijvoegen dat je niet het broedende kastje moest pakken. Mijn verbazing was groot ... maak gewoon je cache fatsoenlijk ... dus ruime afstand van broedend kastje. Bleek er een eindje verder ook nog een verrot kastje te liggen ... damn ... misschien hier gewoon toch een curver box onder een oude dakpan? Jan
 17. Het eerste wat ik probeerde op de nieuwe site was zoeken. Het zoeken vanaf mijn woonplaats ging erg snel. MAAR helaas werden GEEN caches ten zuiden en westen van mijn woonplaats getoond (Belgie). Enkel ten noorden en oosten Dat is dus geen globel caching, maar national caching. Als ik vervoglens op MijnDashboard klik (ik ben niet geregistreerd) dan krijg ik een server error: http://www.de buren.nl/MyPage.Default.aspx The resource cannot be found. Misschien is dit iets wat opgelost moet worden en nog niet eerder uit de testen was gekomen. Dit is dus vanuit het zoek-resultaten overzicht en niet vanuit het menu, want daar werkt het wel. Onder downloads heeft het stukje voor windows applicaties een zwarte kleur terwijl de rest blauw is. Een schoonheidsfoutje? Of niet goed getest? Bij links staat mijn website nog niet ;-) Website MADpalace en High Tech Campus Crew: http://www.madpalace.nl/geocaching.html de buren tool bleef hangen toen ik alle traditional caches binnen 6km op een route van Budel naar Hasselt wilde zoeken. Jan
 18. Omdat je met earthcaches bezoeken ook gratis pinnetjes kunt verdienen (earthcache master program) is het VERPLICHT om eerst te bewijzen dat je ook echt iets geleerd hebt over onze aarde (ter plekke). Dit om misbruik van het programma te voorkomen. Je kunt immers 10 caches loggen en foute antwoorden insturen, en zo toch gratis pinnetjes scoren. Iets wat de GSA niet zo heel leuk vind ... en daarom dat ze zich streng opstellen ... Maar er groeien tegenwoordig zoveel earthcaches met zo ontzettend simpele vragen (die je gewoon van een bord kan overschrijven) dat veel earthcache eigenaren ook helemaal geen zin hebben om deze "drive-by-caches" telkens met "antwoord is goed" te beantwoorden. Ikzelf plaats ALTIJD eerst een Note en als ik na lange tijd (meer dan een week) echt geen reactie heb gehad, maak ik er een FOUND van. Het is een goede gewoonte om je toch een beetje aan de regels te houden. Maar helaas komen er gewoon teveel "drive-by-earthcaches" en zoals met alles, gaat dat ten koste van de kwaliteit en de haalbaarheid van de regels. En als je merkt dat de GSA de review-regels voor earthcaches zelf ook niet meer zo strak naleeft (anders kwamen er niet zoveel domme earthcaches) vraag ik me af of het allemaal nog wel zo streng is als ze zelf zouden willen. Maar eigenlijk (regeltje) mag je dus gewoon NIET loggen voordat je echt jezelf bewezen hebt en de leraar heeft gecontroleerd. Eigenlijk zou een reviewer de cache gewoon moeten verwijderen omdat hij al te lang maintenance nodig heeft. Misschien kun je een "needs maintenance" loggen met de melding dat er niet op mails gereageerd wordt? Dat zou je bij een gewone cache waar je niet kunt loggen toch ook doen? Jan - MADpalace Dutch 2nd Platinum Earthcache Master
 19. Ik haat regeltjes. Ik doe gewoon caches die ik leuk vind, uitdagend vind, en waar ik de tijd in wil steken. Het is aan de maker hoe hij zijn cache opzet, toch? Ik kan me voostellen dat naar aanleiding van dit forum onderwerp de Nederlandse reviewers nu extra streng gaan controleren hierop. Maar in Belgie bijvoorbeeld zijn ze weer heel erg streng op andere "details" uit het regelement (weet ik uit ervaring). Dus ach ...
 20. Hee Jack, Heel erg sneu om te horen. Ik hoop niet dat dit zich gaat herhalen. Is alweer zo'n slecht bericht op het forum. En al helemaal niet te hopen dat ze richting Budel komen Jan MADpalace
 21. Foto 1 is zeker grappig, maar Foto 8 geeft voor mij precies weer wat Geocaching is. Een beetje onzeker op je GPS turen op een plek waar je nog nooit geweest bent. Daarnaast heeft de foto ook nog een kleine factor gevaar wat het nog weer wat meer spanning geeft. Foto 1 zou voor mij een goeie 2e zijn want dat is een "once in a lifetime" foto.
 22. Ik gebruik hem ook op de PDA met touchscreen, ik wist niet eens dat er andere versies waren, haha. Geweldig tool en ik wil je er bij deze voor bedanken. Ik cache ook nog steeds met mijn PDA en Vito Navigator maar ook OziExplorer hebben geen projectie-methoden bijvoorbeeld. Verder zijn de romijnse cijfers of codeer/decodeer, letters tellen nogal eens van pas gekomen. Hoofdrekenen blijft een probleem!
 23. De link is gewoon goed hoor, perfecte HTML code. Maar wat gebeurt er als je een PDF bestand in een browser opent? Dat hangt heel erg van je browser af en van je instellingen. Bij mij heb ik PDF reader geinstalleerd en daardoor ondersteunt Internet Explorer ook PDF bestanden in een venster. Maar dat hoeft bij jouw computer niet persee zo te zijn. Je kunt zowieso target="_BLANK" aan je link toevoegen zodat een nieuw venster wordt geopend, dan is het in ieder geval duidelijk dat er iets gebeurt, maar dan hangt het nog steeds af van je browser of er iets te zien is in het nieuwe venster. Een alternatief is een beschrijving toevoegen in de vorm van "Rechtsklik op de link hieronder en sla het bestand op, op je computer. Vervolgens kun je de foto's bekijken met het programma Adobe Reader, dat je kunt downloaden op de site ....". Dan is het in ieder geval duidelijk dat je een speciaal iets nodig hebt om PDF bestanden te kunnen bekijken. Succes. Jan
 24. Dit vind ik een prima idee. Niet voor de FTF maar ik vind het als maker heel leuk om te weten hoe laat bepaalde ervaringen zijn opgedaan. Bijvoorbeeld enkele logs die beschrijven dat ze iets leuks gezien hebben ... hoe laat is dat leuks toch telkens? En verder is het gewoon handig om te weten hoe laat bepaalde mensen komen etc. Ik schrijf (bijna) altijd de tijd er zelf bij. Maar om er nu weer een systeem aan te hangen die FTFs gaat sorteren of zo ... boeiend. Ik vind zowieso dat er een wereldwijd waarderings-systeem moet komen. Die Geo d'Ors zijn leuk bedacht maar werken in de grensstreek toch minder. Maar ook bij een wereldwijd waarderings-systeem is het moeilijk om objectief te beoordelen. Sommige mensen houden niet van multi's maar wel van moeilijke puzels bijvoorbeeld ... Misschien nog belangrijker is de geschatte tijd. Een wandeling van 5km kan best 10 uur duren als je moeilijk moet zoeken of als je lastige opdrachten moet doen. De indicatie van terrein en difficulty is hierin niet altijd voldoende. Dit hoort in de attributen thuis: only at night! Zowieso zou ik wel wat meer attributen willen: citycache, nice nature walk (of is dat scenic view?), etc. Leuk inderdaad als hier een standaard voor zou komen. Of misschien een pagina waar je je geschiedenis kan genereren. Ik zou zo niet weten wat mijn 500e find eigenlijk precies is. Ik kijk nu altijd gewoon naar de statistieken-banner, als die op 500 staat was de laatst gelogde mijn 500e. Maar in het verleden zijn er ook caches uit de statistieken verdwenen (locationless) die nog wel tellen op .com maar niet op .nl of andersom? Dus mijn mening: er zijn altijd verbeteringen mogelijk maar in hoeverre is het echt noodzaak? Ik denk dat .com er vroeg of laat ook wel weer eens naar gaat kijken. Al lijkt het de afgelopen jaren wel alsof ze alleen slechte lay-out verbeteringen doorvoeren.
 25. madman

  Kosten per cache

  Ik heb mijn auto via het werk, dus heb al flink betaald en maken de extra geocaching kilometers dus niet meer uit. Eerlijk gezegd zijn de meeste kilometers met de auto voor het geocaching, zodat ik toch nog het gevoel krijg dat ik ook nog waar voor mijn vast bedrag per maand heb. Goodies ruil ik eigenlijk nooit meer dus koop ik ook nooit meer om te cachen zelf. Wel als ik een cache aanmaak. Voor onderweg neem ik vooral water mee, en af en toe een appel of een liga maar dat zou ik in een ander geval ook eten. Mijn ouwe PDA met GPS ontvangst doet het nog steeds, dus investeren daarin heb ik ook niet gedaan. Had die PDA eigenlijk gekocht voor auto-navigatie, dus ook geocaching is hier van bijzaak naar hoofdzaak gegaan ;-). Uiteindelijk kost het veel tijd, maar dat kost elke hobbie. Ik ben gewoon een goedkope potvogel!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...